مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

حتما والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم توجهي بخوانند

نكاتي براي والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم كه سبب بهبود زندگي آن ها مي شود.
آيا فرزند شما اختلال كم توجهي و بيش فعالي دارد؟ در اين مقاله ياد مي گيريد كه براي مديريت رفتار آن ها و مقابله با چالش هاي رايج اختلال كم توجهي و بيش فعالي چه كار هايي مي توانيد انجام دهيد.
كمك به والدين فرزندان بيش فعالكمك به والدين فرزندان بيش فعال
زندگي با يك كودك يا نوجوان مبتلا به اختلال بيش فعالي و كمبود توجه (ADD) مي تواند خسته كننده و حتي طاقت فرسا باشد.
اما به عنوان والدين مي‌توانيد به فرزندتان كمك كنيد تا بر چالش‌هاي روزانه غلبه كند، انرژي خود را به عرصه‌هاي مثبت هدايت كند و آرامش بيشتري را به خانواده‌تان بياوريد و هر چه زودتر و مداوم‌تر به مشكلات فرزندتان بپردازيد، شانس بيشتري براي موفقيت در زندگي خواهد داشت.
كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي عموماً داراي نقص هايي در عملكرد اجرايي نيز هستند: توانايي فكر كردن، برنامه ريزي از قبل، سازماندهي، كنترل تكانه ها و تكميل وظايف.
اين بدان معناست كه شما در فرايندي كه فرزندتان به تدريج مهارت هاي اجرايي خود را به دست مي آورد، بايد مسئوليت اجرايي را بر عهده بگيريد و راهنمايي هاي بيشتري ارائه دهيد.
اگرچه علائم اختلال كم توجهي و بيش فعالي نمي تواند چيزي جز خشم در شما برانگيزد، اما مهم است كه به ياد داشته باشيد كودكي كه شما را ناديده مي گيرد، آزار مي دهد يا شما را خجالت مي‌دهد، عمداً اين كارها را انجام نمي دهد.
كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي، مي‌خواهند ساكت بنشينند، مي خواهند اتاق هاي خود را مرتب و منظم كنند، مي‌خواهند هر كاري كه والدينشان مي‌گويند انجام دهند، اما نمي‌دانند چگونه بايد اين كارها را انجام دهند.
اگر در نظر داشته باشيد كه بيش فعالي به همان اندازۀ شما كودكتان را هم نااميد مي‌كند، عكس‌العمل به روشهاي مثبت و حمايتي بسيار آسان تر خواهد بود.
با صبر، شفقت و حمايت فراوان، مي توانيد اختلال كم توجهي و بيش فعالي دوران كودكي را مديريت كنيد و در عين حال از يك خانه پايدار و شاد لذت ببريد.
خانواده و والدين فرزندان بيش فعالقبل از اينكه بتوانيد فرزند مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي را به طور موفقيت آميزي كنترل كنيد، درك تأثير علائم فرزندتان بر خانواده به عنوان يك كل ضروري است.
كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي رفتارهاي زيادي از خود نشان مي دهند كه مي تواند زندگي خانوادگي را مختل كند. آن ها اغلب دستورات والدين را نمي شنوند، بنابراين از آن ها اطاعت نمي كنند.
آن ها بي نظم هستند، به راحتي حواسشان پرت مي شود و ساير اعضاي خانواده را منتظر نگه مي دارند. يا كارهايي را شروع كرده و سپس فراموش مي‌كنند كه آن ها را به پايان برسانند، چه رسد به اينكه بعد از انجام جاي آن ها را تميز كنند.
كودكاني كه مشكلات تكانشگري دارند، اغلب مكالمات را قطع مي‌كنند، در زمان هاي نامناسب توجه مي‌خواهند، و قبل از اينكه فكر كنند صحبت مي‌كنند و چيزهاي عجيب يا شرم‌آور مي‌گويند. اغلب به سختي مي توان آن ها را به رختخواب برد و خواباند.
كودكان بيش فعال ممكن است خانه را بهم بريزند يا حتي خود را در معرض خطر فيزيكي قرار دهند.
كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعاليبه دليل اين رفتارها، خواهر و برادر كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي با چالشهايي روبرو هستند. نيازهاي آن ها اغلب كمتر از نيازهاي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي مورد توجه قرار مي گيرد.
ممكن است وقتي اشتباه مي كنند با شدت بيشتري مورد سرزنش قرار گيرند و موفقيت هايشان كمتر مورد تحسين قرار گيرد يا بديهي انگاشته شود.
آن ها ممكن است به عنوان دستيار والدين به حساب آيند و اگر خواهر يا برادر مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي تحت نظارت آن ها رفتار نادرست داشته باشد، سرزنش شوند.
در نتيجه، ممكن است عشق خود را به برادر يا خواهر مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي به حسادت و كينه ختم شود.
الزام نظارت بر كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي مي تواند از نظر جسمي و ذهني خسته كننده باشد. ناتواني كودك شما در “گوش دادن” مي تواند منجر به نااميدي و آن نااميدي تبديل به خشم شود كه به دنبال آن باعث احساس گناه در مورد عصباني شدن از كودك مي شود.
رفتار فرزندتان مي تواند شما را مضطرب كند. اگر تفاوت اساسي بين شخصيت والدين فرزندان بيش فعال با كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي وجود داشته باشد، پذيرش رفتار آن ها بسيار دشوار مي شود.
هوش هيجانيچگونه هوش هيجاني خود را تقويت كنيم + بازي براي كودكانبراي مقابله با چالش هاي تربيت كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي، بايد بتوانيد تركيبي از شفقت و ثبات را به دست آوريد.
زندگي در خانه اي كه هم عشق و هم ساختار را فراهم مي كند بهترين چيز براي كودك يا نوجواني است كه در حال يادگيري مديريت اختلال كم توجهي و بيش فعالي است.
توصيۀ ۱ به والدين فرزندان بيش فعال: مثبت و سالم بمانيدبه عنوان والدين، زمينه را براي سلامت عاطفي و جسمي فرزندتان فراهم كنيد. شما بر بسياري از عواملي كه مي تواند بر علائم اختلال فرزندتان تأثير مثبت بگذارد، كنترل داريد.
نگرش مثبت را حفظ كنيد. بهترين دارايي شما براي كمك به فرزندتان در مواجهه با چالش هاي اختلال كم توجهي و بيش فعالي، نگرش مثبت و عقل سليم شماست. وقتي آرام و متمركز هستيد، به احتمال زياد مي توانيد با فرزندتان ارتباط برقرار كرده و به او كمك كنيد آرام و متمركز باشد.
ملاحظۀ همه چيز را بكنيد. به ياد داشته باشيد كه رفتار فرزند شما با يك اختلال مرتبط است و بيشتر اوقات عمدي نيست. حس شوخ طبعي خود را حفظ كنيد. آنچه امروز شرم آور است ممكن است ده سال بعد يك داستان خانوادگي خنده دار باشد.
چيزهاي كوچك را ناديده بگيريد و اهل مسامحه باشيد. زماني كه فرزندتان دو تكليف ديگر را به اضافه تكاليف روزانه انجام داده باشد، يك تكليف انجام نشده، چيز مهمي نيست.
اگر والدين فرزندان بيش فعال كمال گرا باشيد، نه تنها دائماً ناراضي خواهيد بود، بلكه انتظارات غيرممكني را براي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي ايجاد خواهيد كرد.
به فرزند خود ايمان داشته باشيد.


در مورد هر چيزي كه در مورد فرزندتان مثبت، ارزشمند و منحصر به فرد است فكر كنيد يا حتي فهرستي مكتوب كنيد. به فرزندتان اعتماد كنيد كه مي تواند ياد بگيرد، تغيير كند، بالغ و موفق شود. هرروزه در حين مسواك زدن دندان ها يا درست كردن قهوه اين اعتماد را ايجاد كنيد.
۲-مراقبت از خودبه عنوان الگوي فرزندتان و مهمترين منبع قدرت، داشتن يك زندگي سالم حياتي است. اگر بيش از حد خسته شده ايد يا به كلي صبرتان تمام شده است، در خطر از دست دادن ساختار و حمايتي هستيد كه با دقت براي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي خود تنظيم كرده ايد.
به دنبال حمايت باشيد. يكي از مهم ترين نكاتي كه بايد در تربيت كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي اين است كه مجبور نيستيد اين كار را به تنهايي انجام دهيد.
با پزشكان، درمانگران و معلمان فرزندتان صحبت كنيد. به يك گروه حمايتي سازمان يافته براي والدين كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي بپيونديد.
اين گروه ها انجمني براي مشاوره دادن و دريافت مشاوره ارائه مي دهند و مكاني امن براي تخليه احساسات و به اشتراك گذاشتن تجربيات فراهم مي كنند.
استراحت كنيد. دوستان و خانواده مي‌توانند در مورد پيشنهاد نگهداري از كودك فوق‌العاده باشند. ممكن است در مورد ترك كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي احساس گناه كنيد.
دفعه بعد، پيشنهاد آن ها را بپذيريد و صادقانه درباره بهترين نحوه رفتار با فرزندتان با آن ها صحبت كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-حتما والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم توجهي بخوانند


برچسب: فرزندان بيش فعال,بيش فعالي,اختلال كم توجهي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۶:۱۳:۵۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

مشاوره استرس : استرس چيست و با ما چه مي كند؟

در اين مقاله به “استرس چيست” و مشاوره استرس مي پردازيم.
انسان از ابتداي تولد با رويدادهايي مواجه مي ‌شود كه برايش پيش‌بيني ناپذير و غير قابل كنترل است.
اين دو ويژگي دنياي اطراف مان يعني پيش بيني ناپذيري و كنترل ناپذيري، باعث شده كه هيچ كس در دنيا از استرس مصون نباشد.
استرس چيست؟استرس را شايد بتوان نوعي كوفتگي ذهني، احساس فشار و تهديد دانست كه باعث ناراحتي جسمي و روحي در فرد مي شود و معمولا در مقابل تغييرات رخ مي دهد.
اگرچه استرس در ضمير ناخودآگاه ما تداعي گر رويدادهاي منفي است اما خود استرس همواره منفي نبوده و در واقع وجود استرس براي بشر لازم است.
استرس گاهي مي تواند مثبت باشد؛ اين ويژگي يعني احساس استرس بوده كه در نياكان ما هنگام مبارزه و فرار از حيوانات درنده باعث پاسخ سريع تر و واكنش به موقع مي شد.
به عنوان مثال در دنياي امروز نيز هنگامي كه صداي بوق يك اتوموبيل را مي شنويم درصورتي كه سطح لازمي از استرس در ما وجود نداشته باشد شايد واكنشي با سرعت و شدت مناسب از خود نشان ندهيم.
استرس خوشايند!گاهي نيز يك رويداد در ابتدا باعث استرس و فشار رواني در ما مي شود ولي به تدريج به تجربه اي خوشايند تبديل مي گردد.
مثلا پريدن با چتر كه اولين بار تجربه اي پر استرس و سخت است در دفعات بعدي براي فرد هيجان انگيز و لذت بخش مي شود.
بنابراين مي توان گفت استرس به زندگي ما هيجان مي دهد، باعث مي شود زندگي ما از حالت سكون درآيد و در مواجه با خطرات نيز كمك كننده است.
استرس با جسم ما چه مي كند؟استرس بيش از اندازه يا طولاني مدت مي تواند به انواع مختلفي از بيماري هاي جسماني و رواني منجر شود.
بدن در مقابل استرس با ترشح هورمون كورتيزول واكنش نشان مي دهد، ترشح طولاني مدت و زياد از حد كورتيزول  براي سلامت ما عوارض جبران ناپذيري دارد.
واضح ترين عارضه آن، اختلالاتي در ريتم ضربان قلب، گرفتگي عروق قلبي ، فشار خون بالا و حتي سكته قلبي است.
وقتي تحت استرس قرار مي گيريم، رگ هايي كه به اندام هاي دروني مان خون مي رسانند تنگ تر مي شود؛ بنابراين خون بيشتري به عضلات تنه و دست و پا جريان مي يابد.
در نتيجه قلب ما سخت تر كار مي كند و اين باعث افزايش فشار خون و  در صورت تداوم اين فرايند، بيماري هاي قلبي مي شود.
استرس بر سيستم ايمني تاثير مي گذارد؟استرس باعث ضعف سيستم ايمني مي شود و نيز خطر ابتلا به بيماري هاي عفوني را نيز افزايش مي دهد.
از ديگر قسمت هاي آسيب پذير بدن در مقابل استرس مي توان به سيستم گوارشي اشاره كرد.
استرس مي تواند باعث شود اسيد معده شما افزايش يابد و احساس سوزش و درد داشته باشيد همچنين روند بيماري هايي مانند زخم معده و اثني عشر را تشديد مي كند.
همچنين  وقتي تحت فشار عصبي قرار مي گيريد، كبد قند خون اضافي توليد مي كند تا انرژي بدن را افزايش دهد.
اگر اين شرايط استمرار يابد، خطر ابتلا به بيماري ديابت نوع دو افزايش مي يابد.
تحقيقات جديد حاكي از تاثير استرس روي خطر ابتلا به سرطان، چاقي و اضافه وزن مي باشد.
استرس با روان ما چه مي كند؟وقتي دچار استرس مي شويم نه تنها از بدن مان بلكه از ذهن مان نيز هزينه مي كنيم.
به طور كلي استرس در آغاز و تشديد بسياري از بيماري هاي رواني نقش عمده دارد.
استرس هاي دوران كودكي ، استرس در مقابل حوادث وحشتناك و غيرعادي و همچنين استرس مداوم در برابر رويدادهاي كوچك تر، هر كدام به نحوي در اختلات خاصي تاثير گذار هستند.
استرس مي تواند باعث بي خوابي شبانه، فكر كردن به خودكشي و گرايش به مصرف سيگار، مواد مخدر و الكل شود.
وقتي مغز دچار استرس است، هنگامي كه بايد استراحت كند همچنان فعال است و اين باعث مي شود كه فرد نتواند خواب راحت و كافي داشته باشد.
همچنين استرس بر روي عملكرد مغز بخصوص حافظه تاثير منفي دارد.شايد واضح ترين تاثير استرس روي ذهن و مغز تان را هنگام مطالعه و ضعف تمركز در جريان استرس تجربه كرده باشيد.
علاوه بر تاثير هورمون هاي استرس روي اشتها، از نظر رواني پاسخي كه بسياري از افراد بعد از استرس به محيط مي دهند و آرامش روحي را برايشان در پي دارد، پرخوري مي باشد.
از جمله اختلالات رواني كه مي‌تواند پس از تجربه شديد استرس رخ دهد اختلال استرس پس از سانحه يا همان PTSD مي باشد.


كه معمولا پس از تجربه يك رويداد غيرعادي و پرتنش مثلا تجربه زلزله، سوء استفاده جنسي و… رخ مي دهد.
جالب است بدانيد كه يكي از اثرات استرس و فشار رواني، بخصوص استرس طولاني مدت، خشم، نا اميدي و افسردگي است.
روش تشخيص در مشاوره استرسرابطه تيپ شخصيتي و استرس چگونه است؟
آيا همه افراد در پاسخ به استرس واكنش يكساني دارند؟
حتما تاكنون متوجه تفاوت شخصيتي بين اقوام و دوستان حتي تفاوت خودتان با ديگران شده ايد؛ ممكن است بگوييد من حساس تر از خواهرم هستم يا پدرم آرام تر از مادرم است.
در مشاوره استرس روش ابتدايي شناسايي شخصيت افراد و دلايل استرس است.
همه ما از بدو تولد داراي شخصيت ذاتي و خاص خود هستيم؛ اين تفاوت به خصوص براي مادران قابل لمس است مثلا مي گويند فرزند كوچكم بسيار آرام است، شب ها زود مي خوابد، تربيت او نسبت به برادر بزرگ ترش برايم آسان تر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره استرس : استرس چيست و با ما چه مي كند؟


برچسب: استرس,استرس چيست؟,مشاوره استرس،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۱۱:۵۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

نقش پدر در تربيت كودك

آنچه كه فقط يك پدر مي تواند انجام دهد!
اگر فيلم هاي كمدي سه چهار دهه پيش را ديده باشيد در تمام آنها كودكان در يك خانواده با پدر و مادر تا اخر عمر بزرگ مي شدند. مي توان گفت واقعيت آن چيزي نيست كه در تلوزيون نشان داده مي شود، اما هم چنان اين ديدگاه كه پدر بهترين ها را مي داند به عنوان يك ايده ال فرهنگي وجود دارد.
نقش پدر در درجه اول به عنوان يك تامين كننده اي بود كه اكنون از اين كار رها شده است و به انجام كارهاي مربوط به حياط، تعمير يك خودرو، شركت در فعاليت هاي ورزشي بچه ها ويا به نمايش گذاشتن دانش و حكمت مشغول است .او مطمئنا شام درست نمي كند و لباس نمي شويد و قطعا مسئول اصلي مراقبت از فرزندانش نيست.
در طول ۵۰ سال گذشته، نقش پدر در خانواده ها به صورت قابل توجهي تغيير كرده است. امروزه يك پنجم از والدين، مرداني هستند كه در حال ايفاي نقشهايي هستند كه به صورت سنتي توسط يك پدر و يك مادر باهم انجام مي شد.
هرچند در دهه ي گذشته، درصد بچه هاي كه با هردوي والدين زندگي مي كنند به شكل قابل توجهي كاهش يافته است، نزديك به دو سوم خانواده هايي كه بچه دارند منتشكل از هم پدر و هم مادر است. در يك تحقيق زمينه اي (نظرسنجي) در سال ۲۰۱۳، تعداد ۲۴.۷ ميليون پدر كه  بخشي از يك زندگي متاهلي بودند و بچه هاي كوچك تر از ۱۸ سال داشتند مورد محاسبه قرار گرفتند. اين پدرها، نسبت به پدرهاي خود بسيار بيشتر درگير مراقبت روزانه از فرزندانشان مي شدند، و به احتمال زياد پوشك بچه را به سرعت جرقه زدن برق عوض مي كردند.
امروزه، پدران در حال حركت فراسوي پدران مدل سال ۱۳۵۰ هستند كه به ندرت خودشان را درگير اين مسائل ميكردند. آنها اكنون مسئوليت پذيري و زمينه سازي براي آموزش كودكان هر دوجنس را به عنوان تعريف جديدي از مردانگي در نظر مي گيرند.
مشاركت فعال توسط مردي كه فرزندانش را دوست دارد، الگويي از زندگي واقعي به فرزندانش ارائه مي دهد كه چطور به عنوان يك انسان در قرن ۲۱ زندگي كنند و چه انتظاراتي از ديگران داشته باشند.
مادران تنها، پدريزرگ و مادربزرگ ها نيز مي توانند و بايد كودكان را به خوبي پرورش دهند، اما مسائلي وجود دارد كه فقط يك پدر يا كسي شبيه به پدر كه به طور منظم سالهاي زيادي درگير است مي تواند انجام دهد:
.الگويي باشيد براي اين امر كه مردان شايسته، با زنها به شايستگي  و مساوات رفتار مي كنند:
كودكان از زندگي خود مي آموزند. هنگامي كه يك پدر زنان را  در زندگي اش به عنوان افرادي باهوش و توانا در نظر مي گيرد، بچه ها ياد ميگيرند كه آنها هم به همين شيوه رفتار كنند. وقتي نگرش يك مرد نسبت به زنها به مانند نگرشش نسبت به مردها احترام آميز است، پسرها و دخترها ياد مي‌گيرند كه زنان در بين دو جنس پايين تر نيستند. هنگامي كه يك  مرد از ديگر مرداني كه اقدام به فرياد زدن، ترساندن، بدرفتاري يا دست كم گرفتن زنان مي كنند (چه درخيابان و چه در صفحه نمايش تلوزيون)، انتقاد مي كند، او الگويي براي اين امر مي شود كه يك مرد واقعي در مقابل تهديد شدن يا تحقير شدن زنان مي ايستد.
.نشان دهيد كه يك مرد چطور بايد به زني كه دوستش دارد عشق بورزد:
وقتي يك مرد با مادر فرزندانش با محبت و احترام رفتار مي كند، پسرها ياد ميگيرند كه چطور با زني كه دوستش دارند رفتار كنند، دخترها نيز ياد مي گيرند كه انتظار داشته باشند كه مردي كه آنها را دوست دارد با آنها عاشقانه رفتار كند. هنگامي كه پدرشان بزرگ ترين حامي مادرشان است، پسرها و دخترها هر روز درس مي‌گيرند كه يك مرد واقعي در يك رابطه خوب چگونه رفتار مي كند.


.احترام گذاشتن به تمايلات جنسي سالم مردانه را آموزش دهيد:
ارزش هاي فرهنگي و قانون مشخص كرده اند كه تجاوز جنسي يك جنايت فجيع است. در نظرسنجي ها، بسياري از مردم موافقند كه وفادراري در روابط، نه تنها خوب است بلكه براي زنده ماندن و رشد يك رابطه ضروري است. اما بازي هاي ويديوئي، صنعت پورن، فيلم ها و حتي جشن ها، اغلب چيزي خلاف اين را به تصوير مي كشند. اين منجر به ادامه سردرگمي ها در باره‌ي آنچه كه رضايت و عدم رضايت رابطه جنسي تلقي مي شود، مي گردد. تجاوز به عنف، موضوع هميشگي جوك هاست. دخترها هنوز پيش بيني مي كنند كه چه چيزي بپوشند تا تمايلشان را نسبت به اين روابط نشان دهند. آهنگ هاي پاپي وجود دارند كه اين كارها را عادي نشان مي‌دهند و يا بهانه اي براي انجام آن است. درحقيقت تنها ۳ درصد از متجاوزين هستند كه حتي يك روز را هم در زندان نگذرانده اند.
فرهنگ نيز به نظر مي رسد به همان اندازه درباره ي ارزش هاي وفاداري سردرگم شده است. داستان هايي از افراد مشهوري كه متقلب بوده اند تقريبا هر هفته در روزنامه ها ومجلات به نمايش در مي ايد.
پادزهر چنين نظرات گيج كننده و ترسناك درباره ي تمايلات جنسي مردانه، پدري است كه به فرزندانش نشان مي دهد كه يك مرد هرگز نبايد زني را مجبور به انجام رابطه جنسي كند، و اينكه يك زن حق دارد “نه” بگويد و يك مرد واقعي به يك “نه” به عنوان يك “نه” احترام مي‌گذارد، نه به عنوان يك “شايد”.

منبع:كانون مشاوران ايران-نقش پدر در تربيت كودك


برچسب: نقش پدر در تربيت كودك,كودك,تربيت كودك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۱۱:۴۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

افزايش خلاقيت كودكان | ۱۱ راه طلايي + ۱۲ بازي

افزايش خلاقيت كودكان، بازي هايي براي افزايش خلاقيت كودكان و عوامل موثر بر خلاقيت كودكان در اين مقاله ذكر شده است بنابراين آن را از دست ندهيد.
بسياري از مردم گمان مي كنند كه خلاقيت يك ويژگي بالفطره و ذاتي است كه كودكان در هنگام تولد مي توانند اين ويژگي را داشته باشند يا فاقد آن باشند. همانگونه كه تمام كودكان از سطح هوشي يكساني برخوردار نيستند، ميزان خلاقيت يكساني نيز ندارند، اما در واقع خلاقيت بيشتر نوعي مهارت است تا يك ويژگي بالفطره و ذاتي و ارتقاي سطح آن در كودكان نوعي مهارت براي والدين محسوب مي شود.
در اي مقاله تمام راه هاي افزايش خلاقيت كودكان و اهميت اين نكات ذكر شده است بنابراين آن را از دست ندهيد.
بازي هايي براي افزايش خلاقيت كودكانمطابقت دادن كلمه و عكسنامگذاري ابرها. باهم به ابرها نگاه كنيد و حدس بزنيد كه شبيه چه چيزي هستند.گنج يابي. مي توانيد وسيله اي را در حياط خانه پنهان كنيد و با دادن نقشه اي به او بخواهيد تا آن را پيدا كند.داستان هاي كلاسيك كودكان را باهم بخوانيد و پايان آن را تغيير دهيد.بازي اختراع كنيد. از فرزند خود بخواهيد تا بازي جديد با قوانين متفاوتي بسازد.وانمود بازي. از او بخواهيد تا وانمود كند شخص ديگري است.داستان نويسي و شعر گفتنبا لگو شكل هاي جديدي بسازيد و كاربرد آن را شرح دهيد.خاطرات را بازسازي كنيد.چه مي شد اگر؟. اين بازي به شدت خلاقانه مي باشد به طور مثال از آن ها بپرسيد چه مي شد اگر خورشيد هرگز غروب نمي كرد؟ چه مي شد اگر۲ متر قد داشتي؟ چه مي شد اگر شب همه جا روشن مي شد؟افزايش خلاقيت كودكانخلاقيت يك عنصر كليدي در سلامتي، شادي و هم چنين هست اصلي در تمرين و كار با كودكان است. خلاقيت تنها محدود به حوزه هاي هنري و موسيقي نمي شود بلكه وجود خلاقيت براي فعاليت در زمينه هايي مثل علوم تجربي و رياضيات نيز ضروري است و حتي به نوعي با سطح هوش اجتماعي و هيجاني نيز مرتبط مي باشد. افراد خلاق اكثرا انعطاف پذيرتر هستند و از پس مشكلات به راحتي بر مي آيند و اين ويژگي آن ها را قادر مي سازد كه خود را با پيشرفت تكنولوژي راحت تر منطبق كنند و از مزاياي آن بهره مند شوند.
بسياري از محققان معتقدند كه تجربه هاي كودكي ما به صورت بنيادي مانع گسترش و توسعه ي خلاقيت در وجودمان شده است. كمپاني هاي توليد كنندۀ اسباب بازي و سرگرمي، شخصيت كودكان را به شكلي از پيش ساخته شكل داده است بطوري كه با تصاوير و طرح ها تصور را مانع مي شوند. كودكان ديگر نيازي به تصور شمشير و بازي ندارند آن ها مي توانند جنگ ستارگان بازي كنند كه در آن تمام روش ها و نقش ها از پيش تعيين شده است.
در اينجا ايده هايي را براي افزايش خلاقيت كودكان در كودكان ارائه مي كنيم:
۱. منابع لازم را فراهم كنيد.منبع اصلي در اينجا زمان است. كودكان به زمان زيادي براي براي بازي هاي بدون ساختار، كودك محور و تصوري نياز دارند كه اين مسئله هيچ ارتباطي با ابزارهاي تجاري و اسباب بازي هاي مختلف ندارد.
فضا نيز هم چنين يكي از منابعي است كه كودك شما به آن نياز دارد. اگر كه نسبت به پراكندگي وسايل خلاقانه در خانه حساس هستيد هستيد مكان مشخصي را در اختيار كودكتان قرار دهيد تا بتواند وسايل خود را در هم بريزد مثل اتاق كوچكي كه در آن لباس عوض مي كنيد، مكاني در گاراژ براي نقاشي كشيدن و يا گوشه اي از اتاق پذيرايي براي چيدن لگوها.
اگر دفعه ي بعد كسي تمايل داشت كه هديه اي براي كودكتان بخرد و از شما پيشنهاد خواست از او بخواهيد كه وسايل هنري، دوربين هاي ارزان قيمت و يا لگو بخرد و اين ها را در سطل اسباب بازي ها قرار دهيد كه كودكتان بتواند با آن ها به راحتي بازي كند.


۲- خانه خود را به آزمايشگاهي براي ايجاد خلاقيت تبديل كنيد.علاوه بر اين شما براي ايجاد محيط هاي خلاقانه، نياز داريد كه اتمسفر و جوي خوب براي پرورش خلاقيت كودك ايجاد كنيد.
به دنبال حجم بالايي از ايده هاي مختلف و متفاوت براي افزايش خلاقيت كودكان باشيد اما اجازه بدهيد كه كودك ايده هايي را كه به ذهنشان مي رسد را به راحتي مطرح كنند. براي مثال مي توانيد براي تعطيلات آخر هفته كودكتان فعاليت ها و ايده هاي مختلفي داشته باشيد و كودكتان را تشويق كنيد كه فعاليت هايي را كه قبلا انجام نداده است براي اولين بار انجام دهد. مشخص نكنيد كه كدام فعاليت عملي و يا كدام غير عملي است و اينكه كدام تصميم بهترين و يا كدام يك بدترين است.
تمركز فعاليت هاي خلاقيتي بايد روي روي فرآيند باشد: فرآيند توليد ايده هاي جديد.
كودكان را براي انجام كارهاي اشتباه و شكست خوردن تشويق كنيد. كودكاني كه مدام ترس از شكست و مورد قضاوت قرار گرفتن توسط ديگران را دارند نمي توانند افكار خلاقانه خود را پرورش دهند و آن ها را در سطحي محدود نگه مي دارند. اشتباهاتي را كه خود اخيرا تجربه كرده ايد با آن ها در ميان بگذاريد تا بدانند كه اگر مرتكب اشتباهي شدند مسئله ي بزرگي نيست و ممكن است براي هر انساني اتفاق بيفتد. خنديدن به خود زمان شكست يكي از عادات شاد زيستن است.

منبع:كانون مشاوران ايران-افزايش خلاقيت كودكان | ۱۱ راه طلايي + ۱۲ بازي


برچسب: خلاقيت كودكان,خلاقيت,افزايش خلاقيت كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۰۹:۳۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

درمان افسردگي نوجوانان

افسردگي نوجوانان يكي از شايع ترين اختلالات سلامت رواني در كشور و يكي از جدي ترين دغدغه هاي سلامت روان مي باشد. نكته مثبت اين است كه اين اختلال يكي از درمان پذيرترين اختلالات به وسيله روان درماني و يا دارودرماني مي باشد، بنابراين جاي نگراني نيست.
تحقيقات نشان مي دهد كه از هر چهار نوجوان يك نفر در طول دوران متوسطه در آغاز چهارده سالگي يك بار افسردگي را تجربه كرده است. اين شرايط معمولاً در صورت عدم درمان ماه‌ها به طول مي انجامد. اين دسته از نوجوانان در معرض خطر بالاتري از خودكشي به عنوان يكي از علل اصلي مرگ و مير قرار دارند.
روانشناس افسردگي نوجواناندر صورت عدم درمان افسردگي نوجوانان، احتمال اعتياد به مواد مخدر يا كناره گيري از فعاليت هاي عادي و گروه هاي اجتماعي افزايش مي يابد. لذا حتي در صورت كاهش رويداد افسرده كننده اين قبيل مسائل  مخرب ممكن است همچنان ادامه مي يابد.
تشخيص تفاوت بين فراز و نشيب هاي عادي دوران نوجواني و نشانه هاي افسردگي مي تواند دشوار باشد. مهم است كه راه‌هاي ارتباطي را با نوجوان خود باز نگه داريد تا بفهميد كه آيا قادر به مديريت احساسات خود هستند يا براي مقابله با آن مشكل دارند. اگر علائم يا نشانه هاي افسردگي در زندگي آن ها مشاهده كرديد از روانشناس كمك بگيريد. علائم افسردگي اغلب به خودي خود بهتر نمي شوند و تاخير در درمان افسردگي نوجوانان ممكن است منجر به مشكلات مهم و اساسي تر شود.
طبيعي است كه كودكان و نوجوانان گاهي اوقات احساس ناراحتي كنند. براي مثال، وقتي بچه‌ها يك رويداد دشوار مانند از دست دادن يكي از عزيزانشان را تجربه مي‌كنند، ممكن است احساس غم و اندوه يا غم عميقي را تجربه كنند يا براي مدتي حتي در هنگام انجام كارهايي كه معمولاً از آن لذت مي برند، نتوانند احساس شادي داشته باشند. با اين حال اين احساس طبيعي است كه اندوه به مرور زمان كاهش يابد.
علتافسردگي داراي يك علت پيچيده چندعاملي است كه شامل ژنتيكي و اجتماعي مي باشد.
علائم يا اختلالات باليني نيز مي توانند به عنوان پيش ساز افسردگي عمل كنند. به عنوان مثال، خلق و خوي نامناسب، اضطراب، و اختلال كم توجهي يا بيش فعالي همگي مي توانند باعث ايجاد يا تشديد افسردگي شوند.
به عنوان مثال، مشكلات عصبي و رشدي مي تواند منجر به شكست هاي اجتماعي و تحصيلي عميق شود و به مرور بر باور، روابط بين فردي و آسيب پذيري در برابر افسردگي تأثير بگذارد. درمان موثر طيف وسيعي از اختلالات روانپزشكي مي تواند به طور بالقوه منجر به بهبود علائم افسردگي در طول زمان شود.
افسردگي يك اختلال خلقي است كه باعث مي شود غم و اندوه و علائم مرتبط با آن پس از يك رويداد دشوار شديدتر يا طولاني تر از حد معمول باقي بماند. افسردگي همچنين مي تواند بدون يك رويداد محرك رخ دهد. كودكان ممكن است افسردگي داشته باشند اگر علائم آن ها، كه ممكن است شامل غم و اندوه باشد، بيش از ۲ هفته ادامه پيدا كند آن ها مبتلا به افسردگي شده اند.


درمان افسردگي نوجوانانشيوعافسردگي يكي از شايع ترين اختلالات در ايالات متحده است و ميزان آن در ميان كودكان و نوجوانان در سال هاي اخير رو به افزايش بوده است. از هر ۵ نوجوان، ۱ نفر در دوران نوجواني خود دچار افسردگي و هر سال از هر ۱۱ نوجوان، ۱ نفر دچار افسردگي شديد مي شود.
علائماهميت ندادن به آيندهعدم علاقه به نظافت شخصي يا ظاهردرگير شدن در مصرف موادتغيير قابل توجهي در وزن يا غذا خوردنكمتر صحبت مي كند و كمتر از حد معمول تماس چشمي برقرار مي كندحتي در كارهاي ساده هم انرژي يا انگيزه كمتري نسبت به معمول دارد.بيشتر گريه مي كند.احساس گناه دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان افسردگي نوجوانان


برچسب: افسردگي نوجوانان,درمان افسردگي,افسردگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۰۸:۱۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:

دليل بي ميلي به ادامه تحصيل چيست؟ مشكلات تحصيلي دانشجويان

بسياري از دانشجويان به دنبال استفاده از مشاوره تحصيلي رايگان براي برطرف كردن مشكلات خود هستند.
در اين مطالب نكاتي مهم در مورد تحصيل را هم با خانواده ها و هم با خود دانشجويان مطرح مي كنيم.
شرايطي كه در قرن بيست و يكم به وجود آمده باعث شده تا جوانان احساس كنند بايد استقلال و شخصيت اجتماعي به دست آورند.
آن ها راهي را انتخاب مي كنند كه ان شخصيت را كه لازمه زندگي در اين زمان است به دست آورند.
از طرف ديگر پدر و مادر و فاميل انتظار دارند جوانان موفق شده و با شخصيت تر و بهتر از خودشان باشد.
تحصيل و دانش آموختن به طور قطع قسمت مهمي از زندگي دوران جواني است.
موقعي كه جواني در تحصيلات خود موفق گردد با احتمال بيشتري در آينده نيز از نظر شخصيتي و اجتماعي موفق خواهد بود.
هدف والدين از فرستادن فرزند خود به دبستان و دبيرستان اين است كه ان ها :دانش و مهارت پيدا كنند.انضباط اخلاقي به دست آورندبدانند كه چطور براي خود و آينده خود فكر كنندبرنامه اي تدوين نمايند كه چه طور مسائل و مشكلات خود را حل كننددر بحث و گفتگو با ديگران شركت كنندعقايد مخالف خود را تحمل نمايدصحبت كنند و بعد عمل كنندمعيارهاي اجتماعي خود را درك كنند و خود را با ان وفق دادهوارد اجتماع شده و فرد مثبتي در اجتماع خود باشند.چون پدر و مادر و فاميل هر جواني در جهت رسيدن به اهداف فوق نقش مهمي دارند.بنابراين پدر و مادر بايد از خود سوال كنند كه ايا آنها مسئوليت هاي خود را انجام داده اند؟
انجام اين مسئوليت ها عبارتند از:
ايا اهميت تحصيل و دانش آموزان را به جوان خود فهمانده و او درك كرده است كه موفق شدن بدون زحمت كشيده امكان پذير نيست؟ايا به او فهمانده ايد كه آرزو و ثمره عمر شما و لذت هاي شما در موفقيت اوست و چه انتظاراتي از او داريد؟آيا انتظارات شما را درك كرده است؟آيا جوانه شما درك كرده است كه وظايف مربوط به تحصيل و خانه را به خوبي انجام دهد؟مطالعاتي كه انجام گرفته است نشان مي دهد كه توجه به عوامل موفقيت بيشتر از تحصيلات خود پدر و مادر و عنوان آنها و يا درآمد آنها در موفقيت تحصيلات دانشگاهي جوانان موثر است.
دانشجويان خانواده هاي كم درآمد دو برابر بيشتر از خانواده هايي هستند كه درآمد كافي و تحصيلات عالي داشتند زيرا اقدامات فوق انجام را انجام داده اند.
بنابر اين توجه و عمل كردن به مطالب گفته شده در موفقيت جوانان بسيار مهم مي باشد.
بعضي از پدر و مادرها در مقابل عدم موفقيت فرزند جوانش آن عصباني و خشمگين مي شود كه آن هم موجب نگراني بيشتر و فشار رواني و هيجاني جوان مي گردد.
اين موجب مي شود كه زندگي و روزگار جوان توام با هيجانات و افسردگي گردد.
اگر جواني در دانشگاه موفق نشوند پدر و مادر بايد به دنبال علت آن برآيند.


تصور نكنند كه نبود پدر و مادر موجب عدم موفقيت جوان شده است.در واقع پدر و مادر در اين مواقع بايد بررسي كنند كه آيا فشارهاي رواني و يا مشكلاتي از قبيل دوستي هاي نادرست مسائل جسمي و بيماري وجود داشته است يا خير؟
بعضي از والدين مايل هستند فرزندانشان علم و رشته و شغلي را كه خودشان دوست دارند انتخاب كنند.


اگر پدر قاضي دادگستري است مايل است فرزندش همان رشته تحصيلي و شغل را انتخاب كند.
اگر پزشك است مي خواهد فرزندش پزشك شود.
اگر به كار ازاد مشغول است تمايل دارد او هم به كار آزاد مشغول شود.
برخي نيز برعكس هستند و موفقيت هاي به دست نياورده اند و نتوانستند به دست بياورند لذا مي خواهند فرزندشان به دست آورند.
پدري كه خود تحصيلات دانشگاهي نداشته است دوست دارد تا فرزندش تحصيلات دانشگاهي داشته باشد و به درجات عالي دانشگاهي برسد.
اگر پدر و مادران اصرار كنند كه فرزندشان رشته تحصيلي مورد نظر ان ها را انتخاب كند كه به آن علاقه مند نيست و يا توانايي و استعداد انجام ان را ندارد.
مسلما در آن رشته موفق نخواهد بود و عمر و وقت و منابع مالي خود را ضايع خواهد كرد.
بعضي از جوان ها بر اينكه پدر مادر خود را راضي كنند توصيه آنها را قبول مي كنند ولي اگر شرايط آن رشته را نداشته باشند اصلا موفق نخواهند شد.
اگر پدر مادر از توجه به خواسته هاي جوان خودداري كنند سبب مي شود كه نه تنها موجب موفقيت او نمي گردند بلكه باعث مي شوند كه به تدريج حتي سعي و كوشش را از جوان خود بگيرند.
انتخاب شغل موضوعي نيست كه پدر مادر بخواهند به جوان هايشان تحميل كنند زيرا ممكن است اثرات سوء آن بيشتر از اثرات مثبت آن باشد.
لذا مشكلات تحصيلي جوانان را مي توان يكي از مشكلات مهم انان در اين دوران دانست.

منبع:كانون مشاوران ايران-دليل بي ميلي به ادامه تحصيل چيست؟ مشكلات تحصيلي دانشجويان


برچسب: مشكلات تحصيلي,مشكلات تحصيلي دانشجويان,بي ميلي به ادامه تحصيل،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۱۹:۵۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:

چاقي كودكان

چاقي كودكان مشكلات زيادي ايجاد مي كند و سلامتي آن ها را به خطر مي اندازد. در پژوهش هاي اخير مشخص شده است كه چاقي سبب ايجاد اختلال هايي همچون: ناراحتي قلبي، مشكل گردش خون و بيماري استخواني مي شود.
رواج چاقي با عوامل مختلفي همچون: وضعيت اقتصادي و اجتماعي، جنسيت و سن ارتباط دارد. مشخص است كه افرادي كه چاق هستند، استعداد چاقي بيشتري دارند. داشتن وزن زياد در دوران كودكي، با چاقي مراحل بعد زندگي ارتباط داشته و ميان نسبت هاي وزن با قد در پنج سالگي و بيست سالگي همبستگي بالايي وجود دارد.
تعريف چاقي كودكانچاقي كودكان به تجمع غيرطبيعي يا بيش از حد چربي گفته مي شود كه سلامت كودك ر مختل مي كند و آسيب هاي زيادي را براي آن ها به همراه دارد.
كودك يا نوجوان بر اساس شاخص توده بدني (BMI) در رده بندي وزني قرار مي گيرد. BMI از وزن و قد فرد بر حسب متر محاسبه مي شود. براي محاسبه اين عدد بايد به متخصص تغذيه مراجعه كنيد.
علت چاقي كودكانشواهد مختلف نشان مي دهد كه چاقي كودكان، با مسائل متعدد و پيآمدهاي اجتماعي و رواني همراه است. چاقي كودكان مي تواند از طريق عوامل مختلفي همچون: زياده روي در مصرف كالري و يا مصرف ناكافي كالري در فعاليت هاي روزانه به وجود بيايد. خوردن در كودكان چاق با رفتارهاي هم سن و سالان غيرچاق تفاوت دارد.
معمولا در افراد چاق ديده شده است كه هنگام خوردن كمتر مكث مي كنند. لقمه ي بيشتري را در يك فصله ي زماني مي بلعد و كمتر لقمه را مي جوند، اين كارها در نهايت سرعت خوردن آن ها افزايش مي يابد.
احتمال دارد كه روابط كودكان چاق با هم سالانشان، به طور غيرمستقيم آن ها را هم تحت تاثير چاقي قرار دهند. زيرا فعاليت كم و تحرك كم داشتن كه هميشه همرا با چاقي كودكان است، در شرايط مختلف سبب انزواي اجتماعي و طرد كودك چاق مي شود، از اين رو به نظر مي رسد كودك چاق با مشكلات رواني قابل توجهي دست به گريبان بشود.
بعضي از تحقيقات نشان مي دهد كه كودكان چاق در برخورد با مواد غذايي نسبت به كودكان با وزن متوسط، كمتر خود را كنترل مي كنند. به عبارتي ديگر؛ كودكاني كه چاق هستند، كمتر قادرند كه خواسته هاي غذايي خود را به تعويق اندازند يا حتي از آن بگذرند. امكان دارد كه خوردن با محرك هاي اجتماعي يا جسمي پيوند داشته باشد. علاوه بر آن، بعضي از مردم ياد مي گيرند براي غلبه بر حالت هاي خستگي، اضطراب و افسردگي به خوردن پناه ببرند.
احتمالا نظريه ي يادگيري اجتماعي، پر نفوذترين نظريه ي رواني است، به تاثير عوامل زيستي توجه دارد اما يادگيري هاي اجتماعي را در اولويت قرار مي دهد. اين نظريه بر آن تاكيد مي كند كه مسائل خوردن و فعاليت نكردن نيز مانند هر رفتار ديگري، آموخته مي شود. كودكان با مشاهده چگونگي خوردن والدين و اطرافيان، آن ها را تقليد مي كنند و اين نوع خوردن كم كم در رفتار آن ها تقويت مي شود و همچنين خوردن با لذتي لحظه اي تقويت مي شود.

چاقي كودكان craiyon#در حالي كه پس از چندي، پيامدهاي منفي اضافه وزني حاصل مي شود. درمان چاقي كودكان به شيوه ي يادگيري اجتماعي مي كوشد تا الگوهاي آموخته شده بوسيله ي شخص چاق را از بين ببرد و الگوهايي با سازگاري بيشتر را جايگزين آن ها كند.
در تحقيقي كه بوسيله ي ” رز ” و ” ماير ” انجام گرفته بود ، مشخص شد كه نوزادان چاق در مقايسه با نوزادان عادي از نظر وزن، از تحرك و جنبش كمتري برخوردار هستند. به عبارتي ديگر؛ نوزادان معمولي از تحرك و حركت بيشتري نسبت به نوزادان داراي اضافه وزن برخوردار هستند.
محققان مختلف در مورد چاقي كودكان نظرات و توضيحاتي ارائه كرده اند. ازجمله مي توانيم به نمونه توضيح بسيار ارزشمند زيستي، نظريه هاي ” نقطه ثابت ” و ” وضع بافت ياخته هاي چربي ” اشاره كنيم.


نظريه ” نقطه ثابت ” طبق مشاهدات كلي بيان مي دارد موجودات زنده داراي ثبات و پايداري قابل توجهي در محيط هاي داخلي خود مي باشند. دلايلي وجود دارد كه وزن بدن انسان گرايش دارد در نقطه اي ثابت بماند و اگر نسبت به اين نقطه تمايل، تغييري بوجد آيد، نتيجه ي آن تغييرات سوخت و سازي است كه به دليل دفاع و حفظ وزن دلخواه بدن ايجاد مي شود.
نظريه ديگر ” وضع بافت ياخته هاي چربي ” بر اين استوار است كه بافت چربي در وزن بدن نقش به سزايي دارد. از دو راه تغييرات بافت چربي بر وزن بدن تاثير مي گذارد: افزايش اندازه سلول يا تعداد سلول ها.
بر اساس اين نظريه، فرض بر اين مي باشد كه؛ تعداد سلول هاي چربي از اول زندگي فرد، ثابت باقي مي ماند، اما متناسب با جنسيت، سن، وضعيت تغذيه اي فرد، سلول هاي چربي هركسي تغيير مي يابد.
همچنين چاقي يا لاغري به اندازه سلول ها بستگي دارد تا شمارش آن ها و رژيم غذايي مي تواند از اندازه ي سلول هاي چربي كم كند، نه آن كه از شمارش آن ها كم كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-چاقي كودكان


برچسب: چاقي كودكان,كودك چاق,علت چاقي كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۱۶:۵۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:

آثار، پيامدها و راه هاي مقابله با عجله كردن و عجول بودن

آثار، پيامد ها و راه هاي مقابله با عجله كردن و عجول بودن
با توجه به گسترش و پيشرفت جوامع بشري عجله كردن امري شايع است.
امروزه همه افراد براي كارهايشان با كمبود وقت مواجه مي شوند وبه همين دليل براي انجام كارها به عجله مي افتند و مي خواهند در زمان محدودي كه دارند كارها را به اتمام برسانند.
دنياي امروز خيلي گسترده است و چيزهاي زيادي براي يادگيري، ديدن و شنيدن وجود دارد و چون انسان شخصيتي كنجكاو دارد دلش مي خواهد اطلاعاتي در همه زمينه ها داشته باشد و كارهاي متنوعي را انجام دهد.
به همين دليل با كمبود زمان مواجه مي شود. دلايل زير باعث مي شود تنوع كار در دنياي امروزه افزايش يابد:
افزايش تكنولوژيگسترده‌تر شدن ارتباطاتارتقاع پيدا كردن سطح زندگيافراد براي اينكه كارهاي آن هاي بر روي هم انباشته شده و در زمان مشخص به اتمام نمي رسد دچار استرس مي شوند و همين عوامل استرس زا باعث مي شود كارها را با عجله انجام دهند.
در حالي كه با عجله كردن نمي توانند به بسياري از كارهاي كه دوست دارند در برنامه روزانه داشته باشند برسند.
مي توانيد با برنامه ريزي مشخص كارها را تقسيم بندي كنيد و بدون اينكه عجله و استرس داشته باشيد به كارهاي مورد علايق خود بپردازيد.
چون عجله كردن با عواقب و آثار منفي همراه است كه در اين مقاله به بررسي دلايل و عواقب آن مي پردازيم.
منشأ شتابزدگي و عجله كردن افرادي كه عجول هستند هميشه مي خواهند كارها به سريع ترين حالت ممكن انجام داده شود.
در حالي كه اين عجله كردن باعث مي شود از كار خود در زمان حال هيچ لذتي نبرند و نتوانند خاطره ي خوشي براي خود ثبت كنند و فقط باعث مي شود اين افراد دچار اضطراب  و نگراني شوند.
عجول بودن و شتابزدگي با دلايل مختلفي همراه است كه نمونه هايي از آن عبارتند:
ترس ناشي از احساس خلا نهفته در فردتربيت فرزندالگوي رفتاري والدينمسائل و مشكلات مالياهداف زندگينداشتن مديريت زمانسبك زندگي اشتباهنداشتن برنامه ريزي در زندگياسترساسترس و اضطرابي كه در فرد به وجود مي آيد باعث مي شود كه فرد احساس كند هويت و شخصيت واقعي خود را گم كرده است.
براي اينكه با اين احساس مقابله كند زمان هاي خود را پر از مشغله هاي مختلف مي كند تا بتواند هويت خود را به دست آورد.
عوارض و معايب عجله كردنعجله كردن در كارها اثرات منفي و جبران ناپذيري دارد و شخص اگر در كارهاي مرتبط به شغلش يا كارها شخصي عجول باشد ممكن است در آخر به نتيجه موردقبولي نرسد و آثار و پيامدهاي منفي به جا بگذارد.
به طور معمول عجله كردن در رفتار افراد اثر مي گذارد و فردي كه عجول است حالتي هيجاني همراه با اضطراب دارد كه هيجان زدگي باعث مي شود قدرت تمركز فرد كاهش يابد و به خوبي نتواند بر روي مسائل فكر كند.
كاهش قدرت تفكر اگه به مدت زماني طولاني ادامه پيدا كند باعث مي شود  فرد دز زندگي احساس ناخوشايندي داشته باشد.
در ادامه با پيامدهاي عجول بودن آشنا خواهيد شد.
تغييرات خلق و خويكي از ويژگي هاي افراد ناموفق عجول بودن آن ها مي باشد.
چون اين افراد مي خواهند كار را سريع به اتمام برسانند و از تمركز كافي براي به پايان رساندن كار و اهداف خود برخوردار نيستند.


به همين دليل به موفقيت نمي رسند و احساس ناراحتي در آن ها به وجود مي آيد و باعث مي شود نتوانند زندگي شادي را تجربه كنند و هميشه غمگين هستند.
افرادي كه به اهداف خود نمي رسند و موفقيت را درك نمي كنند به انسان هايي پرخاشگر و عصبي تبديل مي شوند.
به عبارتي ديگر اين افراد سريع از كوره در مي روند ودليل آن عدم و موفقيت و به نتيجه دلخواه نرسيده در امور زندگي مي باشد.
رفتار آدم هاي خشن و بداخلاق نه تنها بر روي جسم و روح آن ها اثر مي گذارد.
بلكه مشكلاتي را براي اطرافيان ايجاد مي كند.و افراد عصبي در روابط زندگي و اجتماعي با مشكلاتي روبرو مي شوند.

عجله كردن كاهش تمركز از مهم‌ترين آثار و پيامدهاي عجله كردنافرادي كه كارها را با عجله انجام مي دهند به كيفيت كار توجه نمي كنند و فقط كميت براي آنها مهم است تا سريع كار را به اتمام برسانند.
عجول بودن باعث مي شود تمركز افراد به شدت كاهش يابد و وقتي تمركز كم شود نمي توانند با دقت كارها را انجام دهند و به احتمال زياد آن كار با شكست روبرو شده و به موفقيت نمي رسد.
وقتي كار نتيجه خوبي نداشته باشد.زحمت و تلاش فرد به فنا مي رود و بر روي روح و روان فرد اثر منفي مي گذارد و ارامش روان از طرف گرفته مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آثار، پيامدها و راه هاي مقابله با عجله كردن و عجول بودن


برچسب: عجول بودن,معايب عجله كردن,عجله كردن،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۱۸:۲۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

۳۱ بهترين كتاب هاي كودك جهان | از يك تا ۱۲ سالگي

بهترين كتاب هاي كودك جهان، بهترين كتاب هاي ادبيات كودك و نوجوان آورده شده است. چيزي به نام كودكي كه مطالعه را دوست نداشته باشد، وجود ندارد. شما فقط بايد نوع مناسب كتاب را به آن ها بدهيد تا عادات خواندن را تقويت كنيد. ۳۱ كتاب كه در ادامه آمده است بهترين كتاب هاي كودك جهان هستند كه همگي به فارسي ترجمه شده اند. 
بهترين كتاب هاي كودك جهان۱. كتاب كرم ابريشم خيلي گرسنه اثر اريك كارلسن مناسب: كودك تا ۳ سالگي
اين كتاب كه يكي از بهترين كتاب هاي كودك جهان  است در شمارش، روزهاي هفته و يادگيري اسم ميوه ها به كودك كمك مي كند و داستان جذابي دارد كه از زماني شروع مي شود كه كرم ابريشمي متولد مي شود و به دنبال غذا مي گردد تا گرسنه نباشد. علاوه بر اين كتاب امكان بازي و قيچي بازي نيز فراهم كرده است تا كودكان مهارت هاي فيزيكي را نيز تمرين كنند.
۲. كتاب شب بخير ماه نوشته مارگارت وايز براونسن مناسب: كودك تا ۴ سال
بچه‌خرگوش با تاريك شدن اتاق به تمام وسايل اتاقش شب بخير مي گويد و در پايان روز به چيزهايي فكر مي كند كه ارزش دارد از آن ها قدرداني كند. اين كتاب براي قبل از خواب بسيار مناسب مي باشد زيرا به كودك ياد مي دهد كه چگونه در پايان روز سپاس گذار روزي باشد كه پشت سر گذاشته است.
۳. كتاب روز برفي نوشته‌ي ازرا جك كيتسسن مناسب: ۲ تا ۵ سال
ازرا جك كيتس (Ezra Jack Keats) اين كتاب را بسيار زيبا نوشته است و در مورد كودكي است كه بيدار شده و متوجه مي شود همه جا برف نشسته است. اين كتاب در مورد بازي هاي كودك با دوستانش هنگام برف بازي مي باشد.
۴. كتاب مامان ديويد هميشه مي گويد: نه، ديويد!
سن مناسب: ۲ تا ۶ سال
اين كتاب كه يكي از بهترين كتاب هاي كودك جهان در مورد كودكي است كه بسيار شيطنت مي كند و همين باعث مي شود مادرش هميشه به او بگويد «نه» اين كتاب نشان دهنده شيطنت هاي بچه مي باشد كه هم براي مادر و هم براي كودك بسيار شيرين مي باشد.
۵. كتاب نافل باني اثر مو ويلمزسن مناسب: ۳ تا ۵ سال
اين كتاب داستان كودكي است كه هنوز نمي تواند صحبت كند و عروسك خود را گم مي كند، كتاب بسيار زيبا بوده و باعث ايجاد حس همذات پنداري در كودكان مي شود.
۶. كتاب ما محافظان آب هستيم اثر كارول ليندستروم سن مناسب: ۳ تا ۶ سال
اين داستان به كودكان در مورد اهميت محيط زيست، آب هاي زير زميني و  رعايت پاكيزگي آن ياد مي دهد و به آن ها مي آموزد كه چگونه مي توانيم در حفظ اين منابع بكوشيم و آن ها را حفظ كنيم تا براي نسل هاي آينده نيز ادامه يابد.


۷. كتاب قطار كوچولويي كه توانست! اثر واتي پايپر سن مناسب: ۳ تا ۷ سال
اين داستان به كودكان كمك مي كند تا در مورد مثبت‌انديشي، سخت‌كوشي، كمك به ديگران، اعتماد به نفس و پشتكار بياموزند.
۸. كتاب قصه ي پيتر خرگوشه اثر بئاتريكس پاتسن مناسب: ۳ تا ۷ سال
كتاب «قصه پيتر خرگوشه» در مورد خرگوشي كنجكاو مي باشد كه به باغي مي رود و دچار دردسر هاي مختلف مي شود. پيتر بالاخره نجات مي يابد و به خانه بازمي گردد و متوجه مي شود كه مادرش منتظر اوست.
۹. كتاب خرگوش مخمليسن مناسب : ۳ تا ۷ سال
خرگوش مخملي در مورد اهميت بردباري، مهر، دوستي و راستي است. اين داستان به ما ياد مي دهد كه حقيقتا چه چيزي در زندگي اهميت دارد.
۱۰. مجموعه جرج كنجكاوسن مناسب: ۴ تا ۷ سال
مجموعه جرج كنجكاو داستان هاي مصوري مي باشد كه در مورد ماجراجويي هاي مردي با كلاه زرد و ميموني به نام جرج مي باشد.
۱۱. كتاب هارولد و مدادشمعي بنفش اثر كراكت جانسونسن مناسب : ۴ تا ۸ سال
هارولد دوست دارد زير نور ماه قدم بزند ولي ماهي در آسمان نيست و جاده اي وجود ندارد بنابراين با مداد شمعي بنفش خود همه اين چيزها را به تصميم مي گيرد. داستان بسيار جذاب مي باشد و دنيايي را به تصوير مي كشد كه هارولد دوست دارد و آن را خلق مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۳۱ بهترين كتاب هاي كودك جهان | از يك تا ۱۲ سالگي


برچسب: كتاب هاي كودك و نوجوان,كتاب هاي كودك,بهترين كتاب هاي كودك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۱۵:۱۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:

بي اشتهايي عصبي در نوجوانان را جدي بگيريد!

بي اشتهايي عصبي در نوجوانان (Anorexia nervosa) يك اختلال خوردن است كه در آن فرد عمداً مصرف غذا يا نوشيدني را به دليل ميل شديد به لاغري و ترس شديد از افزايش وزن محدود مي كند. اين اختلال حتي ممكن است اگر فرد لاغر باشد نيز اتفاق بيفتد. وزن و شكل بدن تأثير شديدي بر خودپنداره و اعتماد به نفس فرد دارد.
دقت داشته باشيد كه كاهش وزن و عدم تعادل تغذيه اي مي تواند منجر به عوارض جدي از جمله مرگ شود.
اين اختلال، كه معمولا در نوجوانان و در سن بلوغ شروع مي‌شود و شامل كاهش وزن شديد پايين تر از آنچه به صورت طبيعي حداقل است. بسياري از افراد با اين اختلال بسيار لاغر هستند ولي باور دارند كه داراي اضافه وزن هستند. گاهي اوقات آن ها بايد براي جلوگيري از گرسنگي شديد در بيمارستان بستري شوند. اين افراد معمولا خود را گرسنه نگه مي‌دارند حتي وقتي‌ كه بسيار از گرسنگي رنج مي‌برند. يكي از وحشتناك‌ترين جنبه هاي اين اختلال اين است كه آن ها همچنان فكر مي‌كنند كه اضافه وزن دارند حتي وقتي كه به شدت لاغر هستند. اين افراد به شدت از اضافه وزن وحشت دارند.
غذا و وزن به وسواس تبديل مي‌شوند. براي برخي، اين وسواس به صورت عادات عجيب غذاخوردن يا امتناع از خوردن غذا مقابل ديگران را ظاهر مي شود. غير معمول نيست كه اين افراد دستورالعملهاي غذايي را جمع اوري و براي خانواده و دوستان وعده هاي غذايي لذيذ آماده كنند ولي در وعده هاي غذايي خودشان شركت نمي‌كنند.
آن ها ممكن است پايبند دستورات ورزشي سخت براي حفظ كاهش وزن باشند. از دست رفتن دوره هاي عادات ماهيانه در زنان با اين اختلال، معمول است. مردان با اين اختلال اغلب دچار ناتواني جنسي مي‌شوند.
بي اشتهايي عصبي چيستبي اشتهايي عصبي در نوجوانان بسيار موضوع جدي مي باشد، از بين تمام بيماري هاي روانپزشكي، بي اشتهايي عصبي بالاترين ميزان مرگ و مير را دارد. اين موضوع نگران كننده مي باشد اما با پيشگيري و درمان سريع مي توانيد آن را كنترل و درمان كنيد.
علت بي اشتهايي عصبي را مي توان به عنوان يك مكانيسم مقابله اي ناسازگار درك كرد. اختلال خوردن ممكن است به فرد كمك كند در زمان هاي چالش برانگيز احساس امنيت يا كنترل كند.
در طول اين اختلال نوجوان از خوردن غذا خودداري مي كند حتي اگر گرسنه باشد، در صورت خوردن غذا ممكن است ملين مصرف كرده يا استفراغ عمدي داشته باشد. حتي در صورتي كه لاغر باشد احساس مي كند چاق است و بايد رژيم بگيرد.
علت بي اشتهايي عصبي چيست؟بي اشتهايي عصبي در نوجوانان يك علت واحد ندارد، بلكه به عوامل مختلفي مرتبط است. اين عوامل گاهي به عوامل مستعدكننده، تسريع‌كننده و تداوم‌دهنده تقسيم مي‌شوند كه به ترتيب باعث آسيب‌پذيري فرد در ايجاد، شروع و حفظ اختلال خوردن مي‌شوند.
بي اشتهايي عصبي اغلب با يك رژيم غذايي ساده براي “تناسب اندام” يا “تغذيه سالم” شروع مي شود، اما به سمت كاهش وزن شديد و ناسالم پيش مي رود.
نگرش هاي اجتماعي نسبت به ظاهر بدن، تأثيرات خانواده، ژنتيك، و عوامل عصبي شيميايي و رشدي ممكن است در ايجاد و حفظ بي اشتهايي عصبي در نوجوانان نقش داشته باشند. سابقه شخصي يا خانوادگي اضطراب، افسردگي يا عادات وسواسي شايع است.
اگرچه خانواده هايي كه در آن ها بي اشتهايي عصبي رخ مي دهد، زماني به عنوان مشكلاتي در حل تعارض برچسب خورده بودند. باعث اختلالات خوردن در نوجوانان نمي شود تحقيقات نشان مي‌دهد كه نواحي خاصي از مغز در افراد مبتلا به اختلال خوردن فعال متفاوت عمل مي‌كند.

بي اشتهايي عصبي در نوجوانان 
علائم بي اشتهايي عصبي در نوجوانان چيست؟موارد زير شايع ترين علائم بي اشتهايي عصبي در نوجوانان مي باشند. اگر چه هر فردي ممكن است تجربه ي متفاوتي از علايم را داشته باشد، اما علائم كلي شامل موارد زير مي باشد:
رژيم غذايي شديدترس شديد از افزايش وزن، حتي در هنگام كاهش وزن يا با وزن بسيار كمديد تحريف شده از وزن، اندازه يا شكل بدن فرد؛ خود را بيش از حد چاق مي بيند، حتي زماني كه بسيار كم وزن است.بيانگر احساس چاق شدن است، حتي زماني كه بسيار لاغر است.در زنان، عدم وقوع چرخه قاعدگيمخفي كردن يا دور انداختن غذاشمارش كالري، گرم چربي در رژيم غذاييكاهش وزن سريع يا بيش از حداحساس خستگي، سردي و ضعفكمبود انرژيانكار احساس گرسنگيدست و پاهاي سرديبوستسرگيجه يا غشريزش مونازك شدن يا شكستن موپوسيدگي دندان (به دليل استفراغ خودساخته)خستگيبازوها يا پاهاي متورمضربان قلب نامنظمضربان قلب آهستهعدم وجود يا نامنظم بودن قاعدگيموهاي زائد صورت يا بدناستفراغ يا مصرف ملين پس از پرخوريورزش اجباري يا بيش از حدارزش خود با وزن يا شكل تعيين مي شود.عوارض احتمالي بي اشتهايي عصبيعوارض بي اشتهايي عصبي در نوجوانان شايع و جدي است. تقريباً تمام عوارض با ترميم وزن مربوط به تغذيه سالم و فعاليت بدني قابل برگشت هستند. بدون درمان، عوارض ادامه مي يابد و مي تواند بدتر شود و حتي با مرگ همراه باشد. عوارض كوتاه مدت شامل موارد زير است، اما به اين موارد محدود نمي شود:

منبع:كانون مشاوران ايران-بي اشتهايي عصبي در نوجوانان را جدي بگيريد!


برچسب: بي اشتهايي عصبي,علائم بي اشتهايي عصبي,بي اشتهايي عصبي در نوجوانان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۳:۳۴ توسط:دكتر جلالي موضوع: