مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

مشاوره طلاق چگونه انجام مي شود + سوالات مشاوره طلاق كه بايد بدانيد

مشاوره طلاق براي كساني انجام مي شود كه در معرض طلاق قرار دارند، اين مشاوره در بسياري از موارد قبل و بعد از طلاق انجام مي شود و بسته به شرايط فرد متفاوت مي باشد. در اين مقاله به بررسي سوالات مشاوره طلاق و نحوه انجام آن مي پردازيم.
زوجيني كه تصميم جدي به جدايي گرفته باشند قبل طلاق بايد از طريق مشاور اطلاعاتي در مورد پيامد هاي طلاق و اثراتي كه بر روي خودشان و فرزندشان مي گذارد آشنا شوند و راهنمايي هاي لازم به آن ها مي شود تا بتوانند در مورد زندگي شان تصميم بگيرند.
مشاوران زوجين را براي گرفتن تصميم درست هدايت مي كنند، بسياري از زوجين ممكن است اين جلسات مشاوره را مفيد بدانند و تمايل داشته باشند كه رابطه خود را اصلاح كنند و فرصتي دوباره به خودشان و همسرشان بدهند تا با يكديگر به خوبي زندگي كنند، اين مشاوره در بيشتر مواقع تاثير گذار بوده است.
مشاوره روانشناسي طلاقمشاوره بعد از طلاق باعث مي شود تا فرد آگاهي هاي لازم را در مورد تغييراتي كه در زندگي او به وجود آمده است را دريابد، راحت تر با سوگ بعد از طلاق سازگاري پيدا كند و از اين مراحل سخت به خوبي عبور كند تا شرايط زندگي اش بهبود يابد.
از نظر روانشناسي، در زمينه مشاوره ديدگاه هاي متفاوتي وجود دارد كه باعث مي شود شيوه هاي متفاوتي براي درمان افراد وجود داشته باشد.
در اين مقاله به بررسي شيوه هاي درماني و ديدگاه هاي مورد نظر مي پردازيم.
ديدگاه روانكاوانهبر اساس اين ديدگاه براي درمان تعارض هاي خانوادگي، زناشويي، مشكلات زوجين و خانواده بايد دليل اين مشكلات و تعارضات را در كودكي جست و جو كرد چون ممكن است فرد تعارضات حل نشده اي در كودكي داشته باشد كه دليل اين مشكلات و تعارض هاي خانوادگي بوده است.
به طور مثال، والدي كه از عشق و محبت دور است و احساس مي كند كه فقدان محبت و عشق دارد ممكن است از طريق پدر و مادرش يك نقش تربيتي زناشويي را به خوبي فرا نگرفته باشد.
بر اساس اين ديدگاه هر يك از والدين ممكن است موقع ازدواج ترس ها و انتظاراتي را به درون خانواده وارد كنند، اين در حالي است كه ازدواج فرصتي براي حل و شناسايي اين تعارضات است كه بر اساس تجربيات شرايط جديدي را بازسازي كنند و به خوبي اين شرايط را كنترل كنند تا بتوانند اين تعارضات را شناسايي و حل كنند.
بر اساس نظر مشاوران زوج درماني بر اساس اين ديدگاه بايد به تعارضاتي كه در زمان كودكي فرد حس كرده است توجه شود و اين تعارضات باعث مي شود تا در سطح ناهشيار فعال شده و بر روي زندگي فرد تاثيراتي داشته باشد.
طلاق و خانواده درمانيطلاق نه تنها يك مشكل براي زوجي كه مي خواهد طلاق بگيرد نيست بلكه ديگر اعضاي خانواده مانند فرزندان، والدين، خواهر و بردارهاي زوج را وارد فرايند درمان مي كند.
در اين هنگام زن و شوهر بايد مشاوره هاي لازم را دريافت مي كنند و تصميم بگيرند كه آيا طلاق بگيرند و يا از طلاق منصرف شوند.
رفتار درمانييكي از ديدگاه هايي كه در زوج درماني مورد استفاده قرار مي گيرد، مدل رفتار درماني مي باشد كه بر روي طلاق تاثير به سزايي داشته است.


ديدگاه هاي ديگر نظرات خاص خودشان را در مورد طلاق دارند كه مورد بررسي قرار مي دهيم.
بر اساس رويكرد روانكاوي در تبيين طلاق، احساساتي در فرد به وجود مي آيد كه بازتابي از مشكلات زوجين مي باشد و اين احساسات مي تواند شامل افسردگي، استرس، بي اعتنايي و احساس گناه مي باشد.
بر اساس اين ديدگاه، اين واكنش ها مي تواند به خاطر ارتباطات ناصحيح و توصيف نادرست مشكل باشد زيرا امكان دارد مشكل را به خوبي نشناخته باشند و آن را توصيف نكرده باشند.
بر اساس يادگيري اجتماعي، اين مسائل و مشكلات ممكن است به خاطر رفتاري هايي باشد كه فرد آن ها را آموخته اما مي تواند رفتارهاي جديدي بياموزد و آن ها را تغيير دهد.
اما ديدگاه رفتار درماني سعي مي كند كه بر اساس اصول يادگيري و شناختي مسئله و مشكل را درمان كند و تاكيد دارد كه در زوج درماني بايد به رفتار فرد متقابل تاكيد شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره طلاق چگونه انجام مي شود + سوالات مشاوره طلاق كه بايد بدانيد


برچسب: طلاق,سوالات مشاوره طلاق,مشاوره طلاق،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۳۸:۴۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

افسردگي بعد از طلاق چه بلايي سر شما مي آورد+ درمان

طلاق رويدادي است كه در جامعه مدرن امروزي بسيار افزايش پيدا كرده و به مانند قبل ديگر يك تابو محسوب نمي شود و افراد پذيرش بيشتري نسبت به اين امر پيدا كرده اند. بسياري از افراد پس از طلاق دچار افسردگي مي شوند. در اين مقاله به بررسي افسردگي بعد از طلاق پرداخته شده است.
طلاق در عين حال كه مي تواند پيامدهاي نامطلوبي داشته باشد گاهي هم مي تواند يك راه نجات بخش و راهي براي ساختن زندگي جديد باشد. در واقع در برخي از موارد، طلاق از بروز بسياري از اتفاق هاي ناگوار جلوگيري مي كند اما در هر صورت طلاق يك تغيير بسيار بزرگ را در زندگي فرد بوجود مي آورد كه همين تغييرات مي تواند با چالش ها و مشكلات زيادي همراه باشد و ممكن است سازگاري با اين تغييرات مدتي طول بكشد و همين عامل سبب مشكلات روانشناختي از جمله افسردگي شود كه در اين مقاله قصد داريم به آن بپردازيم.
افسردگي بعد از جدايياينكه چه عواملي در افزايش طلاق موثر هستند بسيار جاي بحث دارد و مي توان گفت كه عوامل مختلفي در افزايش اين پديده نقش دارند.
برخي از عوامل، اجتماعي و فرهنگي هستند كه بر روي شيوه زندگي عموم مردم تاثير گذاشته اند و برخي ديگر كاملا شخصي هستند و مي توانيم بگوييم كه بسته به شرايط زندگي افراد متفاوت هستند.
تغييرات فرهنگي و اجتماعي از جمله برابري حقوق زن و مرد، اشتغال زنان، تاكيد بر رشد و پيشرفت شخصي، افزايش زندگي شهر نشيني، كمرنگ تر شدن نقش بزرگان و ريش سفيدان در زندگي جوان تر ها و غيره از جمله عوامل موثر در افزايش طلاق هستند، اين تغييرات، تغييرات مثبتي هستند كه باعث شدند كه مفهوم سوختن و ساختن، داشتن ديدگاه منفعلانه و تسليم شدن در برابر جبر روزگار كمرنگ شود و  تلاش و انگيزه افراد، مخصوصا خانم ها در هنگام قرار گيري در موقعيت نامساعد براي تغيير شرايط افزايش يابد. هر چند كه هر تغييري در جامعه مي تواند جنبه هاي منفي داشته باشد اما اگر بخواهيم با دقت بيشتري به بطن تاثيرات اين تغييرات اجتماعي و فرهنگي نگاه كنيم متوجه مي شويم كه اين تغييرات به خودي خود باعث افزايش طلاق نشده اند، بلكه تنها تاثير اين تغييرات در افزايش طلاق اين است كه به افراد جسارت بيشتري داده است تا خودشان را از شرايط نامساعد نجات دهند، در قديم زنان تحت هر شرايطي مجبور به ادامه زندگي بودند و ممكن بود سال ها درد و رنج زيادي را متحمل شوند و محكوم به سازش باشند، اما خوشبختانه در حال حاضر اين تغييرات فرهنگي شرايط را براي خانم ها راحت تر كرده است تا بتوانند در شرايط ناگوار براي تغيير شرايطشان تلاش كنند.و اما علل و عوامل شخصي مثل اعتياد، مشكلات اقتصادي، مشكلات روانشناختي (مثل اضطراب، افسردگي و غيره)، خيانت، عدم تفاهم، نداشتن مهارت حل مسئله و عدم مهارت حل مسالمت آميز تعارضات بين فردي، مشكلات شخصيتي (مثل اختلالات شخصيت، پارانوئيد، خودشيفتگي، وابستگي و غيره) از جمله دلايل اصلي طلاق هستند كه در برخي از موارد اين مشكلات قابل حل هستند (مثلا اگر زن و مردي به دليل نداشتن مهارت حل مسئله با يكديگر به مشكل خورده باشند با مراجعه به روانشناس مي توانند اين مشكل را حل كنند) و برخي ديگر مثل اختلالات شخصيت، قابل حل نيستند و افراد در نهايت مجبور به طلاق مي شوند.


divorce-depressionپيامدهاي طلاقاينكه طلاق چه تاثيري بر روي افراد بگذارد بسته به شرايط هر فرد مي تواند تفاوت داشته باشد. در زير برخي از اين شرايط ذكر شده است:
اينكه فرد به چه علت از همسر خود جدا شده است؟قبل از طلاق چه ميزان فشار رواني را تحمل كرده و آيا خود فرد، خواهان طلاق بوده يا همسرش؟به همسر خود علاقمند بوده يا نبوده؟ آيا به صورت توافقي از همسر خود جدا شده يا در مسير جدايي دشواري هاي زيادي را تحمل كرده، آيا فرد استطاعت مالي دارد يا خير و ميزان ضررهاي مالي او در اثر طلاق چقدر بوده؟آيا فرد صاحب فرزند هست يا خير و آيا مي تواند به راحتي فرزند خود را ملاقات كند يا براي ملاقات فرزند خود محدوديت دارد و با همسر خود چالش دارند؟

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي بعد از طلاق چه بلايي سر شما مي آورد+ درمان


برچسب: طلاق,افسردگي بعد از طلاق,افسردگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۳۶:۵۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

راه هاي رسيدن به آرامش بعد از طلاق كه از آن ها خبر نداريد

طلاق پديده اي است كه در جامعه امروز به عنوان يكي از آسيب هاي اجتماعي مطرح مي شود كه ريشه در تغيير و تحولات گوناگون فرهنگي، اجتماعي، زيستي و غيره دارد و با پيچيده تر شدن زندگي امروز، سطح آن نيز شدت يافته است. در اين مقاله به راه هايي پرداخته شده است كه به شما در آرامش بعد طلاق كمك مي كند.
اگرچه طلاق در برخي از شرايط مي تواند تنها راه حل ممكن باشد اما چه بخواهيم يا نخواهيم طلاق، آسيب هاي مخصوص به خود را دارد و ما زماني مي توانيم از آرامش بعد از طلاق صحبت كنيم كه با گذشت مدتي از طلاق، فرد با مراقبت هاي لازم كه از خود به عمل مي آورد و با برنامه ريزي كه براي زندگي بعد از طلاق خود دارد بتواند اين رويداد را در زندگي خود بپذيرد و با آن كنار آمده باشد و بعد از طلاق شرايط بهتري را براي خود رقم زده باشد.
در اين مقاله در ابتدا به پيامدها و اثرات طلاق اشاره مي كنيم و در ادامه راهكارهايي را براي بهتر زيستن و رسيدن به آرامش بعد از طلاق ارائه مي دهيم.
آثار و پيامدهاي طلاقآثار و پيامدهاي طلاق در سه بعد قابل تبيين و بررسي است.
بعد فرديبعد خانوادگيبعد اجتماعيبعد فرديترس از آيندهاينكه فردي تصميم بگيرد به زندگي مشترك خود، پايان بدهد كار ساده اي نيست. چنين تصميمي مي تواند با احساس تاسف و سرزنش خود همراه باشد. 
فرد ممكن است از تنهايي بعد از طلاق بترسد كه اين ترس از تنهايي، در خانم ها بيشتر از آقايان احساس مي شود.
نگراني در مورد اينكه آيا شريك زندگي ديگري خواهم داشت؟ آيا به تنهايي مي توانم زندگي ام را اداره كنم؟
خانمي كه هيچ شغل و درآمدي ندارد و قرار است حضانت فرزندانش را برعهده بگيرد طبيعتا دچار اين ترس مي شود كه چگونه قرار است از پس هزينه هاي مورد نياز فرزندان بربيايد، آيا شغلي پيدا مي كند؟
 اگر هم تصميم بر اين باشد كه فرزندان را پدر نگهداري كند ترس و نگراني دوري از فرزندان و فكر كردن مداوم در مورد اين مسئله كه در نبود او چه اتفاقي براي بچه ها مي افتد مشكل و دغدغه اي است كه اكثر مادران دارند، پدر نيز به نوبه خود اين ترس و نگراني ها در ذهنش شكل مي گيرد و مي داند كه اداره و تربيت فرزندان در نبود مادر كار بسيار سختي خواهد بود و اين نگراني را دارد كه از اين به بعد در صورت عدم حضور مادر، او چگونه مي تواند بدون دغدغه و نگراني فرزندان را رها كند و به سر كار برود.


آرامش بعد از طلاقاين ترس هاي واقعي ناشي از ترديدهاي واقع بينانه درباره بازار كار، مسائل مالي، مشكلات بزرگ كردن فرزندان به تنهايي و تغيير در زندگي فردي و اجتماعي است.
در اين مرحله يك بحران عاطفي اتفاق مي افتد و احساس انسان با عقلش منطبق نخواهد بود و بر اثر تجربه چنين احساساتي ممكن است فرد احساس درماندگي كند.
در اولين مرحله فرد هنوز نمي داند كه بايد واقعيت جدايي را بپذيرد يا خير؟ آيا تنها خواهد ماند يا در آينده دوباره ازدواج خواهد كرد؟
احساس گناهاحساس گناه در مورد خيانت نسبت به خوشبختي فرزندان از جمله مشكلاتي است كه افراد علي الخصوص مادران در هنگام طلاق با آن مواجه مي شوند.
ترس از آينده اي مبهم براي خود و فرزندان، واكنش هاي گوناگوني را در آنان پديد مي آورد و اين وضعيت احساس گناه را شدت مي بخشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-راه هاي رسيدن به آرامش بعد از طلاق كه از آن ها خبر نداريد


برچسب: طلاق,پيامدهاي طلاق,آرامش،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۴۵:۱۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:

روش جديد ترك اعتياد به كوكائين در خانه

ترك اعتياد به كوكائين در خانه،روش ترك كوكائين در خانه
آيا ترك اعتياد به كوكائين در خانه امكان پذير مي باشد؟ بسياري از مصرف كنندگان كوكائين با اين سوال رو به رو مي شوند زيرا كوكائين در زمره مواد محرك قرار داد و يكي از مواد اعتياد آوري مي باشد كه امروزه توسط جوانان مورد استفاده قرار مي گيرد، مصرف اين ماده باعث مي شود تا فرد عوارض رواني بسيار آزاردهنده اي را تجربه كند و با اختلالات رواني رو به رو شود به همين دليل افرادي كه از كوكائين استفاده مي كنند پس از مدتي به دنبال روش هايي براي ترك آن هستند.
عوامل بسياري وجود دارد كه افراد ترك در خانه را به ساير روش ها ترجيح مي دهند كه از آن مي توان مشكلات مالي، تمايل به مخفي نگه داشتن اعتياد، ترس از روش هاي بيمارستاني و غيره اشاره كرد. در صورتي كه به دنبال روش هايي براي ترك اعتياد در خانه مي باشيد اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد. دو روش ديگر كه در ترك اعتياد مورد استفاده قرار مي گيرد كمك گرفتن از مشاوره ترك اعتياد و يا مراجعه به كمپ ترك اعتياد مي باشد.
اعتياد به كوكائينكوكائين ماده محركي مي باشد كه مصرف آن باعث مي شود فرد دچار توهم و احساس سرخوشي شود و در صورتي كه چند بار كوكائين مصرف كند احساس لذت و سرخوشي او كاهش پيدا مي كند و بدنش نسبت به مواد كوكائين حساسيت كمتري نشان مي دهد. براي اين كه فرد احساسات خوشايند اوليه را تجربه كند بايد دوز مصرف اين ماده را افزايش دهند اين مسئله به معني شروع اعتياد به كوكائين مي باشد.
افرادي كه اعتياد به كوكائين دارند بيشتر درگير جنبه رواني آن مي شوند زيرا علائم مصرف و ترك آن در قالب علائم رواني نشان داده مي شود و فرد مصرف كننده در صورتي كه مصرف كوكائين را كنار بگذارد با عوارضي  نظير دردهاي جسماني رو به رو نخواهد شد در صورتي كه اين علائم ترك در مواد مخدري نظير ترياك و هروئين به ميزان زيادي اتفاق مي افتد.
در ترك اعتياد به كوكائين فرد دچار اختلالات رواني مي شود و احساس تنش، بي قراري، اضطراب، افسردگي و مشكلات شناختي مي شود كه بايد براي درمان آن ها اقداماتي را انجام دهد.ترك اعتياد به كوكائين در خانه، نكاتي كه بايد رعايت كنيد


بسياري از افرادي كه به كوكائين وابسته شده اند تمايل دارند بدون نياز به بستري شدن در بيمارستان فرايند ترك را انجام دهند در حقيقت امروزه بسياري از درمان ها به صورت سرپايي انجام مي شود و بيشتر فرايند ترك در خانه صورت مي گيرد اگر شما مي خواهيد ترك موفق آميز داشته باشيد حتما بايد به نكات زير توجه كنيد:
به ريشه هاي رواني اعتياد توجه كنيدترك اعتياد به معني كنار گذاشتن ماده مصرفي نمي باشد و براي اين كه بتوانيد كوكائين را براي هميشه ترك كنيد بايد عواملي كه شما را به سمت مصرف مواد مخدر سوق مي دهد را شناخته و از بين ببريد، كوكائين بر روي مغز اثر مي گذارد و باعث احساس شاي و لذت زيادي در فرد مي شود بسياري از افراد به دليل مشكلات رواني نظير افسردگي با مصرف كردن كوكائين سعي مي كنند تا مشكلات خود را پنهان نگه دارند و از اين طريق احساسات مثبت كاذبي را در خودشان به وجود آورند.
در اين شرايط بايد سعي كنيد افسردگي و يا هر مشكل زير بنايي ديگري كه شما را به  سمت اعتياد مي كشد را شناسايي كنيد و براي درمان آن اقداماتي را انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش جديد ترك اعتياد به كوكائين در خانه


برچسب: اعتياد به كوكائين,ترك اعتياد,ترك اعتياد به كوكائين،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۳۸:۱۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

ترك مورفين | بهترين و سريع ترين راه ترك اعتياد به مورفين بدون درد

ترك مورفين، بهترين و سريع ترين راه ترك اعتياد به مورفين بدون درد
بهترين روش براي ترك مورفين چه چيزي مي تواند باشد؟ آيا براي ترك مورفين و رهايي از آن راه حل خوب و قطعي وجود دارد؟ مورفين نوعي ماده مخدر افيوني مي باشد كه براي تسكين درد هاي شديد در شرايط بيمارستاني تجويز مي شود.
ماده مورفين به شدت اعتياد آور مي باشد و باعث وابستگي جسماني و رواني مي شود و نبايد فرد به صورت سرخود از اين ماده استفاده كند در صورتي كه در پي مصرف مورفين دچار اعتياد به آن شديد روش هاي مختلفي براي آغاز ترك آن پيش روي شما قرار دارد كه از آن مي توان به سم زدايي به كمك داروهاي نگهدارنده، روان درماني به صورت فردي و گروهي اشاره نمود.
براي اين كه در اين خصوص اطلاعات بيشتري را كسب كنيد اين مطلب را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.
ترك مورفين، آشنايي با مخدري به نام مورفينبراي اين كه فرايند ترك اعتياد به مورفين را شروع كنيد ابتدا بايد اطلاعات خود را در مورد اين دارو افزايش دهيد و بدانيد مورفين نوعي ماده مخدر افيوني مي باشد كه قابليت تسكين دهندگي دارد.
در واقع زماني كه مورفين استفاده مي كنيد، اين ماده به گيرنده هاي افيوني در مغز مي چسبد و مانع از انتقال پيام درد به مغز مي شود و يا ميزان درد را كاهش مي دهد، اين دارو تنها در زماني انجام مي شود كه فرد درد هاي بسياري شديدي دارد.


پزشك بايد با احتياط اين دارو را براي او تجويز كند اما توجه داشته باشيد كه دارو به شدت اعتياد آور مي باشد و استفاده سرخود از آن باعث وابستگي جسمي و رواني مي شود.
علائم ترك مورفينمصرف مورفين باعث وابستگي هاي جسماني مي شود و افرادي كه به سوء مصرف اين ماده دچار شده اند در صورتي كه آن را كنار بگذارند علائم ناخوشايندي را تجربه خواهند كرد كه از جمله اين نشانه ها عبارت است:
درد عضلاتدرد استخوان ها و مفاصلحالت تهوعاسهالاستفراغآبريزش بينيسم زدايي به كمك داروهاي نگهدارندهامروزه براي ترك اعتياد به مواد مخدر افيوني از داروهاي نگهدارنده مانند متادون و بوپرنورفين استفاده مي كنند.
اين داروها به گيرنده هاي اپيوئيدي در مغز مي چسبند و باعث مي شوند كه فرد در دوره سم زدايي با علائم ترك رو به رو نشود اما توجه داشته باشيد كه اين داروها يك نوع مواد شبه افيوني مي باشد و باعث بروز اعتياد مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-ترك مورفين | بهترين و سريع ترين راه ترك اعتياد به مورفين بدون درد


برچسب: اعتياد به مورفين,مورفين,ترك مورفين،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۱۰:۱۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

عوارض قرص ترامادول چيست؟ عوارض ترامادول ۱۰۰ و ۲۰۰

عوارض قرص ترامادول چيست؟ عوارض ترامادول ۱۰۰ و ۲۰۰
ترامادول دارويي است كه اغلب به عنوان داروي جايگزين مواد مخدر يا ترياك مورد استفاده قرار مي گيرد و هدف آن كاهش عوارض قطع مواد مي باشد، غافل از اين كه به دليل عوارض قرص ترامادول اين دارو باعث به وجود آمدن مشكلات زياد و جديدي مي شود كه اختلالاتي در سيستم هاي تنفسي، كليه و كبد ايجاد مي كند.
اگرچه ترامادول فوايد بسياري دارد و بسياري از مشكلات مربوط به سلامت به وسيله آن حل مي شود اما نمي توان از عوارض جانبي و آسيب هاي آن صرف نظر كرد، عوارض قرص ترامادول به صورتي است كه علاوه بر طرف، اطرافيان را درگير كرده و باعث به وجود آمدن مشكلات روحي و رواني مي شود، در اين حالت بايد با عوارض قرص ترامادول و ترك آن آشنا شد كه در ادامه مقاله به توضيحاتي در مورد آن مي پردازيم.
قرص ترامادول چيست؟ترامادول به نام هاي آلترام يا آلتراست به بازار عرضه مي شود و مانند ساير داروهاي ضد درد افيوني براي مديريت درد متوسط تا شديد براي بيماران تجويز مي شود هم چنين اين مسكن نحوه احساس درد در بدن را تغيير مي دهند ، اغلب موارد مصرف ترامادول به صورت خوراكي مي باشد اما داخل وريدي و عضلاني هم مورد استفاده قرار مي گيرد، با توجه به اين موارد ترامادول يك داروي ضد درد موثر مي باشد.
اما بايد توجه داشته باشيد كه امكان سوء مصرف ترامادول وجود دارد و سوء مصرف آن نسبت به چند سال گذشته شيوع بيشتري داشته است، اين دارو مانند ساير داروها و مواد اعتياد آور مي تواند براي سلامت جسماني و وراني اثرات منفي داشته باشد كه در ادامه اين مقاله به بررسي اين موضوع مي پردازيم.
سندروم تحملممكن است براي تسكين درد بعد از عمل و يا بيماري هايي مانند آرتيت مزمن از ترامادول استفاده شود و بعد از مصرف فرد احساس خوشايندي داشته باشد اما در صورتي كه به طور مداوم از اين دارو استفاده كند براي اين كه به اثرات مشابه روزهاي قبل برسد به دوز بالاتري از دارو نياز دارد، اين امر به عنوان سندروم تحمل شناخته مي شوند.
سندروم تحمل بسيار خطرناك مي باشد زيرا باعث مي شود افرادي كه از ترامادول استفاده مي كنند به مرور زمان مقدار مصرف آن را افزايش دهند و در صورتي كه مصرف ترامادول بيشتر شود عوارض آن شديدتر خواهد شد.
وابستگي ترامادولدر حالي كه بسياري از مصرف كنندگان ترامادول قصد مصرف دارو به مدت طولاني مدت ندارند و اثرات ضد درد همراه با احساس سرخوشي و كاهش اضطراب، باعث مي شود تا فرد به مدت طولاني تري از آن چه در ابتدا توسط پزشك در نظر گرفته شده بود مصرف اين دارو را ادامه دهند، هر چند مصرف ترامادول ادامه پيدا كند بدن از نظر فيزيولوژيكي و رواني به ترامادول وابسته مي شود و در زماني كه فرد از مصرف اين دارو جلوگيري كند و مصرف ترامادول را قطع كند، علائم ترك رخ مي دهد.


عوارض جانبي قرص ترامادولمصرف ترامادول به دليل پتانسيل بالاي سوء مصرف و اعتيادآور بودن، مشكلاتي براي فرد و اطرافيان به وجود مي آورد، تجربه مصرف، سوء مصرف و اعتياد به ترامادول مي تواند سلامتي فرد را در بسياري از جهات تخريب كند و علاوه بر عوارض جسماني، باعث به وجود آمدن عوارض رواني شود.
هنگامي كه فرد با عوارض جانبي نامطلوب ترامادول رو به رو مي شود براي جلوگيري از تجربه اين عوارض ميزان مصرف ترامادول را افزايش مي دهد به عبارت ديگر براي اين كه به اثرات مطلوب مصرف ترامادول برسيد مقداري بيشتري مصرف مي كند، از جمله عوارض نامطلوب مصرف قرص ترامادول مي توان به موارد زير اشاره كرد:
حالت تهوعخواب آلودگياز دست دادن اشتهاسرگيجهاستفراغبي خوابيعرق كردنآژيتاسيون ( سراسيمگي يا بي قراري رواني)عصبي بودنتنشتغيير خلقاز دست دادن روابط بين فرديانزوااسترسپرخاشگريافسردگياضطرابتغييرات شديد خلقجستجوي اجباري براي دست يابي به دارو )فرد زمان زيادي را براي تهيه كردن ترامادول صرف مي كند.)

منبع:كانون مشاوران ايران-عوارض قرص ترامادول چيست؟ عوارض ترامادول ۱۰۰ و ۲۰۰


برچسب: عوارض قرص ترامادول,اعتياد به ترامادول,قرص ترامادول،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۴۴:۲۳ توسط:دكتر جلالي موضوع:

بعد از ترك اعتياد، اهميت مراقبت و پيشگيري بعد از ترك

بعد از ترك اعتياد، اهميت مراقبت و پيشگيري بعد از ترك
آيا از مراقب هاي بعد از ترك اعتياد و اهميت آن ها آگاهي و اطلاعاتي داريد؟ انجام و رعايت مراقبت هاي بعد از ترك مي تواند حتي از خود ترك اعتياد مهم تر باشد و بايد به آن توجه كرد، زيرا وسوسه ها و لغزش هايي كه بعد از ترك به وجود مي آيد باعث مي شود تا شرايط ترك كردن براي فرد معتاد سخت تر شود، مصرف كنندگان مواد بعد از ترك بايد نكاتي را در نظر بگيرند و آن ها را رعايت كنند تا بتوانند زندگي سالم و بدون مواد را ادامه دهند، در ادامه اين مقاله به توضيح بيشتري در مورد نكات مربوط به ترك اعتياد مي پردازيم كه مي تواند اطلاعات شما را در اين زمينه افزايش دهد.
اهميت مراقبت هاي بعد از ترك اعتيادرهايي از اعتياد و به دست آوردن بهبودي كامل بعد از ترك يك فرايند طولاني مدت مي باشد و گاهي اوقات لازم است تا فرد در تمام طول عمر خود، يكسري از نكات را رعايت كند زيرا بخشي از اعتياد، وابستگي ذهني و رواني است كه فرد اگر بخواهد از آن ها رها شود بايد مراقبت هاي هميشگي انجام دهد.
افراد كه قصد ترك را دارند بايد با شرايط و موقعيت بعد از ترك آشنا شوند و آگاهي خود را در اين زمينه افزايش دهند و همچنين موقعيت هاي وسوسه مصرف را بشناسند و آمادگي هاي لازم براي مقابله با اين موقعيت ها را در خود ايجاد كنند تا بتوانند براي هميشه مصرف مواد را كنار بگذارند.
توجه كردن به اين نكته بسيار اهميت دارد كه بدانند كه مراقبت هاي بعد از ترك هرگز با سم زدايي و كنار گذاشتن مواد تمام نمي شود، بلكه بايد اين مراقبت ها در طول عمر ادامه داشته باشد تا در برابر مصرف دوباره از فرد محافظت شود.
بسياري از افرادي كه موفق به ترك مواد مخدر مي شوند بعد از ترك حداقل يك دوره عود و مصرف دوباره مواد مخدر را تجربه مي كنند در اين هنگام شخص بايد نكات لازم را در نظر بگيرد تا پيشگيري هاي لازم را براي بازگشت نكردن مجدد مواد انجام دهد و دوباره به سمت مواد نرود.
چرا بايد براي بعد از ترك اعتياد نيز برنامه ريزي كرد؟علاوه به اين كه فرد بعد از ترك احتمال وسوسه مصرف دوباره وجود دارد ممكن است مشكلات ديگري را تجربه كند كه باعث لغزش مجدد او شود و براي او آسيب پذير باشد و بسياري از اين مشكلات در قالب اختلالات رواني نشان داده مي شوند.
يكي از اختلالاتي كه در زمان ترك احتمال دارد به وجود آيد افسردگي بعد از ترك مي باشد كه درمانگر قبل از ترك بايد آن را در نظر بگيرد و بيمار را براي رو به رو شدن با دوره هاي افسردگي آشنا سازد و در زمان ترك فرد بي خوابي و درد هاي جسماني بسياري را تجربه مي كند كه خطر افسردگي را در فرد افزايش مي دهند.
با درمان بي خوابي بعد از ترك اعتياد و با استفاده از رژيم هاي مناسب براي تقويت بدن بعد از ترك اعتياد مي توان به فرد كمك كرد تا با سختي هاي اين دوره مقابله كند و راحت تر بتواند با آن ها رو به رو شود.


پيشگيري از عود بعد از ترك اعتيادبر اساس مطالبي كه در بالا بيان شده است براي اين كه شخص بعد از ترك اعتياد، زندگي سالمي داشته باشد بايد آن را حفظ كند و به دور از مصرف قرار دهد همچنين برخي از نكات و مراقبت ها را رعايت كند. و براي اين كه وسوسه و لغزش هاي احتمالي آن ها كاهش يابد بايد از مشاوران كمك بگيرند و با آن ها در ارتباط باشند و افرادي كه موفق به ترك شده اند از تجارب آن ها استفاده كنيد. در ادامه اين مقاله برخي از نكات را بيان مي كنيم:
شناخت بر انگيزنده هاي مصرففردي كه اعتياد را ترك كرده است با بر انگيزنده هايي برخورد مي كند كه با توجه به شرايط و موقعيت ها ممكن است براي مصرف دوباره مواد تحريك شود اين برانگيزاننده ها به دو گروه دروني و بيروني تقسيم مي شوند، برانگيزاننده هاي بيروني به شرايطي و محيطي مربوط مي شود كه شخص در آن محيط قرار مي گيرد و بعد از ترك به مصرف مواد وسوسه مي شود  اين موقعيت ها مي تواند گروه دوستاني باشند كه اهل مصرف مواد مخدر هستند يا جمع ها و مهماني هايي كه احتمال مصرف مواد مخدر در آن ها زياد مي باشد به طور كلي هر محيط و موقعيت و شرايطي كه باعث شود فرد به ياد مصرف مواد بيفتد به عنوان برانگيزنده بيروني محسوب مي شوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-بعد از ترك اعتياد، اهميت مراقبت و پيشگيري بعد از ترك


برچسب: ترك اعتياد,مراقبت هاي بعد از ترك اعتياد,اعتياد،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۱۴:۳۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

ژنوفوبيا (ترس از زنان) چيست؟

ژنوفوبيا (ترس از زنان) چيست؟
ترس از زنان نوعي از فوبياهاي خاص است كه فرد مبتلا به آن، با ديدن و نزديك شدن به يك زن به شدت مضطرب مي شود و مي ترسد. فوبياهاي خاص از اين قبيل غير منطقي به نظر مي آيند زيرا محركي كه نسبت به آن فوبيا دارند خطري ندارد و اين خطر فقط به علل دروني و ذهني در خود فرد انجام مي پذيرد.
البته بايد در نظر داشته باشيد كه ژنوفوبيا با مردسالاري و زن ستيزي كاملا متفاوت است. ژنوفوبيا  اضطراب و ترس از ديدن و نزديك شدن زنان است.
ولي مرد سالاري و زن ستيزي حاصل فرهنگي فقير و بي منطق است كه در آن حقوق زنان را به رسميت نمي شناسند و نسبت به آن خشمگين هستند.
علل محركها و ريسك فاكتورهاي ژنوفوبياژنوفوبيا نيز مانند ديگر فوبياهاي خاص هنوز علت يابي نشده اند اما عوامل محيطي و ژنتيكي در ايجاد آن بسيار پررنگ و تاثيرگذار هستند.
عوامل محيطي و تجارب تلخ گذشته نسبت به زنان ممكن است اين فوبيا را در فرد بيدار كند. به عنوان مثال افرادي كه در گذشته نسبت به زني تعرض جنسي، رواني و كلامي داشته اند ممكن است در آينده نسبت به آنها حس استرس و اضطراب داشته باشند.
البته ريسك فاكتورهايي نيز وجود دارند كه قادرند احتمال ابتلا به ژنوفوبيا را افزايش دهند عواملي از قبيل:
سن: به طور معمول كودكان نسبت به بزرگسالان بيشتر در معرض ابتلا به فوبياهاي خاص هستند.
ژنتيك: افرادي كه خويشاوندان مبتلا به اختلالات اضطرابي دارند از نظر ژنتيكي بيشتر مستعد ابتلا به ژنوفوبيا هستند.


مزاج: معمولا افرادي كه بدبين و حساس هستند بيش تر از ساير افراد شانس ابتلا به فوبياهاي خاص را دارند.
علائم ژنوفوبياترس و اضطراب شديد به هنگام قرار گرفتن در كنار يك زن و يا حتي فكر كردن به آن هاپرهيز از موقعيت هاي اجتماعي به دليل پيشگيري از تعامل اجتماعي با زن هاحملات پانيك حين ژنوفوبياتعريق شديددرد در قفسه سينهحالت تهوع و يا احساس درد در معدهمشكلات تنفسياحساس ضعف و سرگيجهتپش قلباين علائم ممكن است به قدري شديد باشد كه فرد از بسياري از موقعيت هاي اجتماعي و حتي فعاليت هاي روزمره مانند ادامه تحصيل و رفتن به محل كار امتناع كند. اين علائم معمولا در حدود سنين ۱۰ سالگي ظاهر مي شوند اما اگر ريشه يابي و درمان نشوند ممكن است تا بزرگسالي ادامه داشته باشند.

منبع:كانون مشاوران ايران-ژنوفوبيا (ترس از زنان) چيست؟


برچسب: ژنوفوبيا,علائم ژنوفوبيا,ترس از زنان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۰۱:۲۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

اختلال اضطراب جدايي در كودكان از دلايل تا درمان

اختلال اضطراب جدايي در كودكان از دلايل تا درمان
اختلال اضطراب جدايي در كودكان چيست؟ به احتمال زياد براي شما هم اتفاق افتاده است كه خواسته ايد بيرون برويد اما با گريه و كج خلقي كودكتان رو به رو شده ايد. در اين جا اين سوال پيش مي آيد كه آيا اين اتفاق و وابستگي فرزندان به شما طبيعي مي باشد؟ و بايد در اين موارد چطور با فرزندان برخورد شود؟ اضطراب جدايي در سنين ۱۲ تا ۱۸ ماهگي طبيعي مي باشد اما اين اضطراب در كودكان سنين بالاتر به عنوان يك اختلال رواني شناخته شده و آن را تحت عنوان اختلال اضطراب جدايي مي شناسند كه نياز به درمان دارد.
در ادامه اين مقاله به بررسي كامل اين موضوع پرداخته شده است تا جواب بسياري از سوال هاي خود را در زمينه اختلال اضطراب جدايي در كودكان دريافت نماييد.
اختلال اضطراب جدايي چيست؟كودك شما در سنين پايين تر وابستگي هاي زيادي به شما دارد و از اين كه شما او را ترك مي كنيد و تنهايش مي گذاريد مي ترسد و گريه و بهانه گيري مي كند، ممكن است در صورت جدايي از شما به مدت كوتاهي، گريه و بد خلقي كند اما بايد توجه داشته باشيد اين واكنش ها در سنين ۱۲ تا ۱۸ ماهگي طبيعي مي باشد و با طي كردن روند رشد طبيعي كودك به تدريج اضطراب جدايي و وابستگي كودك از بين مي رود.
اما در صورتي كه در سنين بالاتر به ويژه در سن پيش دبستاني اين واكنش ها در كودك مشاهده شد بايد نگران شويد زيرا احتمال دارد كودك شما از اختلال اضطراب جدايي رنج ببرد، در واقع اختلال اضطراب جدايي يكي از اختلال هاي اضطرابي مي باشد كه كودك در هنگام جدايي از خانه يا مراقبان، دچار اضطراب شديد و نامناسبي مي شود و واكنش هايي نشان مي دهد كه نسبت به سنش غير طبيعي مي باشد.
علائم اختلال اضطراب جدايي در كودكانبر اساس مطالبي كه بيان شد اختلال اضطراب جدايي در كودكان بيشتر در سال هاي پيش دبستاني ديده مي شود به طوري كه اين كودكان حاضر نيستند در هنگام مدرسه رفتن يا بازي كردن از والدين شان جدا شوند و براي جدا نشدن از خانواده دلايل مختلفي مانند مريض شدن را بهانه مي كنند، از جمله علائمي كه اختلال اضطراب جدايي را نشان مي دهد مي توان به موارد زير اشاره كرد:
ترس از جدايي از خانواده:كودكاني كه دچار اختلال اضطراب جدايي مي شوند به طور مداوم ترس از جدايي از والدين را دارند و همين مسئله باعث مي شود تا اضطراب هاي پياپي در آن ها به وجود آيد، يكي از مهم ترين علائم اضطراب جدايي، ترس از جدايي كودكان از والدينشان مي باشد.
۲٫ از دست دادن افراد وابسته:نگراني زيادي نسبت به افرادي كه وابسته و دلبسته هستند دارند به طوري كه همواره نگران از دست دادن آن ها مي باشند و مي ترسند بلايي سر اين افراد بيايد.
۳٫ خارج نشدن از خانه:كودك علاقه اي به بيرون رفتن ندارد و دوست ندارد از خانه خارج شود و به ديدار دوستان، اقوام و يا مدرسه و مكان هاي ديگر برود.
۴٫ بي خوابي يا كابوس ديدن:دلش نمي خواهد شب ها در مكان ديگري جز خانه خود بخوابد. اضطراب جدايي در اين كودكان باعث مي شود كه حتما در كنار فردي كه به او وابسته است بخوابد و يا احتمال دارد كابوس هايي در مورد جدايي از والدين خود ببيند.
۵٫ علائم جسماني:در صورت جدايي از افرادي كه به آن ها وابسته است دچار سردرد، حالت تهوع، استفراغ، دل درد و غيره مي شود.


نكته: علائمي كه بيان شد بايد حداقل به مدت ۴ هفته در كودكان ادامه داشته باشد و اين اختلال ناراحتي قابل ملاحظه اي در عملكرد هاي اجتماعي، شغلي و تحصيلي و يا زمينه هاي ديگر ايجاد كند و با اختلال هاي رواني ديگر قابل توجيه نمي باشد.دلايل بروز اختلال اضطراب جدايي در كودكان
افرادي كه دچار اختلال اضطراب جدايي مي شوند ممكن است به خاطر احساس ناامني در كودك باشد اين ناامني به دلايل بسياري به وجود مي آيد كه از جمله دلايل بروز اختلال اضطراب مي توان به موارد زير اشاره  نمود.
ژنتيك:بسياري از كودكان به صورت ژنتيكي خلق و خوي حساسي دارند و احتمال اين كه به اضطراب دچار شوند بسيار زياد است و به همين دليل آمادگي آن ها براي ابتلا به اضطراب جدايي بيشتر مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال اضطراب جدايي در كودكان از دلايل تا درمان


برچسب: اضطراب,اختلال اضطراب,اضطراب جدايي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۲۲:۳۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:

علل كمرويي چيست؟ چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟

براي پاسخ به سوال، چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟ بايد ابتدا سوال علل كمرويي چيست؟ را پاسخ بدهم. از نظر روانشناسي  توجه داشته باشيد كه كمرويي يك ويژگي ارثي محسوب نمي شود بلكه در اثر روابط نادرست بين فردي در مراحل اوليه رشد در خانه و مدرسه پديدار مي شود. در متن زير به مواردي كه باعث ايجاد كمرويي مي شوند مي پردازيم.
علل كمرويي چيست؟كمرويي ناشي از ترسكم رويي ناشي از ترس عموما در زمان نوزادي شكل مي گيرد. مطالعات نشان مي دهد كه ترس در اين سن به دليل بودن كنار افراد غريبه شكل مي گيرد. 
آشنايي با افراد پس از شش ماهگي رخ مي دهد و در آن زمان مغز نوزاد براي تشخيص افراد رشد لازم را پيدا مي كند و ترسش از ديگران برطرف مي شود.
خانواده و فرزندان كمرومحيط خانواده، تجاربي كه كودك در سنين پايين به دست مي آورد و محيط مدرسه اصلي ترين نقش را در شكل گيري شخصيت دارند. در اين دوره كودك به رفتار والدين خود بسيار دقت مي كند و از آن ها الگو مي گيرد و زماني كه اين الگوها مضطرب باشند و روابط اجتماعي موفقي نداشته باشند بدون شك كودكان هم از آن ها الگو برداري مي كنند.
عامل ديگري كه ممكن است كودكان را به سمت كمرويي سوق دهد، كمال گرايي والدين است. انتظارات نامعقول والدين از فرزندانشان و مجبور كردن آن ها به حضور در موقعيت هاي اجتماعي، رفتار خصمانه، تهديد و حمايت هاي غير ضروري باعث بروز كمرويي در كودكان مي شود.
دوگانگي و تعارض در رفتارهاي والدين هم ممكن است باعث ايجاد كشاكش دروني در كودك و اختلال در رشد او شده كه در نهايت به اضطراب و كمرويي ختم مي شود.

علل كمرويي نشانه انزو و گوشه گيري كودكتاثير كم رويي بر تك فرزندان و فرزندان اول خانوادهكمرويي در ميان تك فرزندان و فرزندان اول خانواده بيش تر از ساير كودكان ديده مي شود. البته اين بدين معني نيست كه تمام تك فرزندان يا فرزندان اول خانواده دچار كمرويي مي شوند.
كمرويي در اين افراد زماني به وجود مي آيد كه والدين قادر نباشد، فرزندان را به شكل مناسب تربيت كنند. معمولا تك فرزندان يا فرزندان اول خانواده با افراد بزرگسال بيش تر از همسن و سالان خود در ارتباط هستند و در ارتباط با همسن و سالان خود مشكل دارند. 
معمولا والدين از تنها فرزند يا اولين فرزند خود توقعات بالايي دارند كه همين توقعات و اعمال فشار باعث ايجاد اضطراب و كمرويي در كودكان مي شود و كودك به مرور احساس ارزشمندي خود را از دست مي دهد.


مدرسه و تقويت كمروييمدرسه به عنوان اولين تجربه كودك از مكان هاي رسمي نقش اساسي درتقويت يا درمان كمروييدارد و متاسفانه در بسياري از موارد مشاهده مي شود كه كمرويي كودكان در مدرسه تقويت مي شود.
در غالب موارد سكوت مضطربانه كودك به عنوان يك ويژگي و صفت پسنديده محسوب مي شود و با تاييد هاي معلم يا سايرين تقويت مي شود. به طور مثال نمره انضباط بالا در مدارس معمولا به دانش آموزان كمرو تعلق مي گيرد.
تشويق هايي مانند اين كه معلم شخصي را ساكت و آرام بخواند و از بقيه هم بخواهد آنگونه باشند باعث مي شود كه كودك به يك شخصيت كاملا كمرو و منفعل تبديل شود.
علل كمرويي كودكموارد زير باعث ايجاد يا تقويت كمرويي در كودكان مي شود.
فشارهاي رواني،تهديد،رقابت هاي ناسالم،كمال جويي ها،تنبيه،تقويت روحيه تسليم پذيري كنترل كردن رفتارهاي كودكتوجه داشته باشيد كه اين رفتارها بيش تر زماني ديده مي شود كه كودك به دليل مشكلات عاطفي نياز به تاييد و تشويق معلم داشته باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علل كمرويي چيست؟ چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟


برچسب: علل كمرويي,كمرويي كودك,كمرويي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۱۶:۴۵ توسط:دكتر جلالي موضوع: