مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

سندرم كودك تكان خورده چيست | نشانه ها، عوارض و درمان

سندرم كودك تكان خورده (SBS) كه آسيب بدرفتاري باسر، سندرم اثر تكان دادن، آسيببه سر يا سندرم سريع يا تكان ناگهاني نيز ناميده مي شود يك صدمه مغزي جدي مي باشد كه از تكان شديد در اطفال يا خردسالان نشأت مي گيرد.
سندرم تكان دادن كودك موجب تخريب سلول و عروق خوني مغز كودك شده  و مانع از رسيدن اكسيژن كافي به مغز مي شود. اين سندرم نوعي سوءاستفاده از كودك است كه مي تواند آسيب هاي دائم مغزي يا مرگ را به دنبال داشته باشد.
اين نوع سندرم قابل پيشگيري است. براي والديني كه مستعد آسيب رساندن به كودك هستند، راهبردهايي وجود دارد. همچنين والدين مي توانند ديگر مراقبان يا پرستار كودك را در مورد خطرات سندرم تكان دادن كودك آموزش دهند.
ميانگين سني كودك مبتلا به اين سندرم بين ۳ تا ۸ ماه است. سندرم كودك تكان خورده در كودكان زير ۲ سال شايع تر است، اما مي تواند كودكان را تا ۵ سالگي نيز درگير كند.
سندرم كودك تكان خورده چيستسندرم كودك تكان داده شده زماني رخ مي دهد كه يك نوزاد يا كودك كوچك به شدت تكان مي خورد يا سرش به شدت به جسمي مانند تشك، زمين يا ديوار برخورد مي كند. سر نوزاد تقريباً ۲۵ درصد وزن كل بدن او را تشكيل مي دهد. سر نوزادان نسبت به بدنشان بزرگ و سنگين است و عضلات گردنشان ضعيف است. علاوه بر اين، رگ هاي خوني اطراف مغز نوزادان و كودكان زير پنج سال نسبت به كودكان بزرگتر و بزرگسالان مستعد پارگي بيش تري قرار دارد.


مطالب مرتبط: سندروم مرگ ناگهاني نوزادان (SIDS)
صدمات ديگري كه اساساً قابل توجه نيست مواردي از جمله خونريزي مغزي يا شبكيه چشم، آسيب نخاع مغزي و گردن و شكستگي مهره هاي كمر، جمجمه و استخوان را در بر مي گيرد. همچنين، وجود شواهدي مبتني بر سوء استفاده قبلي از كودك عادي است. در موارد خفيف سندرم  تكان دادن كودك، ممكن است نرمال به نظر برسد اما با گذشت زمان او ممكن است دچار مشكلات سلامتي، يادگيري و رفتاري شود.

سندرم كودك تكان خورده چيستعوامل خطر
مواردي كه ممكن است خطر اين آسيب را افزايش دهد شامل موارد زير است:
آزار خانگي يا كودكسوء مصرف مواد مخدر يا الكلاسترس يا مشكلات اجتماعيعلت سندرم كودك تكان خوردهسندرم كودك تكان خورده در اثر تكان دادن نوزاد يا كودك خردسال ايجاد مي شود. اين كار حتي چند ثانيه مي تواند باعث آسيب شود زيرا عضلات گردن آن ها قوي نيست و مغز آن ها هنوز در حال رشد است.
اين وضعيت اغلب زماني اتفاق مي‌افتد كه والدين يا ساير مراقبان عصباني يا نااميد مي‌شوند، مانند زماني كه كودك به شدت گريه مي كند و والدين نمي دانند براي آرام كردن او چكار كنند.
علائم تكان خوردن مغز نوزادعلائم و نشانه هاي سندرم كودك تكان خورده عبارتند از:
بي قراري يا تحريك پذيري شديدمشكل بيدار ماندنمشكلات تنفسيكم اشتهاييلرزش هاي بدنيصرعبيهوش شدن يا تشنج ناگهانيبد غذا خوردناستفراغپوست رنگ پريده يا مايل به آبيتشنجفلجعدم لبخند و ايجاد صداسر يا پيشاني بزرگتر از حد معمول به نظر مي رسد.كما

منبع:كانون مشاوران ايران-سندرم كودك تكان خورده چيست | نشانه ها، عوارض و درمان


برچسب: كودك تكان خورده,علت سندرم كودك,سندرم كودك تكان خورده،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۱۸:۰۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

آيا همسر آينده شما وفادار است؟| سوالات وفاداري در جلسه خواستگاري

وفاداري و تعهد در هنگام بستن پيمان زناشويي يكي از اركان اصلي عشق و رابطه عاطفي سالم است. تشخيص وفاداري در جلسات اول بسيار سخت مي باشد بنابراين در اين مقاله به سوالات وفاداري در جلسه خواستگاري پرداخته شده است كه مي تواند به بسياري از زوجين كمك كند.
براي اينكه بتوانيد زندگي مشترك موفقي را تجربه كنيد نيازمند اين هستيد كه شما و همسرتان بتوانيد نسبت به يكديگر و رابطه زناشويي خود متعهد باشيد و به رابطه فرازناشويي (يعني رابطه عاطفي و جنسي خارج از رابطه زناشويي) روي نياوريد.
در اين مقاله با عنوان وفاداري در دوران نامزدي و ازدواج قصد داريم به اين مبحث مهم بپردازيم و اطلاعات مهم و كليدي را در اين خصوص به شما ارائه دهيم.
وفاداري در دوران نامزديدوره نامزدي دوره اي است بعد از طي شدن جلسات خواستگاري كه عقد رسمي بين دختر و پسر صورت نگرفته اما دختر و پسر رضايت اوليه را از يكديگر كسب كرده اند و حال به قصد كسب شناخت بيشتر در حال سپري كردن دوره نامزدي هستند. 
اگر چه در اين دوران دختر و پسر به طور رسمي با يكديگر ازدواج نكرده اند اما در هر حال آن ها به قصد ازدواج با يكديگر در ارتباط هستند، بنابراين در اين دوره نيز وفاداري و تعهد متناسب با شرايط و دوره، جايگاه و اهميت خاص خودش را دارد. 
يعني اينطور نيست كه فردي كه در حال سپري كردن دوره نامزدي است چنين فكر كند كه به دليل اينكه هنوز به صورت رسمي ازدواج نكرده است، مي تواند با فردي ديگر وارد رابطه عاطفي شود و همزمان نيز دوره نامزدي اش را سپري كند. طبيعتا اگر چنين چيزي از فرد مشاهده شود نبايد از كنار اين مسئله به سادگي گذشت و بايد توجه ويژه اي به آن داشت چون اين فرد از همين ابتدا به صورت غير مستقيم اعلام مي كند كه من فرد وفاداري نيستم و نمي توانم نسبت به رابطه و عهدي كه بسته ام متعهد باشم.
نشانه هاي عدم وفاداري در نامزديدر ادامه نشانه هايي عدم وفاداري در دوران نامزدي مطرح شده است، زوجين بايد به اين نشانه ها توجه زيادي داشته باشند و آن ها را سرسري نگيرند.
1. ابهام و تناقض در صحبت هابرخي از افراد به شدت مبهم هستند و هيچگاه به طور واضح در مورد روابطشان صحبت نمي كنند. ممكن است در طول دوره نامزدي با آن ها به طور متعدد حرف هايي را بشنويد كه داراي تناقض باشند.
2. عدم صداقت از نشانه هاي عدم وفاداريفردي كه به عنوان نامزد شما با شما در ارتباط است بايد تمام تلاشش را بكند كه بتواند اعتماد شما را جلب كند اگر كه نامزد شما در مورد روابطش با شما صداقت كافي را نداشت و به شيوه اي رفتار كرد كه گويي برخي از موارد و ارتباط هايش را از شما پنهان مي كند بايد دقت بيشتري داشته باشيد.


آيا همسر آينده شما وفادار است؟| سوالات وفاداري در جلسه خواستگاري3. تلاش براي پنهان كردن تلفن همراهاينكه شما بخواهيد در مسائل شخصي فرد تجسس كنيد و به عنوان مثال تلفن همراهش را چك كنيد چه در دوران نامزدي چه در دوران شروع زندگي مشترك، اصلا كار درستي نيست اما اينكه فرد تلاش كند مدام تلفن همراهش را از شما پنهان كند، زماني كه پيش شماست تلفن خود را در حالت سكوت قرار دهد يا اينكه در حضور شما از پاسخ دادن به برخي از تماس ها اجتناب كند، مي تواند علامت خطري باشد مبني بر اينكه وي فرد وفاداري نيست باشد.
 فردي كه رابطه پنهاني نداشته باشد زماني كه نزد شماست به راحتي تلفن همراهش را در معرض ديد مي گذارد و بدون هيچ استرس و رفتار مشكوكي تماس هايش را پاسخ مي دهد. البته قبل از قضاوت فرد مقابل نياز است كه در مورد علت رفتارش از او سوال شود اما اگر فرد از پاسخ دادن طفره برود و پاسخ هايي غير منطقي بدهد بايد دقت بيشتري در شناخت او به كار بگيريد.
يادتان باشد كه دوره نامزدي دوره شناخت است و بسيار مهم كه شما نسبت به اين موارد توجه و دقت زيادي داشته باشيد. ضمن اينكه خودتان هم بايد در اين مورد دقت كنيد و در دوران نامزدي تان خودتان را براي متعهد بودن به شريك زندگي تان آماده كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آيا همسر آينده شما وفادار است؟| سوالات وفاداري در جلسه خواستگاري


برچسب: همسر وفادار,وفاداري,همسر آينده،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۳۸:۴۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

آر تي ام اس چيست | معرفي برجسته ترين مراكز تي ام اس در تهران

rTMS درماني براي افسردگي شامل ارسال پالس هاي مغناطيسي تكراري است، بنابراين به آن TMS يا rTMS نيز مي گويند.
آر تي ام اس چيستحركت مغناطيسي ترانس كرانيال (آر تي ام اس) (TMS) يك روش نسبتاً جديد براي درمان انواع شرايط عصبي روانپزشكي است. اين روش غيرتهاجمي ميدان‌هاي مغناطيسي ايجاد مي‌كند تا جريان الكتريكي زير پوست سر ايجاد كند.
TMS توسط سازمان غذا و داروي ايالات متحده براي اختلال افسردگي اساسي مقاوم به درمان (MDD) تاييد شده است (برليم و همكاران 2013a ؛ ​​برليم و همكاران 2014 ؛ فيتزجرالد و همكاران 2012 ؛ ري و همكاران 2011 ؛ ​​جورج و همكاران، 2011). و همكاران 2010 ؛ O’Reardon و همكاران 2007 ) و از سال 2018 براي اختلال وسواس فكري اجباري (Carmi et al. 2019 ; Carmi et al. 2018 ; Berlim et al. 2013b ) استفاده مي شود. علاوه بر اين تحقيقات نشان داده است كه مزاياي بالقوه اي در چندين اختلال ديگر، از جمله اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه، بي خوابي و فيبروميالژيا دارد.
آر تي ام اس و درمان اختلال خواب
اختلالات خواب مشكل بسيار رايجي است. چندين مطالعه گزارش كرده اند كه rTMS كيفيت خواب را با معيارهاي ذهني بهبود مي بخشد. از اين رو، اخيراً پيشنهاد شده است كه rTMS مي تواند تأثير مثبت قابل توجهي بر بي خوابي داشته باشد.  يك  آزمايش در مورد تأثير rTMS بر خواب در بيماران مبتلا به بيماري پاركينسون نيز بهبود قابل توجهي در خواب آن ها را نشان داد.
مراكز تي ام اس در تهرانمركز مشاوره ستاره ايرانيان شناخته ترين مركز فوق تخصصي آر تي ام اس (rTMS) در تهران مي باشد و با كادري مجرب …



درمان افسردگي با دستگاه tms چطورهدر طول جلسه rTMS، يك دستگاه الكترومغناطيسي روي پوست سر شما نزديك پيشاني قرار مي گيرد و بدون درد يك پالس مغناطيسي ارسال مي كند كه سلول هاي عصبي در ناحيه اي از مغز كه در كنترل خلق و خو و افسردگي نقش دارند را تحريك مي كند. تصور مي‌شود كه نواحي از مغز را فعال مي‌كند كه در افسردگي فعاليت كمتري دارند.
عوارض جانبيعوارض جانبي معمولاً از خفيف تا متوسط ​​هستند، كوتاه مدت بوده و پس از يك جلسه انفرادي بهبود مي يابند و به مرور زمانكاهش مي يابد. اين عوارض كه بسيار كم مي باشند ممكن است شامل موارد زير باشند:
سردردناراحتي پوست سر در محل تحريكسوزن سوزن شدن، اسپاسم يا انقباض عضلات صورتسبكي سرچه مواردي را بايد با دكتر درميان بگذاريد
باردار يا در فكر باردار شدن هستيد.وسيله پزشكي فلزي يا كاشته شده در بدن خود داريد.عصب واگ يا محرك هاي عمقي مغز كاشته شده.وسايل الكتريكي كاشته شده، مانند ضربان سازكاشت حلزون شنواييهر گونه ايمپلنت مغناطيسيدر حال مصرف هر گونه دارويي هستيد، از جمله داروهاي تجويزي يا بدون نسخه، مكمل هاي گياهي، ويتامين ها يا ساير مكمل ها و دوزهاي مصرفي.سابقه تشنج يا سابقه خانوادگي صرع.ساير اختلالات سلامت روان مانند سوء مصرف مواد، اختلال دوقطبي يا روان پريشي داريد.آسيب مغزي ناشي از بيماري يا آسيب، مانند تومور مغزي، سكته مغزي يا آسيب مغزي ضربه‌اي را تجربه مي كنيد.سردردهاي مكرر يا شديد داريد.قبلاً تحت درمان با rTMS بوده ايد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آر تي ام اس چيست | معرفي برجسته ترين مراكز تي ام اس در تهران


برچسب: مراكز آر تي ام اس,افسردگي,آر تي ام اس،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۳۶:۳۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

سوالات مادر داماد در جلسه خواستگاري كه هر عروسي بايد بداند

سوالات مادر داماد در خواستگاري از اهميت خاصي برخوردار هستند و به همين دليل بايد از قبل خودتان را براي آن ها آماده كنيد، رابطه مادر شوهر و عروس از داستان هاي قديمي مي باشد كه از زمان هاي قديم بر سر زبان ها افتاده است و به همين دليل ممكن است سوالات مادر داماد از عروس در روز خواستگاري نگراني هايي را ايجاد كند و تا حدودي اين داستان واقعيت دارد. 
دليل رفتارها مادرشوهر و عروس ممكن است عدم آگاهي مادر شوهر و عروس نسبت به نحوه رفتار با هم و درك يكديگر باشد و اين مسئله ممكن است اختلاف ها و سوء ظن هايي در هر دو طرف به وجود بياورد و به واسطه همين حس دو طرفه دختر با مجموعه اي از سوالات رو به رو مي شود و  هم چنين از طرف مادر شوهر با كنش هايي مواجه خواهد بود در اين مقاله به بررسي سوالاتي كه مادر داماد ممكن است در جلسه خواستگاري از دختر بپرسد رو به رو مي شويم و در اين امر بايد از مشاور قبل از ازدواج كمك بگيريد تا براي همه مراحل آمادگي داشته باشيد.
پيشنهاد مشاور: رابطه با مادر زن يا مادر شوهر+ تست
به طور سنتي هميشه ديده شده كه درگيري هايي بين عروس و مادر شوهر وجود داشته است. البته اين باور هميشه هم غلط نمي باشد و گاهي اوقات وابستگي شوهر به مادر باعث تشديد درگيري مي شود. براي اين كه از ابتدا بتوانيد رابطه خود با مادرشوهرتان را مديريت كنيد اين مقاله را از دست ندهيد و در انتها نظرتان را با ما به اشتراك بگذاريد.
سوالات مادر داماد چه مي تواند باشد؟نكته اي كه در شب خواستگاري بايد به آن توجه داشت اين است كه مادر داماد در جلسه خواستگاري به رفتار دختر توجه خاصي دارد ممكن است در اين جلسه به صورت مستقيم از دختر سوالاتي نپرسد اما رفتار دختر را زير ذره بين دارد، مادر داماد سعي دارد تا از كوچك ترين حركات دختر نتيجه گيري كند به نظر مادر داماد حتي از چيدن لوازم خانه مي توان در مورد رفتار و اخلاق دختر نظر داد.

سوالات مادر داماد، آيا چيزي براي نگراني وجود دارد؟اين تعلق خاطر مادر به پسرش مي باشد كه او را نسبت به عروس آينده اش حساس كرده است و به خاطر داشته باشيد كه مردي كه امروز به خواستگاري شما آماده است حاصل شب زنده داري هاي مادرش بوده است و مادر براي بزرگ كردن او زحمت بسياري كشيده است، پس بسيار طبيعي است كه مادر داماد نسبت به شما قدرت نمايي كند و نسبت به پسرش كنترل احساسي داشته باشد.
بنابراين هنگام پاسخ دادن دقت كنيد كه با فكر و آرامش پاسخ دهيد. مي توانيد براي برخي سوالات مكث كرده و فكر كنيد، سوالات زير شامل موضوعاتي مي شود كه ممكن است مادر همسرتان سوال بپرسد ولي ممكن است سوالات متفاوتي در اين موضوعات پرسيده شود بنابراين توصيه مي شود پيش از صحبت با مادر همسرتان در مورد اين موضوعات فكر كنيد. 


سوالات مادر داماد از عروس، چرا مي خواهي ازدواج كني؟يكي از سوالاتي كه ممكن است مادر داماد از شما سوال كند با دلايل ازدواج تان مي باشد و احتمال دارد سوال اولش اين باشد كه چرا پسر او را انتخاب كرده ايد پس از اين كه پاسخ صادقانه اي به او داديد در مورد دلايل ازدواج تان از شما مي پرسد در اين حالت در مورد دلايل ازدواج تان با او صحبت كنيد و بگوييد كه چرا مي خواهيد ازدواج كنيد. اين سوالات مي تواند شامل موارد زير باشد:
به چه دليلي تصميم به ازدواج گرفته اي؟ چه معيارهايي براي ازدواج داشته اي كه با پسر من هماهنگ بوده است؟آيا ازدواج جزو هدف هاي زندگي شما بوده است؟آيا تصور مي كني ازدواج كردن زندگي شما را كاملا تغيير مي دهد؟توجه داشته باشيد كه ارتباط كلامي شما با موضوعات مهمي از اين قبيل رابطه ميان شما را قوي تر مي كند پس سعي كنيد اطلاعات درستي در خصوص انتخاب و انگيزه تان از ازدواج داشته باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-سوالات مادر داماد در جلسه خواستگاري كه هر عروسي بايد بداند


برچسب: مادر داماد,جلسه خواستگاري,سوالات خواستگاري،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۲۵:۴۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

انواع اختلالات گفتاري در كودكان | ۱۴درمان اختلالات گفتاري و زباني در كودكان

انواع اختلالات گفتاري در كودكان را مي توان به بخش هاي مختلفي تقسيم بندي كرد، كه در اين نوشتار يكي از تقسيم بندي ها را بررسي مي كنيم:
اشتباهات سخن گوييمعايب سخن گوييانواع اختلالات گفتاري در كودكاناشتباهات سخن گويي: اگر كودك يك كلمه را اشتباه تلفظ كند و والدين و نزديكان به آن اهميت و توجهي نشان ندهند و كودك را براي تلفظ صحيح راهنمايي نكند، يك علت مشخصي است كه باعث مي شود بعدا او دچار انواع اختلالات گفتاري در كودكان شود. به عنوان مثال؛ چنانچه كودك كلمه ي ” آسان ” را ” آشان ” تلفظ كند، بايد بلافاصه و با تكرار و حوصله تمام و با آرامش، به آموختن درست كلمه به كودك اقدام كرد، در غير اين صورت كودك تا مدت طولاني از تلفظ صحيح و درست آن كلمه اجتناب مي كند.
معايب سخن گويي از انواع اختلالات گفتاري در كودكان : معايبي كه در سخن گويي وجود دارند، اثرات عميقي بر روي زندگي آينده كودك به همراه دارد و چه بسا كه سازگاري اجتماعي كودك را شديدا به خطر مي اندازد و مشكلات متعددي براي او بوجود خواهد آورد. انواع اختلالات گفتاري در كودكان شامل موازد زير مي باشد:
خاموشي و تاخير در سخن گويي: اين اختلال امكان دارد به دنبال عوامل مختلفي همچون: فلج عضلاني، كم هوشي، كري، اختلالات دستگاه تكلم، ضايعات و امراض مغزي و… بروز كند و برطبق استانداردهاي جهاني، اگر زمان اين اختلالات بيشتر از ۴۲ ماه طول بكشد، غير عادي محسوب مي شود و بايد در جهت پيدا كردن علت و همچنين درمان آن اقدامات لازم انجام گيرد. براي درمان اين گونه اختلالات؛ متخصصين با استفاده از روش ها و تكنيك‌هاي خاص ” گفتار درماني “ در جهت رفع معايب تلاش مي كنند.نقص در شنوايي: تنها راهي كه مي توان به وسيله ي آن حركات عضلات و مفاصل تكلمي را هدايت كرد و صداهاي مورد احتياج را ايجاد و از سالم بودن آن ها اطمينان حاصل كرد، شنوايي است. براي سخن گفتن، شنوايي به تنهايي كافي نيست بلكه عامل هاي متعدد و مختلف ديگري در آن دخيل هستند. امكان دارد كه اختلالات شنوايي مختلف با اختلالات تكلم و يادگيري همرا بوده است، بدون اينكه رابطه اي بين آن ها باشد.  فقط وسايل دقيق علمي در اين زمينه به متخصصين كمك مي كند كه به تشخيصي درست دست يافته و درمان مؤثري در اين زمينه داشته باشند.لكنت زبان از انواع اختلالات گفتاري در كودكان: اين مبحث، بحثي بسيار پيچيده است كه در اين نوشته به اختصار توضيحاتي در اين زمينه و اختلال داده مي شود. شيوع اين بيماري بسيار زياد است و در موارد مختلف سبب بروز اختلالات ديگري نيز مي شود. اين بيماري در بيشتر مواقع، با عواملي همچون ترس و وحشت، تشويش، اختلالات رواني، عقده ها، عدم اعتماد به نفس و … مرتبط شده است.اختلالات زبان و گفتار چيست | اختلال زبان در dsm 5پاسخ مشخصي براي اين سوال وجود دارد. براي انواع اختلالات گفتاري در كودكان، تعاريف مختلفي ارائه شده است، كه در اين متن به دو تعريف تقريبا جامع آن مي پردازيم:
” طبق DSM (راهنماي تشخيص اختلالات رواني)، لكنت زبان يك اختلال مربوط به رشد تكلم است كه با تكرار هاي مكرر و طولاني كردن اصوات و سيلاب ها كه به طور قابل توجهي رواني كلام را مختل مي كند، مشخص مي باشد. درنگ ها و سكوت هاي معمول، جريان موزون تكلم را درهم ميريزد. علت اختلال معلوم نيست. ( كاپلان و سادوك، ۱۳۶۸،۲۴۸)
تعريف ديگر انواع اختلالات گفتاري در كودكان در ادامه آورده شده است:
” ريتم غيرعادي و غير ارادي گفتار، با تكرار و ترديد در شروع حروف يا سيلاب ها و با كلمات يك سيلابي كه موجب توجه ديگران شده و در ارتباط با ديگران باعث ناراحتي شخص و يا شنوندگان مي شود”.
انواع اختلالات گفتاري در كودكان كه شامل لكنت زبان نيز مي باشد از سنين حدود ۳-۴ سالگي آغاز مي شود، يعني دوره اي كه اكتساب شديد گفتار در آن وجود دارد و همچنين لكنت زبان فيزيولوژيك اتفاق مي افتد. ممكن است در اين سن، كودك در مقابل ديگران به لكنت دچار شده، ولي به هنگام صحبت كردن با نزديكان و همسالان خود بدون لكنت صحبت كند. همچنين امكان دارد كه؛ براي اولين بار كودكي كه به مدرسه مي رود به دلايل مختلف، از جمله ترس از معلم خود، اضطراب صحبت كردن جلوي شنوندگان ناآشنا و غيره دچار لكنت زبان شود و چنانچه با او برخوردي دوستانه و درست شود، چه بسا ممكن است كه لكنت او سريع رفع مي شود.
در اين سن، سازگاري كودك با محيط، در رشد گويايي او بسيار مؤثر است و همينطور بروز لكنت زبان و انواع اختلالات گفتاري در كودكان را تحت تاثير قرار مي دهد.
عوامل ايجاد كننده ي انواع اختلالات زبان و گفتار را مي توان از جوانب جسماني و رواني مورد بررسي قرار داد و درمان اختلالات گفتاري را پيدا كرد.


انواع اختلالات زبان و گفتارتا كنون انواع اختلالات گفتاري در كودكان شناسايي شده است كه به عبارت زير هستند:
لكنت زبان كلونيك از انواع اختلالات گفتاري در كودكان: عبارت است از؛ تكرار تشنج آميز يك واج يا هجا قبل از اينكه كلمه يا جمله اداء شود و يا اينكه ادامه يابد. به عنوان مثال؛ ” مامامامان آآآمد “.لكنت زبان تونيك: عبارت است از: حالتي كه در آن عضلات گويايي، چند ثانيه تا يك دقيقه از حركت بازمي ايستد و مانع تكلم مي شود. به عبارت ديگر زبان بند مي آيد و زماني كه انقباض رفع مي شود، كلام خيلي سريع و با شتاب ادا مي شود.لكنت زبان كلونو- تونيك: عبارت است از: تركيب لكنت زبان كلونيك و تونيك. بر اثر برخورد نادرست و خشن با فرد مبتلا به لكنت و يا توقع بيش از ظرفيت و پتانسيل داشتن از او، موجب مي شود كه وي دچار تركيبي از لكنت زبان كلونيك و تونيك شود.بهترين تمرين‌ها براي كمك به لكنت زباندر حين بازي با كودك در مورد جملاتي كه كودك مي گويد و لكنت ندارد نظر دهيد و او را تشويق كنيد.اگر كودك مكرراً لكنت زبان دارد، فعاليتي را امتحان كنيد كه او را ملزم به استفاده از جملات كوتاه تر مي كند. براي مثال، مي‌توانيد بازي‌اي انجام دهيد كه از كودك مي‌خواهد جمله كوتاهي مانند «برو ماهي» را انجام دهد.اگر كودك مبتلا به انواع اختلالات گفتاري در كودكان، آنقدر لكنت دارد كه شما دائماً بايد او را اصلاح كنيد و حرف هاي او را تصحيح كنيد، سعي كنيد فقط شديدترين لكنت ها يا برخي از آن ها را انتخاب كنيد. همچنين مي‌توانيد فعاليت‌هايي را انتخاب كنيد كه به طول بيان كوتاه‌تري نياز دارند.هنگامي كه كودك شما علائم لكنت مانند تكرار، طولاني شدن و انسداد را نشان مي دهد، بايد فوراً با گفتار درمانگر معتبر مشورت كنيد.از بازي وانمودي براي تقليد با بچه‌هاي كوچك‌ترتان استفاده كنيد. مي توانيد نقش بازي كنيد و از آنها بخواهيد موقعيت هاي دنياي واقعي را تمرين كنند. اين كار براي تعاليم آن ها عالي مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-انواع اختلالات گفتاري در كودكان | ۱۴درمان اختلالات گفتاري و زباني در كودكان


برچسب: اختلالات گفتاري و زباني,اختلالات گفتاري,اختلالات گفتاري در كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۱۱:۳۰ توسط:دكتر جلالي موضوع:

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان | درمان تضميني + تشخيص

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان باعث اضطراب بيش از حد مربوط به جدايي يك كودك از خانه و يا از كساني (در نوجوانان و بزرگسالان) است كه به فرد به آن ها وابسته است.
اين اضطراب فراتر از ميزاني است كه براي رشد فرد انتظار مي رود. ترس، اضطراب و  يا اجتناب ماندگار است، و حداقل به مدت ۴ هفته در كودكان و نوجوانان و به طور معمول ۶ ماه يا بيشتر در بزرگسالان به طول مي انجامد.اختلال اضطراب جدايي در نوزادان، معمولا از خانواده هاي غيرصميمي نشات مي گيرند. هنگامي كه نوزاد از خانه و يا افراد وابسته اصلي جدا مي شوند، ممكن است به طور پيوسته  احساس طرد، بي تفاوتي، غم و اندوه اجتماعي و يا مشكل تمركز بر روي كار و يا بازي را نشان دهند.
بسته به سن افراد، ممكن است ترس از حيوانات، هيولا، تاريكي، دزد، سارق، آدم ربايان، حوادث رانندگي، سفر هواپيما، و شرايط ديگري را داشته باشند كه به عنوان خطري براي يكپارچگي خانواده و يا خود افراد تلقي مي شوند.
نگراني در مورد مرگ و مردن نيز رايج است. امتناع از مدرسه رفتن ممكن است به مشكلات تحصيلي و اجتناب اجتماعي منجر شود.
كودكان ممكن است از اين امر شكايت كنند كه هيچ كس آن ها را دوست ندارد و يا مراقب آن ها نيست و در نتيجه آرزو مي كنند كه مرده بودند.
هنگامي كه زمان جدايي بسيار ناراحت مي شوند، ممكن است خشم و يا گاهي اوقات تنفر خود را نسبت به كسي كه‌ آن ها را مجبور به جدايي‌ كرده، نشان دهند.
اضطراب جدايي در نوزادان دكتر هلاكوييوقتي كودكان خردسال در شب تنها هستند، ممكن است تجارب ادراكي غيرمعمولي را گزارش دهند (مانند كودكاني كه مي گويند تصور مي كنند افرادي كه به اتاقشان ‌نگاه مي كند، موجودات ترسناك به آن ها نزديك مي شوند يا حس مي كنند چشم هايي به آن ها خيره شده اند).
كودكان مبتلا به اين اختلال اضطراب جدايي در نوزادان اغلب به صورت سخت گير، فضول و نيازمند توجه مداوم، مي باشند. اغلب اوقات تقاضاهاي مفرط كودك، به يك منبع سرخوردگي والدين تبديل مي شوند كه  منجر به خشم و درگيري در خانواده است.
كودكان مبتلا به اين اختلال اضطراب جدايي در نوزادان، گاهي اوقات، به صورت افراد وظيفه شناس، سازگار، و مشتاق به خوشحال سازي توصيف مي شوند. كودكان ممكن است شكايت هاي جسماني داشته باشند كه به آزمايشات فيزيكي و روش هاي پزشكي منجر مي شود ولي در  حقيقت مشكلي وجود ندارد.
حالت افسرده، غالبا وجود دارد و ممكن است با گذر زمان تداوم بيشتري پيدا كند و تشخيص فرعي اختلال افسرده خويي و يا اختلال افسردگي اساسي را توجيه كند. اين اختلال ممكن است نسبت به اختلال مربوط به هراس با هراس از مكان هاي شلوغ اولويت داشته باشد.
اضطراب جدايي چيست؟اختلال اضطراب جدايي در نوزادان ممكن است باعث شود كه كودك گريه كند، جيغ بزند، به شما بچسبد، سرش را تكان دهد يا صورتش را پنهان كند، اين كودكان وقتي كسي كه او را نمي شناسد به آن ها نزديك مي شود غوغا مي كنند.
همين واكنش‌ها ممكن است در مورد اعضاي خانواده و دوستاني نيز رخ دهد كه به نظر مي‌رسيد كودك شما زماني از آن ها لذت مي‌برد اما اكنون آن ها را “غريبه” يا حتي يك تهديد مي‌داند.
اختلال اضطراب جدايي در نوزادان مرحله اي از رشد طبيعي است. در اين مرحله، كودكان وقتي از والدين يا مراقبان اصلي خود جدا مي شوند، مضطرب مي شوند. اختلال اضطراب جدايي در نوزادان معمولاً از ۸ ماهگي كودكان شروع مي شود و در سنين ۱۰ تا ۱۸ ماهگي شديدتر مي شود.
هنگامي كه از والدين يا مراقبان خود جدا مي شوند، به ويژه زماني كه از خانه دور هستند، احساس خطر و ناامني مي كنند.


آن ها براي امنيت و اطمينان به والدين و مراقبان خود نگاه مي كنند. گريه نشان مي دهد كه كودكان احساس دلبستگي به والدين يا مراقبان خود را ايجاد كرده اند. گريه در اين شرايط يك واكنش مثبت است.
اختلال اضطراب جدايي در نوزادان تا ۲۴ ماهگي كودكان ادامه دارد. در اين سن، كودكان ماندگاري اشيا را ياد گرفته اند و اعتماد پيدا كرده اند. اضطراب جدايي به مرور برطرف مي شود زيرا كودكان ياد گرفته اند كه والدين يا مراقبان آن ها حتي زماني كه ديده نمي شود نيز هنوز وجود دارند.
كودكان ياد گرفته اند كه به والدين خود اعتماد كنند يا در نهايت مراقبان خود باز خواهند گشت.
چگونه اضطراب جدايي كودك از مادر را كاهش دهدبه طور منظم او را در آغوش بكشيد. كودك خود را در آغوش بگيريد و دلبستگي او را تقويت كنيد جدايي هاي كوتاه مدت را شروع كنيد. او را در اتاقي قرار دهيد و ابتدا مطمن شويد كه اتاق امن است و سپس او را براي مدت كوتاهي تنها بگذاريد.استقلال را تقويت كنيد. به نوزاد خود اجازه دهيد راحت در اتاق بگردد.توضيح دهيد كه چرا او را ترك مي كنيد و كي بر مي گرديد.  هرچه كودك بزرگ تر مي شود بيش تر مي توانيد توضيح دهيد.هرگز دزدكي او را تنها نگذاريد. اين كار باعث مي شود كه كودك اعتماد خود را نسبت به شما از دست بدهد. خداحافظي از او باعث مي شود كه احساس كند والدينش بي دليل و ناگهاني او را ترك نمي كنند.بنشينيد و با هم كتاب بخوانيد.با كودك خود نقاشي بكشيد.به كودك خود اجازه دهيد با يكي از دوستان خود فعاليتي انجام دهد.وقتي فرزندتان بدون شما روز را پشت سر مي گذارد، با تمجيد از او، عزت نفسش را تقويت كنيد.درمان اضطراب جدايي در نوزادانپس از هربار شير دادن كمي از كودك خود فاصله بگيريد تا اختلال اضطراب جدايي در نوزادان را كاهش دهيد.حتما پيش از رفتن به كودك خود اطلاع دهيد.به وعده هايي كه مي دهيد عمل كنيد تا اعتماد او را تقويت كنيد.او را در محيط آشنا قرار دهيد و از پرستار بخواهيد به خانه بيايد.سعي كنيد برنامه هاي ترسناك را مشاهده نكنيد.به فرزندتان بگوييد كه حالش به مرور بهتر خواهد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال اضطراب جدايي در نوزادان | درمان تضميني + تشخيص


برچسب: اختلال اضطراب جدايي در نوزادان,جدايي كودك,اختلال اضطراب جدايي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۰۸:۴۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

آلرژي به شير گاو در نوزادان | علل، علائم و درمان

الرژي به شير گاو در نوزادان امري نسبتاً شايع است. شير مادر تنها منبع تغذيه و انرژي براي نوزادان در شش ماه اول است و نوزادان به ندرت علائم حساسيت به شير مادر را نشان مي دهند. با اين حال، شير خشك يا شير گاو نيز ممكن است باعث واكنش هاي آلرژيك شود. علاوه بر اين، علائم و نشانه هاي آلرژي معمولاً بلافاصله يا ظرف يك يا دو ساعت پس از مصرف شير آشكار مي شوند.
الرژي به شير گاو در نوزادان چيست؟آلرژي غذايي زماني رخ مي دهد كه سيستم ايمني بدن (مكانيسم دفاعي خود بدن) به غذاهاي خاص واكنش غيرعادي نشان دهد. معمولاً سيستم ايمني به بدن كمك مي كند تا با چيزهاي مضر مانند پاتوژن ها مبارزه كند. براي افراد مبتلا به آلرژي غذايي، سيستم ايمني به اشتباه برخي از اجزاي غذا را مضر تشخيص مي دهد و واكنش نامناسبي ايجاد مي كند. اين امر منجر به علائم و نشانه هاي ناخوشايند و گاهي نگران كننده مي شود.
آلرژي به شير وضعيتي است كه سيستم ايمني بدن پروتئين شير را به اشتباه به عنوان يك جسم خارجي يا چيزي كه به بدن آسيب مي رساند و به آن حمله مي كند، مي گويند.  حدود ۲ تا ۳ درصد نوزادان از حساسيت به شير رنج مي برند.
واكنش هاي آلرژيك شديد (آنافيلاكسي) شامل تنفس پر سر و صدا، خس خس سينه، تورم يا گرفتگي در گلو است، كودكان خردسال ممكن است به دليل واكنش آلرژيك شديد رنگ پريده شده و علائم آلرژي را نشان دهند.
آيا نوزاد به شير مادر حساسيت دارد؟خير. نوزاد نمي تواند به شير مادر حساسيت داشته باشد زيرا شير مادر به طور خاص براي مصرف توسط نوزاد انسان ساخته شده است . اگر نوزاد علائم آلرژي به شير مادر نشان مي دهد، ممكن است به ماده اي كه مادر خورده است حساسيت داشته باشد در اين شرايط نوزاد پس از مصرف شير مادر علائمي شبيه آلرژي نشان دهد.
آزمايش تشخيص حساسيت به پروتئين گاوياگر به الرژي به شير گاو در نوزادان (CMPA) مشكوك باشيد، پزشك ممكن است آزمايش هاي آلرژي خاصي را براي تاييد تشخيص خود انجام دهد. اين آزمايش‌ها ممكن است شامل آزمايش خون، آزمايش پوستي، آزمايش پچ يا تغيير رژيم غذايي و به دنبال آن چالش غذايي باشد.
الرژي به شير گاو در نوزادان واكنش سيستم ايمني بدن به پروتئين (كازئين و آب پنير) موجود در شير گاو است. همچنين مي تواند با ساير شيرهاي حيواني نيز اتفاق بيفتد. سيستم ايمني نوزاد، پروتئين ها را به عنوان چيزي مضر اشتباه مي گيرد و به جاي جذب آن ها براي تغذيه، به آن ها حمله مي كند.


الرژي به شير گاو در نوزادانچه چيزي باعث الرژي به شير گاو در نوزادان مي شود؟
علل الرژي به شير گاو در نوزادان مشخص نيست.
روند اين بيماري به اين صورت است كه وقتي غذا وارد روده كوچك مي شود، سيستم ايمني بدن آن را يك جسم خارجي اشتباه مي گيرد و به آن حمله مي كند و باعث واكنش آلرژيك مي شود.
به نظر مي رسد ژنتيك و عوامل محيطي علت اساسي آلرژي غذايي مي باشند.
لاكتوز قند موجود در شير توليد شده توسط همه پستانداران از جمله انسان است. گاهي اوقات افراد به اندازه كافي آنزيم لاكتاز در روده خود براي تجزيه لاكتوز توليد نمي كنند.
تعداد بسيار كمي از نوزادان دچار عدم تحمل لاكتوز واقعي هستند، اين يك بيماري ژنتيكي نادر كه در آن نوزاد بدون هيچ گونه آنزيم لاكتاز متولد مي شوند. (به آن عدم تحمل لاكتوز اوليه مي گويند). با اين حال، بسياري از مردم بعداً در زندگي خود يعني بعد از ۵ سالگي دچار عدم تحمل لاكتوز مي شوند.
نوزادان و كودكان خردسال در صورتي كه ديواره روده آن ها به دليل بيماري مانند گاستروانتريت يا آلرژي يا عدم تحمل به غذاي ديگر آسيب ببيند، نسبت به شير دچار عدم تحمل مي شوند. اين عدم تحمل لاكتوز ثانويه ناميده مي شود و پس از بهبودي روده، معمولاً طي چند ماه، از بين مي رود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آلرژي به شير گاو در نوزادان | علل، علائم و درمان


برچسب: آلرژي به شير گاو در نوزادان,آلرژي شير,آلرژي به شير گاو،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۰۵:۲۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

صحبت در مورد رابطه جنسي با همسر

صحبت در مورد رابطه جنسي با همسر خود اهميت زيادي دارد، اما بسياري از افراد اين موضوع را بسيار بي اهميت مي دانند و از صحبت در مورد رابطه جنسي خودداري مي كنند.
صحبت در مورد رابطه جنسي با همسرمهم اين است كه احساس كنيم نيازها و خواسته هاي ما مورد توجه قرار گرفته و برآورده شوند. وقتي اين اتفاق بيفتد ارتباط بهتري خواهيم داشت. از طرف ديگر، زماني كه نيازها و خواسته‌هاي خود را برآورده نمي‌كنيم، ممكن است احساس كنيم از نظر عاطفي از شريك زندگي خود جدا شده‌ايم و در رابطه چندان عالي نيستيم.
زماني كه احساس نارضايتي مي كنيم يا نيازهاي ما توسط شريكمان برآورده نمي شود، موثرترين كاري كه مي توان انجام داد اين است كه نيازها و خواسته هاي خود و آنچه را كه حس خوبي به ما مي دهد، در ميان بگذاريم.
اشتباه ۱: وانمود كردناكثريت زنان و مردان حداقل يك بار كه ارگاسم را تجربه كرده‌اند، اما روند تجربه اين احساس بسيار حساس مي باشد. اگر ارگاسم را تجربه نمي كنيد به همسر خود بگوييد و با او در مورد دلايلي كه احساس مي كنيد اين اتفاق رخ نمي دهد صحبت كنيد.
اشتباه۲: عشق معادل رابطه جنسي خوب استاصلا به اين شكل نيست، چالش هاي رابطه جنسي به طور كامل با رابطه روزانه و عشق ميان شما متفاوت مي باشد، تنها به اين دليل كه عاشق همسرتان هستيد نمي توان گفت كه رابطه جنسي خوبي نيز داريد.
پرسش و پاسخ در مورد روابط زناشوييروي نكات مثبت تمركز كنيد.با گفتن آنچه دوست داريد به همسرتان شروع كنيد! سپس، به گسترش گفتگو ادامه دهيد تا زماني كه در يك گفتگوي سالم در مورد امورجنسي قرار بگيريد.

صحبت در مورد رابطه جنسيبهترين زمان را انتخاب كنيد |چگونه سر صحبت را با نامزد خود باز كنيمبهترين كار اين است كه در مورد مسائل خارج از اتاق خواب بحث كنيد، نه بلافاصله پس از وقوع، بلكه روزها يا حتي هفته‌ها بعد. با اين روش به همسرتان و خودتان اجازه ميدهيد تا بهتر روي موارد بهتر متمركز شويد و دلايل آن را بهتر كشف كنيد.
ارتباط خوب به اين معني است كه مطمئن شويد شريك زندگي شما ظرفيت عاطفي براي صحبت صميمانه را دارد. برنامه‌ريزي زماني ديرتر مي‌تواند به زوج اجازه دهد تا تمركز بهتري داشته باشند.
سكس را در تقويم خود قرار دهيدنوشتن تاريخ ها و برنامه ريزي براي داشتن رابطه جنسي مفيد است. برنامه‌ريزي رابطه جنسي، ارتباط رابطه جنسي را در آينده افزايش مي‌دهد، اما به طور طبيعي رابطه جنسي را به طور كلي افزايش مي‌دهد.
زمان و مكان بسيار مهم است. حتما براي آن برنامه ريزي كنيد تا شرايط را براي آن فراهم كنيد و براي آن آماده شويد.
نكات صحبت در مورد رابطه جنسي با همسردر مورد محرك هاي جنسي صحبت كنيدهر كسي مي‌تواند نسبت به يك سري موارد تحريك بيش تري نشان دهد اين موارد را درك كرده يا در مورد كشف آن ها با همسر خود صحبت كنيد.
در مورد نقاط قوت جنسي يكديگر صحبت كنيداعتبار براي هر رابطه سالم، از جمله رابطه جنسي، ضروري است. انسان‌ها، طوري برنامه‌ريزي شده‌اند كه منفي فكر كنند و منفي فكر كردن در مورد رابطه جنسي اغلب مي تواند تأثيرات ماندگاري داشته باشند.
به ازاي هر نظر منفي كه مي‌شنويم، به ۳ تا ۵ مورد مثبت نياز داريم تا مغزمان را دوباره تنظيم كنيم و انعطاف‌پذيري عصبي آن را بازسازي كنيم. زوج هاي سالم يكديگر را درك مي كنند و به يكديگر اعتبار مي دهند.
آن ها مطمئن مي شوند كه به همه چيز مي پردازند، روي نكات مثبت تمركز مي كنند و به شريك زندگي خود نيز اجازه مي دهند تا آن ها را به اشتراك بگذارد.


انتظارات خود را ارزيابي كنيدممكن است فردا احساس متفاوتي نسبت به امروز داشته باشيم. و با آن، بدن ما در حال تغيير است. بنابراين آنچه امروز احساس خوبي دارد ممكن است در عرض يك هفته احساس خوبي نداشته باشد. بنابراين به ارزيابي انتظارات خود ادامه دهيد و به ياد داشته باشيد كه تنها يك راه براي داشتن رابطه جنسي وجود ندارد.
تخيلات جنسي خود را مطرح كنيدبه شريك زندگي‌تان درباره فانتزي‌ خود بگوييد. مختصر و فقط چند جمله در مورد آن بگوييد. پس از آن، به شريك زندگي خود اجازه دهيد تا بداند كه شما براي تجربيات جنسي جديد كه او نيز دوست دارد آن ها را امتحان كند آماده هستيد. با اين كار به يكديگر نزديك تر شده و راحت تر مي شويد.
قدردان شريك زندگي خود باشيدسعي كنيد به كاري فكر كنيد كه همسرتان انجام داده است كه شما دوست داريد و مطمئن شويد كه به از آن ها قدرداني لازم را مي كنيد. به همسرتان نشان دهيد كه از كارهايي كه براي شما انجام داده است قدرداني مي كنيد، اين مي تواند به شما كمك كند تا صميميت بين خود را بيشتر كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-صحبت در مورد رابطه جنسي با همسر


برچسب: صحبت در مورد رابطه جنسي,رابطه جنسي با همسر,رابطه جنسي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۰۴:۲۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:

بهترين سن ازدواج با تشخيص حرفه اي

سن ازدواج، بهترين سن ازدواج چه زماني است؟
بعضي افراد از روي سن تشخيص مي دهند كه وقت ازدواج رسيده است و يا نه و اين سن نشان دهنده آمادگي فرد براي ازدواج مي باشد.
اين طرز فكر در گذشته بسيار متداول بوده است، اما امروزه مطالعات عميق و گسترده روانشناختي و روحيات متفاوت انسان هاي عصر حاضر در اين زمينه به نتايج مختلفي رسيده است.
بهترين سن ازدواج
در واقع سن ازدواج مجموعه اي از نشانه هاي آمادگي براي ازدواج مي باشد اما براي رسيدن به آن نياز به شناخت و خود آگاهي مي باشد و فرد بايد به شناخت خود برسد و معيارهاي خود را براي ازدواج مشخص كند.
در برخي از مواقع افراد در مورد روحيات خود با مشكلاتي رو به رو مي شوند كه نشات گرفته از عدم آگاهي و شناخت آن ها مي باشد.


در چنين شرايطي فرد بايد به روانشناس و مشاور خانواده مراجعه كند تا با استفاده از راهكارهاي موثر بتواند آگاهي خود را در اين زمينه افزايش دهد و تصميم گيري صحيح و درستي داشته باشد.
بلوغ هيجاني و اجتماعي مهم تر از سن ازدواجبراي ازدواج كردن تنها بلوغ جنسي در پسران و دختران كافي نمي باشد و فرد بايد به بلوغ عاطفي، هيجاني و رواني برسد منظور از بلوغ رواني تغيير نگاه او به زندگي است يعني نگاه او به زندگي با نگاه يك كودك يا نوجوان به زندگي فرق داشته باشد.
خود فرد متوجه اين موضوع نمي شود و بيشتر اطرافيان متوجه تغيير رفتار او خواهند شد، از جمله ويژگي ها و مشخصه هاي بلوغ عاطفي، هيجاني و اجتماعي مي توان به موارد زير اشاره نمود:
اعتماد به نفس و عزت نفس دارد.مي تواند تكيه گاه باشد.مي تواند عادت هاي غلط خود را ترك كرده و قادر به تغيير رفتار و اصلاح آن باشد.درك بالا دارد و مي تواند با تغييرات و مشكلات سازگار شود. و براي حل آن ها تلاش كند.بتواند به خوبي احساسات و هيجانات خود را كنترل كند.آينده نگر و هدفمند است.توانايي مديريت خود و خانواده را دارد.مسئوليت پذير است.مي تواند نيازهاي مالي، علمي و بهداشتي خانواده را تامين كند.توانمند و پخته بوده و به خودباوري رسيده است.مستقل است يا براي مستقل بودن تلاش مي كند.توانايي درك جنس مخالف و انسان هاي ديگر را دارد و متعصب و لجباز نيست.تلاش گر، پر انرژي و داراي خلق متعادل است.با وجدان و با اخلاق است و به منافع جمع احترام مي گذارد و تنها به منافع خود فكر نمي كند.از چيزي نمي ترسد و براي هر شكست و مشكلي، برنامه دارد.نمي توان به آساني تشخيص داد كه آيا آن فرد به بلوغ رواني و اجتماعي رسيده است يا نه، در اين زمينه مشاوره گرفتن از روانشناس مي تواند به فرد بسيار كمك كند تا بهتر خود و شرايطش را بشناسد و زندگي خوبي را براي خود رقم بزند.
اختلاف بر سر محل زندگياختلاف بر سر محل زندگي | دلايل و راه حل مناسب براي انتخاب محل سكونتبهترين سن ازدواج چه زماني است؟سن ازدواج محدود به عدد خاصي نمي باشد براي برخي از افراد ممكن است ۲۰ سالگي سن مناسبي براي ازدواج باشد و فرد ديگري حتي در ۳۵ يا ۴۰ سالگي نيز آمادگي براي ازدواج نداشته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بهترين سن ازدواج با تشخيص حرفه اي


برچسب: سن ازدواج,ازدواج,اختلاف سني زوجين،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۲:۳۰ توسط:دكتر جلالي موضوع:

علائم والدين مضطرب -خطر را شناسايي كنيد

علائم والدين مضطرب
برخي از والدين بدون اينكه متوجه باشند، رفتارهاي نادرستي انجام مي دهند كه باعث ايجاد اضطراب در فرزندشان مي شود؛ ميزان بالاي اضطراب و استرس اثرات منفي و مخربي در آينده كودكان مي گذارد.
والدين مضطرب
اين والدين معمولا به دنبال اين هستند كه فرزندشان هيچ كمبودي احساس نكند و نگرانند كه مبادا مشكلي براي آن ها پيش بيايد، اين والدين حتي با تغييرات آب و هوا هم نگران مي شوند، زيرا مي ترسند كه فرزندشان بيمار شود يا آسيبي ببيند.
در اين قسمت از مشاورانه قصد داريم علائمي كه نشان دهنده والدين دلواپس و نگران است را بيان كنيم.
والدين مضطرب – والديني كه مدام با نگراني با فرزندشان صحبت مي كنند.والدين مضطرب به طور مداوم در مورد احتمال آسيب ديدن و با ابراز نگراني با كودك خود صحبت مي كنند. براي مثال دائما به كودك مي گويند، مراقب باش زمين نخوري، با احتياط حركت كن و از اين دست جملات. ترس هاي زياد آن ها در مورد فرزندشان به يك فوبيا تبديل شده است.
اگر شما از اين دست والدين هستيد باي بدانيد كه، انجام اين كار و تكرار اين رفتارها باعث ايجاد اضطراب در فرزند شما مي شود، شما بايد خود را كنترل كنيد و بهتر است به جاي تذكر دادن و ابراز نگراني، راه كارهايي كه باعث جلوگيري از آسيب خوردنش مي شود را به او ياد بدهيد.
چيزهاي مختلفي را از دسترس كودك خارج مي كنند.والديني كه چيزهاي خاصي را از دسترس كودك خود خارج مي كنند نيز والديني مضطرب هستند. گاهي اوقات ترس هاي ما بي جا و احمقانه است. كودك شما نبايد با ترس هاي شما بزرگ شود، زيرا اين باعث ايجاد استرس و اضطراب زياد در او خواهد شد.
شما بايد دليل و منشا ترس هاي خودتان را شناسايي كنيد و هر نوع محركي كه باعث افزايش اين ترس مي شود را از محيط حذف كنيد. اگر نتوانيد با اين كار، ترس خود را كنترل كنيد بايد حتما از مشاور كمك بگيريد.
كودك خود را ۲۴ ساعت زير نظر دارند.والدين مضطرب عموما دچار وسواس هستند و هر ثانيه كودك خود را تحت نظر دارند و حواسشان به او است و حتي كوچك ترين اشتباه فرزندشان را به او گوشزد مي كنند؛ اين رفتار والدين، كودك را كلافه مي كند.
شما بايد اين را بدانيد كه كنترل همه چيز در دست شما نخواهد بود. شما بايد فقط روي بخشي از كارها و رفتارهاي كودك تمركز داشته باشيد و بهتر است كه او را به حال خودش بگذاريد.


علائم والدين مضطرب
تنفس و كنترل اضطراب۱۰ تمرين تنفس كه به كنترل اضطراب كمك مي كندهمه خواسته هاي كودكشان را برآورده مي كنند.والديني كه همه درخواست هاي فرزند خود را برآورده مي كنند تا مبادا ناراحت شود يا غر بزند و همچنين والديني كه به طور مدام دنبال راضي كردن فرزند خود هستند، جز والدين مضطرب و هميشه نگران دسته بندي مي شوند.
گاهي لازم است كه خواسته هاي كودك را ناديده بگيريد و به دنبال برآوده كردن همه خواسته فرزند خود نباشيد.
مدام از فرزندشان سوال مي پرسند.از آن جا كه والدين مضطرب، هميشه نگران و دلواپس هستند، دوست دارد از كوچك ترين جزئيات همه چيز مطلع باشند. به همين خاطر مدام از فرزند خود سوال مي پرسند تا جزئيات كارها و اتفاقات آن ها را بفهمند و اگر فرزندشان اشتباهي كرده باشد، با اغراق و بزرگنمايي با آن موضوع برخورد مي كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علائم والدين مضطرب -خطر را شناسايي كنيد


برچسب: والدين مضطرب,والدين دلواپس و نگران,علائم والدين مضطرب،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۱:۲۷ توسط:دكتر جلالي موضوع: