مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

روان كاوي / روان كاوي مدرن

روان كاوي، هم در نظريه و هم از نظر روش درماني، در اواخر قرن نوزدهم توسعه يافت.
روان كاوان بر مبناي اين فرض مي باشد كه تضاد هاي ناهوشيار منجر شناخت ريشه هاي مشكلات روان شناختي مي شوند، كه و تواند علائم مربوط به اين مشكلات را با قرار دادن و انتقال اين تضاد ها به بخش هشيار مغز كاهش داد.
نظريه مربوط به روان كاوي بارها مورد انتقاد و اصلاح قرار گرفته است، ولي همچنان به عنوان يكي از موثرترين رهيافت ها موجود در زمينه روان شناسي مطرح مي باشد.
تاريخچه روان كاويبررسي هاي صورت گرفته به منظور پيدا كردن ريشه ها و تاريخچه روان كاوي، نشان دهنده اين بوده است كه يك شخص بسيار مهمي به اسم سيگموند فرويد[۱] ايجاد كننده اين روش مي باشد.
فرويد در سال ۱۸۵۶ متولّد شد، و يك عصب شناس بسيار مشهوري بود كه كارهايش منجر به برخورد وي با افراد داراي علائم خاص بدني شد كه هيستري يا تشنج ناميده شد.
فرويد تحت تاثير كارهايه عصب شناسي به اسم جين مارتين چاركوت[۲]، شروع به استفاده از هيپنوتيزم در درمان افراد داراي تشنج كرد.
با افزايش علاقه فرويد به هيپنوتيزم، وي با جوزف[۳] برور همكاري كرد تا يك روش جديد درماني را توسعه دهند كه به افراد درمانجو كمك مي كرد تا خاطرات مربوط به حوادث آسيب زا، كه در زماني نزديك به بروز اين علائم اتفاق افتاده بود، را مورد بررسي قرار دهند.


فرويد و برور مشاهده كردند در زماني كه افراد در نتيجه هيپنوتيزم به اين خاطرات دست مي يبند و به صورت راحت در مورد آن صحبت مي كنند، علائم مربوط به بيماري در اين افراد كاهش مي يابد.
در سال ۱۸۹۵، فرويد و بريور مطالعات خودشان را در هيستريا[۴] چاپ كردند و در آن، شرايط چند فردي كه با استفاده از روان كاوي بهبود يافته بودند را بحث كرده بودند.
در سطح گسترده اي اين انتشارات به عنوان اولين پيشبرد موجود در ادبيات روان تحليلي در نظر گرفته مي شود.
بعد از اينكه فرويد چندين بار در نتيجه استفاده از هيپنوتيزم به مشكل خورد، اين روش را مورد استفاده قرار نداد و شروع به استفاده از رهيافتي كرد كه  به”ارتباط آزاد” معروف شده بود.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-روان كاوي / روان كاوي مدرن


برچسب: روان كاوي,تكنيك هاي روان كاوي,روان كاوي مدرن،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ تير ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۵۱:۱۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

روش درماني افزايش ارتباط

روش درماني افزايش ارتباط به منظور آموزش مهارت هاي رابطه اي به زوجين و خانواده ها، از يك رهيافت آموزشي استفاده مي كند تا احساسات و ادراكات آنها را به صورت مناسب به هم مرتبط كند، به نحوي كه بتوانند همراه با يكديگر، استراتژي هاي مقابله اي را توسعه دهند.
اين رهيافت درماني مختصر براي كمك به زوجين، افراد و يا گروه هايي طراحي شده است كه اين مهارت هاي تمريني را ياد مي گيرند و توانايي مناسبي را براي ثابت نگه داشتن وضعيت خودشان در بعد از دوره درماني دارند.
افراد داراي شرايط سنّي مختلف كه به درمان مراجعه مي كنند و تمايل دارند تا نگراني هاي رابطه اي و خانوادگي را بشناسند، مي توانند با استفاده از اين رهيافت به نتايج مفيدي دست يابند.
تاريخچه و توسعهرشته سلامت رواني براي اولين بار در ميانه هاي دهه ۱۹۶۰، توسط يك مدل پزشكي كه بر روي تشخيص و درمان نگراني ها مربوط به بيماري هاي طبّي متمركز بود، ايجاد شد.
روش درماني افزايش ارتباط ، در سال ۱۹۶۹ توسط برنارد و لوئيز گورني[۱] و به عنوان يك جايگزيني براي روش پزشكي ايجاد شد كه بر روي آموزش و مهارت تاكيد زيادي مي كرد.
بيشتر رهيافت هاي درماني مورد استفاده در آن دوره زماني، درمانگر را به عنوان يك شخصيت داراي قدرت مطلق در نظر مي گرفتند كه بر روي رابطه درماني افراد كنترل دارد.


روش درمان بهبود رابطه نسبت به رهيافت هاي موجود در آن دوره زماني متفاوت بود و به جاي تمركز بر روي رابطه درمانگر و شخص درمانجو، بر روي رابطه بين دو نفر (زوجين مراجعه كننده به درمان) متمركز مي شود.
ايده هاي كارل روگرز و بي اف اسكينر[۲] منجر به ايجاد پيشبردهاي زيادي در  روش درماني بهبود رابطه شد.
همچنين هر دو اين نفرات تاثير گذار ، مفهوم قدرت مطلق درمانگر در طول دوره درماني را مورد پرسش و ترديد قرار دادند.
گورني بر اساس ديدگاه اين افراد، تلاش كرد تا يك رهيافت درماني را توسعه دهد كه بر مبناي مشاركت و منابع و توانايي هاي افراد درمانجو باشد.
در اغلب موراد، اين روش درماني به صورت گروهي ارائه مي شود، ولي مي تواند براي درمان نياز هاي فردي  زوجين و اعضاي خانواده ها هم مفيد باشد.
روش درماني بهبود رابطه به چه نحوي كار مي كند؟

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-روش درماني افزايش ارتباط


برچسب: روش درماني بهبود رابطه, درمان بهبود رابطه,آموزش مهارت هاي رابطه،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۵۵:۰۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

زناي محصنه

زناي محصنه عبارت از رابطه جنسي يك فرد ازدواج كرده با يك فردي غير از همسرش مي باشد.
در هر جامعه اي، ممنوعيت ها يا حرام هاي مكتوب يا مرسوم در مخالفت با زناي محصنه بخشي از دستورالعمل هاي ازدواجي را تشكيل مي دهند.
متاسفانه زناي محصنه به يك موضوع عمومي تبديل شده است و حتي در برخي مواقع همانند ازدواج شايع مي باشد.
قوانين حمورايي (۱۸ قرن قبل از ميلاد مسيح) در بابل مجازات مرگ را براي زناكار تعيين كرده است.
در يونان باستان و در قانون روم، يك زن خائن بايد كشته مي شد ولي يك مرد خائن بايد به شدت مجازات مي شد.
مسيحيت، اسلام و يهود يك سري مجازات هاي مشخصي را براي زناي محصنه تعيين كرده اند.
مجازات بيان شده براي مرد و زن زناكار در كتاب عهد جديد مسيحيان و مجموعه قوانين و شرعي يهود (تلمود)، صريح تر و مشخص تر از مجازات بيان شده در تورات يا قرآن مي باشند.
در تفاسير سخت گيرانه از قانون اسلامي يا شريعت، زن و مرد زناكار هر دو به صورت يكساني بايد مورد مجازات قرار بگيرند (خيانت زناشويي در زبان عربي به معناي زنا مي باشد كه عبارت از هر نوع رابطه جنسي غير از رابطه هاي جنسي مابين زن و شوهر مي باشد)


كه يكي از اين مجازات ها عبارت از كشته شدن به وسيله سنگ زدن يا سنگسار مي باشد (اين مجازات همچنان در برخي از كشورها اجرا مي شود).
به دليل اينكه عبارت زناي محصنه به صورت مشخص دلالت بر ديدگاه اسلامي و مسيحي – يهودي نسبت به ازدواج دارد، اكثر انسان شناسان معاصر با يك احتياط خاصي از اين عبارت استفاده مي كنند.
زناي محصنهزناي محصنهجوامع زيادي وجود دارند كه در آنها ازدواج به عنوان يك قرارداد داراي قطعيت سطح پايين مي باشد و روابط جنسي خارج از رابطه ازدواجي كمتر مورد مجازات قرار مي گيرند.
به بيان ديگر جوامع مختلف ديدگاه كاملا متفاوتي نسبت به زناي محصنه دارند.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-زناي محصنه


برچسب: زناي محصنه,زنا,زنانان زناكار،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۱۷:۱۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:

ساده ترين تكنيك غلبه بر وسواس فكري عملي

شستن مداوم دست ها، دوش گرفتن هاي بيش از حد طولاني، چك كردن چندين و چند باره ي قفل ها، شير آب و گاز و نگه داشتن وسايل كهنه و به درد نخور به اميد اينكه روزي به كار مي آيند، تنها چند نمونه از رفتارهاي وسواس گونه اي هستند كه ريشه در افكار وسواسي دارند.
اما آيا دارا بودن اين علايم به معناي آن است كه شما دچار اختلال وسواس فكري- عملي هستيد؟
در پاسخ بايد گفت خير.
تجربه ي اين علايم در صورتي با عنوان اختلال وسواس نام گذاري مي شود كه منجر به ايجاد اختلال در عملكرد روزانه تان شده باشد.
بنابراين در صورتي كه در طي روز به قدري دست هاي تان را مي شوييد كه پوست تان با مشكل مواجه شده است، صداي سايرين در آمده است و يا به صورت قابل توجهي وقت تان مي گذرد، بررسي وسواس ضروري است.


با ادامه ي متن همراه باشيد تا شما را با ساده ترين و كاربردي ترين روش هاي مقابله با وسواس آشنا كنيم.
ساده ترين تكنيك غلبه بر وسواس فكري عمليساده ترين تكنيك غلبه بر وسواس فكري عملي -مشاور كووسواس فكري- عملي (OSD) چيست؟در اصطلاح علم روانشناسي، وسواس عبارت است از الگوهاي تكرار شونده ي افكار و رفتار كه فرد علي رغم آگاهي از آن ها قادر به كنترل  شان نيست و در خصوص آن ها احساس اجبار مي كند.
بنابراين يك فرد وسواسي اگر چه مي داند كه بيش از حد قايل به نظم و ترتيب است، وسايل را چك مي كند و يا زير دوش مي ماند، اما قادر به كنترل و تغيير اين وضعيت نيست.
اين اختلال در طيف اختلالات اضطرابي رده بندي مي شود و روش هاي درماني مختلفي از جمله رفتاردرماني شناختي، درمان مبتني بر پذيرش و توجه، گروه درماني و خانواده درماني براي آن به كار رفته است.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-ساده ترين تكنيك غلبه بر وسواس فكري عملي


برچسب: وسواس فكري عملي,وسواس,رفتارهاي وسواس گونه،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ تير ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۰۴:۱۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

تاثير موش جونده استرس بر روي خانه روان

استرس با زندگي شما چه مي كند؟زندگي در دنياي شلوغ و پيچيده ي امروزي سرشار از استرس و احساس فشار و تنش است.
در حقيقت نمي توان فردي را يافت كه از استرسهاي روزمره به دور باشد چرا كه اضطراب و فشار با زندگي افراد در تمامي جوامع عجين شده است.
آنچه مهم است آن است كه بتوانيم از طريق مهارت هاي مديريت اضطراب ، از سلامت رواني مان در برابر عوامل ايجاد كننده ي فشار مراقبت كنيم و تا حد ممكن تهيديدها را به فرصت هايي براي رشد تبديل كنيم.
در ادامه ي مطلب شما را  با جزييات استرس و نحوه ي مديريت آن آشنا خواهيم كرد.
در چه شرايطي استرس بيشتر مي شود؟ممكن است هر روز با خروج از منزل وضعيت هاي مختلفي را تجربه كنيد كه شما را در وضعيت استرس و تنيدگي قرار مي دهند.
اين وضعيت مي تواند شامل گير كردن در ترافيك، آلودگي هوا، دير رسيدن به محيط كار و.. باشد.
اما دسته اي از عوامل مي توانند ميزان تنيدگي را تا حد قابل توجهي افزايش دهند.


استرس - مشاور كو (1)تاثير موش جونده استرس بر روي خانه روان – مشاور كواين عوامل عبارتند از:ايجاد تغييرات عمده در زندگي (تغييراتي مانند جابجايي محل سكونت، تعويض شغل، از  دست دادن عزيزان، طلاق، ازدواج، بارداري، تولد فرزند، قبولي در دانشگاه، كنكور  و…)نيروي بيروني تهيديد كننده ي جان و يا سلامتي (مانند بيماري، سانحه، آتش سوزي، بلاياي طبيعي و..)احساس از دست دادن كنترل شخصيبنابراين در صورتي كه در معرض يك يا چند عامل از عوامل ذكر شده هستيد، لازم است تا مراقبت از سلامت روان تان را در اولويت اول قرار دهيد و با يادگيري مهارت مديريت اضطراب، احتمال ابتلا به اضطراب، افسردگي و ساير مشكلات روحي را به حداقل ممكن برسانيد.
آيا مي دانيد اضطراب با بدنتان چه مي كند؟متاسفانه بسياري ازافراد ار تاثيرات جسمي استرس ناآگاه اند.
با قرار گرفتن در معرض تنش هاي روزانه، حجم زايدي از كورتيزول و آدرنالين در بدن آزاد مي شود كه نه تنها سيستم ايمني بدن را به نحو چشمگيري تحت تاثير قرار مي دهد بلكه منجر به ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، مشكل در تنفس و.. مي شود.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-تاثير موش جونده استرس بر روي خانه روان


برچسب: استرس,علايم استرس,تاثيرات استرس بر بدن،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۴۳:۳۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:

تمايل به خودكشي در دوستم استخوانهايم را خورد مي كند

خودكشي يك دوستداشتن يك دوست متمايل به خودكشي مي تواند فرد را در شرايط مقابله اي قرار دهد.
اين فرد مي تواند احساس ترس داشته باشد، ولي يك سري مواردي وجود دارند كه با انجام دادن آنها مي توانيد به وي كمك كنيد.
در صورتي كه نگران باشيد كه دوستتان با يك خطر فوري مواجه است.
فايل صوتي “تمايل به خودكشي يه دوست” قرار داده شده است.
تمايل به خودكشي در دوستم استخوانهايم را خورد مي كنديك سري سرويس هايي وجود دارند كه مي توانيد با آنها تماس بگيريد.
مي توانيد از مشاورين كانون مشاوران ايران نيز كمك بگيريد.
همچنين بايد از خودتان هم مراقبت كنيد و در صورتي كه احساس خطر بيشتري بكنيد، از يك فرد ديگري مشاوره بگيريد.


تمايل به خودكشي در دوستم استخوانهايم را خورد مي كند - مشاورهتمايل به خودكشي در دوستم استخوانهايم را خورد مي كند – مشاورهاين مقاله براي شرايط زير كاربرد داريد:
نگران دوست خودتان باشيداين احساس را داشته باشيد كه دوست شما متمايل به خودكشي مي باشدنسبت به كاري كه بايد انجام بدهيد، مطمئن نباشيد.برادر شما از خودكشي حرف ميزندخواهر شما قصد خودكشي دارد.به چه نحوي مي توانم مطمئن شوم كه دوستم به كمك من نياز دارد؟در صورتي كه دوستتان به شما بگويد كه احساس مي كند تمايل به خودكشي دارد، شما بايد اين مورد را جدي بگيريد.
شنيدين اين حرف از زبان آنها مي تواند منجر به ايجاد احساس مضمحل شدن در شما شود يا شما را دچار نگراني زيادي كند، به خصوص در صورتيكه آنها ناراحت يا عصبي باشند.
با اين وجود، در صورتي كه فردي كه با وي صحبت مي كنيد بخواهد به خودكشي دست بزند، نكته مثبتي كه وجود دارد عبارت از اين است كه آنها اين موضوع را فقط پيش خودشان نگه نمي دارند و آن را بروز مي دهند.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-تمايل به خودكشي در دوستم استخوانهايم را خورد مي كند


برچسب: تمايل به خودكشي,خودكشي,پيشگيري از خودكشي دوست،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۳:۳۸:۴۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:

افسردگي دوقطبي و تفكرات خودكشي

مراحل مربوط به نجات يافتن از افسردگي دوقطبي و تفكرات خودكشيبا يك فردي صحبت كنيد – پزشك خودتان، مدير موردي، بستگان يا دوستان.
كمك دريافت كنيد – پزشك يا مدير موردي شما مي تواند به شما كمك كند تا علائم خودتان را مديريت كنيد.
در شرايط اوژانسي مي توانيد با تيم ارزيابي شرايط بحراني سلامت روان عمومي محلي خودتان تماس برقرار كنيد (كه در برخي مواقع به عنوان تيم CAT ناميده مي شوند).
تنها نباشيد – سعي كنيد كه در كنار افراد ديگر و فعال بمانيد.


افسردگي دوقطبي و تفكرات خودكشيافسردگي دوقطبي و تفكرات خودكشي – مشاوركوكمك كردن به فرد داراي اختلال دو قطبيآيا شرايط اوژانسي داريد؟در صورت وجود شرايط زير، سريعا به دريافت كمك اقدام كنيد:
به صورت عمدي به خودش آسيب مي زندصحبت كردن در رابطه با خودكشي يا آسيب زدن به يك فرد ديگراز خود بيخود مي شود (نمي داند كه چه كسي است، در كجا است و در چه زماني از روز است)داراي يكسري توهمات (شنيدن يا ديدن مواردي كه واقعي نمي باشند) و هذيان ها (داشتن عقايد كاملا عجيب و غريب، كه در اغلب مواقع بر مبناي توهمات مي باشد) استدچارسردرگمي است يا هيچ احساسي نداردداراي يكسري برنامه هاي غيرواقعي مي باشد
اختلال دوقطبي فقط بر روي بيمار مبتلا به اين اختلال تاثير نمي گذارد.
اين بيماري همچنين بر روي خانواده و دوستان وي هم تاثير مي گذارد.
اغلب افرادي كه رابطه نزديكي با فرد مبتلا به اختلال دوقطبي دارند، تحت شرايط استرس قرار مي گيرند. ممكن است اين افراد دچار سردرگمي شوند يا نسبت به بيماري و نقش شان در بهبود فرد بي اطلاع باشند.
شايد آنها نسبت به انجام دادن مواردي كه منجر به وخيم تر شدن شرايط شود، ترس داشته باشند.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-افسردگي دوقطبي و تفكرات خودكشي


برچسب: افسردگي دوقطبي,اختلال دوقطبي,خودكشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۳۹:۱۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:

ازدواج مجدد مردان متاهل

ازدواج مجدد مردان متاهل
ازدواج دوم مردان متاهل يا چند همسري  واكنشي در برابر مشكلات زندگي زناشويي است.
اين مردان در واقع بدون اينكه هيچ تلاشي براي برطرف كردن مشكلات كنند، ازدواج دوم را بهترين راه براي فرار از مشكلات مي دانند و براي توجيه رفتارشان علت هاي مختلفي را مطرح مي‌كنند.
در اين شرايط مردان بدون در نظر گرفتن مزايا و مضرات كاري كه انجام مي دهند، خودشان را درگير مشكلات پيچيده تر مي كنند.
وقتي از مردان اين سوال مي‌شود كه چرا زن دوم مي گيريد اغلب مي‌گويند كه كاري شرعي و قانوني انجام داده اند.
زناني كه شوهرشان دوباره ازدواج كرده است معمولا مي گويند كه در ابتدا رفتار شوهرشان خوب بوده ولي با گذشت زمان رفتار آن ها تغيير كرده و به او بي توجه شده است.
در حالي كه يكي از شروط اصلي در اسلام براي ازدواج دوم، برقراري عدالت ميان زن ها مي باشد.
 علت چند همسري يا ازدواج مجدد مردانمرداني كه از زن اولشان بچه دار نمي شوند.براي بقاي نسل اقدام به ازدواج دوباره مي كنند اين اتفاق زماني رخ مي‌دهد كه زنان از لحاظ باروري دچار مشكل است. اما وقتي مشكل از طرف مرد باشد از همسرش تقاضاي صبوري و مدارا كردن دارد.


مرداني كه صاحب فرزند هستند اما پسر دار نمي شوند.برخي از مردها فكر مي‌كنند كه ايراد از همسرشان است و زن چندين بار باردار مي شود ولي هر بار دختر به دنيا مي آورد پس مرد بهترين راه را ازدواج مجدد مي‌داند.
ثروت برخي مردها وقتي به ثروت مي رسند تصميم به ازدواج مي‌گيرند به قول قديمي ها «شلوارشان دوتا مي شود» در بسياري از جلسات مشاوره شاهديم كه زن و شوهر زندگيشان را از صفر شروع كرده‌اند و پس از تلاش به جايگاهي مناسب از لحاظ اجتماعي، اقتصادي و علمي رسيده اند.
حتي در برخي از شرايط ديده شده است كه زنان موقعيت هاي شغلي و تحصيلي خود را رد كند تا بتواند شرايط مناسبي براي همسر خود فراهم كنند تا به درجه‌اي عالي برسد و وقتي زمان آرامش زن و شوهر مي رسد مرد به دنبال زن هاي ديگر مي رود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ازدواج مجدد مردان متاهل


برچسب: ازدواج مجدد مردان متاهل,پيامدهاي چند همسري,ازدواج مجدد مردان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ تير ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۰۲:۲۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

مديريت احساسات شديد و مديريت خشم

مديريت احساسات شديد و مديريت خشم يك امر حياتي براي داشتن يك زندگي سالم و موفق است.
هيجانات و احساسات بخشي از وجود ما هستند كه هر روز انواع مختلفي از آن را تجربه مي كنيم.
ممكن است در طول يك روز، عوامل مختلفي باعث خوشحالي، ناراحتي، اضطراب، احساس ناكامي و يا اميدواري ما شوند.
آيا مديريت احساسات شديد مهم است؟همان طور كه مي بينيد، احساسات به شكل هاي مثبت و منفي و با درجات مختلفي، بروز مي يابند و اگر چه در زندگي تمامي انسان ها مشترك هستند، اما هر يك از ما دنياي احساسي  مخصوص
به خود را داريم.
به عنوان مثال، ممكن است اتفاقي ما را بي اندازه خوشحال و يا ناراحت كند در حاليكه براي فردي ديگر چنين نيست.
در اين مطلب، قصد داريم تا شما را با دو نمونه ازاحساسات شديد يعني خشم و نحوه ي برخورد موثر با آن بيشتر آشنا كنيم. پس با ادامه ي مطلب همراه باشيد.


خشم چيست و چگونه آن را مديريت كنم؟خشم يكي از هيجان هاي پيچيده انسان است. همه ي ما در مواجهه با بدرفتاري و يا ناكامي، دچار احساس خشم مي شويم و اگرچه آستانه ي خشم مان با هم متفاوت است، اما هيچ كس نيست كه خشم را تجربه نكرده باشد.
به عبارت ديگر مي توان گفت، خشم ميزان قابل توجهي از انرژي است كه به منظور دفاع از خود فعال مي شود و مي تواند مفيد و يا مخرب باشد.
به عنوان مثال، احساس خشم نسبت به مديربي توجه و يا زورگوي تان مي تواند احساسي به جا و معقول باشد.
اما اين نوع واكنش شماست كه نشان مي دهد خشم تان را به درستي مديريت كرده ايد و يا در دام آن افتاده ايد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مديريت احساسات شديد و مديريت خشم


برچسب: مديريت خشم,خشم,خشم چيست،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ تير ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۲۵:۲۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

تكنيك هاي باورنكردني تشخيص اختلال شخصيت

تشخيص اختلال شخصيت با چه روش هايي صورت مي گيرد؟ در هر كشور بخشي از جمعيت كشور را افرادي تشكيل مي دهند كه داراي اختلال شخصيت هستند اختلال شخصيت از همان دوران كودكي به وجود مي آيد و با شخصيت فرد تركيب مي شود و تا حدودي غيرقابل تحمل مي باشد و با اختلالات رواني مانند افسردگي، اسكيزوفرني و فوبي ها متفاوت مي باشد.
اختلال شخصيت تاريخ شروع خاصي ندارد و ممكن است بدون علت خاصي باشد و نمي توان براي آن درمان كاملا قطعي در نظر گرفت.
چه عواملي باعث مي شود تا فرد درگير اختلال شخصيت شود؟براي اين سوال پاسخ قطعي و كاملي وجود ندارد اما بر اساس مطالعات انجام شده اختلال شخصيت به عوامل بسياري بستگي دارد و به عوامل ژنتيكي، بيولوژيكي و روانشناختي و اجتماعي بستگي دارد و باعث شكل گيري اختلالات شخصيت مي شود.
دو عامل ژنتيكي و محيطي نقش مهمي در رشد اختلالات شخصيت دارند و ساختار ژنتيكي در ايجاد شخصيت درونگرايي و برونگرايي نقش تعيين كننده اي دارد و ۵۰ درصد نقش خود را ايفا مي كند.
علاوه بر نقش ژن بايد وقايع و اتفاقاتي كه در دوران اوليه زندگي به وجود آمده است را مورد بررسي قرار داد همچنين وقايعي و اتفاقاتي كه مربوط به والدين مي شود نقش مهمي در شكل گيري اختلالات شخصيت دارد.
اختلالات شخصيت در بيشتر مواقع به دليل تجربه ها و اتفاقات تلخي كه فرد در زمان كودكي تجربه كرده است به وجود مي آيد و يا اينكه فرد در آن زمان خود را با كسي كه مشكل عصبي و اختلال رواني داشته است همانند مي كرده و باعث اختلالات شخصيت او شده است.


شيوه ارتباطي والدين با كودك بسيار مهم است و به اختلال شخصيت رابطه اي بسيار نزديك دارد اگر والدين براي فرزند خود وقت بگذارند و به نيازهاي او به خوبي پاسخ دهند و هنگامي كه كودك دچار خشم و عصبانيت و ترس و نااميدي مي شود به گونه اي آرام با او رفتار كنند و واكنش صحيحي داشته باشند در اين صورت كودك ياد مي گيرد به ديگران اعتماد كند و به خوبي با ديگران ارتباط برقرار كند.
وقتي كودك ياد بگيرد كه به ديگران اعتماد داشته باشد در بزرگسالي و در دوران جواني به افراد مهم زندگي خود اعتماد خواهد كرد و جهان را جايگاه درست و امن مي بيند و مي تواند زندگي سالمي در كنار عزيزانش تجربه كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تكنيك هاي باورنكردني تشخيص اختلال شخصيت


برچسب: اختلال شخصيت,ويژگي هاي اصلي اختلال شخصيت,تشخيص اختلال شخصيت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ تير ۱۴۰۰ساعت: ۰۳:۳۰:۴۹ توسط:دكتر جلالي موضوع: