مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

بازگشت به مدرسه يك جابجايي مهم براي كودك

در اين مقاله نكاتي مطرح مي شود كه اين كار را براي كودكان و والدين آسان تر مي كند
آماده سازي فرزندتان براي سال تحصيلي جديد
اخرين هفته ي تابستان در حال سپري شدن است و سال تحصيلي جديد در پيش است. شما نمي توانيد منتظر بمانيد كه فرزندتان خود به خود خودش را براي سال تحصيلي جديد آماده كند و نظم و ترتيب قبل را در پيش بگيرد. در اينجا نكاتي مطرح مي شود كه شما به وسيله ي آن مي توانيد اين كار را راحت تر انجام دهيد: بازگشت به مدرسه هميشه يك جابه جايي و انتقال مهم تلقي مي شود.
كودكاني كه براي اولين بار مي خواهند وارد مدرسه شوند و يا كودكاني كه مي خواهند به مدرسه ي جديدي وارد شوند بايد خود را با شرايط جديدي سازگار كنند، حتي رفتن به كلاس بالاتر نيز براي كودك مسائلي را پيش رو دارد مانند روبرو شدن با سطح تحصيلي بالاتر و درس هاي علمي تر، معلم جديد، و يك دايره ي اجتماعي متغير. خبر خوب اين است كه با مقداري آماده سازي و سازماندهي شما مي توانيد اخرين هفته ي تابستان را براي كودكتان لذت بخش كنيد و اولين هفته ي تحصيلي را براي خودتان و فرزندتان آسان تر سازيد.
در اينجا چگونگي اين كار بيان مي شود:
۱- از اينكه كودكتان با مدرسه اش آشناست اطمينان حاصل كنيد
اگر كودكتان سال قبل نيز در همين مدرسه بوده است اين خيلي خوب است ! شما تنها لازم است تغييراتي را كه امسال اتفاق مي افتد را براي كودكتان توضيح دهيد.
«حالا تو اولين سطح تحصيلي ات را شروع مي كني، تو بايد در زمين بازي بچه ها بازي كني، و با بچه هاي ديگر در سالن ناهار خوري غذا بخوري.» «حالا تو سال سومي هستي، تو هر روز بايد تكاليفت را انجام بدهي.» «حالا تو وارد دوره ي راهنمايي شده اي، تو خودت بايد به مدرسه بروي. نياز است كه با هم رد شدن از خيابان را تمرين كنيم.»
ولي اگر اين اولين سال تحصيلي كودكتان باشد، پس لازم است كه شما با كودكتان به انجا سر بزنيد. حتي اگر اين آشناسازي ابتدايي يك روز قبل از شروع مدرسه باشد، به مدرسه برويد و با محيط آن آشنا شويد. اگر مي توانيد وارد زمين بازي شويد، اين يك مزيت است كه كودكتان را با آنجا آشنا كنيد. و اگر نمي توانيد وارد زمين بازي شويد از پشت حصار زمين را به او نشان دهيد و او را نسبت به آن هيجان زده كنيد.
اگر ساختمان مدرسه باز است، با همديگر وارد مدرسه شده و مكان هاي به خصوص مدرسه را با يكديگر بررسي كنيد. به كتابخانه سر بزنيد، وارد يكي دو تا از كلاس ها شويد، از سرويس بهداشتي آنجا استفاده كنيد (نياز است كه احساس امنيت نسبت به اين مكان را در فرزندتان به وجود بياوريد) با انجام اين كار به موفقيتي بزرگي دست پيدا مي كنيد. ممكن است شما فقط بتوانيد وارد دفتر مدرسه شويد، شما مي توانيد در دفتر توضيح دهيد كه كودكتان تازه وارد اين مدرسه شده است و مي خواهد با محيط مدرسه آشنا شود و مكان هاي آن را بشناسد، و كاركنان مدرسه را به كودكتان معرفي كنيد، هر چه كودكتان بيشتر با محيط مدرسه آشنا شود ترس از ناشناخته ها در او كمتر مي شود و در اولين روز مدرسه احساس راحتي بيشتري را خواهد داشت.


۲- از هر فرصتي براي آشنايي بيشتر كودك استفاده كنيد
بسياري از مدارس براي كودكاني كه اولين بار وارد آن مدرسه مي شود موقعيت هايي را تدارك مي بينند كه كودك بتواند با آنجا آشنا شود. اگر مدرسه برنامه ي خاصي براي اين منظور ندارد، از آنها بخواهيد كه يك روز شما و كودكتان قبل از شروع مدرسه به آنجا برويد و با معلم جديد ملاقات داشته باشيد. معلم ها قبل از شروع مدرسه مشغول آماده كردن اتاقشان هستند، ولي هر معلم باتجربه اي از ملاقات با يك دانش اموز جديد و به وجود آوردن احساس خوب در دانش آموز خوشحال مي شود، معلم ها مي دانند كه بايد به دانش آموزانشان براي شروع سال تحصيلي جديد كمك كنند.
۳- كاري كنيد كه كودك راحت تر با معلمش ارتباط برقرار كند
همه ي كودكان نياز دارند كه از ارتباط با معلمشان در كلاس درس احساس راحتي كنند. تا زماني كه اين مشكل حل نشود كودك براي يادگيري آماده گي ندارد. معلمهاي با تجربه اين مسئله را مي دانند و شرايطي را مهيا مي كنند كه دانش آموز از نظر احساسي براي شروع سال تحصيلي جديد آماده گي لازم را به دست بياورد. قطعا، اگر شما شرايطي را فراهم كنيد كه كودك با معلم بيشتر آشنا شود، هر كاري كه مي توانيد در اين زمينه انجام دهيد: راه هاي زيادي براي اينكه كودكتان بتواند معلمي را كه قبلا نديده را بشناسد و اين احساس در او به وجود آيد كه او را مي شناسد.
زماني كه مشخص شد كه كودكتان در كدام كلاس بايد به ادامه ي تحصيل بپردازد شروع به صحبت كردن در مورد معلمش كنيد تا كودك بتواند تصوري از معلمش داشته باشد.
« زماني كه تو در كلاس خانم اصغري هستي من شرط مي بندم كه او شما را تحت تاثير قرار مي دهد» «من مطمئنم كه خانم اصغريبراي بچه ها كتاب داستان مي خواند، او حتي ممكن است كتاب مورد علاقه ات را بخواند، و ما بهتر است كه كتاب مورد علاقه ات را به آنجا ببريم.»
اگر شما مي توانيد تصويري از خانم اصغري تهيه كنيد و عكس او را بالاي يخچال بگذاريد و براي آشنا شدن كودك با او با آن تصوير حرف بزنيد.
«خانم اصغري شما مهربانترين معلم هستيد و  من مي دانم كه قرار است شما و سارا همديگر را دوست داشته باشيد!»
اگر شما كودكان ديگري كه در كلاس خانماصغري هستند را مي شناسيد، از انها بخواهيد كه به چه چيزي در مورد خانم اصغري علاقه مند هستند.
كودكتان را تشويق كنيد كه براي خانم اصغري نقاشي بكشد و در اولين روز مدرسه آن را به او بدهد، و براي او يك سيب قرمز براق ببر. نكته اين است كه اصلا مهم نيست كه خانم اصغري چه جور معلمي است. كودك شما احساس خوبي نسبت به او خواهد داشت و معلمش نيز به اين احساس پاسخ مثبت خواهد داد.
اگر شما متوجه شديد كه كودكتان در اولين روز مدرسه نمي تواند با معلمش ارتباط برقرار كند، سعي كنيد بلافاصله بين كودكتان و معلمش ارتباط برقرار كنيد. فقط به معلم توضيح دهيد كه كودكتان قبل از شروع مدرسه هيجان زده بود ولي حالا به نظر مي رسد كه هنوز نتوانسته با اين مسئله كنار بيايد. شما اميدوار هستيد كه معلم بتواند شرايط ويژه اي را براي برقراري ارتباط با كودكتان به وجود بياورد و احساسي در كودك به وجود بيايد كه انگار در خانه است. تقريبا همه ي معلم ها اين شرايط را مي شناسند و اگر شما به درستي از معلم درخواست كنيد او توجه ويژه اي را در اولين هفته ي مدرسه نسبت به كودكتان خواهد داشت. دخترم نسبت به شروع كلاس چهارم هر روز احساس بدي داشت تا زماني كه من با معلمش صحبت كردم؛ يك هفته بعد او عاشق معلمش شد و نمي توانست و بي صبرانه صبح مي خواست كه به مدرسه برود.


۴- اسان كردن برقراري ارتباط فرزندتان با بچه هاي ديگر در مدرسه
كودكان هميشه در مورد معلم جديدشان مضطرب هستند، ولي در صورتي كه آنها ديگر همكلاسي هايشان را بشناسند، آنها احساس راحتي بيشتري مي كنند. اگر شما تازه وارد شهري شده ايد، سعي كنيد با ديگر كودكان كه در همسايگي شما هستند آشنا شويد.اغلب مدارس مايلند كه آشنايي بيشتري به وجود بياورند، سعي كنيد كه قبل از شروع مدرسه كودكتان با ديگر دانش آموزان ارتباط برقرار كند و با آنها آشنا شود. حتي اگر كودكتان در مدرسه تازه وارد نيست، سعي كنيد كاري كنيد شرايطي به وجود آوريد كه كودكتان با بچه هاي ديگر بازي كند و در اين صورت كودكتان در اولين روز مدرسه حتي اگر در تمام تابستان اين بچه ها را نديده باشد راحت تر مي تواند با آنها ارتباط برقرار كند. اگر شما مي توانيد شرايطي را فراهم كنيد كه كودكتان در اولين روز مدرسه با كودك ديگر به مدرسه برود، حتي اگر آنها در يك كلاس نيستند، اين كار باعث مي شود كه ترس كودك نسبت به مدرسه كمتر شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازگشت به مدرسه يك جابجايي مهم براي كودك


برچسب: مدرسه,مدرسه رفتن كودك,كودك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۵:۱۱:۴۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

۵ نشانه كه كودك شما اضطراب جدايي دارد

پنج نشانه اصلي كه نشان مي دهد كودك شما داراي اضطراب جدايي است و برخي از مواردي كه بايد براي كمك به آن در در نظر بگيريد در اين مقاله ذكر شده است:
۱. كودك شما وقتي از اتاق بيرون مي آيد گريه مي كندبه عنوان مثال، نوزاد بين سنين چهار تا هشت ماهگي ممكن است زماني كه قادر به ديدن مراقب خود در اتاق نباشد، علائم بيماري  و اضطراب شديد را نشان دهد كه شامل گريه يا علائم ناراحتي مي باشد.
اين به اين دليل است كه آن ها تازه ياد مي گيرند كه اشياء و افراد آشنا را بشناسند و در اطراف آن ها احساس داشته باشند اما هنوز متوجه نمي شوند كه فقط به اين دليل كه نمي توانند ديگران را ببينند، به اين معني نيست كه آنجا حضور ندارند.
بنابراين زمان مناسبي است تا به كودك خود نشان دهيد كه دوباره ظاهر خواهيد شد. بازي «دالي» را با كودك خود تمرين كنيد و از اين دوران در زندگي او لذت ببريد.
وقتي كودكان بزرگتر مي شوند، به مرور ياد مي گيرند كه والدين آن ها هميشه باز خواهند گشت و به مرور به افرادي كه از آن ها مراقبت كرده و نيازهاي آن ها را برطرف مي كنند، اعتماد لازم را پيدا مي كنند.
۲. با ديدن مكان ها و چهره هاي جديد دچار استرس مي شوندگاهي اوقات هنگام بازديد از مكان هاي جديد كودك مضطرب مي شود. آن ها ممكن است تمايلي به خروج از خانه براي رويداد جديد نداشته باشند، هنگام ورود در گوشه اي بمانند يا رفتارهاي عصبي نشان دهند.
ترس از مكان هاي ناشناخته يكي از رايج ترين عوامل اضطراب آور است. راه مبارزه با اين امر اين است كه كودك خود را تا جايي كه مي توانيد براي مكان هاي جديد آماده كنيد.
به آن ها بگوييد كجا مي رويد. آماده كردن آن ها براي مكان هاي جديد مي‌تواند شامل نشان دادن عكس‌هايي از مكان، افراد آنجا و در صورت امكان، توصيف فعاليت‌ها در آن مكان كنيد.
آماده سازي كليدي است، دانستن اينكه آن ها از افراد جديد چه انتظاراتي مي توانند داشته باشند نيز مهم است. گفتگوهاي قبلي در مورد رفتار مورد انتظار آن ها و ارتباط با ساير افراد اطرافشان مي تواند آن ها را توانمند كند.
۳. اضطراب هنگام خوابزمان خواب براي بچه هايي كه درگير اضطراب هستند براي خواب دچار مشكل زيادي مي شوند.
كودك ممكن است از تاريكي بترسد زيرا نمي تواند در تاريكي بسياري از چيزها را ببيند بنابراين به آن ها اطمينان دهيد كه چيزي براي ترس وجود ندارد.
بنابراين دورنماي تنها خوابيدن براي كودك مي تواند اضطراب آور باشد. نشانه هايي كه كودك شما اين را تجربه مي كند ممكن است شامل بي ميلي به خوابيدن، امتناع از رفتن به رختخواب يا گريه و رفتار عصباني باشد.
كارهايي وجود دارد كه مي توانيد براي كمك به آنها انجام دهيد:
يك روال آرامش بخش، قابل پيش بيني قبل از خواب ايجاد كنيد.فضاي اتاق خواب آرام باشد.كودكان قبل از خواب حيوانات عروسكي يا پتوهاي مخصوصي مي توانند داشته باشند كه خواب را براي آن ها راحت مي كند.مطمئن شويد كه فرزندتان آماده است تا با آرامش و بدون اضطراب به رختخواب برود.۴. تجربيات منفي تاثير زيادي داردطبق تحقيقات، اختلال اضطراب جدايي با «اضطراب رشدي نامناسب و بيش از حد در مورد جدايي از خانه يا از كساني كه فرد به آن ها وابسته است» مشخص مي شود.
كودكان مبتلا به اضطراب جدايي ممكن است به دليل تجربيات منفي دچار اين مشكل شده باشند.
اگر جدا شدن از شما براي فرزندتان سخت است، تمايلي به ترك خانه ندارند، يا زماني كه زمان رفتن به جايي است احساس بيماري مي كنند، احتمالا يك تجربه منفي را تجربه كرده است.
مانند بسياري از جنبه هاي ديگر فرزندپروري، ما بايد خطوط ارتباطي را باز نگه داريم. اين همچنين مي‌تواند به معناي دسترسي به يك مشاور كودك باشد كه بچه‌هاي ما نيز بتوانند به او اعتماد كنند.
تقويت رفتارهاي منفي پيرامون اضطراب جدايي يكي از دام هايي است كه ما به عنوان والدين ممكن است در آن گرفتار شويم. تسليم شدن به كج خلقي يا اضطراب بدون تحقيق مي تواند باعث شود فرزندانمان احساس امنيت كمتري كنند.


اين به اين دليل است كه تمام كنترل را در دستان آن ها قرار مي دهيم. آن ها به ما نياز دارند كه آن ها را راهنمايي كنيم، از آن ها حمايت كنيم و بدانيم كه هميشه در كنار ما امن هستند.
راهكارهاي كاهش اضطرابما مي توانيم براي كاهش اضطراب آن ها و كشف دليل اضطراب كارهاي زير را انجام دهيم:
صحبت از اتفاق منفيتوانمندسازي فرزندانمان با ابزارهايي براي موفقيتتمرين زياد در خانه و بازگشت به جايي كه اتفاق رخ داده است.بچه‌ها بايد اعتماد به نفس خود را تقويت كنند، كارهايي را كه مي‌توانند به تنهايي انجام دهند و بدانند كه هميشه مجبور نيستند اين احساسات را تجربه كنند، زيرا ما از آن ها حمايت مي‌كنيم.

منبع:كانون مشاوران ايران-۵ نشانه كه كودك شما اضطراب جدايي دارد


برچسب: اضطراب كودك,اضطراب,اضطراب جدايي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۰۴:۳۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

13 خواسته هاي مردان در دوران نامزدي

خواسته هاي مردان در دوران نامزدي مي تواند به شما كمك كند كه همسر خود را وابسته سازيد و رابطه سالم و موفقي را پايه ريزي كنيد.
دو نفر ممكن است پيش از ازدواج، نامزد كنند .نامزدي ممكن است به دوره پس يا پيش از عقد گفته شود كه در آن زوجين به شناخت بيش تر از يكديگر مي رسند.
بنابراين دوران نامزدي يا در قالب صيغه محرميت و يا در قالب عقد است. در صورتي كه صيغه محرميت ميان زوجين خوانده شود توصيه مي شود از رابطه جنسي خودداري كنيد و تنها به شناخت بيش تر نسبت به يكديگر بپردازيد و به ياد داشته باشيد كه شناخت در اين زمان بيش ترين اهميت را در كيفيت رابطه شما خواهد داشت.
آيين خواستگاري در ايران يك سنت قديمي مي باشد كه از چند صد سال پيش رواج داشته است. در گذشته معمول بود كه شوهر آينده با پدر عروس در مورد شرايط ازدواج مذاكره مي كردند و شناخت زوجين نسبت به يكديگر بسيار كم بود به طوري كه پس از ازدواج مي توانستند يكديگر را ببينند! و با هم گفت و گو كنند.
نامزدي چيست؟نامزدي اعلام رسمي قصد ازدواج است. با قبول پيشنهاد ازدواج از طرف دختر شكل مي گيرد و هر دو طرف با پوشيدن حلقه و گرفتن مراسم جشن به ديگران نشان مي دهند كه به يكديگر متعهد شده اند.بيش از 80 درصد از زوج ها در عرض يك سال پس از نامزدي عروسي خود را جشن مي گيرند، بنابراين مي توان گفت نامزدي مقدمه عروسي مي باشد.
اينكه خانواده زوج جشن نامزدي ترتيب مي دهند يا نه، اغلب به پيشينه فرهنگي آن ها بستگي دارد. در كشورهايي مانند هند، تركيه و ايران جشن هاي بعد از نامزدي سنت مهمي مي باشد.

خواسته هاي مردان در دوران نامزديخواسته هاي مردان در دوران نامزدي1. مرد شما مي خواهد مورد تمجيد و تاييد قرار گيرد.اين كار مي تواند به سادگي يك جمله باشد مثلا به او بگوييد «عزيزم، خيلي ممنون كه شام امشب را درست كردي.»به عنوان مثال، دفعه بعد كه شما را در آغوش مي گيرد، در گوش او زمزمه كنيد «عزيزم، آيا مي دانستي كه بهترين بغل هاي دنيا مال توست؟» اين را به خاطر داشته باشيد كه احساس مرد در زير تمجيد و تشويق شما گسترش مي يابد.
2. ميل به خانه و فرزندانميل زن به خانه و فرزند به مرور زمان براي مردان جذابيت كمتري پيدا كرده است. مردان به مرور به زناني كه اهميت بيش تري براي خانه و فضاي آن دارند احترام و عشق بيش تري قائل شده اند.
3. رابطه جنسيهمان طور كه گفته شد به زوجين توصيه مي شود كه پيش از عقد از رابطه جنسي خودداري كنند. به طور كلي دوره نامزدي بيش تر براي آشنايي باخلق و خو و ويژگي هاي يكديگر مي باشد.البته ممكن است همسر آينده شما خواسته هايي داشته باشد كه از نظر خودش منطقي و از نظر شما زودهنگام مي باشد در اين شرايط بهترين كار اين است كه از مشاور به صورت تلفني يا حضوري كمك بگيريد تا در آينده از تصميم خود پشيمان نشويد.
4. اخلاق خوبمردان براي اخلاق خوب و صميمت همسر خود ارزش زيادي قائل هستند سعي كنيد در مراسم ها بيش تر لبخند بزنيد و كم تر اخم كنيد يا با ديگران بحث كنيد.
5. اعتمادوقتي از روشي كه او وظايفش را انجام مي دهد انتقاد مي كنيد، احساس مي كند به او اعتماد نداريد كه واقعاً شما را تامين كند. اما با اجازه دادن به او براي انجام وظيفه به تنهايي، نشان مي‌دهيد كه به توانايي‌هاي او ايمان داريد. اين كار پيام خاصي براي همسر شما به همراه دارد و به او نشان مي دهد كه براي ادامه مسير فرد مناسبي را انتخاب كرده است.
6. احتراماحترام در چيزهاي كوچك نمايان مي شود. در نحوه گوش دادن به يكديگر، حضور به موقع و حفظ توافقات مشخص مي شود.وقتي به تفاوت‌هاي يكديگر احترام بگذاريد (اين كه چيزهاي يكساني را دوست نداريد يا هميشه نظرات يكساني نداريد) متوجه مي‌شويد كه در يك رابطه محترمانه قرار داريد.احترام همچنين به اين معني است كه با يكديگر مهربان باشيد.چه راه هايي وجود دارد كه مي توانيد به مرد خود احترام بگذاريد؟به ياد داشته باشيد كه به حرف هاي او خوب گوش بدهيد، در هنگام بحث منطقي باشيد، به خواسته هاي او توجه كنيد و به ياد داشته باشيد كه هردو بايد براي بهبود رابطه خود تلاش كنيد.
7. نشان دادن عشقتوانايي ابراز عشق و علاقه باعث مي شود كه رابطه شما روز به روز بهتر شود. همسر شما انتظار دارد كه بهترين و نزديك ترين فرد به شما باشد و بتواند بدون هيچ مانعي و كاري عشق شما را دريافت كند، توجه و تعريف ما از همسرتان مي تواند باعث پيشرفت و نزديكي شما به يكديگر شودحتما به او نشان دهيد كه ارزش كارهاي او را مي دانيد. مردها دوست دارند كه با كلام از آن ها تشكر كنيد. اگر كادويي دريافت مي كنيد حتما ذوق خود را نشان دهيد اين باعث مي شود كه همسرتان دوباره براي شما هديه بخرد.


8. غرغر نكنيديكي از چيزهايي كه مردان را به شدت عصباني مي كند غرغر كردن زن ها مي باشد. سعي كنيد در تصميم گيري ها منطقي بوده و به جاي غر زدن راه حل براي مشكلات پيش آمده ارائه دهيد. غرغر كردن به همسرتان نشان مي دهد كه شما به بلوغ كافي نرسيده ايد و نمي توانيد هيجانات خود را كنترل كنيد.
به طور مثال اگر همسرتان دير مي رسد غرغر نكنيد و به او نگوييد « چقدر دير اومدي، چرا هرچي زنگ ميزنم جواب نميدي، خريدم كه انجام ندادي…» اين كار باعث مي شود علاوه بر اين كه شما از چشمش مي افتيد ديگر علاقه اي هم نداشته باشد كه به خانه يا نزد شما بيايد.
9.نشان دهيد كه او را مرد زندگي مي دانيدبا كارهاي خود نشان دهيد كه در كنار او احساس اطمينان داريد زيرا او را مرد مي دانيد و مي توانيد به او اعتماد كامل داشته باشيد.
اگر دوست دارد هميشه پول رستوران را پرداخت كند بيش از تعارف پيش نرويد به جاي آن مي توانيد بليط سينما تهيه كنيد يا در جايي ديگر جبران كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-13 خواسته هاي مردان در دوران نامزدي


برچسب: دوران نامزدي,نامزدي,خواسته هاي مردان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۵۴:۴۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

چگونه افسردگي بر بدن و ذهن شما تأثير مي گذارد؟

تاثير افسردگي بر بدن و ذهن. افسردگي يك بيماري رواني جدي اما نسبتاً شايع است كه افراد را در هر سني مي تواند تحت تاثير قرار دهد.
عدم تعادل شيميايي مغز ممكن است به افسردگي كمك كند، اختلال در ساير نواحي مغز، مانند هيپوكامپ، نيز باعث ايجاد افسردگي مي شود.
علائم افسردگي رايج شامل خستگي، تغييرات اشتها و كمبود انرژي و لذت است، البته هيچ درمان مشخصي براي افسردگي وجود ندارد، اما با دارو و درمان قابل درمان است و بستگي به شرايط فرد دارد.
افسردگي مي تواند بيشتر جنبه هاي زندگي افراد را تحت تاثير قرار دهد و حتي باعث بيماري هاي جسماني نيز بشود.
تاثير افسردگي بر بدن و ذهنچرا افسردگي بيماري جدي است؟انواع مختلفي از افسردگي وجود دارد، از جمله افسردگي اساسي، اختلال افسردگي مداوم و همچنين انواع متفاوتي مانند اختلال عاطفي فصلي و افسردگي پس از زايمان.
درك ما از افسردگي در حال تكامل است. هر فردي با هر سن، جنسيت، نژاد، توانايي يا پيشينه فرهنگي ممكن است به افسردگي مبتلا شوند و اين يك مشكل جدي است: طبق داده هاي موسسه ملي سلامت روان، طي دهه هاي گذشته، خودكشي در ايالات متحده به دليل افسردگي افزايش يافته است.
علاوه بر اين، سازمان بهداشت جهاني افسردگي را به عنوان عامل اصلي ناتواني در سراسر جهان نام برده است.
عدم تعادل شيميايي مغزعوامل زيادي وجود دارد كه مي تواند در ايجاد افسردگي نقش داشته باشد. يك فرضيه شناخته شده بيان كرده است كه افسردگي به دليل عدم تعادل مواد شيميايي مغز به نام انتقال دهنده هاي عصبي ايجاد شده است.
انتقال دهنده هاي عصبي، مانند دوپامين، سروتونين و نوراپي نفرين، همگي عملكردهاي متفاوتي دارند اما پيام هاي شيميايي را بين نورون هاي مغز ارسال مي كنند و در خلق و خوي افراد در هر لحظه نقش دارد.
چند راه وجود دارد كه عدم تعادل ممكن است رخ دهد. سلول هايي كه پيام هاي شيميايي را دريافت مي كنند ممكن است پذيراي آن نباشند، يا مغز ممكن است مقادير كمتري از انتقال دهنده هاي عصبي خاص را نسبت به مقدار مطلوب توليد كند.
انتقال دهنده هاي عصبي به طور منظم در طي فرآيندي به نام بازجذب جذب نورون ها مي شوند كه انتقال دهنده هاي عصبي را از انتقال پيام هاي خود باز مي دارد. اگر مغز اساساً انتقال دهنده هاي عصبي را خيلي سريع “پاكسازي” كند، ممكن است عدم تعادل رخ دهد.
آريان مي گويد، اين انواع مختلف عدم تعادل مي تواند تا حدي توضيح دهد كه چرا افسردگي در هر فردي متفاوت است و چرا برخي افراد به انواع خاصي از درمان پاسخ بهتري مي دهند.
درمان افسردگي در آمريكادرمان افسردگي در آمريكانواحي مغز درگير افسردگيبه نظر مي رسد به طور خاص چندين ناحيه مغز نقش مهمي در ايجاد علائم افسردگي دارند.
آميگدال كه در اعماق مركز مغز قرار دارد، در بسياري از پاسخ‌هاي احساسي از جمله فعال كردن مغز و پاسخ ترس بدن نقش دارد. اين ناحيه تمايل به افزايش فعاليت در افراد مبتلا به افسردگي دارد.
تحقيقات همچنين نشان داده است كه برخي از نواحي مغز در افراد مبتلا به افسردگي مزمن كوچك مي‌شوند بنابراين عملكرد كمتري دارند. اين نواحي شامل هيپوكامپ است كه در حافظه بلند مدت نقش دارد و تالاموس كه چرخه خواب و بيداري را تنظيم مي كند و ورودي حسي و حركتي را كنترل مي كند.


توجه به اين نكته مهم است كه در حالي كه عدم تعادل شيميايي و ساير مكانيسم هاي مغز در افسردگي به تنهايي باعث افسردگي نمي شوند. ژنتيك، تجربيات آسيب زا، شرايط پزشكي، استرس مزمن و حتي ويژگي هاي شخصي مي تواند فرد را بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي قرار دهد.
برخي افراد از نظر عاطفي واكنش‌پذيرتر هستند، اين به تنهايي لزوماً به اين معني نيست كه آن ها به يك بيماري رواني مبتلا خواهند شد، اما ممكن است در معرض خطر بيشتري قرار بگيرند.
تاثير افسردگي بر بدن و ذهن
مشاورانهمشاوره خانوادهمشاوره ازدواجمشاوره تلفنيمشاوره آنلاينتست روانشناسيمشاوره روانشناسيمشاوره جنسياختلال رواني ترسناك نيست ما به راحتي درمان مي كنيمكليپ روانشناسيچگونگي تاثير افسردگي بر بدن و ذهنعلائم رواني افسردگي مانند احساس غم و اندوه و ناتواني در لذت بردن از چيزهايي كه معمولاً باعث شادي مي شود، نيز رايج است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چگونه افسردگي بر بدن و ذهن شما تأثير مي گذارد؟


برچسب: افسردگي,درمان افسردگي,علائم افسردگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۵:۳۷:۰۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:

درمان افسردگي با گياهان دارويي، داروهاي گياهي ضد افسردگي و شادي آور

درمان افسردگي با گياهان دارويي، داروهاي گياهي ضد افسردگي و شادي آور
آيا درمان افسردگي با گياهان دارويي امكان پذير مي باشد؟ افسردگي يك نوع اختلالات رواني مي باشد كه به خاطر آن فعل و انفعالات شيميايي مغز دستخوش تغيير مي شود و فرد از نظر رواني با مشكلات گسترده اي رو به رو مي شود كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:
خلق پايينبي لذتيكمبود اشتهامشكلات خوابمشكلات تمركزحافظهاحساس بي معنايي در زندگيافكار مرگ و خودكشيبراي بهبود اين وضعيت درمان هاي شناخته شده اي وجود دارد كه مي توان به مواردي مانند درمان شناختي رفتاري و استفاده از داروهاي ضد افسردگي اشاره كرد، هم چنين داروهاي گياهي يك نوع عنصر كمكي مي باشند و نمي توان آن ها را جايگزين درمان هاي اصلي كرد.
در ادامه اين مقاله توضيحاتي در مورد درمان افسردگي و گياهان دارويي بيان مي شود پس تا انتها اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد.
درمان افسردگي با گياهان دارويي، حقيقت يا فريب؟بسياري از افراد ادعا مي كنند كه با استفاده از داروهاي گياهي يا پيروي از برخي از رژيم هاي غذايي مي توان افسردگي را درمان كرد، براي بررسي صحت اين ادعا بايد در مورد اختلال افسردگي درك بهتري پيدا كرد و توجه داشت كه افسردگي يك نوع اختلال رواني مي باشد و با احساسات غم و ناراحتي روزمره متفاوت است.
زماني كه فرد به اختلال افسردگي دچار مي شود حداقل به مدت ۲ هفته پياپي احساس غم شديدي دارد و نمي تواند از زندگي اش لذت ببرد علاوه بر اين شخصي كه مبتلا به افسردگي است علاوه بر مشكلات خلقي، علائم ديگري را تجربه مي كند كه عبارت اند از:
مشكلات خواباشتهااختلال در حافظهفقدان انرژيكاهش تمركزاحساس بي ارزشي و افكار مرگ و خود كشيهم چنين اختلال افسردگي باعث مي شود تا بدن انسان از نظر شيميايي تغييراتي در آن ايجاد شود و سطح برخي از انتقال دهنده هاي عصبي مانند سروتونين و نوراپي نفرين كاهش مي يابد.
از زمان گذشته تا به امروز براي درمان افسردگي روش هاي متفاوتي بيان شده است كه كارايي هر كدام از آن ها با استفاده از تحقيقات علمي مورد بررسي قرار گرفته است، امروزه خط اول درمان افسردگي روش روان درماني به كمك رويكرد شناختي رفتاري مي باشد.


اين روش درماني زماني كه با داروهاي ضد افسردگي تركيب شود، مي تواند به پايدارترين نتايج منتهي شود در اين ميان از گياهان دارويي نيز استفاده مي كنند و از آن ها به عنوان روش هاي كمكي بهره مي برند اما بايد توجه داشته باشند كه گياهان دارويي به تنهايي كافي نمي باشد و نمي تواند جايگزين مراجعه به روانشناس و يا روانپزشك باشند.
تاثير افسردگي بر بدن و ذهنچگونگي تاثير افسردگي بر بدن و ذهن افراددرمان افسردگي با گياهان  دارويي، معرفي انواع گياهان دارويي موثر در افسردگيبراي اين كه روند درمان افسردگي سرعت بيشتري داشته باشد مي توان از رژيم غذايي كه باعث افزايش ترشح سروتونين در بدن مي شود استفاده كرد، از اين رو مصرف برخي از گياهان دارويي توصيه مي شود، در ادامه اين مقاله به چند مورد از مهم ترين اين گياهان اشاره كرده ايم:
گياه اسطوخدوسبرخي از گياهان دارويي آرامش بخش مي باشند و يكي از شناخته ترين گياهان دارويي كه باعث بهبود شرايط خلقي و تمدد اعصاب مي شود گياه اسطوخدوس نام دارد، اين گياه در زبان انگليسي به لاوندر معروف مي باشد و به شكل هاي متفاوتي مورد استفاده قرار مي گيرد كه در اين خصوص مي توان به دمنوش، لوسيون، اسپري و برخي از عطرها اشاره نمود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان افسردگي با گياهان دارويي، داروهاي گياهي ضد افسردگي و شادي آور


برچسب: درمان افسردگي,گياهان دارويي,افسردگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۵:۳۵:۵۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالم

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان يكي از مسائلي است كه بسياري از والدين آن را ناديده مي گيرند.
متأسفانه، الگوهاي روابط خانوادگي ناسالم مي تواند منجر به مشكلات خاصي براي كودكان در سال هاي اوليه مدرسه شود.
مطالعات نشان مي‌دهند كه فرزندان خانواده‌هايي كه داراي سطوح بالاي تعارض و فرزندپروري هستند، به‌طور فزاينده‌اي با اضطراب و كناره‌گيري اجتماعي دست و پنجه نرم مي‌كنند.
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندانفرياد و جيغ زدن: فرزند شما دائماً با ساير اعضاي خانواده در حال دعوا مي باشد.كناره گيري از خانواده: فرزند شما از خانواده كناره گيري كرده است و تقريباً هر روز بيشتر روز را تنها يا دور از خانه سپري مي كند.دعواي مكررهمه اعضاي خانواده از دست يكديگر عصباني هستند.تغيير ناگهاني در رفتار.تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان – انواع مشكلات خانوادگيمشكل رواني:در خانواده، هر گونه مشكل سلامت روان، از جمله مصرف مواد، اضطراب، و افسردگي، مي تواند سيستم خانواده را خراب كند.
تغيير نقش: در يك خانواده، تغيير نقش ها مي تواند باعث ناراحتي قابل توجهي شود. اين تغيير ممكن است به دليل بلوغ يا ترك خانه فرزندان بزرگتر، تغيير مسئوليت هاي والدين به دليل شغل، از دست دادن سلامتي يا مسائل مالي باشد.
مشكلات ارتباطي بين والدين: در خانواده، زماني كه فرزندان شاهد مشاجره، اختلاف نظر، اختلاف و يا آگاهي از احتمال جدايي والدين هستند، سيستم خانواده به شدت تحت تاثير قرار مي گيرد.
مشكلات ارتباطي بين والدين و فرزندان:در يك خانواده، رابطه بين هر يك از والدين و فرزندان مي تواند منشا مشكلات سلامت روان و آسيب هاي رشدي باشد. والدين بايد بدانند كه رويكردهاي تنبيهي كه در گذشته استفاده مي شده ناكارآمد و اغلب مضر هستند.
سلامت روان:اگر يكي از اعضا با بيماري رواني يا ناتواني رشدي دست و پنجه نرم كند، ممكن است بار مشكلات رفتاري يا عاطفي را احساس كند. اين عضو خانواده ممكن است احساس درك يا پذيرفته شدن نداشته باشد.
ساير اعضاي خانواده ممكن است مسائل روانشناختي را درك نكنند و از اين كه آن شخص به توجه بيشتر والدين نياز دارد يا منابع خانوادگي بيشتري (پولي، محبت يا زماني) دريافت مي كند، آزرده يا عصباني شوند يا احساس حسادت داشته باشند.
اعتياد به مواد:در يك خانواده، اهميت تأثير اعتياد به الكل يا مشكلات مواد مخدر بر سيستم خانواده را نمي توان اغراق كرد. مشاهده يك عضو خانواده الكلي يا معتاد مي‌تواند به طور ناآگاهانه به كودكان راهبردهاي مقابله‌اي ضعيف، سيستم‌هاي باور ناسازگار، الگوهاي پرخاشگري رابطه‌اي و بي انگيزگي را آموزش دهد.
خانواده هايي كه با اعتياد مواجه هستند وظيفه دارند تصميمات سخت و در عين حال حياتي براي ايجاد خانه اي سالم و آرام بگيرند.


تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندانمصرف مواد در نوجوانان:در يك خانواده، اگر يكي از فرزندان به شدت از مواد مخدر يا مشروبات الكلي استفاده كند، مشكلاتي به وجود مي آيد. به عنوان والدين، اين نگران كننده است كه بدانيد نوجوان شما در حال آزمايش مواد است. با اين حال، همه نوجواناني كه مواد مخدر را امتحان مي كنند، معتاد نمي شوند. عامل مهم در اعتياد ژنتيك است.
تغيير نقش ها:در يك خانواده، همه ما پير مي شويم و از عادات، لباس ها و رفتارهاي قديمي خود خارج مي شويم. گاهي اوقات وقتي يكي از اعضاي خانواده نقش خود را براي مدت طولاني ايفا كرده و تصميم به ايجاد تغيير مي كند، مي تواند كل سيستم را تحت تأثير قرار دهد.
اين تغيير زماني رخ مي دهد كه فردي عادت هاي بد را ترك كند و سالم شود يا عادت هاي بد جديدي را شروع كند. به عنوان مثال، اگر يكي از والدين الكلي بود و روند بهبودي را آغاز كرد، ساير اعضاي خانواده ممكن است در رابطه احساس رها شدن يا ناامني كنند.
رويدادهاي مهم |تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزنداندر يك خانواده، طلاق، فرزندخواندگي، نقل مكان، مرگ و حوادث فاجعه‌بار مي‌تواند باعث ايجاد اختلالات قابل درك در زندگي ما شود. در حالي كه خانواده‌هاي ما يك سيستم منسجم هستند، هر فردي شخصيت، تجربه زيسته و مهارت‌هاي مقابله با خود را دارد.
اين تغييرات ممكن است انواع مختلفي از ناراحتي را در هر يك از اعضاي سيستم خانواده ايجاد كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالم


برچسب: مشكلات خانوادگي,انواع مشكلات خانوادگي,روابط خانوادگي ناسالم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۱۱:۲۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

درمان افسردگي در آمريكا

درمان افسردگي در آمريكا اغلب با نروفيدبك انجام مي شود. مانند هر بيماري ديگري، درمان افسردگي نيز بايد بر اساس يك تشخيص خاص تنظيم شود. يك برنامه درماني براي تشخيص افسردگي و اختلال اضطراب بايد طراحي شود تا به فرد كمك كند كه علائم هر دو اختلال را اغلب به طور همزمان مديريت و كاهش دهد.
برخي از افراد ممكن است اختلالي داشته باشند كه تحت تاثير آن نتواند به مشكلات ديگر خود رسيدگي كند، در اين شرايط منطقي است كه ابتدا به مشكل اصلي  رسيدگي شود.
به عنوان مثال، اگر فردي كه به شدت افسرده است نمي تواند درمان اختلال اضطرابي را كه نياز به انگيزه و انرژي بالايي دارد آغاز كند در اين شرايط لازم است ابتدا افسردگي درمان شود. با اين حال، اغلب تشخيص اينكه كدام علائم غالب است دشوار مي باشد، بنابراين درمان هر دو اختلال ممكن است همزمان شكل بگيرد.
درمان افسردگي در آمريكااغلب افسردگي و اختلال اضطراب را در آمريكا مي توان به طور مشابه درمان كرد. در بسياري از موارد، درمان مي‌تواند براي يك فرد تنظيم شود تا علائم هر دو اختلال را كاهش دهد.
قطعي ترين درمان افسردگي با دستگاه نوروفيدبك انجام مي شود و درصد بالايي از موفقيت را به همراه دارد و توسط بسياري از روانشناسان و روانپزشكان توصيه مي شود زيرا  عوارض جانبي به دنبال ندارد و تاثير زيادي را به همراه دارد.
انواع مختلفي از روان درماني در اين امر موثر هستند. از اين ميان، درمان شناختي-رفتاري (CBT) براي جايگزيني الگوهاي فكري منفي و غيرمولد با الگوهاي واقعي مفيدتر عمل مي كند.
اين درمان بر روي برداشتن گام هاي خاص براي غلبه بر اضطراب و افسردگي تمركز دارند. تكنيك هاي درمان شناختي رفتاري در آمريكا اغلب شامل مواجهه با ترس به عنوان بخشي از مسير بهبودي است. درمان بين فردي و درمان حل مسئله نيز در اين روند موثر هستند.
درمان شناختي رفتاري افسردگي چگونه است؟
دارو درماني نيز مي تواند مفيد باشند. علائم افسردگي و اختلالات اضطرابي اغلب با هم بروز مي‌كنند، و تحقيقات نشان مي‌دهد كه هر دو به درمان با داروهاي مهاركننده انتخابي بازجذب سروتونين (SSRI) و مهاركننده‌هاي بازجذب نوراپي نفرين سروتونين (SNRI) پاسخ مي‌دهند.
اين دارو ها جزو پر مصرف ترين دارو هاي ضد افسردگي در آمريكا مي باشند.
اگر SSRI يا SNRI بهبود كافي را ايجاد نكند، ممكن است از داروهاي ديگر استفاده شود. براي افرادي كه علائم شديد يا محدوديت هاي عملكردي دارند، روان درماني و درمان دارويي ممكن است تركيب شود و در كنار هم ادامه پيدا كند.
درمان افسردگي در آمريكاليست داروها براي درمان افسردگيدارو براي افسردگيانواع مختلفي از داروها براي افسردگي وجود دارد.
مهاركننده هاي انتخابي بازجذب سروتونين (SSRI)مهاركننده هاي بازجذب سروتونين و نوراپي نفرين (SNRI)داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي و چهار حلقه ايداروهاي ضد افسردگي غير معمولمهاركننده هاي مونوآمين اكسيداز (MAOIs)آنتاگونيست N-متيل D-آسپارتات (NMDA).استروئيد عصبي گاما آمينو بوتيريك اسيد (GABA) – تعديل كننده مثبت گيرندهتمام داروهاي ذكر شده بايد زير نظر دكتر مصرف شود و دوز مصرفي نيز بايد توسط پزشك متخصص تعيين شود. مانند همه داروها، داروهاي افسردگي نيز ممكن است عوارض جانبي ايجاد كند.
بنابراين بدون مشورت با پزشك خود، مصرف دارو را قطع نكنيد. در مورد مشكلاتي كه داريد، از جمله افكار خودكشي با مشاور خود صحبت كنيد تا در صورت نياز داروي ديگري به شما تجويز كند.
از هر ۱۰ آمريكايي، بيش از يك نفر داروهاي ضد افسردگي را مصرف مي كند.


علائم افسردگيمارس 6, 2023علائم افسردگيتشخيص افسردگي در آمريكااز خودتان سوالات زير را پرسيده و به پاسخ هاي خود فكر كنيد هر پاسخ مثبتي نشان مي دهد كه يك قدم به افسردگي نزديك شده ايد:
احساس پوچي يا بي ارزشي داريد؟احساس مي كنيد كه نمي توانيد كارها را به درستي انجام دهيد؟به سرگرمي هاي گذشته بي علاقه شده ايد؟وزنتان به طور قابل توجهي كم يا زياد شده است؟بدون هيچ دليل مشخصي بي حال هستيد؟آيا نمي توانيد در مشكلات تصميم نهايي بگيريد؟علائم اضطراب مانند تكان دان پا، كندن پوست لب را نشان مي دهيد؟در برنامه خواب مشكل داريد و خيلي زياد يا خيلي كم مي خوابيد؟آيا افكار مكرر خودكشي يا مرگ داريد؟انواع افسردگيهر كس افسردگي را به طور متفاوتي تجربه مي كند. با اين حال، انواع مختلفي از افسردگي وجود دارد كه علائم خاصي دارند. آن ها همچنين ممكن است در زمان هاي مختلف ظاهر شوند.
به عنوان مثال، افسردگي پس از زايمان در حوالي زايمان ظاهر مي شود، در حالي كه اختلال عاطفي فصلي در زمستان ظاهر مي شود.
افسردگي شديدافسردگي شديد اساسي زماني است كه بيشتر اوقات احساس غمگيني، ناراحتي يا بدبختي مي كنيد. همچنين ممكن است علاقه خود را به چيزهايي كه معمولاً از آنها لذت مي بريد از دست بدهيد.
انواع افسردگي شديد شامل ماليخوليا، روان پريشي و افسردگي پيش يا پس از زايمان است. ممكن است افسردگي خفيف، متوسط ​​يا شديد براي شما تشخيص داده شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان افسردگي در آمريكا


برچسب: درمان افسردگي,افسردگي در آمريكا,افسردگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۰۹:۴۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب يكي از چالش هاي اصلي والدين مي باشد. به عنوان بزرگسال، انتظار داريم كه فرزندانمان به ما احترام بگذارند علاوه بر اين جامعه نيز از كودكان انتظار دارد كه محترمانه رفتار كنند.
به عبارت ديگر بسياري از حرف هاي ما از اين باور قديمي ناشي مي‌شود كه نوجوانان بايد مطيع، ساكت باشند و همانطور كه والدينشان مي‌گويند عمل كنند. با اين حال، هركسي كه بيش از يك ساعت در اطراف نوجوان باشد مي‌داند كه اغلب اينطور نيست. بنابراين سوال اصلي اين است كه:
چگونه مي‌توانيم انتظاراتمان از احترام با نياز فرزندمان به استقلال تطبيق دهيم؟
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادبچرا نوجوان پرخاشگري مي كند؟دلايل متعددي وجود دارد كه ممكن است نوجوان بي احترامي كند.
در ابتدا ممكن است متوجه نشود كه اين رفتار بي احترامي است. به عنوان مثال، زير سوال بردن تصميم والدين ممكن است بزرگسال را ناراحت كند اما براي كودك، ممكن است به سادگي راهي براي برآورده كردن نيازهاي او باشد.
دليل ديگر مي تواند اين باشد كه كودك در لحظه عمل مي كند بنابراين بر روي دستيابي به آنچه مي خواهد تمركز كرده و به اين واقعيت توجه نمي كند كه رفتار او در واقع نتيجه معكوس دارد و مشكل بزرگ تري را ايجاد مي كند.
برخي ديگر از بچه‌ها در مديريت استرس و احساساتي كه در مواجهه با محدوديت «نه» ايجاد مي شود، مشكل دارند و نمي‌توانند آن را مديريت كنند. نوجواني و هورمون‌ها هم خود وضعيت را دشوار تر مي كنند و باعث مي شوند كه احساسات و تحريك‌پذيري به سرعت تشديد شوند.
موارد زير در ايجاد و تشديد پرخاشگري نوجوان نقش زيادي دارند:
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب- عزت نفس پايينقرباني قلدري يا فشار مداوم و ناسالم همسالان
تعارض درون خانوادهرويداد آسيب زامرگ يكي از عزيزانمسائل مربوط به فرزندخواندگيسوء مصرف موادطلاقتجاوزغم و اندوهرفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادبرفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب۱٫ تصميم بگيريد كه كدام رفتارها بايد مورد توجه قرار گيرند.اكثر نوجوانان حداقل چند بار در زندگي رفتارهاي پرخاشگرانه را نشان داده اند. ولي برخي از رفتارها را مي توان جدي نگرفت و رها كرد.
به جاي چيزهاي كوچك بر روي مسائل بزرگ‌تر بي‌احترامي تمركز كنيد (مانند فرياد زدن، فحش دادن، به هم كوبيدن درها، فرياد زدن «از شما متنفرم») به عنوان والد اين شما هستيد كه بايد انتخاب كنيد چه رفتارهايي مهم تر هستند و روي آن ها كار كنيد.
سعي نكنيد تمام رفتارهاي فرزند خود را تغيير دهيد زيرا اين كار باعث استرس و مقاومت شديد فرزندتان مي شود.


۲٫ مسئوليت بي احترامي به فرزندتان را به عهده نگيريد.يكي از دلايلي كه  نوجوان پرخاشگر و بي ادب ما را اذيت مي كند اين است كه اغلب احساس مي كنيم اين بازتابي از عدم تربيت ماست.
در اكثر مواقع فرزندان فكر مي كنند كه اگر فرزندم اينگونه رفتار كند، ديگران فكر مي كنند من چه نوع پدر و مادري هستم؟ با دقت به ياد داشته باشيد كه رفتار فرزندتان بازتابي از اوست نه شما.
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادبژانويه 24, 2023۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب۴٫ براي فرزندتان تعريف كنيد كه بي احترامي چيست.با كودك خود در مورد اينكه كدام رفتار محترمانه است و كدام رفتار غير قابل احترام صحبت كنيد. ما اغلب از فرزندانمان انتظار داريم كه همه چيز را بداند بدون اينكه به او بگوييم.
در واقع بايد به آن ها بگوييد «وقتي سر من فرياد مي زنيد، اين بي احترامي است.» تصور نكنيد كه فقط به اين دليل كه فرزند شما به سنين نوجواني رسيده است همه چيز را درك مي كند و ديگر نيازي نيست به او بگوييد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب


برچسب: نوجوان پرخاشگر,پرخاشگري نوجوان,پرخاشگري،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۶:۲۰:۴۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:

علت دعوا در رابطه عاشقانه | چقدر دعوا در يك رابطه زياد است

علت دعوا در رابطه عاشقانه چيست؟ دعوا‌هاي بلند مدت نشانه خوبي در روابط نيست،  همه زوج ها اختلاف نظر دارند. مهم ترين چيز اين است كه چگونه در هنگام دعوا در رابطه عاشقانه باهم كنار مياييد، اگر نتوانيد با هم كنار بياييد مشكلات تكراري را هميشه تجربه خواهيد كرد.
هيچ رابطه اي كامل نيست زن و شوهرها هميشه در مورد همه چيز بحث مي كنند. با اين حال، تا زماني كه شما صراحت، صداقت داشته باشيد و كنترل خود را از دست ندهيد جاي نگراني نيست.
چقدر دعوا در رابطه عاشقانه زياد است؟بنابراين، چقدر دعوا با شريك زندگي شما طبيعي است و چه زماني بيش از حد است؟ آيا درگيري هاي شما به يادگيري و رشد شما به عنوان يك زوج كمك مي كند؟ يا نشانه طلاق شما مي باشد؟
مطالعه اي  در سال ۲۰۰۰ نشان داد كه بحث و دعوا كه با خشم و تحقير مي تواند نشانه اوليه طلاق در آينده باشد. نشانه هاي زير را در دعوا جدي بگيريد و در صورت مشاهده حتما به مشاور مراجعه كنيد:
۱٫با يكديگر مبارزه مي كنيد.اين نوع دعوا  بحث هيچ فايده اي ندارد زيرا باعث ايجاد تغييرات نمي شود. اگر بر سر همه چيز دعوا مي كنيد، مي خواهيد به يكديگر آسيب برسانيد يا كنترل اوضاع را به دست آوريد به كمك مشاور احتياج داريد.
۲٫عدم تعهد | علت دعوا در رابطه عاشقانه دعواي زياد مي تواند به اين معني باشد كه هيچ يك از شما به رابطه خود متعهد نيستيد يا كاري براي بهبود آن انجام نمي دهيد. حتي ممكن است نشانه اين باشد كه يكي از شما از قبل تصميم خود را براي جدايي گرفته است.
۳٫سرزنشبدترين دعوا زماني رخ مي دهد كه موضوع اصلي دعوا اين باشد كه “مقصر كيست؟”. اگر بحث اصلي دعواي شما اين باشد در طول دعوا، نمي توانيد مشكلات را حل كنيد يا الگوهايي را تغيير دهيد كه در رابطه شما كارساز نيستند.
۴٫احساس تهي بودناگر به طور مداوم احساس خستگي عاطفي، ذهني و فيزيكي مي كنيد، ممكن است نشان دهنده اين باشد كه رابطه شما سمي شده است.
اگر تقريباً هر تعاملي با شريك زندگي‌تان باعث مي‌شود كه احساس ناامني و تحليل كنيد و نمي توانيد ارتباط سالمي با يكديگر برقرار كنيد احتمالا به پايان رابطه خود نزديك شده و درگير افسردگي و اضطراب مي شويد.
روابط سمي ممكن است پيامدهاي منفي طولاني مدت بر سلامت جسمي و عاطفي ما داشته باشد. بنابراين، تشخيص اينكه آيا ازدواج شما در حال سمي شدن است يا خير بسيار مهم است.
۵٫ انتقاد و قضاوت مستمر | علت دعوا در رابطه عاشقانه 
قضاوت و انتقاد باعث ايجاد حالت تدافعي و توهين از سوي گيرنده پيام شده و علت دعوا در رابطه عاشقانه مي باشد. چنين زباني نشان دهنده بي احترامي به احساسات و نيازهاي شريكمان است و معمولاً واكنش منفي طرف مقابل را برمي انگيزد.
دعوا در رابطه عاشقانهآيا دعوا نكردن در يك رابطه سالم است؟اگر شما و شريك زندگيتان هرگز وارد دعوا و بحث نشويد، به اين معني است كه يكي از شما جلوي خود را گرفته است. غيرممكن است كه دو نفر هميشه در كنار يكديگر باشند و مطلقاً در همه چيز توافق داشته باشند.
اگر تضاد صفر وجود داشته باشد، نشان مي دهد كه يكي از شما (يا هر دوي شما) حقيقت خود را بيان نمي كنيد، كه در دراز مدت مي تواند بسيار مشكل ساز باشد.
اگر رابطه به نوعي تازه است، نگران عدم دعواي خود نباشيد. به طور طبيعي در طول زمان اتفاق مي افتد و بسيار طبيعي است كه شروع يك رابطه بسيار آرام باشد.
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندانژانويه 12, 2023تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالمچگونه زوج ها در يك رابطه سالم با هم دعوا مي كننداگر هر روز با شريك زندگي خود دعوا مي كنيد، اگر نمي توانيد با يكديگر ارتباط برقرار كنيد يا حرف يكديگر را متوجه نمي شويد از راه هاي زير كمك بگيريد:
۱٫ گوش كنيدسعي كنيد با توجه كامل و منطقي گوش كنيد. به مسائل همسرتان گوش دهيد و سعي كنيد در حالت تدافعي قرار نگيريد.


در عوض، زماني كه گيج هستيد، سؤال بپرسيد تا مطمئن شويد كه هر دو يكديگر را درك مي كنيد. گوش دادن موثر به حرف هاي ديگران مي تواند در لحظه دعوا دشوار باشد، اما براي شكوفا شدن يك رابطه نيز ضروري است.
۲٫مسائل اصلي را شناسايي و به آن ها رسيدگي كنيدگاهي اوقات وقتي گرفتار مشاجره يا دعوا مي شويم، به جاي شناسايي موضوع واقعي، در چرخه بحث هاي سطحي گير مي كنيم و همين علت دعوا در رابطه عاشقانه مي شود. بهترين راه براي شناسايي ريشه تعارض اين است كه نيازهاي خود را بفهميد و ياد بگيريد كه به چه چيزي باز مي گرديد.
همه ما نيازهاي اساسي در روابط داريم اما نيازهاي همه يكسان نيست. هنگامي كه آن نياز ارضا نمي شوند، عدم رضايت مي تواند به طور پنهاني در هر بحثي وارد شود.
۳٫ به جاي «تو» از «من» استفاده كنيدمفيد است كه در اينجا به جاي سرزنش فوري شريك زندگي خود، روي خود تمركز كنيد. اين كار شريك شما را از حالت تدافعي خارج كنيد و گفتگو را به روشي معنادارتر و مبتني بر راه حل قرار مي دهد.
همچنين شما را مجبور مي كند كه مسئوليت احساسات خود را بپذيريد و در عين حال نسبت به خود و شريك زندگي خود قاطعانه و دلسوز باشيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت دعوا در رابطه عاشقانه | چقدر دعوا در يك رابطه زياد است


برچسب: رابطه عاشقانه,دعوا در رابطه,دعوا با شريك زندگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۶:۱۹:۰۰ توسط:دكتر جلالي موضوع:

درمان تضميني استرس در ميانسالي

درمان استرس در ميانسالي، بسياري از مردم در دهه ۴۰ و ۵۰ زندگي خود بحران ميانسالي را به دلايل استرس و اضطراب را تجربه مي كنند، اما اين اضطراب ها هميشه منجر به رفتار كليشه اي مانند فرار از مسئوليت و رفتارهاي پرخطر نمي شود.
بحران ميانسالي چيست؟اصطلاح «بحران ميانسالي» توسط اليوت ژاك، روانكاو كانادايي در سال ۱۹۶۵ ابداع شد. از آن زمان، روزنامه‌نگاران، محققان و رسانه‌هاي اجتماعي آن را رواج دادند.
تحقيقات در مورد چالش هاي ميانسالي در گذشته بر روي زيرمجموعه كوچكي از جمعيت (مردان سفيدپوست تحصيل كرده دانشگاهي) انجام شده است.
اما خوشبختانه تحقيقات اخير شروع به تمركز بر روي عوامل استرس زايي مي كند كه زنان،رنگين پوستان و افراد كم درآمد در سال هاي مياني زندگي با آن مواجه مي شوند.
نتيجه تحقيقات نشان مي دهد كه انتقال‌هاي عظيمي براي بسياري از افراد ۴۰ و ۵۰ ساله اتفاق مي‌افتد كه تأثير عميقي بر زندگي و انتخاب‌هاي زندگي آن ها مي‌گذارد.
به عبارت ديگر بحران در دوران ميانسالي را به عنوان مشكلات سلامت رواني يا جسمي ناشي از عوامل استرس زا در دوران ميانسالي در نظر گرفت.
علت استرس در ميانسالي چيست؟افراد در طول ميانسالي بر اساس ژن، تجربيات، وضعيت اجتماعي-اقتصادي، نژاد و جنسيت خود با استرس هاي مختلفي مواجه مي شوند.
نانسي وودز، رئيس دانشكده پرستاري UW، يك مطالعه در سياتل را در مورد چالش‌هايي كه زنان در ميانسالي با آن مواجه مي‌شوند انجام داد و دريافت كه اكثر زنان استرس را به دليل انتقال‌هاي بيولوژيكي، رواني و اجتماعي تجربه مي‌كنند.
مطالعه وودز نشان داد كه مشكل بسياري از زنان در ميانسالي ايجاد تعادل بين چالش‌هاي زندگي با امور مالي، سلامت، روابط، شغل و غيره بوده و در عين حال تغييرات بيولوژيكي و گذار يائسگي را نيز پشت سر مي‌گذارند.
عوامل استرس زاي بيولوژيكي و هورمونيتغييرات بيولوژيكي عمده و اساسي در ميانسالي زماني كه افراد در دوران پيش از يائسگي قرار مي گيريد رخ مي دهد. 
هر زن يائسگي را كمي متفاوت تجربه مي كند، اما همه آن ها تغييراتي را در بهزيستي عاطفي و سلامت جسماني مشاهده مي كنند كه در زندگي روزمره آن ها منعكس مي شود.
در دوران يائسگي، هورمون هاي استروژن، پروژسترون و تستوسترون در نوسان هستند.
براي بسياري از افراد، اين مي تواند منجر به علائم مختلفي مانند گرگرفتگي، نوسانات خلقي، افسردگي، انگيزه پايين، انرژي كم، خشكي واژن، ناراحتي فيزيكي و اختلال در خواب شود. (با اين حال، برخي افراد خوش شانس، علائم كمي خواهند داشت يا هيچ علائمي را تجربه نمي كنند.)
ساير نگراني‌هاي سلامت نيز در دهه‌هاي ۴۰ و ۵۰ زندگي بروز مي‌كنند، مواردي مانند سرطان سينه و تخمدان، ظهور ديابت نوع ۲، فشار خون بالا و ساير بيماري‌ها به نوبه خود مي تواند بر سلامت روان شما تأثير بگذارد.
تغيير در سلامتي ما مي‌تواند بر خلق و خو، اضطراب و بهزيستي تأثير بگذارد.
تاثير استرس بر بدنتاثير استرس بر بدن | ۱۳ آسيب استرس و فكر زياداسترس هاي رواني و اجتماعي عوامل استرس‌زاي اجتماعي متفاوت هستند، اما مي‌تواند شامل مراقبت از كودكان، مراقبت از والدين سالخورده، مرگ عزيزان، مشكلات روابط يا زناشويي، طلاق، تغيير شغل و زير سوال بردن هويت باشد. مشكلات مالي و كمبود منابع ضروري مانند حمايت ديگران نيز مي تواند اين عوامل استرس زا را تشديد كند.


نشانه هاي تجربه بحران ميانسالي هستيداسترس در طول زندگي رخ مي دهد، اما افزايش عوامل استرس زا در دهه ۴۰ و ۵۰ سالگي مي تواند به دشوار باشد.
ميانسالي به‌ويژه براي زنان مانند يك طوفان كامل است. نشانه‌هاي بحران‌هاي ميانسالي مي‌تواند متفاوت اما برخي از شاخص‌ها عبارتند از احساس افسردگي يا اضطراب، انگيزه پايين، مشكل در خوابيدن، سؤالات هويت يا هدف، احساس غرق شدن يا نارضايتي.
بحران ميانسالي
راههاي مقابله با بحران ميانساليبهترين راه براي مقابله با استرس ميانسالي بستگي به اين دارد كه چه چيزي باعث آن شده است، بنابراين گام اول شناسايي عامل اضطراب مي باشد.
مراقبت از خود، يك برنامه ورزشي، استفاده از دارو، مراجعه به مشاوره، صحبت با عزيزان و موارد ديگر همه واقعاً بايد در زندگي زنان وجود داشته باشد تا بتوانند اين بحران را به سلامت پشت سر بگذارند.
اگر نگران استرس يا بحران ميانسالي هستيد، به مشاورمراجعه كنيد. آن ها مي توانند سلامت روان شما را ارزيابي و سطح هورمون هاي شما را بررسي كنند و به شما در يائسگي كمك كنند، به ياد داشته باشيد كه كمك گرفتن از متخصص هميشه بهترين راه مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان تضميني استرس در ميانسالي


برچسب: استرس,بحران ميانسالي,استرس در ميانسالي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۶:۱۷:۵۳ توسط:دكتر جلالي موضوع: