مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

كودك درماني چيست؟ تربيت كودك با روش هاي روان شناسي

كودك درماني چيست؟در حالت كلي، يك روان شناس كودك مي تواند بر روي كودكان و مراقبان اوليه آنها كار كند تا در رابطه با مشكلات رشدي تحقيق كند، اين مشكلات را شناسايي كند و در صورت امكان درمان كند.
روان شناسان كودك همچنين مي توانند بر روي كودكاني كار كنند كه داراي مشكلات رواني ، عاطفي يا اجتماعي شديد هم مي باشند.


من به چه نحوي مي توانم تشخيص بدهم كه كودك به درمان نياز دارد؟علائم نگران كننده اي كه نشان مي دهد كودك شما به مشاوره روان شناسي نياز دارد، عبارتند از:
احساسات مداوم ناراحتي يا نااميديعصبانيت مداوم و تمايل داشتن براي نشان دادن واكنش افراطي در موقعيت هانگراني، اضطراب يا ترس مداومداشتن بيماري فيزيكي از قبل يا ظاهر شدن آنترس داشتن نسبت به اين مورد كه يك فردي ذهن وي را كنترل مي كند يا اينكه وي نمي تواند بر روي خودش كنترل داشته باشديك كاهش ناگهاني و پيشبيني نشده در نمرات كلاسياز دست دادن علاقمندي نسبت به فعاليت هايي كه قبلا لذت بخش بوده اندتغيير در الگوهاي خواب يا تغذيهگوشه گيري، ترجيح دادن تنهايي به جاي قرار گرفتن در كنار دوستان و خانوادهشنيدن صداهايي كه وجود ندارندبيان كردن تفكرات خودكشيعدم توانايي براي متمركز شدن، داشتن تفكر مشخص يا تصميم گيريعدم توانايي براي نشستن در يك جاانجام دادن كارهاي روتين وسواسي در طول روز، همانند شستن دست ها يا تميز كردن وسايلتجربه كردن مكرر كابوس هامصرف الكل يا موادپرهيز غذايي وسواسي، يا پرهيز غذايي بعد از استفراغ يا مصرف ضد يبوست هاانجام دادن اقدامات خشن، همانند آتش درست كردن يا كشتن حيواناتدر صورتي كه يك كودك برخي يا تعدادي زيادي از اين علائم را نشان دهد، احتمالا وي به درمان نياز دارد. درمان براي اين نوع كودكان مي تواند كاملا مفيد باشد، به خصوص در زماني كه يك مشكل قبلا تشخيص داده شده، در وضعيت وخيم تري قرار گرفته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كودك درماني چيست؟ تربيت كودك با روش هاي روان شناسي


برچسب: كودك درماني,كودك درماني چيست؟,روان شناس كودك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۴۶:۰۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك

دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك در اين مقاله آورده شده است.
يكي از مهم ترين مباحث قابل توجه براي ان هايي كه داراي فرزند هستند، روانشناسي كودك است.
اين حيطه از علم روانشناسي، موضوعات بسيار مهم و گسترده اي را در بر مي گيرد كه با جزيي ترين رفتارهاي كودكان درآميخته است و كيفيت زندگي كنوني كودك و اطرافيانش را تحت تاثير قرار مي دهد.
روانشناسي كودك بر رشد فيزيكي،احساسي و رشد اجتماعي كودكان متمركز است و تلاش مي كند تا با توضيح فرايند صحيح رشدي كودكان، پاي ههاي اساسي شخصيت را به درستي بنا كند.
ابزارهاي سنجش و اندازه گيري در روانشناسي كودكانممكن است هدف شما از مراجعه به روانشناس يا مشاور كودك آن باشد كه توانايي هاي ذهني، اجتماعي و يا عاطفي كودك تان را بسنجيد.
بنابراين آشنايي كلي با آزمون هاي رشدي كودكان مي تواند براي تان مفيد باشد.


مهم ترين آزمون هاي هوش كودكان عبارتند از:مقياس هوش كودكان وكسلرمجموعه سنجش هاي كودكان كافمناين آزمون ها براي سنجش معلوليت هاي يادگيري، عقب ماندگي ذهني،ب دكاري عصب شناسي يا اختلالات رشدي كودكان بكار مي رود.
آزمونهاي فرافكنبرخي از متخصصان معتقدند به منظور پيدا كردن تصوير پوياتري از شخصيت، مي توان از آزمون هاي فرافكن نيز استفاده كرد.
يكي از دلايلي مهم آن، مبهم بودن محرك هاي اين آزمون ها يا استفاده از حيوانات در اين آزمون است كه باعث مي شود خردسالاني كه سطح اضطراب شان بالاتر است كمتر بترسند و بيشتر همكاري كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك


برچسب: عوامل موثر بر شكل گيري شخصيت كودك,روش هاي تربيتي كودكان,روش صحيح تربيت فرزند،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۴۴:۳۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:

كودك بي نظم، والد درمانده. پشت نقاب بي نظمي كودك تان چه مي گذرد؟

بسياري از والدين در حالي به ملاقات مشاور م ايند كه كاسه ي صبرشان از بي نظمي هاي كودك لبريز شده و كنترل امور از دست شان خارج شده است.
والدين بل از اقدام براي مشاوره، همه ي راه حل هاي ممكن را امتحان مي كنند.
اين راهكارها دامنه ي وسيعي از رفتارهاي محبت آميز تا تهديد و تنبيه و توبيخ هاي متعدد را در بر مي گيرد.
اما پس از مدتي، تلاش هاي بي نتيجه آن ها را به اتاق مشاوره مي كشاند. جايي كه شايد لازم بود تا قبل از تصميم به فرزندآوري، در آن حضور يابند و مهارت هاي لازم را آموزش ببيند.
اگر شما هم جزء اين دسته از والدين هستيد، ادامه ي مطلب به شما كمك خواهد كرد تا دلايل بي نظمي كودك تان را بيشتر درك كنيد و بتوانيد او را به سمت خودتنظيمي و نظم در امور سوق دهيد.
فرزندان كدام دسته از والدين بي نظم ترند؟بررسي هاي باليني انجام شده در خصوص نظم نشان مي دهد كه والديني كه حساسيت بيشتري در خصوص نظم و انضباط دارند، فرزندان بي نظم تري نيز دارند.
دليل اين مساله مي تواند اين باشد كه تاكيد افراطي بر نظم، غالبا با امر و نهي، بكن و نكن و حساسيت هايي همراه است كه فرزندتان را خسته مي كند.
در طي زمان فرزندتان به دقت مشاهده مي نكند كه مي توادن از طريق بي نظمي، توجه تان را جلب كند، شما را عصباني كند و كنترل شرايط را به دست بگيرد.


در حقيقت شمار زيادي از فرزندان با بي نظمي در حال انتقام گرفتن از والدين امر كننده ي خود هستند و در پس نقاب بي نظمي اين پيام مهم را منتقل مي كنند كه “نمي تواني كنترلم كني”.
اين حالت مي تواند تبديل به دور باطلي شود كه شما به عنوان والدين، غالبا در آن بازنده خواهيد بود.
براي خروج از اين چرخه ي معيوب، نيازمند آن خواهيد بود تا راهكارهاي زير را به دقت اجراي كنيد.
راهكار براي حل مشكل كودك بي نظم۱) امر و نهي هاي تان در مورد نظم را كم كنيد.
۲) اجازه ندهيد بي نظمي فرزندتان شما را عصباني كند و اين احساس را منتقل كند كه شما از كنترل خودتان خارج شده ايد.
۳) هرگز به جاي كودك اقدام به منظم كردن اتاقش و رفع بي نظمي هايي كه او مسببش بوده نكنيد.
ممكن است پس از چند ساعت از وضعيت آشفته ي خانه به ستوه آييد و تصميم بگيريد تا آن را مرتب كنيد اما اين رفتار مي تواند تداوم بي نطمي را حتمي كند.
لازم است آرامش باشيد، اجازه دهيد تا فرزندتان ماندن در محيط به هم ريخته و تبعاتي مانند ناراحت شدن را تجربه كند و سپس براي مرتب كردن محيط اقدام كند.
۴) صبور باشيد و آرام بمانيد. اهميت اين مساله تا حدي است كه لازم است به عنوان چهارمين نكته ي اساسي، مورد تاكيد بيشتر قرار گيرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كودك بي نظم، والد درمانده. پشت نقاب بي نظمي كودك تان چه مي گذرد؟


برچسب: كودك بي نظم,راهكار براي حل مشكل كودك بي نظم,بي نظمي كودك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۴۱:۰۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

خيانت والدين بر فرزندان چه تاثيري دارد؟

خيانت به معناي برقراري نوعي از رابطه ي عاطفي، جنسي و با فردي جز همسر است كه به صورت مخفيانه انجام مي گيرد .
آگاهي از آن مي تواند طرف مقابل را دچار علايم جسماني و رواني قابل توجهي از جمله بي قراري، خشم، ناراحتي، تپش قلب، مشكلات خواب، اضطراب، افسردگي و پوچي كند.
وقوع خيانت و آگاه شدن از آن نه تنها روابط زوجين را مخدوش مي كند بلكه مي تواند پايه هاي اساسي اعتماد و احسس امنيت در كودكان را نيز به شدت تخريب كند.
تاثير خيانت والدين بر كودكاين مساله مي تواند با توجه به سن فرزند تاثيرات متفاوتي را ايجاد كند.
به عنوان مثال فرزندان تا قبل از تجربه ي بلوغ، ممكن است به شدت در خود فرو رفته و يا پرخاشگر شوند.
بي اشتهايي، بدغذايي، افت تحصيلي، كج خلقي، ناخن جويدن، شب ادراري و كابوس هاي شبانه از جمله ديگر علايمي است كه اين كودكان از خود بروز مي دهند.
ممكن است كودك علايمي از جمله بي اشتهايي عصبي و يا بيماري هاي روان تني را نيز بروز دهد.
همچنين نوجوانان نيز در اين شرايط واكنش هاي توام با پرخاشگري و مشكلات متعدد سازگاري را بروز مي دهند و گيج و آشفته مي شوند.
اولين رابطه جنسينكات مهمي كه بايد در اولين رابطه جنسي بدانيد0 ديدگاه/آوريل 17, 2021ادامه مطلبنواجوانان و ايجاد بحران هاي اخلاقيمي توان گفت مهم ترين مساله ي قابل طرح براي زندگي يك نوجوان، هويت يابي است.


نوجواناني كه از روابط خيانت آميز والدين آگاه مي شوند غالبا در زمينه ي شكل دادن به هويت مطلوب با مشكلات متعددي مواجه مي شوند.
اين گروه از نوجوانان روابط صميمانه را سرشار از ناامني و بي اعتمادي دانسته و بر اساس همين ادراك، پيش نويس روابط آينده ي خود را نيز ترسيم مي كنند.
بر اساس مطالعات، اين گروه از نوجوانان با احتمال بيشتري ممكن است دست به بزهكاري و رفتارهاي پرخاشگرانه بزنند و بيشتر از ساير همسالان خود در معرض بحران هاي اخلاقي قرار دارند.
طوفان خشم فرزندان از طريق خيانت راه اندازي مي شود.آگاهي فرزندان از خيانت والدين مي تواند منجر به تجربه ي بالاترين سطوح خشم در فرزندان شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خيانت والدين بر فرزندان چه تاثيري دارد؟


برچسب: خيانت والدين,خيانت والدين بر فرزندان,تاثير خيانت والدين بر كودك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۰۸:۱۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

بعد از فرار از خانه به كجا برويم؟

ماجراي واقعي مناز وقتي دختر بچه ي خيلي كوچكي بودم، يادم مي آيد كه در خانه ي مان هميشه دعوا بود.پدر و مادر به هم بد و بيراه مي گفتند و سر بچه ها كشمكش داشتند.
من و خواهر و برادرهايم هم كه هيچ راه فراري نداشتيم، گوشه اي كز مي كرديم و به سرنوشت مان فكر مي كرديم.
دقيقا در اوج روزهايي كه دوست هايم در حال عروسك بازي و شادي و بازي بودند، من دايما درگير كشمكش هاي خانوادگي مان بودم و الان كه بزرگ شده ام، هنوز هم آن روزها را سياه به خاطر مي آورم.
تصميمي به قصد فرار۱۸ساله كه شدم تصميم گرفتم به موجه ترين شكل ممكن يعني قبولي در دانشگاه، از خانه فرار كنم و هر طور شده از خانواده ام دور باشم تا شايد رنگ آسايش و خوشي را حداقل براي چند سال چشيده باشم.
الان بيشتر از ۸ سال است كه از خانه و خانواده دورم.در اين مدت سختي هاي زيادي كشيدم. دوري از خانواده، قربت و تنهايي، فرهنگ جديدي كه هنوز هم با آن خيلي غريبي مي كنم.
روزهاي سختي كه به تنهايي كار كردم و بار زندگي ام را به دوش كشيدم و درس خواندم تا بتوانم به موقعيت اجتماعي خوبي برسم.
فكرش را كه مي كنم شايد من از جمله شيك ترين دختران فراري باشم كه در ظاهر تحصيل كرده و با شان هم به چشم مي آيم اما در وجود خودم مي دانم كه يك دختر فراري ام.
فراري از خانه و خانواده…


بعد از گذشت ۸ سال هنوز هم احساس مي كنم هيچ چيز عوض نشده، روزهاي تلخ كودكي در گوشم زنگ مي زنند و با هر پيامك و تماسي منتظر خبر بدي از سمت خانواده ام هستم.
واقعيت اين است كه من در خانواده ام غرق شده ام اما از راه دور..
توقعات نوجوانان از والدينتوقعات نوجوانان از والدين0 ديدگاه/مارس 3, 2021ادامه مطلبچرا همه فرار نمي كنند؟بر اساس آمارهاي موجود از دختران و پسران فراري كه اكثريت آن ها را قشر نوجوان تشكيل مي دهند، به نظر مي رسد اشتراكاتي در سيستم خانوادگي آن ها وجود دارد.
بر اساس نظريات روانشناسي، خانواده ي سالم خانواده اي است كه متناسب با رشد فرزندان و ايجاد نيازهاي جديد، تغييراتي در قوانين و مرزبندي ها ايجاد مي كند.
به عنوان مثال اگرچه يك كودك حق ندارد تا دير وقت بيرون از خانه باشد اما يك نوجوان مي تواند تا ساعت ۵ عصر با دوستانش باشد و به خانه نيايد.
در خانواده هايي كه اين مساله درك شده و در عمل اجرا مي شود، فرزندان احساس درك شدن و اهميت مي كنند و به قوانين احترام مي گذارند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بعد از فرار از خانه به كجا برويم؟


برچسب: فرار از خانه,دختران و پسران فراري,قصد فرار،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۳۴:۱۳ توسط:دكتر جلالي موضوع:

جديدترين و معتبرترين راه ايجاد ارتباط با مدرسه كودكان

بسياري از افراد به دنبال مشاوره تحصيلي رايگان براي فرزند خود هستند لذا ما در اين بحث به نكاتي مهم پيرامون تشويق كودكان به درس خواندن مي پردازيم.
هر روز از فرزند خود بپرسيد چه كاري بايد انجام دهد.
يك محفل آرام را براي او فراهم كنيد.
براي اكثر والدين، فرستادن بچه ها به مدرسه، كار مشكلي است.
هدف آنها اين است كه فرزندان خود را بسازند، هر دو كودكان و نوجوانان در مدرسه احساس امنيت و راحتي مي كنند و درس هاي خوبي مي گيرند.
اغلب والدين از معلم و مدرسه فرزندشان جدا شده اند.به نظر مي رسد كه وقتي والدين در مدرسه شركت نمي كنند، والدين مسئوليت فرزندان خود را احساس نمي كنند و در اين زمان آنها فرزندان خود را به دست غريبه ها مي دهند.
اگر والدين نقش فعال تري ايفا كنند، نه تنها كودكان را تشويق به تحصيل مي كنند بلكه علاقه خود را نيز افزايش مي دهند.
در اين مورد، والدين نقش مهمي در تجربه تحصيلي فرزندشان ايفا مي كنند و در عين حال ارتباط خوبي با معلمان ايجاد مي كنند.
اما يك سوال:
اگر مدرسه از جايگاه بالايي برخوردار باشد، نقش والدين چيست؟والدين نبايد اهميت نقش خود و همچنين مدرسه را ناديده بگيرند.


آنها همچنين بايد اطمينان لازم را داشته باشند تا در صورت لزوم خودشان عمل كنند.
ويژگي هاي رشدي كودكان نابيناويژگي هاي رشدي كودكان نابينا0 ديدگاه/نوامبر 4, 2020ادامه مطلب براي ايجاد ارتباط قوي با مدرسه، توصيه هاي زير را در نظر بگيريد:تعيين زمان خاصي براي رفتن به رختخواب در فرزنداندر شب، كودكان را به رخت خواب ببريد زيرا كودكان قبل از رفتن به مدرسه بايد آمادگي كامل داشته باشند و اين مسئوليت والدين آنها است.
وداع كوتاهصبح از خانه بيرون برويد تا بچه ها را در راه مدرسه همراهي كنيد.
هنگام جدا شدن، كودك را در آغوش گرفته و ببوسيد و بلافاصله به مدرسه بفرستيد.
اغلب كودكان از دوري هاي طولاني مدت ناراحت مي شوند.
نگران نباشيد: معلمان مي دانند كه چگونه كودكان را آرام كنند.
به ياد داشته باشيد كه كودكان پس از جدا شدن از والدين، به ندرت گريه مي كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-جديدترين و معتبرترين راه ايجاد ارتباط با مدرسه كودكان


برچسب: ارتباط با مدرسه كودكان,ايجاد ارتباط قوي با مدرسه,تشويق كودكان به درس خواندن،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۴۸:۴۰ توسط:دكتر جلالي موضوع: