مركز مشاوره مركز مشاوره .

مركز مشاوره

وسواس فكري عملي در بارداري و پس از زايمان و درمان آن

اختلال وسواس فكري عملي در زمان بارداري و پس از زايمان بسياري از مادران را دگير خود مي كند. عادي است كه مادران پس از ورود نوزاد جديد، مجموعه اي از احساسات مختلف را تجربه كنند. تحقيقات انجام شده در اين زمينه نشان داده است كه پس از بارداري تغييرات خلقي و اختلالات مادران به دليل بهم ريختگي هورمون ها شديد تر مي شود، اين اختلالات شامل اختلال وسواس فكري عملي نيز مي باشد.
تخمين زده مي شود كه حدود 3 تا 5 درصد والديني كه تازه صاحب فرزند شده اند اختلال وسواس پس از بارداري را تجربه مي كنند.
متاسفانه بيش تر افراد تنها با افسردگي پس از زايمان آشنا هستند بنابراين علائم وسواس پس از زايمان را ناديده مي گيرند. 
علائم وسواس پس از زايمانابتدا به خاطر داشته باشيد كه اين علائم ممكن است از زمان بارداري شما نيز آغاز شوند بنابراين بايد به رفتارهاي خود در دوران بارداري نيز دقت كنيد.
افرادي كه پيش از زايمان وسواس داشته اند، بيش تر احتمال دارد كه پس از بارداري يا در حين بارداري نيز وسواس را تجربه كنند البته اين وسواس يك تفاوت عمده با وسواس هاي معمولي دارد، آن هم اين است كه اين وسواس بيش تر مربوط به سلامتي كودك است.

وسواس فكري عملي در بارداري و پس از زايمان و درمان آنعلائم زير از نشانه هاي وسواس پس از زايمان به شمار مي رود:ترس از انداختن كودكترس از قرار دادن كودك در مكان هاي خطرناك مانند روي گاز يا داخل يخچالترس از مرگ كودك ترس از غرق شدن كودكنگراني از آسيب زدن به كودكوسواس تميزي در بارداري يا ايمني كودكتميز كردن يا شستشوي بيش از حدبدون دليل گريه كردنتحريك پذيريعصبانيتاضطرابعلل ايجاد وسواس پس از زايمانتغييرات هورمونينمي توان دليل خاصي براي وسواس يا افسردگي پس از زايمان تعيين كرد، اما از منظر بيولوژيكي، حدس زده مي شود كه تغييرات در هورمون هايي مانند استروژن ممكن است تا حد زيادي در اين امر نقش داشته باشند. 
هورمون ها مي توانند در فعاليت انتقال دهنده هاي عصبي در مغز، از جمله سروتونين اختلال ايجاد كنند. اختلال ايجاد شده در سروتونين نيز به شدت در ايجاد وسواس پس از زايمان نقش دارد.
چالش هاي جديداگر از ديدگاه رواني به اين موضوع نگاه كنيم متوجه مي شويم كه ورود يك نوزاد جديد چالش هاي جديد را به وجود مي آورد، كه ممكن است براي برخي از زنان طاقت فرسا به نظر برسد.
استرس يكي از عوامل اصلي ابتلا به اختلال وسواس فكري است و دوره پس از زايمان ممكن است به خصوص براي آن دسته از خانم ها كه از حمايت كافي برخوردار نيستند استرس زا باشد.
مراقبت از ذهن و بدن پس از زايمانهنگام تولد كودكتان ممكن است احساس كنيد كه بايد با تمام وجود فقط به فرزندتان توجه كنيد. به هر حال، نوزاد تازه متولد شده شما كاملاً از نظر غذا، آرامش و موارد ديگر به شما وابسته است.


اما اين كه تمام تمركز خود را روي كودك بگذاريد و به سلامتي خود توجه نكنيد اشتباه است. به ياد داشته باشيد كه بچه دار شدن شما را به يك ابرقهرمان تبديل نمي كند.
شما پس از زايمان از نظر جسماني بهبود خواهيد يافت. به عنوان مثال درد زايمان پس از چند روز از بين مي رود. اما آيا شما از نظر روحي و ذهني نيز بهبود خواهيد يافت؟
بچه دار شدن يك تغيير بسيار بزرگ است. 
حتي اگر دومين، سومين يا حتي ششمين فرزندتان را به دنيا بياوريد، شما به يك شخص ديگر نيز داريد كه در نگهداري كودكتان به شما كمك كند. 
به ياد داشته باشيد كه خودتان را براي تغيرات آماده كنيد و تا جايي كه مي توانيد از ديگران در اين راه كمك بگيريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-وسواس فكري عملي در بارداري و پس از زايمان و درمان آن


برچسب: بارداري,وسواس پس از زايمان,زايمان،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۳۰:۱۸ توسط:دكتر جلالي موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :