مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

مشكلات جوانان با والدين، منشا تعارضات ميان جوانان و والدين آن ها چيست؟

مشكلات جوانان با والدين، منشا تعارضات ميان جوانان و والدين آن ها چيست؟
جواني دوران ورود به بزرگسالي مي باشد فرد در اين زمان بحران هاي قبلي را رد كرده است و با بحران ها و دغدغه هاي جديدي رو به رو مي شود، در اين دوران ميان جوانان و والدين مشكلاتي به وجود مي آيد كه علل گوناگوني دارد و مهم ترين آن ها به روش والدين در تربيت فرزندان و نحوه ارتباط با آن ها بستگي دارد.
فرد نوجوان هويت تازه و بزرگسالي به دست آورده است و دوست دارد كه والدين او را به رسميت بشناسند و به هويت و استقلال او احترام بگذارند اما به دليل اينكه فرهنگ هاي آن ها با يكديگر فرق مي كند و تفاوت ميان نسل هاي آن ها وجود دارد براي برقراري ارتباط با مشكلاتي مواجه مي شوند.
براي حل اين مشكل طرفين بايد به صورت منطقي با يكديگر گفت و گو كنند و در صورت لزوم از روانشناس كمك بگيرند، در ادامه اين مقاله به بررسي كامل مشكلات جوانان و والدين مي پردازيم.
دوره جواني و مشكلات آنجواني دوراني مي باشد كه فرد وارد دنياي جديد بزرگسالي شده است و به عنوان فردي مفيد و فعال در جامعه شناخته مي شود و در جواناني توانمندي ها و استعداد هاي او به اوج مي رسد و آماده فعاليت مي باشد، در اين دوره فرد از بحران هاي كودكي گذر كرده است و با بحران هاي جديد دوران جواني رو به رو مي شود.
در اين دوران بحران هاي بسياري به وجود مي آيد كه از آن مي توان به انتخاب شغل، استقلال مالي، ازدواج، هويت شخصي و غيره اشاره كرد و با توجه به تفاوت ها و تعارض هاي ميان والدين و جوانان احتمالا دارد مشكلاتي در ميان آن ها به وجود آيد.
منشا مشكلات جوانان با والدينمشكلات ميان جوانان و والدين ناشي از موارد متعددي مي باشد كه برخي از رايج ترين آن ها عبارت اند از:
مشكلات جوانان با والدين، سبك هاي فرزند پروري نادرستيكي از مشكلاتي كه ميان والدين و جوانان به وجود مي آيد به علت اين است كه والدين مي خواهند از سبك هاب فرزند پروري سابق مانند كنترل كردن و طرد شدن استفاده كنند، در صورتي كه اين روش ديگر براي جوانان تاثير گذار نمي باشد.


والدين و جوانان براي اين كه رابطه بهتري با يكديگر داشته باشند بايد به همديگر احترام بگذارند و به گفت و گو بپردازند و همچنين والدين بايد به هويت بزرگسال جوان شان احترام بگذارند و مسائل و مشكلاتي كه براي آن ها به وجود مي آيد از طريق گفتگو حل كنند.
والدين بي توجهوالدين بي توجه چگونه به فرزندان خود آسيب خواهند زد؟۲٫ مشكلات حل نشده در دوران نوجوانيبه هر حال جوانان در مرحله رشد قرار دارند و اگر چه بزرگسال به حساب مي آيند اما احتمال دارد برخي از كارها و رفتارهاي نوجواني را تا مدتي انجام دهند و در صورتي كه مشكلات و مسائل دوران نوجواني به خوبي ميان والدين و ونوجوان حل نشود مشكلات ادامه خواهد داشت و به دوران جواني هم انتقال مي يابد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشكلات جوانان با والدين، منشا تعارضات ميان جوانان و والدين آن ها چيست؟


برچسب: مشكلات جوانان با والدين,گرايش هاي جواني,مشكلات جوانان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۴:۴۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

مشاوره وسواس

مشاوره وسواس
“بايد برگردم! شايد در را قفل نكرده باشم، نه بايد برگردم و مطمئن شوم، اجاق گاز را خاموش كردم؟ تو مطمئني ؟
نه بايد خيالم راحت شود و دوباره چك كنم.
بله خاموش كردي عزيزم! من خودم ديدم، مطمئن باش همه چيز درست است، تا ديرمان نشده بيا سوار شو..”
جملات بالا يك بخش معمول و تكراري از شرح حال فرد مبتلا به وسواس است كه علارغم اينكه مي داند همه چيز تحت نظارت بوده و خوب پيش مي رود،
طبق يك اجبار دروني براي كم كردن از ميزان استرس خود شروع به چك كردن مي كند.
مشاوره وسواس و درمان آنوسواس واژه اي آشناست كه در زبان روزمره، ممكن است براي مواردي به كار گرفته شود كه صرفا نشانه ي حساسيت فرد به موضوعي مثل تميزي و نظافت را شامل مي شود.
اگرچه بعضي ها از وسواس به گونه اي با افتخار صحبت مي كنند كه حاكي از يك ويژگي مطرح و به نوعي برتري آن هاست، اما در واقع وسواس يك اختلال رواني است كه باعث رنج و ناراحتي فرد مبتلا به آن و همچنين خانواده و نزديكان وي مي شود.
بنابراين اگر شما هم حمام كردن تان دو ساعت طول مي كشد و يا به علت ترس از آلودگي از دست زدن به اشياي نا آشنا اجتناب مي كنيد، خبر بد اين است كه اين ويژگي ها نه تنها ويژگي مثبتي نيست بلكه نشانه ي اختلال وسواس است.
و اما خبر خوب اين است كه امروزه با روش هاي درماني مطرح دنيا مي توان تا حد زيادي با موفقيت اين اختلال را درمان نمود.

مشاوره وسواس -درمان وسواسمركز مشاوره مشاورانهمشاوره تلفني وسواسمشاوره تلفني وسواس | برخورد علمي با درمان وسواس0 ديدگاه/سپتامبر 9, 2021ادامه مطلبوسواس چيست؟اختلال وسواس فكري عملي در واقع نوعي اضطراب و افكار ناخوانده و مزاحم است كه بيرون راندن آن ها از ذهن نيز سخت مي باشد.
در مقابل اين افكار ناخواسته، فرد به انجام يك سري رفتار و تشرفات عملي مي پردازد تا به نوعي آن افكار را خنثي نمايد.


به عنوان مثال، فردي كه از وسواس فكري مربوط به مذهب رنج مي برد، افكار ناخوانده اي در حوزه ي شرك و توهين به مقدسات به ذهنش هجوم مي آورند، در مقابل اين افكار وسواسي به انجام اعمالي مي پردازد كه شايد اصلا ربطي به موضوع مذهب نداشته باشد.
به عنوان مثال ممكن است بيست بار از پله هاي آپارتمان بالا و پايين برود، و يا اعمال و تشرفات مرتبط با مذهب انجام دهد مثلا ذكر خاصي را صد بار تكرار كند.
نكته جالب اين است كه فرد مبتلا به وسواس مي داند كه اعمالش از نظر منطقي كارايي ندارد اما همچنان به انجام آن مبادرت مي ورزد.
در واقع فرد حال بدي را كه با هجوم فكر وسواسي تجربه مي كند را با انجام اين اعمال عجيب و غير منطقي كاهش مي دهد و به مرور زمان اين عادت قوي تر مي شود.
افراد مبتلا به وسواس در زندگي روزمره، كار و مراودات اجتماعي شان نيز به مشكل بر مي خورند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشاوره وسواس


برچسب: وسواس چيست؟,علت وسواس,وسواس،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۰:۵۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

راهكارهاي جلوگيري از دزدي كودك – دزدي يا عدم درك مالكيت؟

دزدي كودك اتفاق خطرناكي است؟ يا فقط كودك توان درك مالكيت خود و ديگران را ندارد؟
در اين نوشته به شما آموزش داده مي شود كه چگونه مشكل را حل كنيد.
به عنوان والدين ممكن است بارها با اين مساله مواجه شده باشيد كه فرزندتان وسيله اي را بدون اجازه بر دارد و بعد در مورد آن اظهار بي اطلاعي كند.
به مثال زير توجه كنيد:
” فرزندم پول برادرش رو برميداره ميذاره توي كيفش و بعد قايم ميكنه كه نتونه ازش بگيره. گاهي اوقات وازم آرايش من يا كسي ديگه رو برمي داره و نميگه كه برداشته و يا طلا يا انگشتري رو  بر ميداره و ميذاره توي كيفش و بعدا خودم اون رو  پيدا ميكنم . اين وضعيت خيلي مرا نگران كرده و نميدانم بايد چكار كنم؟”
با ادامه ي مطلب همراه باشيد تا شما را با روش هايي آشنا كنيم كه به مشكل كنوني تان پايان مي دهد.
دزدي در كودكان و مفهوم مالكيتبرداشتن وسايل ديگران كه گاهي از آن به عنوان دزدي نيز ياد مي شود، ممكن است در هر سني رخ دهد، اما معناي اين عمل به اقتضاي سن و شرايط افراد متفاوت است.
به عنوان مثال در سنين خردسالي، ممكن است انگيزه ي كودك از برداشتن وسايل ديگران،  اين باشد كه حس كنجكاوي اش را ارضا كند و ازداشتن چيزي لذت ببرد.
بچه ها معمولاً تلاش مي كنند تا به وسايلي كه والدين استفاده از آن را منع كرده اند يا متعلق به دوستان شان است دست يابند و از اين كار خوشحال مي شوند.
كودكان كم سن و سال كه هنوز به مدرسه نمي روند اغلب بدون آن كه ارزش مادي اشيا را درك كنند، دست به اين كار مي زنند.
دزدي كودك يا عدم درك مالكيتآن ها حتي گاه از اين كه برداشتن چيزي بدون پرداخت پول يا اجازه از صاحب آن اشتباه است بي اطلاع اند.


در شرايط مشابه، اگر فرد ديگري لوازم كودك را بدون اجازه بردارد، او بسيار ناراحت خواهد شد اما مفهوم مالكيت در مورد ديگران را هنوز درك نكرده است.
علاوه بر اين، دلايل ديگري از جمله داشتن استرس در خانواده، خشم و يا انگيزه ي آزار رساندن به ديگران نيز در برداشتن وسايل بدون كسب اجازه از مالك آن موثر است.

نظم شخصينظم شخصي واقعا چقدر اهميت دارد؟ + ۷ ترفند كاربردي0 ديدگاه/ژانويه 15, 2022ادامه مطلببهترين روش برخورد با كودكي كه وسايل ديگران را بر مي دارد چيست؟تا حد ممكن از دزدي كودك يشگيري كنيد.بهترين راه آن است كه از وقوع چنين رفتارهايي پيشگيري كنيد. برا اين منظور لازم است تا مفهوم مالكيت را به او آموزش دهيد. مثلاً به او بگوييد كه بايد براي برداشتن وسايل ديگران، اول اجازه بگيرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-راهكارهاي جلوگيري از دزدي كودك – دزدي يا عدم درك مالكيت؟


برچسب: دزدي كودك,جلوگيري از دزدي كودك,دزدي در كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۴۱:۲۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

نورفيدبك در كودكان و نقش آن در درمان اختلالات مربوط به كودكان

نورفيدبك در كودكان و نقش آن در درمان اختلالات مربوط به كودكان
نوروفيدبك يك روش درماني جديد در روانشناسي مي باشد و طرفداران بسياري دارد و در درمان اختلالات عصبي رشدي از جمله بيش فعالي و اختلالات طيف اوتيسم بسيار كمك كننده مي باشد.
در اين روش با استفاده از كامپيوتر، امواج مغزي كودك بر روي صفحه نمايش داده مي شود و سپس به كودك آموزش داده مي شود كه اين امواج را به شكل مورد نظر كنترل كند.
در واقع هدف كلي از نوروفيدبك در كودكان، آموزش خود تنظيمي به آن ها مي باشد، پزشكان اين روش را توصيه مي كنند زيرا اين روش غيرتهاجمي و بدون دارو مي باشد و هيچ عوارضي براي كودك ندارد.
زماني كه در اين شرايط قرار گرفتيد قبل از انجام نوروفيدبك از مشاوره كودك كمك بگيريد تا با اطمينان خاطر بيشتري بتوانيد از اين روش استفاده كنيد.
نوروفيدبك در كودكان چيست؟نوروفيدبك يك روش درماني جديد و غيرتهاجمي مي باشد و به كودكان كمك مي كند تا با اصلاح و تعادل امواج مغزشان آرام شود و در مدرسه بتوانند تمركز بيشتري داشته باشند و در اين صورت شب ها سريع تر و راحت تر مي خوابند.
نوروفيدبك به معني آموزش مغز توسط خود مغز مي باشد و روش ايمن براي تنظيم و بهينه سازي امواج مغزي به حساب مي آيد، انسان در حالت عادي نسبت به امواج مغزي اش آگاهي ندارد و نمي تواند آن را كنترل كند.
اما در طي جلسات درماني نوروفيدبك فرد ياد مي گيرد كه چطور اين امواج را در بهينه ترين حالت ممكن تنظيم و مديريت نمايد، به زبان ساده تر نوروفيدبك فرد را قادر به ديدن دنياي درون مغزش مي كند.
جلسات نوروفيدبك چطور برگزار مي شوند؟جلسات نوروفيدبك
در جلسه نوروفيدبك در ابتدا شرح حال مراجعه پرسيده مي شود و بعد كودك بر روي صندلي مخصوص نوروفيدبك مي نشيند و متخصص سنسورهايي را بر روي نقاط مختلف سر او قرار مي دهد.
وظيفه اين سنسورها اين است كه فعاليت هاي الكتريكي و امواج مغز را ثبت مي كند در اين حالت كودك بايد آرام باشد و به صفحه نمايشي كه رو به رويش قرار دارد توجه نمايد.
در صفحه نمايش كامپيوتر به طور معمول از فيلم، تصوير يا بازي هاي رايانه اي مخصوص استفاده مي شود و كودك بايد بدون دخالت دست و با استفاده از امواج مغزي اش بازي را هدايت كند.
اين مسئله باعث مي شود تا كودك به روش نوروفيدبك علاقه نشان دهد و آن را دنبال كند با توجه به بازخوردهايي كه كودك دريافت مي كند به مرور زمان ياد مي گيرد كه امواج مغزي اش را كنترل كند  و بهترين عملكرد را از خود نشان دهد.
نكته اي كه بايد به آن توجه كرد تعداد جلسات درماني مي باشد براي اين كه جلسات اثربخش و مفيد باشند پيشنهاد مي شود كه به طور معمول ۲ يا ۳ بار در هفته و به مدت ۲ تا ۳ ماه كودك تحت درمان قرار گيرد.
آيا نوروفيدبك عوارض جانبي دارد؟آيا نوروفيدبك عوارض جانبي دارد؟كاربردهاي نوروفيدبك در كودكاننوروفيدبك در كودكاننوروفيدبك يك روش غيرتهاجمي و بدون دارو مي باشد و كودك را آماده مي كند تا در آينده موفقيت تحصيلي داشته باشد، هم چنين مشكلات رفتاي او كاهش مي يابد و مدت زمان و كيفيت خواب او افزايش مي يابد.
نكته اي كه بايد در ارتباط با روش نوروفيدبك به آن توجه كرد براي درمان اختلالات كودكان نظير بيش فعالي و اوتيسم و هم چنين براي مشكلات رفتاري كودكان مانند پرخاشگري و لجبازي موثر مي باشد و مورد استفاده قرار مي گيرد.


به طور تخصصي در بسياري از موارد متخصصين جهت درمان و كاهش علائم كودكان كه با اختلالات كمبود توجه و بيش فعالي رو به رو هستند از روش نوروفيدبك استفاده مي كنند، هم چنين در موارد ديگري هم از نورفيدبك استفاده مي كنند كه شامل موارد زير مي شود:
مشكلات توجه در كودكاناضطراب( اضطراب جدايي، اضطراب اجتماعي، اضطراب فراگير و …)آسيب مغزيدرد مزمن و سردردافسردگيمشكلات خوابمشكل تمركز در كلاس و هنگام مطالعهپرخاشگري كودكاختلالات يادگيرينورفيدبك در كودكان نكته اي كه روش نوروفيدبك بايد به آن توجه شود اين است كه اين روش درماني در كودكان محدوديت هايي دارد و به نوعي دواي درد هر نوع بيماري محسوب نمي شود.
بازگشت علائم بيمارييكي از سوالاتي كه معمولا در مورد روش هاي نوروفيدبك براي كودكان مطرح مي شود اين است كه آيا اين روش درماني اثر قطعي دارد  و يا پس از مدتي علائم بيماري مجددا باز خواهد گشت؟

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نورفيدبك در كودكان و نقش آن در درمان اختلالات مربوط به كودكان


برچسب: نوروفيدبك در كودكان,نوروفيدبك,روش درماني نوروفيدبك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۳۶:۱۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:

مكانيسم دفاعي جبران | مزايا و معايب استفاده از مكانيزم جبران

مكانيسم دفاعي جبران، مزايا و معايب استفاده از مكانيزم جبران
مكانيسم دفاعي جبران چيست و چگونه عمل مي كند؟ جبران مفهومي مي باشد كه در اصطلاح تخصصي به آن Compensation مي گويند و به معني صرف كردن انرژي زياد در حوزه هايي مي باشد كه فرد در آن ها احساس ضعف و حقارت مي كند و در صورتي كه اگر از اين حوزه به صورت افراطي استفاده نشود مي توان به وسيله آن فرد در مسير پيشرفت قرار بگيرد.
به طوري كه اگر از جبران افراطي استفاده شود باعث تضعيف رواني فرد مي شود. در ادامه مقاله به توضيحات بيشتري در مورد مكانيسم دفاعي جبران مي پردازيم و بايد تا انتها اين مقاله مورد مطالعه قرار دهيد تا آگاهي شما افزايش يابد.
مكانيسم دفاعي جبران چيست؟مكانيسم دفاعي جبران يا Compensation يكي از استراتژي هاي ناخودآگاه مي باشد كه فرد در برابر ضعف ها و ناتواني هايش تلاش مي كند تا از آن فرار كند و در اين شرايط فرد در حوزه اي كه احساس ضعف و ناتواني مي كند بسيار تلاش مي كند اين مفهوم بيش تر در نظريه روانشناسي آلفرد آدلر مطرح شده است.
بر اساس نظريه آدلر، جبران مكانيسمي مي باشد كه در آن فرد تلاش مي كند عقده هاي حقارت خود را به دست فراموشي بسپارد و در برابر ديگران به برتري برسد.
استفاده افراطي از مكانيسم دفاعي جبرانمكانيسم طبيعي به صورت طبيعي از انسان در برابر تنش ها و اضطراب ها محافظت مي كند و اگر از آن به صورت افراطي استفاده شود باعث به وجود آمدن مشكلات روان رنجوري خواهد شد.
به همين دليل متخصصان اعتقاد دارند كه اگر از مكانيسم جبراني به صورت افراطي استفاده شود مشكلات بارزي را به وجود مي آورد كه در رفتار مبتلايان به اختلالات روان شناسي مختلف نشان داده مي شود.
به عنوان مثال فرد به دليل عزت نفس تخريب شده روي به خودشيفتگي آورده است كه نوع جبران بيمار گون مي باشد در حقيقت افراد با ساختن هويت آرماني ازخود سعي مي كنند كه از اعتماد به نفس تضعيف شده شان محافظت نمايند و يا از آن فرار كنند.


مكانيسم همانند سازي فرافكنانهمكانيسم همانند سازي فرافكنانه | تعريف همانند سازي فرافكنانه از زبان فرويدمزايا و معايب مكانيسم دفاعي جبراناگر از مكانيسم جبراني به صورت افراطي استفاده نشود به عنوان انگيزه اي براي پيشرفت زندگي او مورد استفاده قرار مي گيرد و فرد را در مسير مثبتي قرار مي دهد و بسياري از افراد كه درگير نواقص جدي در حوزه جسماني يا روان شناختي هستند.
با استفاده از اين مكانيسم دفاعي بر ضعف هاي خود غلبه كرده اند و براي خود زندگي جديدي را به وجود آورده اند در اين راستا مي توان به افرادي كه داراي معلوليت هستند اشاره كرده كه در زمينه هايي مانند ورزش و هنر به دستاورد هاي عالي رسيده اند و موفقيت هايي را كسب كرده اند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مكانيسم دفاعي جبران | مزايا و معايب استفاده از مكانيزم جبران


برچسب: مكانيسم دفاعي جبران,مكانيزم جبران,معايب مكانيسم دفاعي جبران،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۹:۵۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

جايگزين سيگار | بهترين جايگزين به جاي سيگار چيست؟

جايگزين سيگار ، بهترين جايگزين به جاي سيگار چيست؟
آيا جايگزين مناسبي براي سيگار وجود دارد، آيا براي هميشه مي توان آن را كنار گذاشت؟ اگر سيگار در دسترس شما قرار نگيرد دچار اضطراب و بي قراري شويد و نوعي سردرگمي ذهني را تجربه مي كنيد. در اين شرايط بسياري از افراد به دنبال جايگزين سالمي براي سيگار مي گردند تا بتوانند از سيگار دوري كنند و از مصرف مجدد آن پيشگيري نمايند.
همين جايگزين هاي سالم باعث به وجود آمدن تفاوت ميان افرادي كه هزار بار تصميم به ترك سيگار گرفته اند با كسي كه يك بار براي هميشه آن را كنار گذاشته است مي شود.
در اين مقاله در مورد چگونگي كاهش احساس نياز به سيگار و جايگزين مناسب و سالم آن اطلاعاتي را بيان مي كنيم در اين راستا مي توانيد از مشاوره ترك اعتياد كمك بخواهيد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كنند.
اهميت پيدا كردن جايگزين سالم براي سيگارسيگار خرد كردن ماده توتون در برگه نازك مي باشد كه آن را با نام تجاري سيگار مي شناسند و باعث مشكلات قلبي، سكته و سرطان مي شود. هم چنين سيگار كشيدن با عارضه هاي بسياري همراه مي باشد كه برخي از آن ها عبارت اند از:
در هنگام سيگار كشيدن، ترشح اپي نفرين باعث افزايش ضربان قلب مي شود و به قلب فشار وارد مي كند.سيگار قدرت بويايي را كاهش مي دهد و ابتلا به برونشيت و نفخ را زياد مي كند.سيگار در ابتدا باعث آزاد شدن هورموني مي شود كه حس خوبي در فرد ايجاد مي كند اما بعد از آن تنگي نفس را به وجود مي آورد.سيگار زمينه اعتياد به مواد مخدر را فراهم مي كند.سيگار كشيدن براي افراد سيگاري به نوعي عادت تبديل مي شود و زماني كه آن ها مصرف سيگار را قطع مي كنند دچار مشغوليت ذهني فراواني مي شوند و استرس و اضطراب و احساس بي قراري و سردرگمي به سراغ آن ها مي آيد.


در اين شرايط بايد دلايل گرايش به سيگار شناسايي شود و محيط را به درستي مديريت كرده و جايگزين مناسبي را براي سيگار پيدا كنيد. در صورتي كه تصميم به ترك سيگار داريد سعي كنيد خودتان را مشغول كار ديگري نشان دهيد و حواستان را از كشيدن سيگار منحرف كنيد.
در اين حالت ولع كشيدن آن كمتر به سراغ شما مي آيد و اضطراب و استرس ناشي از قطع نيكوتين به مرور زمان كاهش مي يابد، در اين حالت مي توانيد با موفقيت بيشتري سيگار را ترك كنيد.
پيدا كردن بهترين جايگزين سيگار در ۵ دقيقه!زماني كه تصميم به ترك سيگار گرفتيد در ابتدا بايد ليستي از سريع ترين جايگزين ها براي سيگار در اختيار داشته باشيد تا در صورتي كه دچار وسوسه شديد از آن ها استفاده كنيد و خودتان را با آن ها مشغول كنيد تا ذهنتان از سيگار كشيدن منحرف شود.
گزينه هايي كه به عنوان جايگزين سيگار انتخاب مي كنيد بايد مورد علاقه شما باشند و فرد انگيزه و اراده لازم براي ترك را داشت باشد، هم چنين اين گزينه ها بايد چيزهايي باشد كه با صرف كمترين وقت و انرژي انجامش مي دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-جايگزين سيگار | بهترين جايگزين به جاي سيگار چيست؟

https://moshaveraneh.com/

برچسب: جايگزين سيگار,سيگار كشيدن,سيگار،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۶:۱۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

جسماني سازي چيست؟ اختلالات جسماني سازي در dsm5

اختلالات جسماني سازي در dsm5 چيست؟
جسماني سازي بيماري است كه در آن فرد بدون آن كه علت پزشكي داشته باشد از دردهاي جسماني مانند سردرد و دل درد و غيره رنج مي برد، به عنوان مثال فردي را در نظر بگيريد كه دو سال است درگير التهاب روده و رفلاكس معده مي باشد و آزمايش هاي زيادي انجام داده است اما هيچ گونه مشكل پزشكي در او نشان داده نشده است.
نشانه هاي جسماني اين بيماران همراه با بروز استرس و فشارهاي رواني مي باشد و آزمايش هاي پزشكي هيچ گونه بيماري را نشان نمي دهد اغلب افراد گمان مي كنند كه اين افراد تمارض مي كنند و به همين دليل درمان آن ها با دشواري هايي همراه مي باشد .
اما با آگاهي از دلايل و راه هاي درمان جسماني سازي مي توانيد براي درمان اين مشكل گامي موثر برداريد.
جسماني سازي چيست؟جسماني سازي نوعي مكانيزم دفاعي مي باشد كه در طبقه دفاع هاي نابالغ و ناسالم قرار دارند، به طوري كلي انسان ها از مكانيزم هاي دفاعي براي كنار آمدن با فشارهاي رواني و كاهش آن ها استفاده مي كنند.
در صورتي كه فرد نمي تواند محرك هاي حساسيت زا و تنش زا را مديريت كند و تحمل سازگاري و رويارويي با اين محرك ها را ندارد تلاش مي كند تا با استفاده از علائم جسماني دردهاي رواني اش را تسكين دهد به اين وضعيت جسماني سازي مي گويند.
در صورتي كه پديده هاي روانشناختي مانند اضطراب، ترس و اندوه و غيره به نشانه هاي جسماني تبديل شوند و تمايل داشته باشند كه به صورت واكنش هاي بدني خودشان را نشان دهند در اين حالت پيامدهايي را براي فرد به همراه دارد و او دائما از دردهاي جسماني رنج مي برد.
افرادي كه قصد دارند اين مشكل آن ها حل شوند به پزشك مراجعه مي كنند و آزمايش هايي را انجام مي دهند و گاهي اوقات تصميم به بستري شدن مي گيرند اما چون براي بيماري آن ها علت پزشكي وجود ندارد بيماري آن ها از طريق روش هاي پزشكي و شيميايي درمان نمي شود.
برخي از علل ابتلا به جسماني سازيافرادي كه به اختلال جسماني مبتلا هستند هنگام مواجه شدن با فشارهاي رواني به جاي اين كه احساساتشان را بيان كنند از زبان بدن و جسم استفاده مي كنند، شايد محيط اطراف آن ها به گونه اي بوده است كه اظهار سردرد و كمردرد بيشتر از علائم افسردگي و اضطراب مورد توجه و حمايت قرار گرفته است.
علت ديگر آن است كه اين گونه بيماران نسبت به علائم و نشانه هاي جسماني حساس تر مي باشند و تغييرات جسمي را شديد تر از آن چه كه وجود دارد درك مي كنند به طور مثال آن ها نفخ شديد و يا تپش قلب جزئي را يكي از نشانه هاي وجود يك مشكل بزرگ مي دانند.
گاهي اوقات آن ها توانايي برآوردن انتظارات ديگران و يا انجام مسئوليت ها را ندارند و به همين دليل دچار علائم و نشانه هاي جسماني مي شوند و به همين دليل محبتي كه نياز دارند را دريافت مي كنند و از انجام دادن مسئوليتشان معاف مي شوند آن ها مي توانند مشكلشان را از طريق روان كاوي حل و فصل نمايند.


بهداشت رواني در ازدواجبهداشت رواني در ازدواج چه نقشي دارد؟ ( ۶ نكته اساسي)الگوهاي جسماني سازيجسماني سازي به صورت هاي مختلفي خودش را نشان مي دهد كه در زير الگوهايي از آن بيان شده است:
الگوي تنش عضلات مخططدر صورتي كه فرد دچار اضطراب پنهان و ناهشيار شود اضطرابش را با فشردن دست ها به يكديگر، آه كشيدن و نفس نفس زدن نشان مي دهد و افراد نسبت به آن آگاهي ندارند در صورتي كه آن ها به بيماري جسماني سازي مبتلا شده اند و موارد گفته شده الگويي براي جسماني سازي مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-جسماني سازي چيست؟ اختلالات جسماني سازي در dsm5


برچسب: الگوهاي جسماني سازي,اختلال جسماني سازي,درمان جسماني سازي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۴۲:۴۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

ميزان خواب كودكان | كودكان چند ساعت بايد بخوابند؟

ميزان خواب كودكان، كودكان چند ساعت بايد بخوابند؟
ميزان خواب كودكان
خواب كودكان بسيار مهم است و بر روي رشد و سلامت آن ها تاثير مي گذارد، و به اندازه غذا خوردن و تغذيه ضروري مي باشد. در صورتي كه كودكتان خواب كافي نداشته باشد بر روي هوش، عملكرد روزانه و خلق و خوي او اثر منفي مي گذارد.
كودكان نياز خوابشان متفاوت است و همين مسئله بر روي برنامه خواب والدين تاثير مي گذارد و خوابشان را دچار تغييراتي مي كند.
اين تفاوت ها باعث دشواري در داشتن يك برنامه منظم و متداول براي خواب كودك مي شود اما به دليل اين كه ميزان خواب كودكان بسيار مهم است و حساسيت خاصي در ميزان خواب آن ها وجود دارد بسياري از والدين برنامه هاي زندگي شان را بر اساس نيازهاي فرزندشان مي چينند.
در ادامه مقاله براي اين كه برنامه ريزي بهتري براي ساعات خواب كودكتان داشته باشيد ميزان خواب كودكان، فوايد و روش هاي خواب كافي در كودكان را بيان مي كنيم هم چنين در اين خصوص مي توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد تا در اين زمينه اطلاعات لازم را در اختيار شما قرار دهند و به شما كمك كنند.


ميزان خواب كودكان  – فوايد خواب كافي براي كودكانخواب كافي بر روي كارايي ذهني و جسمي افراد تاثير مستقيم مي گذارد، كودكاني كه در ساعت منظمي مي خوابند  نسبت به كودكاني كه خواب كافي و منظمي ندارند داراي هوش و سرعت يادگيري بالاتري هستند، هم چنين خواب كافي در كودكان فوايد ديگري دارد كه برخي از آن ها به شرح زير است:
تقويت سيستم ايمنيافزايش قدرت يادگيري در طول روزرشد طبيعي و مناسبخلق و خوي خوب در طول روزتوجه كنيد خواب كودكان بسيار مهم مي باشد و از جمله نيازهاي اساسي و اوليه كودكان است كه به طور مستقيم بر روي مغز آن ها اثر مي گذارد، در صورتي كه فرزندتان در سنين كودكي به دلايل مختلفي خواب كافي و با كيفيتي نداشته باشد در آينده با مشكلات بسياري رو به رو خواهد شد.
ميزان خواب مناسب در سنين مختلف كودكاننيازهاي انسان در طول مراحل رشد در حال تغيير مي باشد و به همين دليل ميزان خواب مورد نياز كودكان در سنين مختلف متفاوت مي باشد و والدين بايد بر اساس اين تفاوت ها برنامه ريزي داشته باشند.
در ادامه اين مقاله خواب هر كدام از سنين را مورد بررسي قرار مي دهيم. اين برنامه خواب به طور كلي براي كودكان ثابت است ولي هر كودكي ويژگي منحصر به فرد خودش را دارد و ممكن است به خواب كمتر يا بيشتري نياز داشته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ميزان خواب كودكان | كودكان چند ساعت بايد بخوابند؟


برچسب: ميزان خواب نوزاد,خواب ,خواب كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۵۹:۲۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:

خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)

خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)
خصوصيات فرزند اول بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد زيرا با آمدن اولين فرزند همه اعضاي خانواده وارد جريان متفاوتي مي شوند و به طور طبيعي رفتار والدين تك فرزندي با آن هايي كه چند فرزند دارند متفاوت مي باشد، والدين همان ابتدا متوجه مي شوند كه فرزندان نسبت به يكديگر، رفتارها و خصوصيات مختلفي از خودشان نشان مي دهند.
در واقع زماني كه فرزند دوم به دنيا مي آيد، فرزند اول جايگاه خود را به عنوان فرمانرواي مطلق خانواده از دست مي دهد و آن را با ديگري سهيم مي شود در اين شرايط خانواده بايد شرايطي را ايجاد كند تا تنش و مشكلات در فضاي خانواده كاهش يابد و روابط پايدار و صميمانه اي در ميان فرزندان به وجود آيد. در ادامه اين مقاله به بررسي خصوصيات فرزند اول مي پردازيم تا اطلاعات شما در اين خصوص افزايش يابد.
خصوصيات فرزند اول: نقش در خانوادهتولد فرزند اول، تجربه اي جديد براي والدين مي باشد و آن ها ممكن است در تربيت فرزند اول بر اساس قوانين پيش بروند و بسيار سخت گير باشند و يا به خاطر ذوق و شوقي كه براي تولد فرزندشان دارند بسيار سهل گير باشند و اصول تربيتي را به خوبي ايفا نكنند در نتيجه در تربيت فرزندشان با مشكلاتي رو به رو خواهند شد.
پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد والدين به خاطر تجربه اي از تربيت فرزند اولشان داشته اند روش تربيتي خود را تغيير مي دهند و به صورت ديگري به تربيت فرزند دوم مي پردازند، در اين حالت فرزند اول مجبور است بي تجربگي و نا پختگي والدين را در تربيت كردن تحمل كند.
مفاهيمي در روانشناسي كودك مطرح مي شود كه به شما كمك مي كند تا از اشتباهات رايج تربيتي بپرهيزيد و از بهترين روش هاي تربيتي براي تربيت فرزندان استفاده نماييد.
تعادل در تربيت فرزندان اولفرزندان اول در كانون توجه والدين قرار دارند و معمولا تمام خواسته هاي آن ها توسط والدين برآورده مي شود و در فرزند احساس ارزشمندي زيادي به وجود مي آيد، در صورتي كه اين روند شكل افراطي و بي رويه اي داشته باشد، فرزندان اول تبديل به انسان هاي قدرت طلب، خودخواه و كم تحمل مي شوند و آن ها تحمل هيچ گونه بي توجهي ندارند.


پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد از توجه والدين به آن ها كم مي شود و در اين صورت فرزند اول، فرزند دوم را مسبب اين بي توجهي مي داند و در اين حالت حسادت فرزند اول شروع مي شود كه يكي از خصوصيات به وجود آمدن آن ها در هنگام تولد فرزند دوم مي باشد، تمام فرزندان اول تغيير جايگاه شان را در خانواده احساس مي كنند اما فرزندان نازپرورده تر با صدمات بيشتري رو به رو هستند و اين كه كودك چطور با اين وضع و شرايط كنار بيايد به رفتار والدين و سبك هاي فرزند پروري آن ها بستگي دارد.
در صورتي كه والدين تمام توجه و محبت خود را نثار فرزند دوم كنند و يا رفتارهاي اشتباه ديگري از خودشان نشان دهند فرزند اول به احساس طرد شدگي دچار خواهد شد و بعد ها آن را به خواهر و برادر كوچك خود منتقل مي كنند اما در صورتي كه والدين رفتار صحيحي با كودك شان داشته باشند بچه ها به دوستاني خوب تبديل مي شوند و فرزند اول در برابر خواهر و برادر كوچك خود احساس مسئوليت و رهبري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)


برچسب: خصوصيات فرزند اول,فرزند اول خانواده,تربيت فرزندان اول،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ فروردين ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۴۳:۲۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

بهترين فاصله سني بين فرزندان با توجه به علم روانشناسي

بهترين فاصله سني بين فرزندان با توجه به علم روانشناسي
بهترين فاصله سني در ميان فرزندان چقدر باشد خوب است؟ چه موقع بهتر است تا فرزند دوم به دنيا بيايد؟ طبيعي است سوالات اين مدلي در ذهن پدر و مادرها بسيار وجود دارد بسياري از والدين معتقدند كه بايد فاصله سني در ميان فرزندان كم باشد تا آن ها با هم بزرگ شوند و عده اي ديگر اعتقاد دارند تا فاصله سني آن ها بايد كمي بيشتر باشد تا در ميان شان تنش و مشكلي به وجود نيايد، در اين مورد اختلاف نظرهاي بسياري وجود دارد.
بسياري از روانشناسان فاصله سني ۳ تا ۵ سال را مناسب مي دانند زيرا آن ها مي گويند در اين بازه بايد بدن مادر زمان كافي براي كسب آمادگي جسمي و روحي را براي فرزند دوم داشته باشد و كودكان نيز به رشد شناختي نسبي رسيده باشند. اگر در مورد فاصله سني مناسب آگاهي كاملي داشته باشيد مي توانيد تصميم هاي درستي در مورد اين موضوع بگيريد، همچنين با كمك مشاوره كودك مي توانيد در اين خصوص اطلاعات كسب كنيد.
فاصله سني بين فرزندان، مضرات فاصله سني كماختلاف سني فرزندان با يكديگر از مسائلي است كه بايد مورد بررسي قرار گيرد اگر فاصله بين زايمان ها كم باشد براي مادر آسيب ها و عوارضي به همراه خواهد داشت در صورتي كه مادر كمتر از سه سال از بارداري اول اقدام به بارداري دوم كند در اين هنگام احتمال كم خوني در مادر و فرزند بسيار زياد است.
علائم و نشانه هاي كم خوني تا قبل از بارداري پنهان مي ماند و بيشتر در دوران بارداري خودش را نشان مي دهد، همچنين احتمال دارد كودك زودتر از زمان طبيعي اش به دنيا بيايد.
نوزاداني كه فاصله سني آن ها كمتر از سه سال مي باشد دچار مشكلاتي مانند كمبود وزن مي شوند و هم چنين اختلالات رفتاري، حركتي و يادگيري در آن ها افزايش مي يابد. بنابراين در صورتي كه قصد داريد به بچه دوم فكر كنيد بهتر است در اين خصوص با روانشناس متخصص كمك بگيريد و در مورد وضعيت خود با او مشورت كنيد.
تصور اشتباه در مورد فاصله بارداري دو فرزندبرخي گمان مي كنند كساني بايد فاصله سه سال را رعايت كنند كه فرزند اول آن با سزارين به دنيا آمده باشد   در صورتي كه آن ها بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه هيچ رابطه اي ميان فاصله سني دو فرزند و نوع زايمان وجود ندارد و مادر نياز دارد تا ميان زايمان هايش فاصله اي باشد تا ويتامين هاي مورد نياز بدنش تامين شود و سلامت جنين به خطر نيفتد.
براي اين كه مادر يك بارداري سالمي را تجربه كند بايد توده بدني، انرژي و ذخاير بدن خود را جايگزين نمايد و ثابت شده است بارداري هاي متوالي و با فاصله سني كم سلامت مادر و جنين را با خطراتي رو به رو مي كند و منجر به كاهش سلامت آن ها مي شود.


مهارت تاب آوريدرباره مهارت تاب آوري چيزي شنيده ايد؟فاصله سني بين فرزندان، عوارض فاصله سني بسيار زياد بين فرزندانزماني كه فاصله بين بارداري زياد باشد ممكن است مادر دچار مسموميت بارداري شود كه در اين صورت خطراتي مانند افزايش فشارخون، ورم دست و پا و دفع پروتئين از طريق ادرار در دوران بارداري مادر را تهديد مي كند، هم چنين بالا رفتن سن مادر و تولد نوزاد نارس، سقط جنين، كم شدن توان مادر از نظر قدرت باروري و احتمال هماهنگي كودك با والدين سن بالا از عوارض است كه به دليل فاصله زياد ميان فرزندان به وجود مي آيد و باتوجه به عوارض احتمالي كه وجود دارد بايد اقدام براي بارداري بين ۳ تا ۵ سال با بارداري اول باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بهترين فاصله سني بين فرزندان با توجه به علم روانشناسي


برچسب: فاصله سني بين فرزندان,فاصله بارداري,فاصله سني،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۵۰:۳۹ توسط:دكتر جلالي موضوع: