مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

استفراغ كودك ✔️ ۱۱ درمان تضميني استفراغ كودك

استفراغ كودك يك اتفاق رايج در كودكان است. مي تواند به دلايل مختلفي از جمله عفونت، حساسيت غذايي يا مشكلات دستگاه گوارش ايجاد شود. در بيشتر موارد، استفراغ كودك خود به خود برطرف مي شود. با اين حال، اگر استفراغ كودك شما بيش از ۲۴ ساعت طول كشيد يا اگر كودك شما علائم ديگري مانند تب، اسهال، درد شكم يا بثورات پوستي داشت، بايد به پزشك مراجعه كنيد.
علت استفراغ كودكاستفراغ كودك مي تواند دلايل بالقوه زيادي داشته باشد. در اينجا برخي از علت استفراغ كودك آورده شده است:
آپانديسيت: استفراغ در كنار دردهاي شكم، تب خفيف و از دست دادن اشتها و تهوع از شايع ترين علائم آپانديسيت هستند.تهوع در اثر بودن در اتومبيل: حالت تهوع، استفراغ، عرق سرد، خستگي و از دست دادن اشتها، شكل رايج بيماري تهوع در اثر بودن در اتومبيل و علت استفراغ كودك مي باشد.ضربه مغزي : صدمات جدي مغزي كه در اثر ضربه به سر ايجاد مي شود و مي تواند با استفراغ همراه باشد.آلرژي: تهوع، استفراغ، گرفتگي عضلات و اسهال از جمله برخي از علائم احتمالي آلرژي و عدم تحمل غذايي هستند.مسموميت غذايي : استفراغ يكي از علائم شايع بيماري هاي ناشي از غذا است و معمولاً با اسهال و درد معده همراه است.گاستروانتريت : گاستروانتريت يك “آنفولانزاي معده” است كه معمولاً توسط روتاويروس در كودكان ايجاد مي شود و باعث استفراغ و اسهال مي شود كه مي تواند تا يك هفته ادامه يابد.پيشنهاد مشاور: بالا آوردن شيرنوزاد| ۸ راه تضميني براي استفراغ نوزاد
رفلاكس معده به مري (GERD) : گرچه نسبت به علائمي مانند تهوع كمتر شايع است، اما رفلاكس معده به مري مي تواند در برخي موارد باعث استفراغ شود.عفونت ها : استفراغ گاهي اوقات مي تواند با انواع ديگر عفونت از جمله ذات الريه، مننژيت و عفونت هاي دستگاه ادراري (UTI) همراه باشد.انسداد روده : انسداد روده مي تواند باعث استفراغ شديد شود.داروها : برخي داروها به عنوان يك عارضه جانبي ناخوشايند باعث استفراغ مي شوند، به ويژه اگر با معده خالي مصرف شود.سم : مصرف ماده شيميايي سمي مي تواند باعث استفراغ شود.تنگي پيلوريك بيماري است كه نوزادان را تا ۶ ماهگي را تحت تاثير قرار مي دهد و در آن باريك شدن قسمت پايين معده مانع از عبور غذا به روده كوچك و باعث استفراغ شديد مي شود.رفلكس حساس تهوع : يك رفلكس حساس تهوع مي تواند باعث ايجاد حالت تهوع يا استفراغ كودك شود.استرس : استرس حاد هنگام كج خلقي و اضطراب مي تواند باعث استفراغ كودك شود.افزايش فشار داخل جمجمه يك اورژانس پزشكي است و مي تواند باعث سردرد و استفراغ در هنگام بيدار شدن شود يا كودك را از خواب بيدار كند و مي تواند ناشي از ضربه به سر، تومور يا مننژيت باشد.استفراغ كودكان در شباستفراغ كودكان در شب مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد. برخي از دلايل شايع عبارتند از:
عفونت‌هاي ويروسي يا باكتريايي، مانند عفونت معده يا سرماخوردگي. اين عفونت‌ها معمولاً با علائم ديگري مانند تب، گلودرد، و درد شكم نيز همراه هستند.حساسيت غذايي. اگر كودك به غذايي خاص حساسيت داشته باشد، ممكن است با خوردن آن دچار استفراغ شود. علائم حساسيت غذايي معمولاً ظرف چند دقيقه يا چند ساعت پس از خوردن غذا ظاهر مي‌شوند.ريفلاكس اسيد. ريفلاكس اسيد زماني اتفاق مي‌افتد كه اسيد معده به مري باز مي‌گردد. اين حالت مي‌تواند باعث سوزش سر دل، تهوع، و استفراغ در شب شود.اضطراب يا استرس. اضطراب يا استرس در كودكان نيز مي‌تواند باعث تهوع و استفراغ شود.عوارض جانبي دارو. برخي از داروها، مانند آنتي‌بيوتيك‌ها، مي‌توانند باعث تهوع و استفراغ شوند.بيماري‌هاي جدي‌تر، مانند بيماري‌هاي التهابي روده، بيماري‌هاي كبد، يا تومورهاي مغزي.اگر كودك شما به طور مكرر در شب استفراغ مي‌كند، يا اگر استفراغ او با علائم ديگري مانند تب، درد شكم، يا بي‌حالي همراه است، بايد به پزشك مراجعه كنيد.
پيشنهاد مشاور: شناسايي كودك با استعداد ✔️ مشاوره استعداديابي كودكان



استفراغ كودك
درمان سريع استفراغ كودكانطبيعي است كه وقتي فرزندتان به طور غيرمنتظره با يا بدون علائم ديگر استفراغ مي كند، احساس نگراني و حتي وحشت كنيد. اما سعي كنيد آرامش خود را حفظ كنيد و اين نكات را به خاطر بسپاريد تا كودك نوپا را ايمن و هيدراته نگه داريد.
مايعات فراوان به كودك خود بدهيد: اولين و مهم ترين كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه به كودك خود مايعات فراوان بدهيد تا از كم آبي بدن جلوگيري شود. بهترين مايعات براي كودكان مبتلا به استفراغ، محلول هاي خوراكي آب رساني (ORS) هستند. اين محلول ها حاوي آب، الكتروليت ها و قند هستند كه به جلوگيري از كم آبي بدن كمك مي كنند.كودك خود را در حالت نشسته يا نيمه نشسته نگه داريد: قرار دادن كودك در حالت نشسته يا نيمه نشسته مي تواند به جلوگيري از استفراغ مجدد كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-استفراغ كودك ✔️ ۱۱ درمان تضميني استفراغ كودك


برچسب: استفراغ كودك,علت استفراغ كودك,درمان استفراغ كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۷:۳۳:۱۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:

۰ تا ۱۰۰ روش هاي تربيتي كودكان در روانشناسي (۲۰۲۴)

روش هاي تربيتي كودكان يكي از مهم‌ترين و دشوارترين مسئوليت‌هاي والدين است. تربيت صحيح كودك مي‌تواند زمينه‌ساز رشد و شكوفايي او در تمام ابعاد فردي، اجتماعي، تحصيلي و شغلي شود. از سوي ديگر، تربيت غلط كودك مي‌تواند منجر به بروز مشكلات مختلفي در دوران كودكي و بزرگسالي او شود.
در اين مقاله به بررسي اصول و نكات مهم تربيت كودك مي‌پردازيم.
تربيت كودكروش هاي تربيتي متفاوتي براي كودكان وجود دارد و والدين مي توانند با آشنايي با اين روش ها، بهترين روش تربيتي كه متناسب با خلق و خو و شخصيت كودكشان است را پيدا كنند و از آن براي تربيت فرزند خود استفاده نمايند. هيچ روش قطعي و يكساني براي تربيت همه كودكان وجود ندارد، زيرا هر كودك شخصيت و رفتار منحصر به فردي دارد. تربيت كودك بر اساس اصول زير انجام مي‌شود:
عشق و محبت: پايه و اساس تربيت كودك، عشق و محبت والدين به او است. كودكي كه مورد محبت و توجه والدين خود قرار مي‌گيرد، احساس امنيت و آرامش مي‌كند و اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي‌كند.احترام: والدين بايد به كودك خود احترام بگذارند و او را به عنوان يك فرد مستقل و با ارزش بپذيرند. كودكي كه مورد احترام والدين خود قرار مي‌گيرد، احساس ارزشمندي مي‌كند و به حقوق خود احترام مي‌گذارد.نظم و انضباط: نظم و انضباط يكي از عوامل مهم در تربيت كودك است. والدين بايد قوانين و مقرراتي را براي كودك خود تعيين كنند و از او بخواهند كه به اين قوانين پايبند باشد. البته نظم و انضباط بايد به صورت منطقي و عادلانه اعمال شود.مشاركت كودك در تصميم‌گيري: والدين بايد به كودك خود اجازه دهند كه در تصميم‌گيري‌هاي مربوط به او مشاركت داشته باشد. اين كار به كودك كمك مي‌كند تا احساس استقلال و مسئوليت‌پذيري بيشتري پيدا كند.تحسين و تشويق: والدين بايد كودك خود را به خاطر رفتارهاي مثبتش تحسين و تشويق كنند. اين كار به كودك كمك مي‌كند تا رفتارهاي مثبت را ادامه دهد.آموزش صحيح: والدين بايد به كودك خود آموزش‌هاي لازم را در زمينه‌هاي مختلف مانند بهداشت، مهارت‌هاي زندگي، اخلاق و ارزش‌ها ارائه دهند.پيشنهاد مشاور: تربيت كودك دو ساله ✔️ نكات روانشناسي كه نمي دانيد



روش هاي تربيتي كودكان 
تربيت فرزند از نظر روانشناسيرفتار والدين بايد با توجه به سن و نيازهاي كودك باشد. در سنين پايين، كودكان به محبت و توجه والدين بيشتر نياز دارند. آنها بايد بدانند كه والدين آنها آنها را دوست دارند و از آنها حمايت مي‌كنند. والدين مي‌توانند با در آغوش گرفتن، بوسيدن، صحبت كردن با كودك و بازي با او، محبت خود را به او نشان دهند.
در سنين بالاتر، كودكان به استقلال بيشتري نياز دارند. والدين بايد به كودك اجازه دهند كه كارهاي خود را به تنهايي انجام دهد و مسئوليت‌پذير باشد. آنها بايد به كودك اعتماد كنند و به او آزادي عمل بدهند.
در هر سني، والدين بايد به كودك احترام بگذارند. آنها بايد به نظرات كودك گوش دهند و ديدگاه او را در نظر بگيرند. آنها نبايد با كودك پرخاشگري كنند يا او را تحقير كنند.
در اينجا چند نكته براي روش هاي تربيتي كودكان آورده شده است:
به كودك محبت و توجه نشان دهيد. كودكان به محبت و توجه والدين بيشتر نياز دارند. آنها بايد بدانند كه والدين آنها آنها را دوست دارند و از آنها حمايت مي‌كنند.به كودك استقلال بدهيد. در سنين بالاتر، كودكان به استقلال بيشتري نياز دارند. والدين بايد به كودك اجازه دهند كه كارهاي خود را به تنهايي انجام دهد و مسئوليت‌پذير باشد.به كودك احترام بگذاريد. والدين بايد به نظرات كودك گوش دهند و ديدگاه او را در نظر بگيرند. آنها نبايد با كودك پرخاشگري كنند يا او را تحقير كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۰ تا ۱۰۰ روش هاي تربيتي كودكان در روانشناسي (۲۰۲۴)


برچسب: روش هاي تربيتي كودكان,تربيت كودك,تربيت كودك در اسلام،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۳۶:۴۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

تربيت كودك ✔️ ۱۴ نكته كليدي كه نمي دانيد

تربيت كودك يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي والدين است. والدين مي‌خواهند فرزنداني تربيت كنند كه سالم، شاد و موفق باشند. اما تربيت صحيح كودك كار آساني نيست و نياز به آگاهي و تلاش دارد.
در اين مقاله ۱۰ نكته طلايي براي تربيت صحيح كودك را بيان مي‌كنيم. اين نكات بر اساس جديدترين تحقيقات در زمينه روانشناسي كودك و خانواده تدوين شده‌اند.
تربيت كودكتربيت كودك يكي از مهم ترين وظايف والدين است. اين يك مسئوليت بزرگ است كه مي تواند تأثير زيادي بر زندگي كودك و جامعه داشته باشد. اهميت تربيت كودك در چند مورد خلاصه مي شود:
فراهم كردن زمينه رشد و شكوفايي كودك: تربيت صحيح كودك زمينه را براي رشد و شكوفايي استعدادها و توانايي هاي او فراهم مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند به فردي موفق و مفيد براي جامعه تبديل شود.پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي: تربيت صحيح كودك مي تواند از آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد، جرم و جنايت پيشگيري كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند مهارت هاي لازم براي زندگي سالم را بياموزد و از آسيب هاي اجتماعي دور بماند.ايجاد جامعه اي سالم تر: تربيت صحيح كودك به ايجاد جامعه اي سالم تر كمك مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند فردي مسئول، مهربان و منصف باشد. اين افراد به ساختن جامعه اي بهتر كمك مي كنند. 
۱۴ نكته براي تربيت كودكحتي موفق ترين والدين هم هنگام تربيت كودكان به مشكل بر مي خورند. اگر براي تربيت كودك خود نياز به كمك داريد استفاده از راهكارهايي كه در ادامه ذكر مي كنيم مي تواند كمكتان كند.
منظور ما از تربيت كردن وضع قوانين و مقرراتي است كه كودك شما را از انجام رفتار هاي پرخاشگرانه (ضربه زدن و گاز گرفتن)، خطرناك (مانند بازي با گاز) و نامناسب ( پرت كردن وسايل) باز دارد.
به ياد داشته باشيد كه اين كار به معناي دعوا و مجازات بچه نيست. در اينجا چهارده راهكار براي جلو گيري از رفتار نامطلوب كودك ذكر شده است.
۱. خط قرمز هاي خود را تعيين كنيدپيرسون نويسنده معروف مي گويد ” اگر هميشه به فرزند خود نه بگوييد فرزندتان هيچ وقت اولويت هاي شما و كار زشت خودش را درك نمي كند، به علاوه شما نمي توانيد تمام رفتار كودكتان را كنترل كنيد. اولويت هاي خود را دنبال كنيد و عواقب زير پا گذاشتن آن ها را به كودكان خود گوش زد كنيد، سعي كنيد نسبت به چيز هايي كه مهم نيستند سخت گيري نكنيد.
اليزابت برگر نويسنده و دكتر كودكان مي گويد” برقراري يك رابطه سالم و خوب با كودكتان بسيار مهم تر از مجبور كردن او به انجام كاري است كه دوست ندارد.” شما ممكن است نگران باشيد كه با اين كار كودكتان را لوس بار مي آوريد ولي جاي نگراني نيست.


۲. كودك خود را بشناسيدبعضي از رفتار هاي كودكان كاملاً قابل پيشبيني است پس پيشاپيش مي توانيد از اين رفتارها جلوگيري كنيد مثلاً اگر كودك شما علاقه به نقاشي كردن روي ديوار دارد، زماني كه پيشش نيستيد مداد رنگي را در كشو بگذاريد تا كم كم اين عادت را ترك كند.
اگر كودك ۲ ماهه شما از مغازه ها خوراكي بر ميدارد با خودتان عروسك ببريد و سرش را گرم كنيد. يا اگر كودكتان عادت دارد خانه را پر از دستمال كاغذي كند كافي است بسته دستمال كاغذي را بالاي كمد بگذاريد.
۳. از رفتار هاي بد كودك پيشگيري كنيدهاروي كاپ نويسنده كتاب شادترين كودكان مي گويد ” ممكن است بعضي اوقات كودكتان از روي خستگي گريه كند يا جيغ بكشد.
اگر كودكتان صبح ها پر انرژي است اما بعداز ناهار خسته و غير قابل كنترل مي شود سعي كنيد او را بيرون از خانه ببريد، مي توانيد از دكتر وقت بگيريد و با دكتر درباره وضعيت كودكتان مشورت كنيد. همچنين مي توانيد با گفتن” اسباب بازي هارو كه جمع كنيم ميريم مهموني.” كودكان را آماده اتفاقات بعدي كنيد اينگونه كودكتان آرام تر مي شود.

تربيت كودك
۴. قاطع باشيدكلر لنر متخصص كودكان مي گويد: “در سنين ۲ تا ۳ سالگي كودكان سعي دارند تأثير عملكر خودشان بر محيط را درك كنند. اگر واكنش شما نسبت به يك رفتار كودك عوض شود كودك سيگنال هاي متفاوتي دريافت مي كند و نمي تواند تشخيص دهد شما از او چه مي خواهيد.”
هيچ زمان مشخصي براي از بين رفتن رفتار بد كودكتان وجود ندارد. اما اگر هميشه يك واكنش نسبت به رفتار ناپسند او داشته باشيد  احتمال يادگيري كودك بالا مي رود. اين قاطعيت براي سارا مادر ساشا مهم بود هر بار كه او كار اشتباهي مي كرد سارا با صداي بلند به او هشدار مي داد و چون سارا معمولا آرام حرف مي زد اين قاطعيت و بلندي صداي سارا به ساشا ياد مي داد كه نبايد آن رفتار را تكرار كند.
دقت كنيد كه در حدود دو سالگي كودكان سعي مي كنند با ناز كردن يا بامزه بودن شما را گول بزنند پس فريب كارهاي آنان را نخوريد.
۵. احساساتي نشويدمطمئنا اين كه كودكتان از مسواك زدن فرار مي كند يا به حرف شما گوش نمي دهد مي تواند عصبانيتان كند. اما اگر فرياد بزنيد همه چيز بدتر مي شود.
دكتر ويليام كالمن، استاد دانشكده پزشكي دانشگاه كاروليناي شمالي توصيه كرد” هنگامي كه با فرياد چيزي را از كودك خود مي خواهيد كودك متوجه خواسته شما نمي شود و فقط فرياد شما را مي شنود. در واقع فرياد زدن شما باعث مي شود كودكتان سرگرم بشود و بيش تر لذت ببرد. بنابراين در برابر بالا بردن صداي خود مقاومت كنيد
نفس عميق بكشيد و تا سه بشماريد. هنگام اخطار دادن به كودكتان سريع، محكم، جدي و سختگير باشيد. به جاي كنترل كودكان سعي در كنترل موقعيت داشته باشيد. بهتر است انتظارات خود را از سطح صبر و توانايي كودكتان پايين بياوريد اين گونه شرايط بهتري  را تجربه خواهيد كرد.
۶. گوش دهيد و تكرار كنيدبچه ها وقتي كه شنيده مي شوند احساس بهتري دارند، بنابراين براي جواب دادن به كودك از حرف هاي خودشان استفاده كنيد.
اگر او در فروشگاه هاي مواد غذايي گريه مي كند زيرا به او اجازه نمي دهيد خوراكي ها را باز كند، چيزي مثل اين را بگوييد: به نظر ميرسه از دستم عصباني چون نمي ذارم خوراكي هارو باز كني ولي اين جزو قوانين مغازه است كه بايد صبر كني تا از مغازه بيرون بريم. اين حرف خواسته او را برآورده نمي كند ولي باعث كاهش عصبانيت او مي شود.
۷. كوتاه و ساده بگوييداگر در حال تربيت فرزند اول خود هستيد ممكن است زمان زيادي را براي توضيح  كار زشت او و تهديد كردنش بگذرانيد. اما با توجه به گفته دكترها كودكان در اين سن صحبت هاي پيچيده را متوجه نمي شوند پس سعي كنيد منظور خود را كوتاه و در قالب جملات ساده بيان كنيد تا براي كودكتان قابل درك و جالب باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت كودك ✔️ ۱۴ نكته كليدي كه نمي دانيد


برچسب: تربيت كودك,تربيت,تربيت فرزند،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۰۲:۲۰ توسط:دكتر جلالي موضوع:

افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم

افسردگي بعد از ترك اعتياد يك اختلال شايع است كه بسياري از افراد در دوران ترك اعتياد با آن مواجه مي شوند. اين اختلال مي تواند به دلايل مختلفي رخ دهد، از جمله تغييرات هورموني، تغييرات در وضعيت خلق و خوي و تغييرات در سبك زندگي.
يكي از مهم ترين چالش هايي كه فرد بعد از ترك اعتياد به آن دچار مي شود افسردگي مي باشد، اعتياد به طور معمول ريشه درون رواني دارد و بسياري از افراد براي اين كه از حالات روحي ناخوشايند رهايي يابند به آن پناه مي برند، به همين دليل احتمال اين كه به خاطر افسردگي دوباره به سمت مواد مخدر بروند و لغزش مجدد داشته باشند وجود دارد.
مواد اعتياد آور نه تنها در دوران مصرف مشكلات بسياري را براي افراد به وجود مي آورند بلكه بعد از ترك نيز او را درگير مشكلات جسماني، رواني مانند اضطراب، استرس و افسردگي خواهند كرد، براي اين كه عوارض جانبي به وجود آمده را درمان كنيد نياز به زمان و متخصص دارد و براي بهبود هر چه سريع تر بايد از متخصص كمك بگيريد.
افسردگي بعد از ترك اعتيادبسياري از افراد كه مصرف مواد مخدر را ترك مي كنند دچار احساساتي مانند تنهايي، خستگي و يكنواختي مي شود و در بسياري موارد ممكن است اميد و انگيزه خودشان را براي آينده از دست بدهند و به طور مداوم در مورد اتفاقات حال و آينده نگراني هايي را تجربه كنند، وجود اين علائم هشدار دهنده مي باشد و در مورد بروز افسردگي بعد از ترك هشدارهايي به شما مي دهد.
در اين زمان افسردگي با علائمي مانند عدم لذت از زندگي، تغيير اشتها، عدم تمركز و تصميم گيري و مشكلات خواب بعد از ترك اعتياد نشان داده مي شود اين علائم در ماه هاي اوليه ترك با شدت بيشتري نشان داده مي شود و به تدريج از شدت آن كاسته خواهد شد، در صورتي كه افسردگي در اين دوران درمان نشود به صورت مزمن ادامه خواهد داشت و باعث به وجود آمدن اختلالات و گرايش مجدد به سمت مصرف مواد خواهد شد.
علت افسردگي بعد از ترك اعتياداعتياد تغييراتي در سيستم مغزي ايجاد مي كند كه از نظر جسماني و رواني فرد وابسته مي شود، در اين صورت اگر مصرف مواد مخدر قطع شود در عملكرد بدني و رواني فرد اختلالاتي به وجود مي آيد، به عنوان مثال مواد توهم زا در فعاليت انتقال دهنده هاي عصبي مانند سروتونين كه مسئول ايجاد شادي و نشاط در مغز هستند اختلالاتي به وجود مي آورد به طوري كه سطح اين انتقال دهنده ها به صورت غيرطبيعي بالا مي رود و باعث مي شود تا فرد در زمان مصرف احساس سرخوشي و نشاط داشته باشد.
اين تغييرات باعث مي شود زماني كه شما ماده مصرفي را كنار مي گذاريد سروتونين به صورت ناگهاني افت كند و در نتيجه دچار غمگيني و افسردگي شود. البته عوامل محيطي و افكار آزار دهنده باعث تشديد افسردگي مي شوند و بر روي آن اثر مي گذارند كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:
گذشته دردناك و حسرت كارهاي انجام داده در گذشته و روزهاي از دست رفتهترس از آينده و زندگي بدون مواد مخدرعدم دريافت حمايت اجتماعي كافي از جانب خانواده و اطرافياندرمان كسلي بعد از ترك اعتيادكسلي يكي از شايع‌ترين علائم ترك اعتياد است. اين عارضه مي‌تواند در طول دوره ترك و حتي پس از آن نيز ادامه داشته باشد. كسلي مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي باشد، از جمله:
تغييرات هورمونيتغييرات در سطح مواد شيميايي مغزكمبود خوابافسردگيكسلي بعد از ترك اعتياد مي‌تواند مشكلات زيادي را براي فرد ايجاد كند. اين عارضه مي‌تواند باعث كاهش انگيزه براي بهبودي، افزايش خطر بازگشت به اعتياد و كاهش كيفيت زندگي شود.


براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، مي‌توان از روش‌هاي زير استفاده كرد:
افزايش فعاليت بدني: ورزش يكي از بهترين راه‌ها براي كاهش كسلي است. ورزش باعث افزايش توليد اندورفين‌ها مي‌شود كه هورمون‌هاي شادي‌بخش هستند.خواب كافي: خواب كافي براي بهبود عملكرد مغز ضروري است. كمبود خواب مي‌تواند باعث افزايش احساس كسلي شود.رژيم غذايي سالم: يك رژيم غذايي سالم و متعادل مي‌تواند به بهبود سطح انرژي و كاهش كسلي كمك كند.درمان افسردگي: اگر كسلي ناشي از افسردگي باشد، درمان افسردگي مي‌تواند به بهبود اين عارضه كمك كند.در برخي موارد، ممكن است پزشك براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، داروهاي خاصي را تجويز كند.
چرخه معيوب افسردگي و اعتيادبر اساس نظر دانشمندان افرادي كه به سمت مصرف مواد مخدر مي روند در واقع زمينه هايي از افسردگي دارند، آن ها براي فرار از احساسات ناخوشايند مانند خستگي، فشار روحي و رواني و عدم لذت از زندگي  به سمت مصرف مواد مخدر روي آورده اند، به ظاهر مصرف مواد مخدر نشانه هاي افسردگي را پنهان مي كند اما در واقع دوره هاي افسردگي را تشديد كرده و باعث مي شود مقدار و شدت افكار منفي و آسيب رسان بسيار افزايش يابد.

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم


برچسب: افسردگي,افسردگي بعد از ترك اعتياد,ترك اعتياد،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۴۴:۵۳ توسط:دكتر جلالي موضوع:

پرخاشگري در كودكان ✔️ درمان معجزه آسا

پرخاشگري در كودكان رفتاري است كه منجر به آسيب رساندن به خود، ديگران يا اموال مي شود. اين مي تواند شامل رفتارهاي فيزيكي مانند ضرب و شتم، گاز گرفتن يا پرتاب اشيا، يا رفتارهاي كلامي مانند تهديد، توهين يا افترا باشد. پرخاشگري در كودكان مي تواند در هر سني رخ دهد، اما بيشتر در دوران كودكي و نوجواني ديده مي شود.
علت پرخاشگري در كودكانمواردي زيادي در دنياي خاتواده ها سبب بروز مشكلات رفتاري و ايجاد اختلال در روابط مثبت و مناسب ميان والدين و كودكان مي شود. پرخاشگري يكي از مشكلات شايع در ميان كودكان است كه بسياري از خانواده ها و پدر و مادر هايي كه فرزندان كودك پرخاشگر دارند مشكلات زيادي براي درمان و بهبود اين اختلال در او دارند.
پژوهش ها اثبات نموده است كه بسياري از نوجوان و جواناني كه در اواسط زندگي خود پرخاشگر هستند و به نوع با اختلالات پرخاشگري درگير هستند در دوران كودكي خود از والدين خود پرخاشگري ديده اند. به صورت كلي نمي شود براي پرخاشگري تعريف خاص و دقيق اراده نمود اما پژوهش هاي روانشناسي  و پزشكي نشان مي دهد كه پرخاشگري به نوعي رفتاري است كه در آن شخص پرخاشگر مي خواهد و قصد دارد تا با صدمه زدن به فرد ديگر از لحاظ جسمي و روحي به هدف خود برسد.
در واقع مي شود گفت كه شخص پرخاشگر مي خواهد تا با استفاده از پرخاشگري خود موجبات آزار و اذيت ديگري را فراهم نمايد.
 
كمبود چه ويتاميني باعث پرخاشگري در كودكان ميشودكمبود ويتامين D و ويتامين هاي گروه B از جمله عواملي هستند كه مي توانند باعث پرخاشگري در كودكان شوند.
ويتامين D براي رشد و نمو طبيعي استخوان ها و دندان ها ضروري است. همچنين در عملكرد صحيح سيستم عصبي و مغز نيز نقش دارد. كمبود ويتامين D مي تواند منجر به طيف وسيعي از مشكلات سلامتي شود، از جمله:
نرمي استخوان هاافسردگياضطرابرفتارهاي پرخاشگرانهمطالعات نشان داده اند كه كودكاني كه كمبود ويتامين D دارند، بيشتر از كودكان سالم رفتارهاي پرخاشگرانه و قانون شكنانه از خود نشان مي دهند.
علت پرخاشگري كودكان زير ۳ سالپرخاشگري در كودكان زير ۳ سال، مي تواند به دلايل مختلفي ايجاد شود. برخي از اين دلايل عبارتند از:
عدم توانايي در بيان احساسات: كودكان زير ۳ سال، هنوز نمي توانند احساسات خود را به طور واضح بيان كنند. آنها ممكن است از رفتارهاي پرخاشگرانه براي بيان احساساتي مانند خشم، نااميدي، ترس يا حسادت استفاده كنند.عدم توانايي در كنترل تكانه ها: كودكان زير ۳ سال، هنوز به طور كامل نمي توانند تكانه هاي خود را كنترل كنند. آنها ممكن است به سرعت عصباني شوند و نتوانند احساسات خود را به طور سالم بيان كنند.الگوپذيري از ديگران: كودكان از رفتارهاي اطرافيان خود، الگوبرداري مي كنند. اگر والدين يا ساير اعضاي خانواده، رفتارهاي پرخاشگرانه داشته باشند، احتمال اينكه كودك نيز اين رفتارها را ياد بگيرد، بيشتر است.عوامل محيطي: عوامل محيطي مانند تنش هاي خانوادگي، خشونت خانگي يا فقر، مي توانند باعث پرخاشگري در كودكان شوند.


پرخاشگري در كودكان 
به نظر مي رسد كه در نهايت عوامل اكتسابي و محيطي كه بيشتر در محيط خانواده رخ مي دهد بيشترين تاثير را در پرخشاگري كودكان داشته باشد و با توجه به اين موضوع اصلاح رفتاري والدين و اينكه والدين طوري محبت نموده و برخورد نمايند تا كودك مهرباني و منطق را جايگزين پرخاشگري  رفتار بد نمايد بسيار مهم است.
علت پرخاشگري كودكان ۵ سالهپرخاشگري در كودكان ۵ ساله، يك رفتار طبيعي و معمول است. در اين سن، كودكان هنوز در حال يادگيري نحوه كنترل احساسات خود هستند و ممكن است در شرايطي كه احساس خشم، نااميدي يا عصبانيت مي كنند، به رفتارهاي پرخاشگرانه متوسل شوند.
برخي از علل رايج پرخاشگري در كودكان ۵ ساله عبارتند از:
ناتواني در بيان احساسات: كودكان ۵ ساله هنوز در حال يادگيري نحوه بيان احساسات خود به روشي سالم هستند. آنها ممكن است نتوانند به طور موثر از كلمات براي بيان خشم، نااميدي يا عصبانيت خود استفاده كنند. در نتيجه، ممكن است به رفتارهاي پرخاشگرانه متوسل شوند تا احساسات خود را بيان كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-پرخاشگري در كودكان ✔️ درمان معجزه آسا


برچسب: پرخاشگري,كودك پرخاشگر,پرخاشگري در كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۴۲:۱۱ توسط:دكتر جلالي موضوع:

قصه دختر مرتب ✔️۶ داستان كودكانه در مورد بي نظمي

قصه دختر مرتب به كودك شما ياد مي دهد نظم داشته باشه و اسباب بازي و وسايل در خانه رها نكنه. يادگيري نظم با قصه دختر مرتب براي كودكان از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. نظم به معناي انجام كارها به‌موقع، طبق برنامه و با ترتيب مشخص است. كودكاني كه منظم هستند، در زندگي شخصي و اجتماعي خود موفق‌تر عمل مي‌كنند.
اهميت يادگيري نظم براي كودكانيادگيري نظم با قصه دختر مرتب باعث مي‌شود كه كودكان احساس كنترل بيشتري بر زندگي خود داشته باشند. آنها مي‌دانند كه چه كاري بايد انجام دهند و چه زماني بايد آن را انجام دهند. اين امر به آنها احساس آرامش و رضايت مي‌دهد.نظم به كودكان كمك مي‌كند تا از وقت خود به‌طور موثر استفاده كنند. آنها مي‌توانند به‌راحتي كارهاي خود را اولويت‌بندي كنند و به آنها برسند. اين امر باعث مي‌شود كه آنها وقت بيشتري براي فعاليت‌هاي مورد علاقه خود داشته باشند.نظم به كودكان كمك مي‌كند تا از استرس و اضطراب جلوگيري كنند. وقتي كودكان مي‌دانند كه چه كاري بايد انجام دهند و چه زماني بايد آن را انجام دهند، احساس آرامش بيشتري مي‌كنند. اين امر به آنها كمك مي‌كند تا در شرايط دشوار بهتر عمل كنند.۱. قصه دختر مرتبروزي روزگاري، دختري به نام «رها» بود كه خيلي بي نظم بود. اتاقش هميشه به هم ريخته بود و وسايلش را هر جا كه مي افتاد، مي گذاشت. لباس هايش را روي زمين مي انداخت، اسباب بازي هايش را در گوشه و كنار اتاق پخش مي كرد و وسايل مدرسه اش را هميشه گم مي كرد.
مادر و پدر رها خيلي سعي مي كردند كه او را نظم بدهند، اما رها گوش نمي داد. او مي گفت كه نظم و ترتيب چيز مهمي نيست و فقط وقت تلف مي كند.
يك روز، رها به مدرسه رفت و معلمش از او خواست كه يك نقاشي بكشد. رها خيلي خوشحال شد و شروع به نقاشي كردن كرد. او خيلي خوب نقاشي مي كرد و نقاشي اش خيلي زيبا بود.
وقتي رها نقاشي اش را تمام كرد، معلمش آن را نگاه كرد و گفت: «رها، نقاشي ات خيلي زيباست، اما يك مشكل دارد.»
رها گفت: «چه مشكلي؟»
معلمش گفت: «نقاشي ات خيلي شلوغ است. اگر وسايلش را كمي نظم مي دادي، نقاشي ات خيلي بهتر مي شد.»
رها از حرف معلمش ناراحت شد و گفت: «من كه نظم دوست ندارم.»
معلمش گفت: «نظم يك چيز مهم است. نظم به ما كمك مي كند كه كارها را بهتر انجام دهيم و از وقتمان بهتر استفاده كنيم.»
رها فكر كرد كه حرف معلمش درست است. او تصميم گرفت كه از آن روز به بعد، نظم را رعايت كند.
وقتي رها به خانه برگشت، اتاقش را مرتب كرد. او لباس هايش را روي چوب لباسي گذاشت، اسباب بازي هايش را در سبد اسباب بازي گذاشت و وسايل مدرسه اش را در كيفش گذاشت.
مادر و پدر رها خيلي خوشحال شدند. آنها به رها گفتند: «آفرين، رها. ما خيلي خوشحاليم كه بالاخره تصميم گرفتي نظم را رعايت كني.»

قصه دختر مرتب
رها گفت: «من هم خيلي خوشحالم. حالا مي فهمم كه نظم چه چيز مهمي است.»
رها از آن روز به بعد، هميشه نظم را رعايت مي كرد. او اتاقش هميشه مرتب بود و وسايلش را هميشه سر جاي خودش مي گذاشت. رها در مدرسه هم درس هايش را خيلي خوب مي خواند و هميشه نمره هاي خوبي مي گرفت.
رها فهميد كه نظم يك چيز مهم است و به او كمك مي كند كه كارهايش را بهتر انجام دهد و از زندگي اش لذت بيشتري ببرد.
۲. قصه دختر زرنگيكي بود يكي نبود، در يك شهر زيبا، دختري به نام «هستي» زندگي مي كرد. هستي دختري مهربان و خوش قلب بود، اما يك مشكل بزرگ داشت. او خيلي بي نظم بود.
هستيهميشه اتاقش را به هم مي ريخت. لباس هايش را روي زمين مي انداخت. اسباب بازي هايش را هر جا كه مي ديد مي گذاشت. و حتي تخت خوابش را هم مرتب نمي كرد.
مادر هستي از بي نظم بودن او ناراحت بود. او هميشه به هستي مي گفت: «هستي جون، لازم است نظم داشته باشي. نظم كمك مي كند تا كارها را راحت تر انجام دهي و از زندگي لذت بيشتري ببري.»
اما هستي گوش نمي داد. او فكر مي كرد كه بي نظم بودن هيچ اشكالي ندارد. يك روز، هستي از مدرسه به خانه آمد. او خيلي خسته بود. لباس هايش را روي زمين انداخت و روي تخت خوابش دراز كشيد.
يكدفعه، مادر هستي وارد اتاق شد. او از ديدن اتاق به هم ريخته هستي خيلي ناراحت شد. او به هستي گفت: «هستي جون، چرا اتاقت را مرتب نمي كني؟»
هستي گفت: «من خيلي خسته هستم. بعداً مرتب مي كنم.»
 
مادر هستي گفت: «بعداً دير است. نظم داشتن يك عادت خوب است. بايد از همين حالا ياد بگيري كه نظم داشته باشي.»
هستي گفت: «باشه، سعي مي كنم.»
هستي از روي تخت بلند شد و شروع به مرتب كردن اتاقش كرد. او لباس هايش را تا كرد و در كمد گذاشت. اسباب بازي هايش را جمع كرد و سر جايش گذاشت. و حتي تخت خوابش را هم مرتب كرد.
وقتي هستي اتاقش را مرتب كرد، احساس خيلي خوبي داشت. او فهميد كه نظم داشتن چه قدر خوب است. از آن روز به بعد، هستي هميشه اتاقش را مرتب مي كرد. او حتي سعي مي كرد در كارهايش هم نظم داشته باشد.
هستي متوجه شد كه نظم داشتن كمك مي كند تا كارها را راحت تر انجام دهد و از زندگي لذت بيشتري ببرد.


۳. قصه دختر بداخلاق بي نظميك بار دختري به نام سارا بود كه خيلي بداخلاق و بي نظم بود. او هميشه اتاقش را به هم مي ريخت و كارهايش را انجام نمي داد. پدر و مادرش هميشه از او شكايت داشتند.
يك روز، سارا در حال بازي در پارك بود كه يك خانم مسن را ديد كه در حال مرتب كردن گل ها بود. سارا متوقف شد تا تماشا كند و خانم مسن با او سلام كرد.
خانم مسن گفت: “سلام عزيزم. چرا اينقدر ناراحت به نظر مي رسي؟”
سارا گفت: “چون خيلي بداخلاق و بي نظم هستم. پدر و مادرم هميشه از من شكايت مي كنند.”

منبع:كانون مشاوران ايران-قصه دختر مرتب ✔️۶ داستان كودكانه در مورد بي نظمي


برچسب: نظم براي كودكان,بي نظمي,قصه دختر مرتب،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۰۱:۳۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:

حواس پرتي در نوجوانان ✔️ علائم، علل و درمان قطعي

حواس پرتي در نوجوانان يكي از مشكلاتي است كه مي تواند بر عملكرد تحصيلي، اجتماعي و حتي سلامت روان آنها تأثير بگذارد. حواس پرتي مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد، از عوامل زيستي گرفته تا عوامل محيطي. در اين مقاله به بررسي علل، علائم و راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان مي پردازيم. براي تست حواس پرتي مي توانيد با شماره هاي داده شده تماس بگيريد تا به صورت تخصصي تست لازم را دريافت كنيد.
علت عدم تمركز در جوانانعلت حواس پرتي و نداشتن تمركز چيست؟ علت حواس پرتي و فراموشي در جواني چيست؟ عوامل مختلفي مي توانند باعث حواس پرتي در نوجوانان شوند، از جمله:عوامل زيستي: برخي از نوجوانان ممكن است به دليل مشكلات ژنتيكي يا اختلالات پزشكي، مانند اختلال كم توجهي-بيش فعالي (ADHD)، دچار حواس پرتي شوند.عوامل محيطي: عوامل محيطي، مانند استفاده از تلفن همراه يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي، مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.عوامل روانشناختي: عوامل روانشناختي، مانند استرس، اضطراب يا افسردگي، نيز مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.مطالب مرتبط: اختلال نقص توجه و بيش فعالي در نوجوانان
يكي از دوستانم كه اكنون استاد دانشگاه است يك خاطره از زمان نوجواني خود براي من تعريف كرد:
“زماني كه چهارده سال داشتم يك شب تنها از والدينم جدا شدم و به سمت خانه رفتم، به خانه كه رسيدم متوجه شدم كليدها را به همراه ندارم، به ناچار بايد تاكسي مي گرفتم و مي رفتم به سمت والدينم، اما وقتي سوار تاكسي شدم متوجه شدم كه كيف پولم را در هنگام برگشت به خانه گم كرده ام، بدين ترتيب با شرمندگي از راننده معذرت خواستم و وي هم مرا تا مقصد بدون پول رساند”.
اين تجربه كه دوست من در نوجواني داشته تجربه اكثر ما در نوجواني و تجربه فرزندان خود ما در اين سنين خواهد بود.
حواس پرتي در نوجوانان اغلب به دليل عدم توانايي در ياد آوري اطلاعات كليدي و حفظ وسايلشان پدر و مادر خود رو نااميد مي كنند. دوريس ترانر، پروفسور علوم اعصاب دانشگاه كاليفرنيا در اين باره مي گويد: “قسمتي از اين مشكل به دليل ويژگي هاي مغزي نوجوانان است كه به اندازه كافي رشد نكرده كه بتوانند امور را به صورت پايدار و به خوبي انجام دهند”.
 
علائم حواس پرتي در نوجوانانعلائم حواس پرتي در نوجوانان مي تواند شامل موارد زير باشد:
عدم توانايي تمركز بر يك كار به مدت طولانيراحتي پرت شدن حواس توسط محرك هاي خارجي مانند سر و صدا، حركات يا مكالمهپيدا كردن مشكل در دنبال كردن دستورالعمل هااشتباه در وظايف يا فراموش كردن جزئياتفقدان سازماندهي يا نظمتغييرات در خلق و خو يا رفتارمركز مشاوره ستاره ايرانيان با كمك به روز ترين روش هاي دنيا و به صورت تخصصي به صورت تضميني و دائمي اين مشكل را حل مي كنند. مركز مشاوره ستاره ايرانيان به صورت تخصصي درمان ريهاكام و نوروفيدبك را براي افزايش تمركز و اختلالات ديگر ارائه مي دهد كه از جديد ترين و موثر ترين درمان هاي پزشكي محسوب مي شوند و هيچ عوارضي را به دنبال ندارند. براي اطلاع از شرايط درمان با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

حواس پرتي در نوجوانان
راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجواناندرمان حواس پرتي و عدم تمركز چيست؟ براي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان، مي توانيد از راهكارهاي زير استفاده كنيد:با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد: اگر فكر مي كنيد فرزند شما ممكن است به دليل مشكلات پزشكي يا روانشناختي دچار حواس پرتي باشد، با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد. به اين منظور مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.محيط اطراف را براي تمركز بهتر آماده كنيد: سعي كنيد محيط اطراف فرزندتان را براي تمركز بهتر او آماده كنيد. به عنوان مثال، تلويزيون يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي را خاموش كنيد و مكاني آرام و ساكت براي درس خواندن يا انجام تكاليف فراهم كنيد.به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد: به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد. به عنوان مثال، به او بياموزيد كه چگونه زمان خود را براي انجام تكاليف و فعاليت هاي ديگر برنامه ريزي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حواس پرتي در نوجوانان ✔️ علائم، علل و درمان قطعي


برچسب: حواس پرتي,حواس پرتي در نوجوانان,عدم تمركز در جوانان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۶:۰۷:۴۳ توسط:دكتر جلالي موضوع:

رابطه جنسي بعد از حاملگي ✔️ زمان مناسب و تمارين جنسي

رابطه جنسي بعد از حاملگي چگونه است؟ در چه مرحله اي پس از زايمان، مي توان رابطه جنسي را شروع كرد؟ اين يكي از سوالات مهم خانم ها پس از زامان مي باشد. در اين مقاله به بررسي نكات مهم در اين رابطه خواهيم پرداخت.
با كاهش فعاليت جنسي طي ۹ ماه بارداري، زوج ممكن است آماده باشند تا رابطه جنسي خود را كمي بعد از تولد نوزاد از سر بگيرند. به طور كلي توصيه مي شود كه در طي ۴ تا ۶ هفته اول پس از زايمان طبيعي يا سزارين از مقاربت جنسي اجتناب شود، با اين حال، قبل از شروع مجدد رابطه جنسي، با پزشك خود صحبت كنيد.
در رابطه جنسي بعد از حاملگي ، بدن شما در يك فاز بهبودي قرار دارد كه در آن خونريزي متوقف مي شود، جراحت ها بهبود يافته و دهانه رحم بسته مي شود، داشتن رابطه زناشويي خيلي زود، به ويژه در دو هفته اول، به دليل خطر خونريزي پس از زايمان يا عفونت رحمي توصيه نمي شود، پزشكان به خصوص در مواردي كه سزارين، پارگي پرينه و برش اپيزيوتومي وجود دارد، توصيه مي كنند كه زوجين تا چكاپ هفته ششم پس از زايمان، براي شروع ارتباط جنسي صبر كنيد.



رابطه جنسي بعد از حاملگي زمان مناسب و تمارين جنسي
 آمادگي رابطه جنسي بعد از بارداريعوامل متعددي بر آمادگي براي برقراريرابطه جنسي بعد از حاملگي تاثير مي گذارند، از جمله:
سطوح دردخستگيفشار و استرسميل جنسيترس از رابطه جنسي يا حاملگيخشكي واژنافسردگي پس از زايمانبرخي از زنان ممكن است. براي شروع برقراري رابطه جنسي بعد از حاملگي نياز به زمان داشته باشند. با توجه به تغييرات هورموني در دوران پس از زايمان و افزايش بسيار زياد هورمون شير (هيپرپرولاكتينمي) در بدن، سطح استروژن در خون كاهش مي يابد و خشكي واژن رخ مي دهد كه به طور معمول ۴ تا ۶ هفته ادامه پيدا كند.
همچنين تغذيه كودك با شير مادر، مي تواند باعث كاهش ميل جنسي شود.
كاهش درد نزديكي پس از بارداريبسياري از خانم ها ممكن است درد نزديكي بعد از زايمان را تجربه كنند. براي كاهش درد نزديكي بعد از زايمان مي توانيد از موارد زير كمك بگيريد عبارتند از:
كنترل ميزان دخول آلت جنسي مردانه با پوزيشن هاي جنسي مختلفاستفاده از ژل هاي روان كننده واژينالياستفاده از داروي هاي مسكنتخليه مثانهحمام گرمكاهش علائم خشكي واژن به كمك ژل هاي روان كننده واژينالي مانند كرم ها يا ژل هاي كه بدون نسخه پزشك نيز مي توان آن ها را تهيه كنيد (OTC).نكات مهم در نزديكي بعد از زايمان نكاتي را كه براي شروع رابطه جنسي بعد از حاملگي وجود دارد، را در ادامه آورده ايم.
در صورت استفاده از كاندوم يا ديافراگم براي جلوگيري از بارداري، از يك روان كننده پايه آب استفاده كنيد، تا باعث پارگي كاندوم هاي لاتكسي نشود.بعد از زايمان مي توانيد از روش تحريك دهاني و يا دستي بجاي نزديكي در طول دوره بهبودي استفاده كنيد.به دليل كاهش ميزان انقباض و قوام عضلات واژينالي در حالت استراحت و ظرفيت محدود آنها براي كشش، كيفيت نزديكي ممكن است پايين بيايد. اين وضعيت در اغلب موارد در زندگي بعد از زايمان موقتي است.ممكن است به دليل تغيير هورمون ها با علائم غيرمعمول و گاهي ناخوشايند مواجه شويد. مثلا طي رابطه جنسي ممكن است به علت پاسخ هورموني به ارگاسم، متوجه خروج شير از سينه خود شويد. با استفاده از شير دوش مي توانيد از ترشح شير حين رابطه جنسي جلوگيري كنيد.عوامل مختلفي مانند ژنتيك، اندازه نوزاد، تعداد زايمان هاي قبلي و انجام تمرينات كگل مي توانند حالت واژن را پس از زايمان تغيير دهند.تمرين كگلتمرينات كگل از عضلات كف لگن مي تواند به شما كمك كند تا بعد از به دنيا آمدن نوزاد، ثبات و استحكام ناحيه واژن را تقويت كنيد. اين تمرينات ساده هستند و در هر زمان و مكاني نيز قابل انجام دادنند.
گام اول اين است كه عضلات كف لگن را پيدا كنيد. يكي از روش هاي شناسايي كف لگن،نگهداشتن جريان ادرار است. نقاطي كه هنگام نگهداشتن ادرار تحت فشار قرار گرفته اند، عضلات كف لگن است.

منبع:كانون مشاوران ايران-رابطه جنسي بعد از حاملگي ✔️ زمان مناسب و تمارين جنسي


برچسب: رابطه جنسي,بارداري,رابطه جنسي بعد از بارداري،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۶:۱۹:۴۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:

كابوس شبانه كودكان

كابوس شبانه كودكان يكي از مشكلات شايع در كودكان است. تقريباً همه كودكان در طول دوران كودكي خود كابوس مي‌بينند. كابوس‌ها خواب‌هاي ترسناكي هستند كه باعث مي‌شوند كودك از خواب بيدار شود و احساس ترس و ناراحتي كند.
كابوس هاي شبانه كودكان روياهاي ترسناكي هستند كه مي توانند باعث بيدار شدن كودك از خواب شوند. آنها اغلب از ترس ها، نگراني ها يا تجربيات استرس زا كودك ناشي مي شوند. كابوس هاي شبانه كودكان معمولاً در سنين ۲ تا ۶ سالگي شايع هستند، اما مي توانند در هر سني رخ دهند.
كابوس شبانه كودكانكابوس شبانه كودكان روياهاي ترسناكي هستند كه در خواب اتفاق مي‌افتند و باعث وحشت كودك و آزار او مي‌شوند. كودكان همانند بزرگسالان در خواب كابوس مي‌بينند با اين تفاوت كه كودكان توانايي مقابله با آن‌ها را نداشته و در بلند مدت ممكن است دچار آسيب‌هاي رواني شوند، از اين رو نقش والدين در مقابله با كابوس‌هاي كودكان بسيار با اهميت است.
اگر كودكتان كابوس ديد، مهم است كه او را آرام كرده و به او اطمينان دهيد كه در امنيت است. مي‌توانيد با او در مورد كابوسش صحبت كنيد و به او كمك كنيد تا آن را درك كند.
علت كابوس هاي شبانهعلت كابوس هاي شبانه ني ني سايت مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند. علت هراس شبانه كودكان به طور كامل مشخص نيست، اما عواملي كه مي توانند خطر ابتلا به آن را افزايش دهند عبارتند از:
استرس و اضطراب: استرس و اضطراب از جمله عوامل مهمي هستند كه مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند. استرس‌هاي ناشي از مدرسه، خانواده، يا مشكلات اجتماعي مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند.تغييرات در زندگي كودك: تغييرات در زندگي كودك، مانند تغيير خانه، تغيير مدرسه، يا تولد يك نوزاد مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند.تغذيه نامناسب: تغذيه نامناسب نيز مي‌تواند باعث كابوس ديدن كودك شود. مصرف بيش از حد كافئين و شيريني‌جات مي‌تواند باعث تحريك سيستم عصبي كودك و افزايش احتمال كابوس ديدن شود.بيماري‌ها: برخي از بيماري‌ها، مانند تب، عفونت، يا اختلالات خواب نيز مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند.اگر هراس شبانه كودك شما شديد يا مكرر است، ممكن است بخواهيد با مشاور صحبت كنيد. مشاور مي تواند به شما كمك كند تا علل زمينه اي هراس شبانه را شناسايي كنيد و درمان مناسب را تعيين كنيد. براي صحبت با متخصصان برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.
كابوس شبانه كودكان مي توانند مشكلاتي را هم براي والدين و هم كودكان ايجاد كنند، نه تنها به اين دليل كه انها در خواب افراد اختلال ايجاد ميكنند، بلكه بسته به نوع واكنش شما ، كابوس ميتواند باعث مشكلاتي براي شروع خواب و عادتهاي شب بيداري طولاني مدت شود. كودكان مضطرب اغلب با جيغ از خواب بيدار مي‌شوند، يا بعداز داشتن يك كابوس به اتاق والدين يا سرپرستان خود مي روند.
به عنوان مادر، پدر يا سرپرست، اولين كار شما به صورت غريزي اين است كه بخواهيد انها را آرام كنيد كه كامل قابل درك است. هرچند اينكه چطور شما آنها را ارام و براي مقابله تشويق مي‌كنيد مي‌تواند نتايج متفاوتي ايجاد كند. درمان كابوس ها بستگي به علت انها متفاوت است. در اين مقاله برخي روش هاي رفتاري براي والدين ارائه شده است.
علائمنشانه‌هاي كابوس ديدن كودك:
كودكاني كه كابوس مي‌بينند ممكن است علائم زير را نشان دهند:
بيدار شدن ناگهاني از خواب با گريه و ترستعريق زيادضربان قلب سريعترس از رفتن به رختخواب
كابوس شبانه كودكان
درمان كابوس كودكاناگر كودك شما كابوس مي‌بيند، مي‌توانيد اقدامات زير را انجام دهيد تا به او كمك كنيد:


با كودك خود در مورد كابوس‌هايش صحبت كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا كابوس‌هايش را درك كند و احساس تنهايي نكند.يك روال منظم خواب براي كودك خود ايجاد كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا احساس آرامش و امنيت كند.از خواباندن كودك خود در معرض نور و صداهاي زياد خودداري كنيد. اين كار مي‌تواند باعث تحريك سيستم عصبي كودك و افزايش احتمال كابوس ديدن شود.كودك خود را از تماشاي فيلم‌ها يا برنامه‌هاي تلويزيوني ترسناك خودداري كنيد. اين كار مي‌تواند باعث ايجاد تصاوير ترسناك در ذهن كودك و افزايش احتمال كابوس ديدن شود.اگر كابوس‌هاي كودك شما باعث اختلال در خواب او يا احساس ناراحتي در او مي‌شود، بهتر است با پزشك مشورت كنيد. پزشك مي‌تواند علل كابوس‌هاي كودك شما را بررسي كند و در صورت نياز، درمان‌هاي لازم را تجويز كند.صحبت كردن با كودك در مورد كابوس‌هايش: به كودك خود اجازه دهيد در مورد كابوس‌هايش با شما صحبت كند. به او اطمينان دهيد كه كابوس‌ها واقعي نيستند و شما در كنار او هستيد.در اينجا چند نكته براي كمك به كودك شما پس از كابوس ديدن ارائه شده است:
كودك خود را به آرامي از خواب بيدار كنيد.به او اطمينان دهيد كه كابوس‌ها واقعي نيستند.در مورد كابوس‌هايش با او صحبت كنيد، اما او را مجبور نكنيد كه در مورد آنها صحبت كند.به او كمك كنيد تا آرام شود و دوباره به خواب برود.

منبع:كانون مشاوران ايران-كابوس شبانه كودكان


برچسب: هراس شبانه كودكان,كابوس شبانه كودكان,درمان كابوس كودكان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۵:۰۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:

قصه كودكانه در مورد حرف شنوي ✔️ ۵ داستان آموزنده

قصه كودكانه در مورد حرف شنوي به كودكان مي آموزد كه حرف شنوي يكي از مهم ترين ويژگي هاي يك انسان خوب است. حرف شنوي باعث مي شود كه كودكان از خطرات دوري كنند و به سلامت خود آسيب نرسانند.
قصه كودكانه در مورد حرف شنويقصه كودكانه در مورد حرف شنوي يكي از مهم ترين مهارت هاي زندگي است كه مي تواند در موفقيت آنها در تمام زمينه ها نقش داشته باشد. كودكاني كه حرف گوش مي كنند، بيشتر احتمال دارد كه:
از خود و ديگران در برابر خطرات محافظت كنند.قوانين و مقررات را رعايت كنند.در مدرسه و محل كار موفق شوند.روابط سالم و مثبتي با ديگران برقرار كنند.در واقع، حرف شنوي پايه و اساس بسياري از مهارت هاي زندگي ديگر مانند احترام به ديگران، مسئوليت پذيري و حل مسئله است.


۱.قصه آنوشا، دختر حرف شنوروزي روزگاري، دختري به نام آنوشا در يك خانواده ي مهربان زندگي مي كرد. آنوشا دختري باهوش و خوش اخلاق بود، اما يك مشكل داشت: او حرف گوش نمي كرد. يك روز، آنوشا با مادرش به پارك رفته بود. مادرش به او گفت: «اونقدر از روي پله ها بالا و پايين نپر كه حواست پرت بشه و زمين بخوري.»
اونوشا به حرف مادرش گوش نكرد و از روي پله ها بالا و پايين پريد. يك دفعه، حواشش پرت شد و زمين خورد. پايش شكست و به بيمارستان رفت. وقتي آنوشا از بيمارستان مرخص شد، مادرش به او گفت: «اگه حرف گوش مي كردي، پايت نمي شكست.»
اونوشا از اينكه حرف مادرش را گوش نكرده بود، پشيمان شد. او قول داد كه هميشه حرف گوش كند. از آن روز به بعد، آنوشا هميشه حرف مادرش را گوش مي كرد. او ديگر از روي پله ها بالا و پايين نمي پريد و حواسش به حرف هاي مادرش بود.
يك روز، آنوشا با پدرش به بازار رفته بود. پدرش به او گفت: «از اين خيابان رد نشو كه خطرناكه.» اونوشا به حرف پدرش گوش كرد و از آن خيابان رد نشد. او به جاي آن، از خيابان ديگري رد شد كه امن تر بود.
پدر آنوشا از اينكه او حرفش را گوش كرده بود، خيلي خوشحال شد. او به آنوشا گفت: «خيلي خوشحالم كه بالاخره حرف گوش مي كني.» اونوشا لبخندي زد و گفت: «من هميشه حرف شما رو گوش مي كنم.»
از آن روز به بعد، آنوشا هميشه حرف پدر و مادرش را گوش مي كرد. او مي دانست كه حرف شنوي خيلي مهم است و مي تواند از او در برابر خطرات محافظت كند.
 
۲.قصه حسني حرف گوش كنيكي بود، يكي نبود، زير گنبد كبود، پسري بود به اسم حسني كه خيلي حرف گوش نمي كرد. حسني هميشه دوست داشت هر كاري دلش مي خواست انجام دهد، حتي اگر پدر و مادرش به او مي گفتند كه آن كار را انجام ندهد.
يك روز، مادر حسني به او گفت: «حسني جان، امروز مي خواهيم برويم پارك.» حسني با خوشحالي گفت: «باشه، مامان.»
حسني و مادرش وسايل مورد نيازشان را جمع كردند و راهي پارك شدند.
وقتي به پارك رسيدند، مادر حسني به حسني گفت: «حسني جان، لطفاً از درختان بالا نرو.» حسني با بي حوصلگي گفت: «چرا؟»
مادر حسني گفت: «چون خطرناك است.»
حسني گفت: «من كه بلدم از درختان بالا برم.» و بدون توجه به حرف مادرش، از درختي بالا رفت.
حسني تا بالاي درخت رفت و داشت از آن لذت مي برد كه ناگهان شاخه درخت شكست و حسني افتاد. حسني زمين خورد و از ناحيه دستش آسيب ديد.
مادر حسني با ديدن حسني كه روي زمين افتاده بود، خيلي ناراحت شد و به او گفت: «حسني، ببين چه كار كردي؟ به حرف من گوش نمي دهي و حالا آسيب ديدي.» حسني با ناراحتي گفت: «آخ، دستم درد مي كند.»
مادر حسني حسني را به خانه برد و دستش را پانسمان كرد. حسني بعد از اين ماجرا فهميد كه حرف گوش نكردن كار اشتباهي است. او از مادرش عذرخواهي كرد و قول داد كه از اين به بعد هميشه به حرف هاي او گوش دهد.
نتيجهقصه كودكانه در مورد حرف شنوي  يكي از مهم ترين ارزش هاي زندگي است. گوش كردن به حرف بزرگترها مي تواند از ما در برابر خطرات محافظت كند و به ما كمك كند كه انسان هاي بهتري شويم.
پيشنهاد مشاور: ۲۲ داستان آموزنده جديد كودكانه

قصه كودكانه در مورد حرف شنوي
۳. قصه درماني براي لجبازيروزي روزگاري، در يك شهر كوچك، دختري به نام لي‌لي زندگي مي‌كرد. لي‌لي دختري بسيار لجباز بود. هر كاري كه به او مي‌گفتند، انجام نمي‌داد. حتي اگر مي‌دانست كه كار درستي است.
يك روز، مادر لي‌لي به او گفت: “لي‌لي، امروز بايد بروي به خانه مادربزرگت. او بيمار است و به كمكت نياز دارد.” لي‌لي با عصبانيت گفت: “من نمي‌روم! من از مادربزرگت بدم مي‌آيد.”
مادر لي‌لي گفت: “لي‌لي، اين كار درستي نيست. مادربزرگت خيلي دوستت دارد و به كمكت نياز دارد.”

منبع:كانون مشاوران ايران-قصه كودكانه در مورد حرف شنوي ✔️ ۵ داستان آموزنده


برچسب: قصه كودكانه,حرف شنوي,قصه درماني،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۰۹:۴۳ توسط:دكتر جلالي موضوع: