سرما خوردگي رواني چيست؟
مارتين سليگمن، روانشناس و نويسنده معروف آمريكايي، افسردگي را نوعي سرما خوردگي رواني مي دارند و علت اين نام گذاري را به خاطر شيوع فراوان اين اختلال در نظر گرفته است.
در دوران زندگي تقريبا تمام افراد كم و بيش به افسردگي دچار مي شوند، در بسياري از افراد اين افسردگي شديد مي باشد و نياز به درمان دارد.
حدود ۱۲ درصد از مردم به اين افسردگي (سرما خوردگي رواني) دچار هستند و بعضي ديگر نيز ممكن است در زمان جواني درجه هاي خفيفي از افسردگي را تجربه كرده باشند.
درمان افسردگي و سرما خوردگي رواني در بسياري از موارد افسردگي ظرف ۳ تا ۶ ماه درمان شود، البته بدان معنا نمي باشد كه افسردگي نياز به درمان ندارد يا از اهميت پاييني برخوردار است، بلكه بايد اقدامات لازم براي درمان افسردگي صورت گيرد.
براي درمان افسردگي يا همان سرما خوردگي رواني بايد از اطرافيان بيمار و اعضاي خانواده و همچنين روانشناس و مشاور كمك گرفت.
افسردگي نوعي بيماري است و هيچ كس از افسردگي خود يا اطرافيانش خوش حال نمي شود زيرا افسردگي باعث مي شود تا روان انسان ها ضعيف شود و احساس شادي و نشاط آن ها از بين برود.
هنگامي كه فردي دچار افسردگي مي شود از ديگران دور و گوشه گير مي گردد، در اين دوران روابط او با اطرافيانش كاهش مي يابد و سپس شدت افسردگي در فرد بيشتر شده و احساس ضعف و گناه پيدا مي كند.
در اين هنگام اطرافيان حالت هاي فرد افسرده را متوجه مي شوند و به پي مي برند كه افكار منفي در او به وجود آمده و دچار يك بيماري روحي شده است اما در اغلب اوقات آن ها خيال مي كنند كه فرد افسرده به راحتي مي تواند با اين قضيه كنار بيايد و از افكار افسرده خود رها شود، بنابراين اهميت زيادي به اين موضوع نمي دهند.

در حقيقت فقط يك فرد افسرده مي داند كه چطور بايد با او رفتار شود و براي اين كه از اين افكار رها شود نياز به كمك و زمان دارد.
راه هاي رهايي از حالت افسردگيبراي اين كه فرد از حالت افسردگي رها شود مي توان راه هاي موثري را امتحان كرد، به طور مثل فرد بيمار را درك كرد، با او رفتار صحيح و درستي داشت و با مهرباني و شكيبايي با او رفتار كرد. در اين صورت بيمار بهتر مي تواند با افكارش كنار بيايد و روند درمان را طي كند.
افسردگي يك بيماري است كه به خاطر رنج و احساس هاي ناخوشايندي و فشار هاي مداومي كه بر روي او بوده است به وجود مي آيد و براي درمان آن بايد روش هاي صحيح درماني را در نظر گرفت و با صبر و حوصله آن بيماري را درمان كرد.
افسردگي يك بيماري جسمي نمي باشد و نمي توان آن را با قرص و چند روز استراحت كردن بر طرف كرد و درمان آن نياز به زمان دارد.
افسردگي چيست ؟بر اساس نظر روانشناسان هنگام افسردگي فرد به غم و اندوه بسياري دچار مي شود و سطح خوش حالي او به ميزان زيادي كاهش مي يابد و گوشه گير مي شود.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-سرما خوردگي رواني چيست؟
برچسب:
سرما خوردگي رواني چيست؟,تاثيرات افسردگي بر جسم,افسردگي چيست ؟،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۰۵:۳۴:۴۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:
تشخيص و دلايل افسردگي پس از زايمان و راهكارهاي مقابله با آن را مطالعه كنيد. زمان مطالعه ۶ دقيقه
ما معمولا افسردگي و غم را با اتفاقات و تجربيات تلخ همراه مي دانيم.
از دست دادن فرزند، طلاق و جدايي از همسر، خيانت، ورشكستگي مالي، شكست عشقي و اتفاقاتي از اين دست عناويني معمول و معقول براي رخ دادن افسردگي مي باشد.
اما افسردگي پس از زايمان! چيزي كه با معادلات ذهني ما جور در نمي آيد…
نه اشتباه نكنيد افسردگي پس از زايمان به دليل زايمان هاي تلخ يا در پي بچه دار شدن ناخواسته و اجباري يا حتي با خبرشدن از داشتن نوزادي ناقص و مشكل دار نمي باشد…
اتفاقي فرخنده با تولد نوزادي خواستني كه منجر به احساس ناخواستني و غم در دل مادر مي شود. احساسي كه مادر حتي از بيانش ممكن است احساس نگراني و عذاب وجدان بكند.
تفاوت احساس غم با افسردگي پس از زايمان ؟درصد بالايي از زنان ( حدود ۸۰ درصد ) به دليل تغييرات هورموني بعد از زايمان دچار يك دوره خفيف و كوتاه مدت غم مي شوند كه به آن غمگيني پس از زايمان مي گويند.
از اين ميان تنها عده كمي (حدود ۱۰ درصد يعني تقريبا از هر ۱۰۰ زن ۱۰ نفر ) دچار اختلال افسردگي پس از زايمان مي شوند.
درواقع برخلاف غمگيني پس از زايمان كه خفيف اما شايع مي باشد، افسردگي پس از زايمان چندان شيوع بالايي ندارد.
تفاوت بين غم و اندوه شايع پس از زايمان با اختلال افسردگي پس از زايمان در شديد بودن نشانه ها و همچنين طولاني تر بودن اين دوره مي باشد.
در غمگيني پس از زايمان نشانه هاي غم و بي قراري يا گريه كردن با احساسات مثبت و شادمانه متداخل است و نشانه ها كه در خلال ۱۰ روز پس از زايمان رخ داده، معمولا خود به خود از بين مي روند.
در افسردگي پس از زايمان ، نشانه ها در خلال يك ماه پس از وضع حمل آغاز مي شود و حتي مي تواند تا ۶ ماه بعد نيز ظهورش به تعويق بيفتد.

افسردگي پدر و مادر و تاثير آن بر كودكافسردگي پدر و مادر و تاثير آن بر كودك0 ديدگاه/ژانويه 6, 2020ادامه مطلبنشانه هاي افسردگي پس از زايمان چيست؟حس غمگيني، دلمردگي ، نااميدياحساس گناه و سرزنش خودحس بي ارزشيگريه كردن بيش از حدحس رنجيدگي و خشم و اضطرابدشواري در خوابيدن و يا پرخوابي مفرطبي علاقگي به داشتن رابطه جنسيتغيير اشتها ( بيش از حد خوردن يا به اندازه كافي نخوردن )حس رخوت، بي حالي، خستگي زيادافكار منفي درمورد خود ، دنياي اطراف و ديگران و نيز آيندهانتقاد از خود: من مادر بدرد نخوري هستم و…دلواپس بودن، مشكل در تصميم گيري و قدرت تمركزاجتناب از روابط اجتماعي با ديگران و ميل به تنهاييجر و بحث بيشتر با ديگران، به تعويق انداختن كارها…
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي پس از زايمان يك اتفاقي شيرين اما احساسي تلخ!
برچسب:
افسردگي پس از زايمان,دلايل افسردگي بعد از زايمان,نشانه هاي افسردگي پس از زايمان،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۱۱:۱۵:۵۳ توسط:دكتر جلالي موضوع:
افسردگي روان پريشانه (افسردگي سايكوتيك)
اختلال افسردگياختلال افسردگي، اختلالي مرتبط با خلق است كه مشخصه ي بارز آن، كاهش علاقه و لذت و احساس افسردگي و غم شديد است.
در اختلال افسردگي فرد احساس نااميدي شديد مي كند و عزت نفسش به شدت كاهش پيدا مي كند، تمركز حواس پايين، بي اشتهايي و پراشتهايي، بي خوابي و پرخوابي، خستگي شديد و احساس نااميدي از علائم افسردگي است.
اختلال افسردگي روان پريشانه (سايكوز)سايكوز عبارت است از مجموعه سمپتوم هاي متفاوت كه مي توانند باعث قطع ارتباط فرد با واقيعت شوند و در فرد ترس و سردرگمي به وجود بياورند، دو مورد از مهمترين نشانه هاي سايكوز توهم ها و هذيان ها هستند.
توهم (هالوسينيشن ها)توهم ها، تجربه ي نابهنجاري در حواس پنج گانه هستند.
مثلا اين افراد چيزهايي را تصور مي كنند، مي بينند، مي شنوند كه وجود خارجي ندارند.
هذيان ها (ديلوژن ها)ديلوژن ها عبارت اند از باورهاي راسخ اما غلط

سرما خوردگي روانيسرما خوردگي رواني چيست؟0 ديدگاه/فوريه 26, 2021ادامه مطلبافسردگي روان پريشانهگاهي ممكن است افسردگي همراه با نشانه هاي روان پريشانه باشد يعني فرد، دچار افسردگي است و در همان حال احساس جدا شدن از واقيعت و تجربه ي توهم ها (هالوسينيشن ها) و هذيان ها (ديلوژن ها) را داشته باشد، كه در اين صورت اين اختلال، اختلال افسردگي همراه با نشانه هاي سايكوتيك نام مي گيرد كه گاهي ممكن است به آن افسردگي سايكوتيك نيز بگويند.
اين توهم ها و هذيان ها مي توانند متناسب با خلق فرد باشند و گاهي هم ممكن است نامتناسب با خلق باشند.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي روان پريشانه (افسردگي سايكوتيك)
برچسب:
اختلال افسردگي,اختلال افسردگي روان پريشانه,افسردگي روان پريشانه،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۰۹:۵۳:۱۹ توسط:دكتر جلالي موضوع:
علت افسردگي، چه عواملي باعث افسردگي مي شوند؟
افسردگي در افراد مختلف متفاوت است و بعضي از افراد بيشتر در معرض افسردگي قرار مي گيرند و بعضي كمتر با اين مشكل رو به رو مي شوند ، افسردگي به علت ژنتيكي به وجود مي آيد يا اكتسابي؟
افسردگي يك نوع اختلال رواني است كه در طبقه اختلالات خلقي قرار مي گيرد اين اختلال بر روي سلامت ذهني و جسمي فرد اثر مي گذارد و باعث بروز اختلالاتي در عملكرد زندگي فرد مي شود.
براي درمان آن بايد به مشاور يا روان درمان مراجعه شود تا علت اصلي آن شناسايي و راه درمان آن مشخص شود.
افسردگي به دلايل زيادي به وجود مي آيد كه در اين مقاله مورد بررسي شده است .
علت افسردگيافسردگي به عوامل بسياري مربوط مي شود و بسياري از افراد به دليل عوامل بيروني و دروني به افسردگي مبتلا مي شوند.
افسردگي به دليل زندگي در محيط هاي پرتنش و پر از استرس و اضطراب به وجود مي آيد كه به دليل عوامل بيروني مي باشد ، و افرادي به دليل عوامل دروني مانند عوامل ژنتيكي و تغييراتي شيميايي مغز به افسردگي مبتلا مي شوند.
در ادامه با علت هاي مهم افسردگي آشنا خواهيد شد.
افسردگي پدر و مادر و تاثير آن بر كودكافسردگي پدر و مادر و تاثير آن بر كودكنقش انتقال دهنده هاي عصبي _ شيميايي از علت هاي جسماني افسردگيسلول هاي عصبي براي انتقال پيام از انتقال دهنده هاي عصبي استفاده مي كنند ، انتقال دهنده هاي عصبي موادي شيميايي هستند .
پژوهشگران بر روي افراد افسرده آزمايش هايي انجام داده اند و به اين نتيجه رسيده اند كه سطوح انتقال دهنده هاي عصبي در بيمارن افسرده با افراد سالم متفاوت است.
به عنوان مثال سروتونين كه بر روي نشاط و شادي فرد تاثير مي گذارد و مسئول افزايش سطح نشاط در مغز است در افراد افسردگي بسيار پايين است.
بسياري از افراد معتقدند براي اينكه سطح انتقال دهنده هاي عصبي به حالت عادي برگردد بايد از داروهاي ضدافسردگي مانند فلوكستين استفاده كرد.
بسياري ديگر براي اينكه افسردگي را درمان كنند به دنبال علت آن مي روند و معتقدند كه به دليل رويدادهاي ناگواري كه در زندگي پيش مي آيد افراد افسرده مي شوند و با شناخت ريشه آن مي توان افسردگي را مداوا كرد.
عوامل ژنتيكي موثر در بروز افسردگيمعمولا ژن ها بر روي صفات و رفتارهاي افراد تاثير مي گذارند و باعث مي شود احتمال افسردگي در فرد افزايش يابد.

افرادي كه سوابق خانوادگي آن ها نشان مي دهد كه افسردگي داشته اند احتمال افسرده شدن در آن ها بسيار بيشتر است و بيشتر به اختلالات رواني دچار مي شوند.
پس ژن و ژنتيك بر روي اختلالات رواني و افسردگي نقش به سزايي دارد.
ايجاد افسردگي تحت تاثير مصرف برخي از داروهابعضي از داروها با درمان درد هاي مورد نظرش اما ضررهاي بدي بر جاي مي گذارد مثلا بعضي ها ممك است باعث اختلالات خلقي مانند افسردگي شوند.
داروهايي كه بر روي اختلالات خلقي اثر منفي مي گذارند و فرد را افسرده مي كنند داروهاي ضد ويروسي نظير اينترفرون آلفا ، و يا ايزوترتينوئين براي درمان آكنه و كورتيكو استيروئيدها هستند.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت افسردگي
برچسب:
افسردگي,درمان افسردگي,علت افسردگي،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۰۹:۴۱:۲۵ توسط:دكتر جلالي موضوع:
افسردگي پس از ترك سيگار (علائم + روش درمان ساده)افرادي كه به سيگار اعتياد دارند با مصرف آن حس خوبي دريافت مي كنند و ترك كردن سيگار براي آن ها بسيار سخت و دشوار است و ممكن است بعد از ترك سيگار افراد دچار افسردگي شوند.
اما با اين همه سختي افراد براي منفعت و سلامت خودشان هم شده اگر اراده كنند مي توانند آن را ترك كنند.
افراد سيگاري علاوه بر سختي و دشواري كه در ترك سيگار متحمل مي شوند بايد با افسردگي بعد از ترك نيز كنار بيايند و براي درمان آن اقدام كنند.
افراد بايد با عوارض ترك سيگار آشنا شوند و روش هاي مقابله با آن را ياد بگيرند تا آسان تر بتوانند سيگار را ترك كنند و مسير ترك سيگار براي آن ها ساده تر و آسان تر باشد.
چون يكي از عوارض ترك سيگار افسردگي مي باشد و در اين مقاله در مورد افسردگي و نشانه هاي آن آگاهي كسب مي كنيد و روش هاي درماني آن را بررسي مي كنيم.
براي بهبودي و به انتخاب راهكارهاي صحيح مي توانيد از مشاور و متخصص كمك بگيريد تا در اين راه به شما كمك كنند و راهكارهايي در اختيار شما قرار دهند.
افسردگي پس از ترك سيگار، علت اصليبه احتمال زياد افراد بعد از ترك سيگار دچار افسردگي مي شوند و دليل آن به خاطر وجود نيكوتين موجود در سيگار است چون با ترك سيگار ترك نيكوتين اتفاق مي افتد.
زماني كه نيكوتين به مدت طولاني مصرف شود باعث وابستگي بدن و مغز به آن مي شود و نيكوتين چون به گيرنده مغز متصل مي باشد باعث مي شود تا هورمون دوپامين، هورموني كه حس و احساس خوبي در آدم به وجود مي آورد، در بدن توليد شود.
افرادي كه نيكوتين را ترك مي كنند ديگر مثل قبل آن احساس خوب را تجربه نمي كنند و طبيعي است چون حس خوب را دريافت نمي كنند روانشان دچار تغييرات خلق و خو و افسردگي و ناراحتي مي شود.

براي افراد سيگاري نيكوتين حكم يك ماده آرام بخش را دارد و آن ها در هنگام خستگي و عصبانيت از نيكوتين استفاده مي كردند و آرام مي شدندو با ترك نيكوتين آن ها آرامش خود را از دست مي دهند.
افرادي كه به تازگي سيگار را ترك كرده اند در يك دوره دچار ناراحتي و پوچي خواهند شد ولي اثرات و احساسات آن موقت است و مي شود آن ها را حل كرد.
افراد براي اينكه بعد از ترك سيگار مشكلاتي براي آن ها به وجود نيايد بايد از روش هاي صحيحي براي ترك سيگار استفاده كنند.
نشانه هاي افسردگي پس از ترك سيگار تغيير ميزان اشتها ( افزايش يا كاهش اشتها)بي علاقه شدن به سرگرمي ها و فعاليت هااضطراب يا احساس پوچيتحريك پذيري احساسيدشواري تمركزبي خوابيغمگينيخستگي
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي پس از ترك سيگار (علائم + روش درمان ساده)
برچسب:
ترك سيگار,درمان افسردگي بعد از ترك سيگار,افسردگي پس از ترك سيگار،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۰۹:۳۴:۲۰ توسط:دكتر جلالي موضوع:
گريه شديد زنان و مردان
همه انسان ها در دوران كودكي خود گريه كرده اند اما زماني كه به دوران بزرگسالي مي رسند سعي مي كنند كه جلوي اشك و گريه خود را بگيرند چرا كه گريه كردن را نشانه ضعف ميدانند.
گريه براي بسياري از انسان ها روشي براي تخليه ناراحتي و غم است، بيرون ريختن اين هيجانات به اندازه يك نسخه پزشكي ميتواند موثر باشد تا جايي كه برخي از روان شناسان معتقدند كه افراد با گريه خود را تخليه ميكنند و اگر جلوي اشك ريختن را بگيرند به خودشان صدمه مي زنند.
در فرهنگ هاي مختلف واكنش هاي متفاوتي براي گريه كردن وجود دارد، به طور مثال در ايران گريه مرد به نشانه ضعف او تلقي مي شود.
برخي از افراد راحت گريه مي كنند اما عدهاي به ياد نمي آورند كه آخرين بار چه زماني گريه كرده اند.
مفهوم گريه شديدگريه نوعي واكنش رفتاري، هيجاني و عاطفي نسبت به تحريكاتي مانند درد، غم و شادي مي باشد. اين هيجانات واكنش طبيعي بدن هستند و نبايد جلوي آن ها را گرفت.
برخي از حيوانات مثل تمساح و فيل اشك مي ريزند، اما اشك آن ها تنها واكنشي طبيعي و بيولوژيكي نسبت به محيط بيرون است و از واكنش هاي دروني تاثير نمي پذيرد. اشك ريختن به طور كلي وابسته به گريه نيست و ممكن است حتي وقتي گريه نمي كنيد نيز از چشمان شما اشك جاري شود.
گريه شديد در زنان و مردانقبل از دوران بلوغ گريه كردن در دختران و پسران به يك اندازه است اما پس از دوران بلوغ با ترشح هورمون پرولاكتين كه در توليد اشك نيز تاثيرگذار است گريه در زنان بيش تر مي شود.

زنان بالغ پنج برابر بيشتر از مردان گريه ميكنند و گريه ي آن ها پر سر و صدا و فراوان است اما گريه مردان معمولاً آرام، بدون صدا و با كمي اشك همراه مي باشد.
گريه كردن در زنان معمولاً پس از مشاجره و دعوا با ديگران و احساس بي كفايتي و يا بي توجهي صورت مي گيرد اما مردان بيشتر از احساسات مثبت اشك مي ريزند.
يكي ديگر از دلايل گريه كردن در زنان بزرگ بودن غده هاي توليد اشك است.
انواع گريه شديدمحققان در تلاشند كه معناي گريه را كشف كنند، تقريباً ۷ نوع گريه وجود دارد كه ميتواند بيشتر از اين نيز باشد اما اين ۷ نوع راحتتر به ذهن ميرسد و بين افراد مشترك است.
گريه تغيير و دگرگونياين نوع گريه به ما كمك ميكند تا احساسات شديد را تخليه كنيم و آن ها را درك كنيم. اين نوع گريه زماني اتفاق ميافتد كه ما در معرض يك اتفاق بسيار غم انگيز مثل فوت يكي از عزيزان قرار بگيريم، علاوه بر اين داراي عمق زياد و شيب تند است كه نميتوانيم آن را كنترل كنيم اما به مرور زمان كمتر ميشود.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دليل و درمان گريه شديد زنان و مردان
برچسب:
گريه شديد در زنان و مردان,مضرات گريه كردن شديد,فوايد گريه كردن،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۱۲:۱۹:۲۴ توسط:دكتر جلالي موضوع:
آيا سطح تحصيلات زن در ازدواج مهم است؟
تحصيلات بالا يا پايين زنان چه مزايا و چه معايبي دارد؟
اختلاف سطح ازدواج مي تواند چالش هاي زيادي را براي زن و مرد ايجاد كند زيرا نوعي تضاد فرهنگي است.
اگر بين سطح تحصيلات زن و مرد اختلاف باشد آن ها ديدگاه متفاوتي نسبت به يكديگر پيدا مي كنند و اين تفاوت ها مي تواند زمينه را براي درگيري و اختلاف فراهم كند.
اگر قصد ازدواج با فردي را داريد كه سطح تحصيلاتش با شما متفاوت است.
بايد به نكاتي توجه داشته باشيد تا اختلافات را كم كنيد.
سطح تحصيلات زن و برخورد آن هازنان معمولاً با تحصيلات بالاي همسر راحتتر كنار ميآيند، اگر زنان ديپلم داشته باشند و مردان مدرك بيشتر از ديپلم داشته باشند راحت اين مسئله را مي پذيرند، اما اگر برعكس باشد مرد به سختي با اين شرايط سازگار خواهند شد.
برخي مردان، زنان با تحصيلات بالاتررا نمي پذيرند.خصوصيات قدرت طلبي، سلطه طلبي در مردان بيشتر است. البته اين ويژگي ها فقط مخصوص مردان نيست و زنان هم از اين ويژگي برخوردارند، اما مردان اين ويژگي را بيشتر نشان مي دهند.
صفات ذكر شده باعث مي شود كه مردان دوست نداشته باشند در جايگاه پايينتري از همسر خود قرار بگيرند در نتيجه هنگام ازدواج زناني را انتخاب ميكنند كه در سطح پايين تري از آن ها قرار گرفته باشد.

رويارويي مردان و زنان سلطه طلباگر زن و مرد هر دو، ويژگي سلطه طلبي را داشته باشند با مشكلات زيادي روبرو خواهند شد زيرا آن ها دوست ندارند در جايگاه پايين قرار بگيريند. براي همين بايد قبل از ازدواج در مورد خصوصيات و ويژگي اخلاقي يكديگر شناخت كافي داشته باشند.
9 تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسي۹ تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسي مزاياي نبود اختلاف سطح تحصيلات در ازدواجمتخصصان معتقدند اگر ميزان تحصيلات زن و مرد نزديك باشد آن ها زندگي بهتري كنار يكديگر خواهند داشت و مشكلات كمتري را تجربه مي كنند.
اشتراك بيشتر در تربيت فرزندانتربيت فرزندان يكي از مهمترين وظايف والدين است. اگر زن و مرد درتربيت يكسان عمل نكنند دچار مشكل خواهند شد.
اگر اختلاف بين زن و مرد وجود داشته باشد در تربيت آن ها مشخص مي شود. افرادي كه داراي تحصيلات هستند براي تربيت فرزندان به نكات و توصيه هاي علمي توجه مي كنند و تلاش مي كنند كه فرزندشان را بر اساس اين نكات تربيت كنند.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-آيا سطح تحصيلات زن در ازدواج مهم است؟
برچسب:
سطح تحصيلات زن,مردان و زنان سلطه طلب,اختلاف سطح تحصيلات در ازدواج،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۰۳:۵۳:۳۲ توسط:دكتر جلالي موضوع:
در دنياي پر تنش امروز كمتر كسي است كه اضطراب و بيقراري را تجربه نكند.
همگي ما همه روزه با مشكلات زيادي مواجه مي شويم كه ممكن است سطحي از اضطراب و نگراني را با خود به همراه داشته باشند.
در صورتي كه شرايط شخصي ايجاد كننده ي اضطراب با شرايط اجتماعي و اقتصادي نابسامان تركيب شوند، مي توانيم شاهد سطوح بالاتري از اضطراب نيز باشيم كه مراجعه به مراكز روانپزشكي، روانشناسي و اعصاب و روان را بيشتر كرده است.

در صورتي كه شما نيز به دلايل شخصي، اوضاع اقتصادي نابسامان، بيكاري و.. مضطرب هستيد و اين اضطراب در عملكرد روزانه تان اختلال ايجاد كرده است با ادامه ي مطلب همراه باشيد.
اضطراب چه بر سرتان مي آورد؟تپش قلب،بي قراري،سردرد،سرگيجه،گرفتگي عضلاني،احساس تنش در بدن،دردهاي شكميدردهاي مزمن بدنيتنگي نفسعلايم هشدار دهنده اي هستند كه خبر از وقوع اضطراب مي دهند.
در صورتي كه اين علايم را تجربه مي كنيد مي توان گفت فردي مضطرب هستيد.
اين علايم مي تواند در طول يك طيف دسته بندي شود و نمره ي دقيق اضطراب تان را مشخص كند.
همچنين در صورتي كه به دليل تجربه ي اين علايم در زندگي شخصي، شغلي و تحصيلي تان اختلالاتي ايجاد شده است، مراجعه به روانشناس و مشاور به منظور دريافت كمك تخصصي، ضروري تر و فوري تر است
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دلهره هايت چه مي گويند؟ راهكارهاي غلبه بر بيقراري و اضطراب
برچسب:
بيقراري و اضطراب,علايم اضطراب,راهكارهاي غلبه بر بيقراري و اضطراب،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۱۰:۵۸:۱۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:
كودك درماني چيست؟در حالت كلي، يك روان شناس كودك مي تواند بر روي كودكان و مراقبان اوليه آنها كار كند تا در رابطه با مشكلات رشدي تحقيق كند، اين مشكلات را شناسايي كند و در صورت امكان درمان كند.
روان شناسان كودك همچنين مي توانند بر روي كودكاني كار كنند كه داراي مشكلات رواني ، عاطفي يا اجتماعي شديد هم مي باشند.

من به چه نحوي مي توانم تشخيص بدهم كه كودك به درمان نياز دارد؟علائم نگران كننده اي كه نشان مي دهد كودك شما به مشاوره روان شناسي نياز دارد، عبارتند از:
احساسات مداوم ناراحتي يا نااميديعصبانيت مداوم و تمايل داشتن براي نشان دادن واكنش افراطي در موقعيت هانگراني، اضطراب يا ترس مداومداشتن بيماري فيزيكي از قبل يا ظاهر شدن آنترس داشتن نسبت به اين مورد كه يك فردي ذهن وي را كنترل مي كند يا اينكه وي نمي تواند بر روي خودش كنترل داشته باشديك كاهش ناگهاني و پيشبيني نشده در نمرات كلاسياز دست دادن علاقمندي نسبت به فعاليت هايي كه قبلا لذت بخش بوده اندتغيير در الگوهاي خواب يا تغذيهگوشه گيري، ترجيح دادن تنهايي به جاي قرار گرفتن در كنار دوستان و خانوادهشنيدن صداهايي كه وجود ندارندبيان كردن تفكرات خودكشيعدم توانايي براي متمركز شدن، داشتن تفكر مشخص يا تصميم گيريعدم توانايي براي نشستن در يك جاانجام دادن كارهاي روتين وسواسي در طول روز، همانند شستن دست ها يا تميز كردن وسايلتجربه كردن مكرر كابوس هامصرف الكل يا موادپرهيز غذايي وسواسي، يا پرهيز غذايي بعد از استفراغ يا مصرف ضد يبوست هاانجام دادن اقدامات خشن، همانند آتش درست كردن يا كشتن حيواناتدر صورتي كه يك كودك برخي يا تعدادي زيادي از اين علائم را نشان دهد، احتمالا وي به درمان نياز دارد. درمان براي اين نوع كودكان مي تواند كاملا مفيد باشد، به خصوص در زماني كه يك مشكل قبلا تشخيص داده شده، در وضعيت وخيم تري قرار گرفته باشد.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كودك درماني چيست؟ تربيت كودك با روش هاي روان شناسي
برچسب:
كودك درماني,كودك درماني چيست؟,روان شناس كودك،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۰۶:۴۶:۰۶ توسط:دكتر جلالي موضوع:
دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك در اين مقاله آورده شده است.
يكي از مهم ترين مباحث قابل توجه براي ان هايي كه داراي فرزند هستند، روانشناسي كودك است.
اين حيطه از علم روانشناسي، موضوعات بسيار مهم و گسترده اي را در بر مي گيرد كه با جزيي ترين رفتارهاي كودكان درآميخته است و كيفيت زندگي كنوني كودك و اطرافيانش را تحت تاثير قرار مي دهد.
روانشناسي كودك بر رشد فيزيكي،احساسي و رشد اجتماعي كودكان متمركز است و تلاش مي كند تا با توضيح فرايند صحيح رشدي كودكان، پاي ههاي اساسي شخصيت را به درستي بنا كند.
ابزارهاي سنجش و اندازه گيري در روانشناسي كودكانممكن است هدف شما از مراجعه به روانشناس يا مشاور كودك آن باشد كه توانايي هاي ذهني، اجتماعي و يا عاطفي كودك تان را بسنجيد.
بنابراين آشنايي كلي با آزمون هاي رشدي كودكان مي تواند براي تان مفيد باشد.

مهم ترين آزمون هاي هوش كودكان عبارتند از:مقياس هوش كودكان وكسلرمجموعه سنجش هاي كودكان كافمناين آزمون ها براي سنجش معلوليت هاي يادگيري، عقب ماندگي ذهني،ب دكاري عصب شناسي يا اختلالات رشدي كودكان بكار مي رود.
آزمونهاي فرافكنبرخي از متخصصان معتقدند به منظور پيدا كردن تصوير پوياتري از شخصيت، مي توان از آزمون هاي فرافكن نيز استفاده كرد.
يكي از دلايلي مهم آن، مبهم بودن محرك هاي اين آزمون ها يا استفاده از حيوانات در اين آزمون است كه باعث مي شود خردسالاني كه سطح اضطراب شان بالاتر است كمتر بترسند و بيشتر همكاري كنند.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك
برچسب:
عوامل موثر بر شكل گيري شخصيت كودك,روش هاي تربيتي كودكان,روش صحيح تربيت فرزند،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت:
۰۵:۴۴:۳۲ توسط:دكتر جلالي موضوع: