مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

رفتار با فرزند نوجوان | ۱۱ تكنيك هاي ارتباط با نوجوان

رفتار با فرزند نوجوان تكنيك هاي خاص خود را دارد، داشتن فرزند نوجوان مي تواند يكي از دردسرهاي عجيب و غريب در زندگي هر پدر و مادري باشد.
در دوره نوجواني شما با فرزندي روبه رو هستيد كه تا چند روز پيش سر به راه و حرف شنوا بود ولي اكنون به فردي سركش و گستاخ تبديل شده است كه انتظارات نابجايي دارد و امان تان را بريده است.
جالب است بدانيد كه اين توصيف شكايت رايج بسياري از پدر و مادر هاست و خبر از آن مي دهد كه دوران نوجواني با ويژگي هاي مشخص مي شود كه نياز به شناخت بيشتري دارند.
رفتار با فرزند نوجوانبه عنوان والدين بيش از هر چيز نيازمند آن هستيد تا فرزند نوجوان تان را بيشتر بشناسيد و بتوانيد دنيا را از زوايه ي ديد او مشاهده كنيد.
استفاده از تكنيك هاي ارتباط با نوجوان به شما كمك مي كند تا بتوانيد ارتباط بهتري را شكل دهيد و مديريت رفتار با فرزند نوجوان را بيش از پيش به دست بگيريد.
۱‍. در ارتباط با نوجوان نيمه پر ليوان را ببينيد.اين روزها بيشتر روابط والدين و نوجوانان تلاش براي تصحيح رفتارهاي اشتباه نوجوان است. آن ها مدام توصيه مي كنند نوجوانان شان بيشتر درس بخوانند يا تلاش مي كنند عادت هاي به گمان خودشان اشتباه نوجوان ها را عوض كنند.
به زبان ديگر پدر و مادرها در ارتباط با نوجوان هميشه نيمه خالي ليوان را مي بينند؛ مثلا شكست ها، نمرات بد، دوستان بد و بدرفتاري ها. در حالي كه در كنار اين موضوعات موفقيت ها و كارهاي خوب نوجوان به راحتي ناديده گرفته مي شود. دختربچه كارنامه اش را با كلي ذوق به مادر نشان مي دهد و خوشحال است نمرات قابل قبول و خوبي دارد اما مادر به محض ديدن كارنامه به او مي گويد« واقعا خجالت نكشيدي ادبيات به اين آساني نمره ات ۱۷ شده مگه از رياضي سخت  تر بود يادته شب امتحان چند بار گفتم برو بخون گفتي بلدم اگه بلد بودي كه الان نمره ات بايد ۲۰ مي شد»
چنين بازخورد هاي نا مهربانانه اي مي تواند همه ي تلاش او براي امتحانات را زير سوال ببرد و باعث شود نوجوان احساس كند كه «هيچ كس مرا درك نمي كند.»
۲. از من استفاده كنيد.پيام هايي كه با كلمه ي «تو» شروع مي شوند، مي توانند نوجوان را سركوب كنند.
تو بايد خجالت بكشي، اين كار را متوقف كن، بايد بهتر درس بخواني، تو بايد بهتر از اين باشي و…
اين ها نمونه اي از جملاتي هستند كه پيامي توام با سركوب و آزار و اذيت در بر دارند و باعث مي شوند تا فرزند تان هرگز به حرف شما گوش ندهد.
اين پيام ها را متوقف كرده و تلاش كنيد تا عبارات تان را با ضمير «من» آغاز كنيد.
به عنوان مثال «من از اينكه نتيجه ي مورد نظرت در امتحان را به دست نياوردي ناراحت شدم و به اين فكر مي كنم كه چه چيزي باعث شد تلاشت به نتيجه نرسد؟”
به كار بردن پيام «من»  راه بهتري براي بيان موضوعات است.
در  اين پيام ها تمركز روي شماست، نه نوجوان. با به كار بردن اين مهارت ديگر به نوجوان تان برچسب نمي زنيد و او را سرزنش نمي كنيد.
به عنوان مثال: وقتي تو تلفن نمي كني، «من» احساس بدي پيدا مي كنم، چون نمي دانم كجا هستي.
۳. رفتار نوجوانان امروزي، قوانيني مشخص وضع كنيد 
بد دهني و استفاده از الفاظ نامناسب يكي ديگر از مشخصه هاي نوجوانان است.
باتوجه به رفتار با فرزند نوجوان و نوع برخوردش قانون وضع كنيد. به عنوان مثال ممكن است بگوييد «در خانواده ما با ديگران با احترام صحبت مي كنيم، ما به ديگران برچسب نمي زنيم و از الفاظ نامناسب استفاده نمي كنيم.» درگير كردن فرزند در قانون گذاري سبب مي شود تا در مواقعي كه مورد نياز است به او يادآوري كنيد كه خودش در قانون گذاري سهيم بوده است.
بر رفتار نوجوان خود و احساسي كه در مورد آن داريد تمركز كنيد. از هرگونه اظهار نظر در مورد شخصيت فرزند خود بپرهيزيد. به جاي اينكه بگوييد “تو خيلي بي ادبي” اين جمله را امتحان كنيد كه ” وقتي با من اينطوري حرف مي زني ناراحت مي شم” برخي مواقع نيز مي توانيد احساس خود را به صورت مستقيم بروز دهيد «من الان از دست تو عصباني هستم».
عواقب رفتارهاي ناپسند را برايش مشخص كنيد و آن ها را اجرا نماييد، اما مراقب باشيد خيلي قانون نگذاريد. بسياري از مواقع مي توانيد براي بي احترامي ها يا استفاده از الفاظ نامناسب اين عواقب را عملي كنيد.


نكته بسيار مهم اينكه خود شما تلاش كنيد تا به قوانين پايبند باشيد.
۴. با صراحت تمام نه نگوييد.
ممكن است يك نه محكم در ارتباط با كودك ۵ ساله تان خوب جواب دهد اما دنياي نوجوانان آن را بر نمي تابد.
مهم ترين عامل لجاجت نوجوان و تقويت انگيزه او در رسيدن به خواسته غير منطقي، اين است كه حق انتخاب را از او بگيريد.
پس در برابر خواسته هاي غيرمنطقي نوجوان خود، بي درنگ «نه» نگوييد.
بلكه با سردي بگوييد؛ نظري نداريد و او خود بايد انتخاب كند.
او بي درنگ مي فهمد كه با اين خواسته اش موافق نيستيد؛ ولي چون با صراحت مخالفت نكرديد و حق انتخاب را به او داديد، به احتمال فراوان، همان چيزي را بر مي گزيند كه شما خواسته ايد.

منبع:كانون مشاوران ايران-رفتار با فرزند نوجوان | ۱۱ تكنيك هاي ارتباط با نوجوان


برچسب: رفتار با فرزندان نوجوان,رفتار با نوجوان,تكنيك هاي ارتباط با نوجوان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۲۱:۳۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:

آرام كردن نوزادان| ۸ راه كه گريه بي دليل بچه را قطع كنيم

. مكيدن براي آرام كردن نوزادانمكيدن اغلب منجر به آرامش نوزادان شده و باعث مي شود نوزاد ارام شود، چه اينكه آنچه كه مي مكند يك انگشت، پستانك و يا شير مادر باشد. با اين حال زماني كه نوزاد به خوبي تغذيه شده و فقط به دنبال راحتي است، انگشتان و پستانك بهترين كارايي را خواهند داشت. يك نوزاد گرسنه از مكيدن هر چيزي كه گرسنگي را رفع نمي كند خسته خواهد شد. زماني كه يك كودك درد دارد و يا گرسنه است، شير دادن به او بهترين راهكار خواهد بود.
۲. تاب دادنتاب دادن هاي سريع و ريتم دار و يا گرداندن نوزاد نا آرام را امتحان كنيد چرا كه اينها حركاتي را آنها در شكم مادر تجربه كرده اند را برايشان تداعي مي كند. سطح تحريك پذيري نوزاد، نيروي حركتي لازم را براي گرداندن تعيين مي كند. همان گونه كه گفته شد، به اندازه اي كودك را تكان ندهيد كه خطرناك باشد. همچنين مطمئن شويد كه سر نوزاد در يك وضعيت ثابت قرار گرفته باشد.
۳. ايجاد يك الگوي خوابقرار دادن نوزاد نا آرام در يك روال، هم به نوزاد ارام و هم به مراقب و يا والدين كمك مي كند تا سلامتي خود را حفظ كنند. خواب يك نقش حياتي در رشد كودك و همچنين در خلق و خوي او ايفا مي كند. ايجاد يك روتين براي نوزاد نا آرام يك اقدام بلند مدت است و يكي از چالش برانگيز ترين كارهاي سخت در امر فرزند پروري است. با اين حال، كودكان زودتر از آن چه كه فكرش را مي كنيد، ياد مي گيرند. عادت ها اين اطمينان را به ما مي دهند كه نوزادان به حد كافي به خواب و به بازي مي پردازند و يك نوزاد شادتر كمتر به گريه مي پردازد.
۴. بررسي قولنج يا كولينگقولنج معمولا در سنين حدود ۲ تا ۶ هفتگي شروع مي شود، ۲۶ درصد از نوزادان را در دوره هاي مختلف درگير مي كند. يك گريه مداوم و غير قابل توضيح مي تواند ناشي از گاز معده، نارحتي باشد و يا اينكه نوزاد صرفا در تلاش است تا با محيط دنياي خارج از رحم انطباق پيدا كند. نوزاد نا آرام را به پشت بخوابانيد، هر دو پاي او را نگهداريد و بصورت دوچرخه اي خيلي آرام حركت دهيد.
مطالعات نشان مي دهد نوزاداني كه با شير مادر تغذيه مي شوند و داراي قولنج هستند، زماني كه مادر مصرف مواد لبني را قطع مي كند، به طرز قابل توجهي بهبود پيدا مي كنند. اين به ويژه در خانواده اي با سابقه ي عدم تحمل لاكتوز و آلرژي شايع است.


۵. آروغ زدن بعد از غذا خوردناگر اين روال ناديده گرفته شود، منجر به ناراحتي زياد در كودك مي شود. هنگامي كه نوزاد ارام به خوبي تغذيه شد، او را در حالت بالا به پايين نگه داريد و به آرامي پشت او را مالش دهيد. به آرامي اين حركت را تا زماني كه او آروغ بزند، تكرار كنيد. هر چند اين روش به رفلاكس كمك مي كند، موارد حاد تر ممكن است به نسخه ي پزشك نياز داشته باشند. آروغ زدن ناراحتي را تسهيل كرده و نوزاد را آرام مي كند.
۶. قنداق كردن براي آرام كردن نوزادانيكي از موثر ترين روش ها براي آرام كردن كودك “نگه داشتن” او است. اين فرآيند چهار مرحله اي كه بوسيله ي دكتر رابرت هميلتون ايجاد شده است، تقليدي است از حالت كودك در رحم مادر. كودك را برداشته و دستان او را مقابل قفسه ي سينه اش با يك دست جهت محافظت از چانه و قفسه ي سينه قفل كنيد.
پايين تنه ي نوزاد آرام را با دست ديگر گرفته و به آرامي او را در يك حالتي با زاويه ي ۴۵ درجه قرار دهيد. با تكان هاي آرام به پشت او بزنيد و يا به آرامي او را به بالا و پايين حركت دهيد تا آرام كردن نوزادان براي شما راحت تر شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آرام كردن نوزادان| ۸ راه كه گريه بي دليل بچه را قطع كنيم


برچسب: گريه بي دليل بچه,گريه كودك,آرام كردن نوزادان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۱۹:۴۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

ديابت و اختلال عملكرد جنسي

ديابت و اختلال عملكرد جنسي و عوارض انسولين در مردان در اين مقاله مورد بحث قرار گرفته است. از كاهش فشار خون گرفته تا كمك به كاهش استرس و اضطراب، رابطه جنسي فوايد زيادي براي سلامتي دارد. اما اگر شما يكي از بيش از ۳۰۰ ميليون آمريكايي هستيد كه مبتلا به ديابت نوع ۲ هستند ممكن است رابطه جنسي خوبي را تجربه نكنيد.
اختلال نعوظ زماني رخ مي دهد كه مرد نتواند نعوظ را براي مقاربت جنسي با همسر خود حفظ كند. ديابت بر توانايي بدن شما براي تبديل غذا به انرژي تأثير مي گذارد، زيرا بدن شما به اندازه كافي آن را توليد نمي كند يا نمي تواند هورمون  انسولين  را به درستي استفاده كند.
ديابت و اختلال عملكرد جنسياختلال عملكرد جنسي شامل هر گونه مشكلي است كه در چرخه پاسخ جنسي رخ مي دهد. همه چيز از رسيدن به نعوظ تا كاهش ميل جنسي مي تواند براي افراد مبتلا به ديابت مشكل ساز باشد.
اگر ديابت داريد ممكن است علائم زير را تجربه كنيد:
كاهش ميل جنسي: آيا اغلب تظاهر به سردرد مي كنيد تا اينكه از رابطه جنسي خودداري كنيد؟
ناتواني برانگيختگي: آيا ديگر مانند گذشته نعوظ را تجربه نمي كنيد؟
كاهش حس: آيا ديگر ارگاسم را تجربه نمي كنيد؟
دردهاي مرتبط با مقاربت: آيا از رابطه جنسي اجتناب مي كنيد زيرا احساس درد داريد؟
عفونت ها: آيا به طور معمول واژينيت يا عفونت مجاري ادراري را تجربه مي كنيد؟
ديابت خطر اختلال عملكرد جنسي را افزايش مي دهددلايل مختلفي وجود دارد كه افراد مبتلا به ديابت بيشتر از عموم افراد دچار اختلال عملكرد جنسي مي شوند.
چاقي، فشار خون بالا، آپنه خواب و افسردگي شرايط رايجي هستند كه در كنار ديابت رخ مي دهند. چاقي مي تواند به طور غير مستقيم منجر به اختلال نعوظ (ED) شود، آپنه خواب مي تواند باعث اختلال نعوظ براي مردان يا زنان شود.
افسردگي و اضطراب همچنين مي‌تواند بر ميل جنسي تأثير منفي بگذارد يا منجر به استفاده از داروهايي شود كه بر علاقه يا عملكرد جنسي تأثير مي‌گذارد.
نگراني هاي سلامت عاطفيمردان و زناني كه از پمپ انسولين استفاده مي كنند ممكن است احساس ناراحتي پيدا كنند. به علاوه، زمان و انرژي صرف شده براي مديريت ديابت و شرايط مرتبط با آن مي تواند بر سلامت عاطفي تأثير بگذارد. اين ممكن است منجر به بي‌علاقگي به رابطه جنسي يا استفاده از دارويي شود كه بر عملكرد جنسي تأثير منفي مي‌گذارد.
تغييرات هورموني و ديابت و اختلال عملكرد جنسيتغييرات در تستوسترون يا استروژن (به دليل ديابت، يائسگي يا شرايط همزمان) مي‌تواند بر ميل جنسي و توانايي برانگيختگي جنسي تأثير بگذارد.
جريان خون كمترديابت بر جريان خون تأثير مي گذارد، كه مي تواند بر رسيدن خون به آلت تناسلي يا واژن تأثير بگذارد. براي اينكه يك مرد نعوظ را به دست آورد و حفظ كند، نياز به جريان خون به آلت تناسلي دارد. در زنان نيز كاهش جريان خون مي تواند در خشكي واژن نقش داشته باشد.


عوارض دارويي
داروهاي فشار خون بالا ممكن است بر توانايي دستيابي يا حفظ نعوظ تأثير بگذارد، برخي از داروهايي كه به مديريت افسردگي يا اضطراب كمك مي كنند به دليل مهار برانگيختگي يا علاقه جنسي بدنام هستند و رابطه زوجين را ضعيف مي سازند.
آسيب عصبي
داشتن سطوح بالاي گلوكز مي تواند به اعصاب آسيب برساند. نوك آلت تناسلي و كليتوريس مملو از اعصاب است. اگر اين اعصاب آسيب ببينند ممكن است كاهش حس جنسي يا حتي مقاربت دردناك را تجربه كنيد كه خود باعث سردي ميان زوجين مي شود.
هر چه زودتر ديابت خود را كنترل كنيد، بهتر است، زيرا بهبود قند خون مي تواند به جلوگيري از آسيب عصبي و عروق خوني كه مي تواند به اختلال نعوظ ويرانگر كمك كند.
اختلال در نعوظشايع ترين نوع مشكل جنسي در مردان، اختلال نعوظ است كه زماني ايجاد مي شود كه نمي توانيد نعوظ داشته باشيد يا نعوظ را حفظ كنيد.
دلايل مختلف اين امر محدوديت جريان خون، آسيب عصبي و رگ هاي خوني آسيب ديده مي باشد. شما مي توانيد براي حل اين مشكل قرص هايي مانند وياگرا و سياليس را زير نظر دكتر مصرف كنيد زيرا مي تواند باعث مشكلات قلبي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-ديابت و اختلال عملكرد جنسي


برچسب: ديابت,رابطه جنسي,اختلال عملكرد جنسي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۳۶:۱۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

كنترل شوهر | ۲۰ راه براي كنترل شوهر

كنترل شوهر، چگونه شوهر خود را مديريت كنيم ؟ متاسفانه بعضي از زنان همواره در تلاش هستند تا مهارت كنترل شوهر را بياموزند و اين موضوع را امري كاملا طبيعي و ضروري مي دانند.
اما مسئله اي كه در اين بين وجود دارد اين است كه هيچ كسي از زير نظر بودن خوشحال نخواهد بود. اكثر مردان ناراحتي خود را راجع به اين وضعيت نشان مي دهند كه البته كاملا هم به حق است.
قبل از هر چيزي بايد علت اين عمل خود را ريشه يابي كنيد. در گذشته و خاطرات خود شروع به جست و جو كنيد تا چيزي دستگيرتان شود. روان كاوي و مشورت با يك مشاور خانواده كمك زيادي به شما خواهند كرد.
راه هاي كنترل شوهراز چه راه هايي همسرم را زير نظر بگيرم؟معمولا بانوان از روش هاي مختلفي براي كنترل كردن همسر خود استفاده مي كنند. بعضي از آن ها شروع به محبت بي حد و اندازه نسبت به او مي كنند و عده اي ديگر در همه ي امور شخصي او دخالت و جاسوسي مي كنند.
اما به راستي اين همه كنكاش و جاسوسي چه علتي مي تواند داشته باشد؟ حتما شما هم به دنبال يك زندگي پر از عشق و آرامش هستيد و از كنترل كردن همسر خود عذاب مي كشيد.
پس چه بهتر است به جاي رفتار شبيه به كارآگاه ها مهارت هاي ازدواج و زندگي بهتر را بياموزيد. به چند نمونه از اين مهارت ها اشاره خواهيم كرد :
روش اول: ساختن گروهي براي كنترل همسرمنظور از يك گروه اين است كه مجموعه كارهايي را طراحي كنيد كه رابطه شما را به سمت رشد و توسعه سوق دهد:
۱) ارتباط موثري با همسرتان برقرار كنيد.
گفت و گوي صادقانه و به دور از هر تشريفاتي يكي از پايه هاي اساسي زندگي سالم مي باشد. اگر اين نوع گفت و گو را در برنامه خودتان قرار بدهيد متوجه خواهيد شد كه مشاجرات بين شما تا حدود زيادي حل مي شوند.
در يك گفت و گوي صادقانه عوامل ديگري مثل زبان صحيح بدن انتخاب زمان صحيح گفت وگو مكان آرام و به دور از شلوغي و روحيه ي مناسب با گفت وگو دخيل مي باشند.
۲) سپري كردن اوقات خوش پيش هم :
معمولا زوج هاي جوان در ابتداي زندگي مشترك روزهاي پر تاب و تبي و عاشقانه اي را مي گذرانند اما با سپري شدن زمان و غرق شدن در روزمرگي ممكن است اين حرارت كاهش پيدا كند و زندگي مشترك كاملا يكنواخت شود.
شما بايد با اين حس مبارزه كنيد و اوقاتي را به دور از بچه كار و خانواده با همسر خود به تفريح بپردازيد.
۳) يادگرفتن يكديگر :
شما زماني مي توانيد با همسر خود رابطه اي سالم برقرار كنيد كه اخلاقيات و شخصيت همسر خود را به خوبي بشناسيد. همسرتان را تشويق كنيد تا به شما اعتماد كند و شما را همدم خود ببيند تا علاوه بر پذيرش نقش همسري دوست با وفا و سنگ صبور او نيز باشيد.



روش دوم : چگونه شوهر خود را مثل موم در دست بگيريم | كنترل شوهروقتي رابطه ي موثر و كافي خود را ساختيد لازم است گام هاي بعدي را برداريد.
۱) نيازهاي تان را بازگو كنيد:
گاهي زنان فكر مي كنند كه مردان مي توانند همه چيز را از ذهن آن ها بخوانند و اصلا احتياجي به بازگو كردن مسائل نيست. در صورتي كه اين توقع كاملا بي جا مي باشد و بايد نيازهاي خود را كاملا شفاف و واضح به همسرتان منتقل كنيد.
۲) قرارداد و قوانين خاصي با توافق طرفين مقرر كنيد:
اگر قرار است رفتاري منع شود بايد براي هردوي شما منع شود و اگر رفتاري بلامانع است براي هردوي شما بلامانع باشد. با وضع قوانين و عمل كردن به آن از نظم پيروي خواهيد كرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كنترل شوهر | ۲۰ راه براي كنترل شوهر


برچسب: كنترل همسر,راه هاي كنترل شوهر,كنترل شوهر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۳۰:۰۳ توسط:دكتر جلالي موضوع:

روش هايي براي كنترل كودك لجباز | ۱۲ درمان معجزه آسا

روش هايي براي كنترل كودك لجباز در اين مقاله فراهم شده است كه كمك زيادي به والدين مي كند. بسياري از والدين با اين سوال كه با كودك لجباز چگونه بايد رفتار كنند دست و پنجه نرم مي كنند. لجبازي در كودك يك مشكل متداول است، مخصوصا در كودكان سه تا پنج ساله و نوجوانان. اين مسئله قسمت طبيعي از رشد كودك است و در رفتارهايي مثل نافرماني از والدين، معلمان و ديگر بزرگترها نمود پيدا مي كند.
در دوره دبستان، آن هايي كه لجباز هستن بيشتر بهانه گيري مي كنند و هر چه شما مي خواهند انجام نمي دهند (يا بسيار كند انجام مي دهند)، تا اينكه از كوره در بروند، كه ويژگي بچه هاي كوچكتر است.
كودك ممكن است سعي داشته باشد كنترل خود را روي موقعيت نشان دهد يا استقلال خود را اعلام كند. شايد او در حال تست كردن محدوديت هايش و اقتدار شماست. يا شايد مي خواهد آنچه را دوست ندارد ابراز كند، مخصوصا وقتي شما به او مي گوييد مثلا اسباب بازي ها را جمع كن يا كارهايت را انجام بده.
چگونگي مديريت لجبازي در كودكاندر اين قسمت برخي نكات كاربردي و روش هايي براي كنترل كودك لجباز ارائه شده است:
۱. به دنبال دلائل ايجاد اين رفتار بگرديدبه دنبال دلائل و راه اندازهاي رفتار كودك بگرديد، و سعي كنيد رفتار لجبازي وي را زير نظر بگيريد. آيا الگويي وجود دارد؟ آيا چيزهاي خاصي هستند كه دوست ندارد يا نمي خواهد انجام دهد؟ آيا او زماني كه كودك لجباز مي شود كه مسائل گيج كننده هستند  يا زماني كه عجله دارد؟
هم چنين، سعي كنيد در مورد قوانين و تكاليف منزل صريح باشيد، تا كودك بتواند آنها را دنبال كند. براي مثال، در كودكان پنج تا شش ساله تميز كردن كل اتاق كمي زياد است، و اگر همين كار را به صورت تكاليف خردتر دربياوريد شايد بهتر بتواند انجام دهد.
مثلا برداشتن اسباب بازي ها از روي زمين، يا كمك به شما در انجام آنها. زماني كه دليل را پيدا مي كنيد، مي توانيد قدم هاي لازم براي انطباق با موقعيت را برداريد و با مخالفت كمتري مواجه شويد. اين كار يكي از روش هايي براي كنترل كودك لجباز مي باشد كه بسيار موثر مي باشد.

روش هايي براي كنترل كودك لجباز۲. فرزند خود را براي انجام كارهاي خوب آماده كنيدسعي كنيد از موقعيت هايي كه كودك در آنها لجبازي نشان مي دهد يا رفتار بد دارد دوري كنيد. براي مثال، اگر برنامه زماني كودك بيش از حد پر باشد كودك باشد بداخلاق مي شود، سعي كنيد از برنامه ريزي براي كارهاي زياد بعد از مدرسه يا براي آخر هفته بپرهيزيد. اگر كودك شما از تغيير ناگهاني متنفر است، سعي كنيد بين فعاليت هاي يك وقت اضافي را منظور كنيد.
۳. طوري با كودك رفتار كنيد كه دوست داريد با شما رفتار شوددقيقا مانند بزرگسالان، كودك شما كه با او به خوبي رفتار كرده ايد مي تواند آرام باشد.
ممكن است عصبي باشد يا احساس بي حوصلگي كند و نياز به ساعاتي آرامش داشته باشد. در مورد آنچه كودك بايد انجام دهد محكم باشيد اما با روشي نرم و دوستانه با او صحبت كنيد.
زماني كه الگوي خوبي از چگونگي ابراز يك عقيده يا مخالفت به روش محترمانه و عاشقانه هستيد، كودك شما نيز پيروي مي كند.


۴. از مزاياي مهارت كلامي كودك خود بهره بگيريدوالدين كودكان دبستاني يك مزيت را نسبت به والدين كودكان كم سن تر دارا هستند مخصوصا در مورد رفتارهايي مثل لجبازي: آنها مي توانند با كودك خود صحبت كنند. به آرامي با كودك خود صحبت كنيد و روي يك راه حل براي هر دو طرف كار كنيد. براي اين كار مي توانيد از مشاور كمك بگيريد تا روش هايي براي كنترل كودك لجباز به شما بياموزد و مهارت هاي كلامي لازم را به شما آموزش دهد.
۵. قوانين پايه را مشخص كنيد، روش هايي براي كنترل كودك لجبازاطمينان حاصل كنيد كه كودك دقيقا مي داند كه چه كاري را بايد و چه كاري را نبايد انجام دهد.
براي مثال، اگر بد صحبت كردن با شما هنگام مشاجره يك تخطي قانوني در خانه شما محسوب مي شود، براي كودك مشخص كنيد كه اگر اين كار را انجام دهد عواقب بدي در پي خواهد داشت، و شانس دومي وجود ندارد. پيامد را آن چيزي انتخاب كنيد كه مي خواهيد روي دهد، مثلا عدم مشاهده تلويزيون در باقي روز يا انجام وظايفش در خانه.
بدين ترتيب او ياد مي گيرد كه خواسته هاي شما را ناديده نگيرد و اقتدار شما را دست كم نگيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش هايي براي كنترل كودك لجباز | ۱۲ درمان معجزه آسا


برچسب: كودك لجباز,لجبازي در كودكان,كنترل كودك لجباز،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۱۹:۴۷ توسط:دكتر جلالي موضوع:

تعيين حد و مرز در رابطه

تعيين حد و مرز در رابطه امر بسيار مهمي باشد. شايد فكر كنيد تعيين حد و مرز در رابطه صميميت شما را زير سوال مي برد.
اما اگر بدون قائده و قانون خاصي رفتار كنيم به روابطمان آسيب خواهيم زد و ممكن است آن روابط را نيز از دست بدهيم.
متاسفانه افراد هنگامي لزوم احتياج به حد و مرز را درك مي كنند كه از همان ناحيه زخم خورده باشند و احساس كنند كه ديگران در حال دخالت در زندگي آنان هستند اما نمي دانند چگونه بايد در كمال احترام و منطق اين حد و مرزها را وضع كنند.
شايد شما نيز ندانيد بايد در رفتار با هر كسي چه نوع حد و مرزي قائل شويد. ‌بهتر است در اين مورد با يك مشاور مشورت كنيد تا حد و مرز مناسب با آنان را به شما پيشنهاد دهد.
فايده ي تعيين حد و مرز در رابطه بين افرادمرزهايي كه تعيين مي كنيد در واقع مثل نرده هايي هستند كه افراد دور خانه ي خود مي كشند تا هر غريبه اي امكان ورود به آن را پيدا نكند. وقتي شما چنين نرده هايي را به دور خانه خود مي كشيد احساس امنيت بيشتري مي كنيد و شب ها خواب راحت تري خواهيد داشت.
حد و مرزهايي كه در روابط تعريف مي شوند نيز شبيه چنين نرده هايي هستند كه با استفاده از آنان امكان‌ ورود افراد به حريم خصوصي شما را سلب مي كند.
وقتي شما حد و مرزهايي در رابطه تعريف مي كنيد در واقع در حال محافظت از هويت شخصي خود هستيد.
همچنين اين مرزها كمك مي كند تا احساس اعتماد به نفس بيشتري داشته باشيد و بفهميد در زندگي چه نيازهايي داريد. اگر متوجه شويد كه افراد در حال ورود به حريم خصوصي شما هستند و هيچ كاري براي دفاع از اين حريم نكنيد حس حقارت مي كنيد و اعتماد به نفستان تحليل خواهد رفت.
روش هاي تعيين حد و مرز در رابطه اي كه با شريك عاطفي خود داريد۱_لازم است بدانيد كه وجود اين مرزها كاملا ضروري مي باشد:مشخص كردن اولويت هاي شما و شريك عاطفيتان اولين قدم تعين حد و مرزهاست. اين مرزها مي توانند جسمي (وسايل شخصي، اندام، دفتر خاطرات، پول و اشيا قيمتي) و يا عاطفي ( عزت نفس، خاطرات و احترام به والدين) باشد.
۲_ دانستن مرزهاي شخصي شما با خودتان :حتما لازم است بدانيد كه در اين زندگي دنبال چه چيزي هستيد. براي اين موضوع مي توانيد از احساسات و افكار خود نيز كمك بخواهيد.
وقتي شما نسبت به يك چيز خاص احساس ناراحتي مي كنيد احتمالا لازم است براي آن مرزي قائل شويد تا آرامش رواني بيشتري داشته باشيد. علاوه بر آن لازم است ارزش هاي غير قابل مذاكره اي مثل باورهاي ديني, خانواده و اصول اخلاقي را نيز در محدوده مرزهاي خود قرار دهيد.
۳_درباره مرزهايي كه داريد مذاكره و گفت و گو كنيد :وقتي به اصطلاح تكليفتان را با خودتان مشخص كرديد بايد ارتباط برقرار كنيد. شريك عاطفي شما نمي تواتد ذهن شما را بخواند و يا آن را حدس بزند پس ضروري است كه درباره مرزهايتان با همديگر گفت و گو كنيد و البته مهارت گوش دادن فعال را يادبگيريد و از آن بهره ببريد.
گفت و گوي شما بايد منطقي، آرام و بدون پرخاش باشد و تا هنگامي كه به پذيرش كامل مرزهاي طرفين نرسيده ايد گفت و‌گو را به پايان نرسانيد.
علاوه بر آن لازم است زمان خاصي را جهت صحبت كردن درباره مرزهاي همديگر قرار دهيد و آن را به همديگر ياداوري كنيد.‌ شما اجازه نداريد شريك عاطفيتان را تهديد كنيد و او را بابت اشتباهاتش سرزنش كنيد. اگر مي خواهيد درجه رابطه را بالا ببريد لازم است مهارت گفت و گو در رابطه عاطفي را بياموزيد.


۴_ عواقب و مسئوليت مرزهاي خود را به عهده بگيريدمتعهد بودن و ماندن در يك چهارچوب  هميشه راحت و آسان نيست و بايد در اين زمينه مسئوليت پذير باشيد. اگر شما نتوانيد به موضوعي پيايبند باشيد نبايد توقع داشنه باشيد شريك عاطفي شما نيز سر موضع خود باقي بماند.
۵_به خودتان اعتماد كنيد :هيچكس بيشتر از شما از درونتان مطلع نيست پس نبايد به كسي اجازه دهيد تا براي شما تصميم گيري كنيد. مرزگذاري باعث مي شود فرديت خودتان را به رسيمتي بشناسيد و به آن احترام بگذاريد.
درباره چه موضوعاتي مي توانيم حد و مرز تعيين كنيم؟۱_ انتظارات كلي:بايد بدانيد از رابطه چه انتظاري داريد و رابطه عاشقانه چگونه تعريف مي كنيد؟ در چه موقعي رابطه شما به طور كامل تخريب مي شود؟ و با ادامه و بحث و گفت و گو در باب اين مسائل به يك نتيجه كلي برسيد.
۲_آستانه ي تحمل شما تا چه مي باشد؟به شريك عاطفي خود بگوييد در چه موقعي كنترلتان را از كف مي دهيد؟ به عنوان مثال شما از دروغ بيزار هستيد پس به شريك عاطفي خود مي‌گوييد درباره ي دروغ گويي هيچ گونه اغماضي نخواهيد داشت.

منبع:كانون مشاوران ايران-تعيين حد و مرز در رابطه


برچسب: حد و مرز در رابطه,رابطه,تعيين حد و مرز در رابطه،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۱۵:۳۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:

راه هاي ارتباط موثر با والدين | ۴۰ تكنيك معجزه آسا

راه هاي ارتباط موثر با والدين به صورت دسته بندي شده در زمينه تربيت كودك و نوجوان آورده شده است.
تربيت فرزند هرگز كار آساني نيست، اما از طريق ارتباط كلامي والدين با فرزندان مي توانيد فرزند خود را طوري تربيت كنيد كه آينده فرزند خود را تضمين كنيد. والدين فقط بايد از كلمات يا زباني استفاده كنند كه با سن فرزندشان مناسب باشد و هرگز بر سر آن ها فرياد نزنيد و كلمات مبتذل نگوييد.
راه هاي ارتباط موثر با والدينصبور بودن. اين يك مورد مهمي است، صبور بودن يك نوع مزيت مي باشد و از راه هاي ارتباط موثر با والدين مي باشد.گوش دادن. در حاليكه اكثر والدين بر اين باورند كه در حين صحبت كردن بچه هايشان به طور واقعي به حرفهايشان گوش مي دهند، ولي شما به راحتي مي توانيد از طريق بيان كردن اظهارنظرهاي كوتاه باعث شويد كه فرزند شما اولويت هاي مدنظرتان را در نظر داشته باشد. …شناخت.همساني.همدلي يك وش برقراري صحيح ارتباط والدين با فرزندانتوانايي مربوط به بيان كردن دوست داشتن.سختگيري نكردن.انعطاف پذيري از راه هاي ارتباط موثر با والدينبه كودكتان ياد دهيد كه چگونه احساسات خودش را بروز دهد و آن را درك كند، وقتي فرزندتان احساسات خود را بيان مي كند، بدون قضاوت به آنچه مي گويد گوش داده و احساسات او را درك كنيد.اگر مطمئن نيستيد كه بايد چه چيزي بگوييد يا چگونه آن را بگوييد، لازم نيست فوراً پاسخ دهيد مي توانيد با مشاور مشورت كنيد و سپس به او پاسخ دهيد.اهميت ارتباط كلامي والدين با فرزندان چيست؟ارتباط شامل انتقال اطلاعات از فردي به فرد ديگر است و مي تواند شفاهي (غيركلامي)، مثبت يا منفي، مؤثر يا بي اثر باشد. ارتباط موثر والدين با فرزندان بسيار ضروري است و والدين بايد مشاوره رابطه والدين با فرزند را ياد بگيرند.
ارتباط كلامي والدين با فرزندان مي تواند نه تنها براي كودك بلكه ساير اعضاي خانواده نيز مفيد مي باشد و باعث نزديكي اعضاي خانواده به يكديگر مي شود. اين امر منجر به ايجاد يك رابطه شادتر و سالم تر بين طرفين مي شود و مشكلات روابط را به حداقل مي رساند.
ارتباطات ناكارآمد يا مضر بين فرزندان و والدين ميتواند باعث شود كه كودكان باور كنند كه آن ها بي‌اهميت هستند يا درك نمي شوند. عزت نفس پايين آن ها به مرور پايين مي آيد و ممكن است تصميم‌گيري را براي آن ها دشوار كند.
اكثر كودكاني كه بدون ارتباط صحيح بزرگ شده اند والدين خود را غيرقابل اعتماد مي دانند. آن ها ترجيح مي دهند مشكلات را براي خود نگه دارند يا با دوستان به اصطلاح خود در ميان بگذارند، زيرا مي دانند كه حمايت والدين خود را دريافت نمي كنند.
به همين دليل براي والدين بسيار حياتي است كه ارتباطي سازنده و مؤثر با فرزندان خود برقرار كنند و اعتماد به نفس و حمايت كافي را به كودك خود ارائه دهند.
والدين خوب به چه معنايي مي باشد؟والدين مناسب مطلع مي باشند كه فرزندان خودشان را در چه زماني آزاد بگذارند.
ما نياز داريم كه نحوه تفكر مستقل، حل كردن مشكلات و داشتن يك اعتماد عميق به توانايي هاي خودشان را به فرزندانمان آموزش دهيم.


با توجه به زمان و كارايي موجود، كاري كه والدين براي فرزندان خودشان انجام مي دهند، عبارت از مواردي مي باشد كه خود فرزندان به راحتي مي توانند براي خودشان انجام بدهند.
چهار سبك ارتباط والدين با فرزندان اين سبك هاي سرپرستي در چهار گروه گسترده اي قرار مي گيرند كه به صورت كلي مورد پذيرش قرار گرفته است.
هر چند كه محققان مختلف، عناوين مختلفي را براي اين سبك ها در نظر گرفته اند، ولي معمولا اين سبك ها به اين صورت نامگذاري مي شوند:
قدرت طلب،مقتدر،آسان گير دخالت نكننده.والدين قدرت طلب سخت گير كنترل كننده هستند.تعامل والدين با فرزندان۸ روش براي تبديل شدن به والدين بهتر و ارتباط والدين با فرزندان شامل:
اجتناب كردن از مقايسه و لقب گذاري. شما مي توانيد يك نوع والديني باشيد كه زمان خودش را صرف آموزش دادن روش ها، عادت ها و رفتار هاي خوب به كودكانش مي كند. …حرف هايي كه مي گوييد را انجام بدهيد.اجازه بدهيد كه فرزند شما اشتباهاتي انجام بدهد.هيچ كاري انجام ندهيد. …مصرف غذاي خودتان را به عنوان ابزاري براي راحتي يا تشويق كردن استفاده كنيد.نسبت به رفتار “بد” بي توجه باشيد.به قدرت خودتان اعتماد داشته باشيد.نسبت به پذيرفتن تغييرات آمادگي داشته باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-راه هاي ارتباط موثر با والدين | ۴۰ تكنيك معجزه آسا


برچسب: راه هاي ارتباط موثر با والدين,رابطه والدين با فرزند,ارتباط كلامي والدين با فرزندان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۱۹:۵۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:

اضطراب رابطه | ۲۰ نشانه كه نمي دانيد

اضطراب رابطه مي تواند ناشي از مشكلاتي باشد كه در رابطه خود داريد: ممكن است نگران اين باشيد كه آيا رابطه شما دوام خواهد داشت يا خير، ممكن است مطمئن نباشيد كه مي توانيد به شريك عاشقانه خود اعتماد كنيد.
حتي ممكن است با مسائل تعهدي دست و پنجه نرم كنيد. همه اين نگراني ها مي توانند به اضطراب رابطه يا وسواس در رابطه منجر مي شود.
اضطراب رابطه چيست؟اضطراب رابطه وقتي براي اولين بار شروع به قرار ملاقات با كسي مي كنيد، مطمئناً كمي اضطراب را احساس خواهيد كرد. پس از مدتي كه با هم بوديد، اين احساسات معمولاً به مرور زمان شروع به فروكش مي‌كنند.
با اين حال، مواقعي وجود دارد كه ممكن است شخص هنوز در رابطه احساس اضطراب بيش از حد داشته باشد، به طوري كه به رابطه خود آسيب وارد كند.
اضطراب رابطه در صورت درمان نشدن منجر به موارد زير مي شود:
فقدان انگيزه، چه از نظر شخصي و چه از نظر شغليناراحتي عاطفي براي يك يا هر دو شريك زندگيخستگي عاطفيخستگي مفرطمشكلات فيزيكي مانند ناراحتي معده، سردرد، گردن و تنش عضلانينشانه هاي اضطراب رابطه۱٫ مقايسه رابطه خود با ديگراناگر اضطراب رابطه داريد، ممكن است وسوسه شويد كه رابطه فعلي خود را با روابط گذشته، رابطه دوست يا نسخه ايده آل مقايسه كنيد.
اين نوع رفتار باعث مي شود كه شريك زندگي يا رابطه شما به موفقيت نرسد. براي كنار آمدن با اين موضوع، انرژي خود را به جاي مقايسه كردن، روي رابطه خود متمركز كنيد.
۲٫ مدام فكر مي كنيد كه طرف مقابل قصد جدايي داردترس از اينكه شريك شما بخواهد از هم جدا شود به طور معمول كاملاً بي اساس است و مي تواند استرس غيرضروري را به رابطه وارد كند.
به طور معمول علائم واضحي وجود دارد كه نشان مي دهد رابطه خوب پيش نمي رود يا اينكه شريك زندگي شما ناراضي است و ممكن است بخواهد به رابطه پايان دهد. اگر بدون هيچ نشانه اي احساس كنيد كه همسرتان قصد جدايي دارد احتمالا به اضطراب رابطه مبتلا هستيد.
۳٫ تجزيه و تحليل بيش از حد كلماتافراد مبتلا به اضطراب رابطه، اغلب چيزهاي كوچكي را كه شريك زندگيشان مي گويند را نيز فراموش نمي كنند. مهم است كه شريك زندگي خود را در قبال چيزهايي كه مي گويند مسئول بدانيد، اما مطمئن شويد كه نظرات را بيش از حد تجزيه و تحليل نكنيد.
۴٫ از دست دادن خوشي، اضطراب رابطهافراد مبتلا به اضطراب رابطه اغلب آنقدر نگران پيش آمدن اوضاع بد هستند كه تمام لحظات خوب را در رابطه از دست مي دهند.
همه روابط جدي سختي هايي دارند، به همين دليل است كه لذت بردن از لحظات خوب بسيار مهم است. تمركز بر حضور در رابطه و عدم نگراني در مورد آينده به شما كمك مي كند تا با اضطراب رابطه كنار بياييد.


۵٫ وابستگي از نشانه هاي اضطراب رابطهگاهي اوقات اضطراب رابطه مي تواند ناشي از دلبستگي باشد. چهار نوع مختلف از سبك دلبستگي وجود دارد كه از ايمن تا ناامن‌تر را شامل مي‌شود. اگر سبك دلبستگي ناايمن داريد، ممكن است احساس كنيد كه نياز داريد از ترس اينكه او شما را ترك كند به او بچسبيد.
۶٫ سازگاري بيش از حد با شريك زندگي خودافراد مبتلا به اضطراب رابطه اغلب منعطف هستند و خود را با شريك زندگي تطبيق مي دهند. در حالي كه سازش در رابطه مهم است، اما بايد از سمت هر دو طرف باشد. اگر تمام خواسته ها و نيازهاي شريك زندگي تان را برآورده كنيد، نيازهاي شما ناديده گرفته مي شود كه مي تواند منجر به مشكلات ديگري در رابطه شما شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-اضطراب رابطه | ۲۰ نشانه كه نمي دانيد


برچسب: اضطراب,رابطه جنسي,اضطراب رابطه،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۳۶:۰۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

مهارت همدلي چيست و چگونه ياد بگيريم

مهارت همدلي مي تواند به برقراري ارتباط موثر افراد كمك كند و باعث مي شود تا بتوانيد با اين استرس ها تا حدود زيادي مقابله كنيم.
وقتي كسي از مهارت همدلي برخوردار است مي تواند ارتباط موثري با افراد جامعه برقرار كند و ميان آن ها محبوب و مورد تاييد باشد. چنين تاييدي باعث مي شود فرد عزت نفس بيشتري پيدا كند و از سرشت خود قلبا راضي باشد.
معني مهارت هاي همدلانههمدلي كردن به اين معناست كه فرد بتواند خودش را به جاي فرد ديگر بگذارد و دنيا را از ديد او ببيند. در واقع مي توان گفت مهارت همدلي از دو جنبه مورد بررسي قرار مي گيرد: جنبه ي عاطفي و جنبه ي شناختي
از جنبه ي عاطفي به اين معنا مي باشد كه فرد احساسات فرد مقابل را عميقا درك كند و سعي داشته باشد تا او را از نظر روحي احيا كند و از جنبه ي شناختي به اين معنا كه قادر باشد موقعيت به وجود آمده را بشناسد و ارزيابي كند.
اولين شرطي كه لازمه ي مهارت همدلي مي باشد داشتن خودآگاهي مي باشد. وقتي كسي احساسات و شخصيت خود را بشناسد به راحتي مي تواتد با افراد ديگر نيز همدلي كند اما اگر خودش را هم نتواند بشناسد از شناخت ديگران ناتوان خواهد بود.
خصوصيات افرادي كه مهارت همدلي دارند :افرادي كه از مهارت همدلي برخوردار هستند معمولا در بين اقشار مختلف جامعه محبوبيت و تاييد خواهند داشت. در ادامه به برخي از خصوصيات اين افراد اشاره خواهيم كرد :
۱ ) علاقه داشتن به ديگران
۲ ) احترام گذاشتن به همه ي اقشار جامعه بلا استثنا
۳ )  مهارت اجتماعي قوي
۴ ) تعدد دوستان
۵ ) مورد تاييد بودن نزد اطرافيان
اهميت مشاورهنمونه هايي از مهارت هاي همدليوقتي شما مهارت همدلي را كسب كنيد و به خوبي از آن استفاده كنيد مي توانيد به موارد زير نيز دست پيدا كنيد :
۱ ) به وجود آمدن احساي خوشايند در افراد
۲ ) افزايش عزت نفس و حس كارآمدي براي افراد
۳ ) بهبود قدرت تصميم گيري در همه امور
 ۴ ) پيشگيري از انواع سو تفاهم و رفتارهاي ناشايست
۵ ) بهبود روابط بين فردي ( به عنوان مثال روابط زناشويي يا دوستانه)
۶ ) كمك به بهبود شناخت افراد و به وجود آمدن يك رابطه ي ايده آل و جامع
نحوه ي افزايش مهارت همدلي :مهارت همدلي نوعي مهارت اكتسابي مي باشد كه با تكرار و تمرين مي توانيد آن را در خود پرورش دهيد. به برخي از اين روش ها خواهيم پرداخت :
  ۱ ) گوش دادن به صورت فعال:براي اين كه بتوانيد مهارت همدلي را در خود تقويت كنيد لازم است تا شنونده ي خوبي باشيد. براي دست يابي به اين‌امر لازم است تا با تمام توجه به صحبت هاي فرد مقابلتان گوش بدهيد و در مواقع نياز واكنش خاص آن موضوع را نشان دهيد.


اگر فكر مي‌كنيد در موقعيت مناسبي براي شنونده بودن نيستيد، از فرد مقابل بخواهيد تا گفت و گوي خود را به زمان ديگري موكول كنيد تا بتوانيد گفت و گوي با كيفيت تري را تجربه كنيد.
در چنين مواقعي فرد كمتر دلگير مي شود تا مواقعي كه به نهايت احساسات و هيجان خود موضوعي را براي شما تعريف كند و شما هيچ توجهي به صحبت هاي او نشان ندهيد براي گوش دادن فعال لازم است تا كارهاي زير را انجام بدهيد :
 ۱ ) همه ي امور را رها كنيد و در نهايت توجه به صحبت هاي فرد گوش بسپاريد.
  ۲ )  با فرد تماس چشمي داشته باشيد و به مخاطب خود چشم بدوزيد.
 ۳ )  در مواقعي كه او در حال صحبت است سرتان را تكان دهيد و به او نشان دهيد مشتاق شنيدن صحبت هاي او هستيد.
۴ ) خودتان را به جاي آن فرد بگذاريد تا كمي حالش را درك كنيد.
 ۵ ) اگر دوست داريد درباره ي مهارت گوش دادن فعال خبره تر شويد بهتر است از تكنيك انعكاس براي عكس العمل نشان دادن به صحبت هاي افراد استفاده كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت همدلي چيست و چگونه ياد بگيريم


برچسب: مهارت همدلي,همدلي كردن,همدلي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۳۲:۴۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان + ۹پاسخ مناسب والدين

رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان شامل درگير بحث هاي جنسي يا اعمالي مي شود كه براي سن يا مرحله رشد آن ها نامناسب است.
بايد بدانيد كه هر كودكي متفاوت است و ممكن است در سنين متفاوت به روابط، جنسيت و تمايلات جنسي علاقه متفاوتي شود. اما با بزرگتر شدن كودكان، نحوه ابراز احساسات جنسي تغيير مي كند. به طور مثال طبيعي است كه نوجوانان مثلاً به رابطه جنسي و روابط علاقه نشان دهند يا بچه ها در مورد تغييراتي كه در دوران بلوغ اتفاق مي افتد كنجكاو باشند.
اگر بسيار نگران هستيد بهتراست بدانيد كه بسياري از رفتارهاي جنسي كه كودكان و نوجوانان هنگام بزرگ شدن از خود نشان مي دهند، طبيعي و سالم هستند تا زماني كه به ديگران يا خود كودكان آسيب نرسانند. بنابراين به سوالات فرزندان خود به طور آگاهانه و با كمك مشاور پاسخ دهيد و نگران نباشيد.
رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان و نوجوانانبرخي از رفتارها و بازي هاي جنسي در دوران كودكي يا نوجواني معمول نيستند و ممكن است باعث نگراني والدين و خانواده ها شود، برخي از اين شرايط طبيعي مي باشد اما برخي از آن ها نياز به كمك مشاور دارد. ممكن است سوال داشته باشيد كه چرا «دخترم با خودش ور ميره ني ني سايت» در ادامه به تمام سوالات در مورد رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان پاسخ داده شده است.


اگر كودكان يا نوجوانان كارهاي زير را انجام مي دهند يا به حرف هاي شما گوش نمي دهند بهتراست كه از مشاور كمك بگيريد:
رفتار جنسي مشكل ساز در كودكان نوپارفتار جنسي مشكل ساز در كودكان نوپا ممكن است شامل موارد زير مي باشد:
دست زدن به اندام تناسلي خود را ادامه مي دهند.بازي با عروسك‌ها يا اسباب‌بازي‌ها به شيوه‌اي جنسيلمس اندام تناسلي بزرگسالانصحبت، بازي يا انجام كارهاي هنري با موضوعات جنسي نامناسب.نگاه مداوم به ساير كودكان يا بزرگسالان هنگامي كه برهنه هستند.

رفتار جنسي مشكل ساز در كودكان پيش دبستانيرفتار جنسي مشكل ساز در كودكان پيش دبستاني ممكن است شامل موارد زير باشد:
دست زدن يا مالش مداوم اندام تناسلي در ملاء عام استفاده مداوم از زبان و كلمات جنسي حتي زماني كه به آن ها گفته شده است كه اين كار را نكنند.لمس اندام تناسلي كودكان يا حيوانات ديگر از روي كنجكاوي.تلاش براي قرار دادن يك شي در مقعد يا واژن خود.

منبع:كانون مشاوران ايران-رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان + ۹پاسخ مناسب والدين


برچسب: رفتارهاي جنسي كودكان,رفتارهاي جنسي,رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۵۹:۰۱ توسط:دكتر جلالي موضوع: